|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: verba veritatis.
Cytat:
![]() ___ ‘Na niebie, wiesz
nad Tobą świecę gdzieś. ‘Sztuczne moje życie już od kilku lat. ‘Chłopcy z dynamitu utkani ze szmat. ‘Zapomnieć o dniach słonecznych Kiedy Cię nie było.
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Są ludzie, którzy pokazują, jacy są piękni i wspaniali, ponieważ chcą aby świat to zobaczył. Są też ludzie, którzy ukrywają swoje piękno, ponieważ chcą, aby świat dostrzegł coś więcej...
Chcesz by Cię szanowali? Pokaż, że masz serce tam, gdzie wszyscy widzą cycki. Z biegiem czasu życie przestaje być proste, Nie jest tak łatwo jak mogło by się wydawać. |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
to nie śmietnik, żeby tak śmiecić niepotrzebnymi tekstami.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
wziąłeś moje dłonie, powiedziałeś, że kamienie.
wszystko jest tęsknotą. złóż mnie u swych stóp, złóż mnie ze swych słów. jestem dźwiękiem, co echem do siebie woła. już czuję się obco w mieście twoich rąk, palce jak nieznajomi przemykają ulicami mojego ciała. jestem jak sarna złapana w światła twoich oczu wargi spierzchnięte, co jak jesienne liście opadają miękko na twe ramiona.
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Każdy dzień mijam z uśmiechem i miłością w oczach. Zasypiając w jego ramionach uświadamiam sobie, że mam wszystko czego chciałam. Pora założyć coś ciepłego, z długim rękawem. Na sercu przestaje robić się ciepło. Zanim się zorientowali, stali się sobie zbyt dalecy by cokolwiek naprawiać. Jak na inteligentną kobietę czasami czuję się tak tępa i bezradna. Upieram się tak często, przez co niszczę Twoją miłość. _________________________ _________ Sapiemy, leżymy, płaczemy, śmiejemy się... a kiedy nagle przestajemy zdajemy sobie sprawę, że wcale się już nie kochamy. |
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Laawendaa ładnie
![]() Nieśmiałość, kiedy chwytająca za najczulsze punkty serca bezradność, nie pozwala głośno krzyczącej duszy choćby na szept. Najwspanialsze słowa nie zrobią na tobie wrażenia, jeżeli nie pochodzą od właściwej osoby W związku wielkie słowa nie znaczą zbyt wiele, gdy najprostszych nie jesteście w stanie zrozumieć Czasem słowa są jak policzki - niewymierzone w twarz, lecz w serce. Uczucie nie boli kiedy go nie ma, ale w tedy gdy jeszcze się tli Kiedy się ma złamane serce boli wszędzie. Nie mam pojęcia, który kawałek mojego serca jest naruszony. To tak jak z talerzami - wiele maleńkich szczelinek tworzy jedno ogromne pęknięcie Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności
utopisz się w nim. Edytowane przez Lovely x3 Czas edycji: 2011-09-12 o 23:12 |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
zaprzeczam, że jutro Cię nie będzie.
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
''próbowałam reanimować moje serce, ale bez Ciebie odmówiło współpracy.
wystarczy dodać jeden do jednego i wychodzi szczęście. '' |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
When the pices fit together, you feel a thing you've never felt before..
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
to nie mój uśmiech
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę pier*olić bzdur jak masz żyć i co robić,
niektórzy z nas już za życia kopią sobie groby. Mijają doby, nie jesteś już taki młody, beztroska zamieniła się w walkę o dobrobyt. Daję Ci wszystko, Daję Ci siebie. Pragnę to samo Dostać od Ciebie... Naprawimy to. |
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
tęsknię.
nie chciałabym być w końcu czyjaś. chcialabym być w końcu Twoja.
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
'Jego uśmiech wkręcił jej się w serce jak korkociąg.
Ej Ty ! Nadużywasz gościnności w moim sercu, wiesz ? pogadamy jak ogarniesz definicje słów: 'miłość', 'zaangażowanie' i 'wierność'! próbowałam reanimować moje serce, ale bez Ciebie odmówiło współpracy.'
gdy przyjaciel pocałował mnie w polik, przeszły mnie drgawki. wyobrażałam sobie NAS. gdy odchodził wyszeptałam jego imię, podszedł do mnie z powrotem i szepnął do ucha 'zapomnij o tym dupku!'
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem, często bywam wesoła, ale nie pamiętam już kiedy ostatnio byłam szczęśliwa
Bywa, że trzeba (...) każdego poranka przekonywać się do sensowności rzeczy najprostszych, zaraz po przebudzeniu, samotnie w łóżku o wiele za dużym mówić do siebie jak pielęgniarka do niedołężnego pacjenta: "A teraz wstaniemy, otworzymy okna, wywietrzymy mieszkanko, umyjemy się"; Róża się boi, bo z czasem może dojść do tego, że przestraszona nagłym bezdechem będzie musiała sobie po kilka razy dziennie przypominać: "Oj, musimy oddychać, jeśli przestaniemy oddychać, to już nie pożyjemy, a przecież chcemy sobie jeszcze trochę pożyć, mimo wszystko, prawda? Nie ma żadnej możliwości, by sprawdzić, która decyzja jest lepsza, bo nie istnieje możliwość porównania. Człowiek przeżywa wszystko po raz pierwszy i bez przygotowania. To tak, jakby aktor grał przedstawienie bez żadnej próby. Cóż może być warte życie jeśli pierwsza próba już jest życiem ostatecznym? Dlatego życie zawsze przypomina szkic. A nawet szkic nie jest właściwym określeniem, bo szkic jest zawsze zarysem czegoś, przygotowaniem do obrazu, gdy tymczasem szkic, jakim jest nasze życie, jest szkicem bez obrazu, szkicem do czegoś, czego nie będzie. Lubię, gdy muzyka mnie niszczy; gdy - słuchając jej - nie wiem, jak się nazywam. Przestaję myśleć, jestem zagubiona w tych cudownych, psychodelicznych dźwiękach i słowach, którego wgłębiają się we mnie coraz mocniej, wprost proporcjonalnie do nastawionej głośności w słuchawkach. Lubię, gdy mnie otacza i nie ma od niej żadnej ucieczki. Dociskam słuchawki mocniej i gubię się, gubię się, nie chcę się już nigdy odnaleźć. Odnajdywać się w rzeczywistości. Moja muzyka niszczy mnie i nie zostaje nic, ja sama jestem niczym. Bo lepiej być niczym niż nikim. Zatańcz ze mną walca w pięknej sali. Na prawdziwym parkiecie wśród luster i ram. Kolejna część. weny i wytrwałości - twórzmy nadal piękną historie, dzielmy się talentami. |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
***** With thine eyes I read that you should go I was scared that day, my heart cries out - go back! Z oczu twych czytam, że powinieneś pójść Bałam się tego dnia, serce krzyczy - wróć! *****
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
hey, honey! I'm here!
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: hey, honey! I'm here!
ty 'tak!', a oni 'nie!'. no i kto teraz płacze?
zje.bałeś misję, kochanie. niech nigdy nawet przez myśl ci nie przemknie, że on zostanie na zawsze. oni lubią uciekać. nie dziś, to jutro. a najlepiej w ogóle. może jeszcze nie dojrzałam do bycia z tobą. może jeszcze nie wiem co znaczy kochać i może po prostu nie zasługuję na kogoś takiego, jak ty. albo to z ciebie po prostu jest kretyn, który stracił najlepszą, jaką miał.
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz, że sobie mnie nie odpuścisz,
Chcę aby nasze jutro nigdy się nie skończyło. Byś trwał u mego boku i chronił, otaczając swym ramieniem oczy nadal pamiętają ten specyficzny ruch Twoich ust gdy mówiłeś, że już zawsze kochać będziesz
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
TwojaKokaina <3
Daję Ci wszystko, Daję Ci siebie. Pragnę to samo Dostać od Ciebie... meeega ! ![]() ________________________ przytul mocniej niż zazwyczaj. pocałuj namiętniej niż zazwyczaj. powiedź te dwa słowa czulej niż zazwyczaj. a ja na przekór sobie, powiedziałam skończmy to. mój policzek mokry od mokrych łez. nie głupiej tylko dawaj buziora ! ![]() |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
'Tak jasne były noce jakby zabrakło chmur!
'Każdy człowiek zna wielkość swego cierpienia i jest świadomy zupełnego braku sensu życia. jak rozpoznać ludzi, których już nie znamy... nie odkładaj mnie na potem. bo potem mnie juz nie bedzie. Czy pamiętasz - jak żeśmy czekali Jedenascie wyblakłych miesięcy Na ten pierwszy niebieski plusk fali I na mewy tańczace na wietrze.. Mówili na nią słońce! Bałtyku szary piach zamieniał się w gorący podzwrotnikowy raj... I wywietrzał już z serca dynamit ! Bo zbliżyć się mogą tylko nieliczni... Ci, którym sama na to pozwolę... Mówili na nią słonce Nie widziałam cię już od miesiąca. I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, lecz widać można żyć bez powietrza!'
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór, spokojnego wątku życzę : )
I te wszystkie wschody i zachody były nasze. Okej, podzielę Cię, ale wyjdź już z mojego życia, proszę. Ps. Nie trzaskaj drzwiami. No i patrz, jedno jego spojrzenie, a ty już oślepłaś na wszystkich innych! Daj spokój już z tym sercem, ono i tak zrobi swoje. Zosia Samosia się znalazła.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
![]() *** Kochanie cały mój świat w Tobie się streszcza. Nie może być szczęścia większego niż to, które doświadczyłam z Tobą : w objęciach Twoich ramion, Twój głos zmieszany z moim, Twe oczy we mnie wpatrzone, Twe serce obok mojego, nasze dusze całkowicie ze sobą stopione. Nie ma dla mnie na ziemi innego mężczyzny poza Tobą. Ty jesteś tym pryzmatem, przez który widzę słońce, zieleń krajobrazu, życie całe. Życie nam nie pomagało, ale nasza miłość jest silniejsza, to ona wygrała. Kocham Cię jak spragniona ziemia wodę, jak słońce błękit porannego nieba. Dziękuję Skarbie ze mogę razem z Tobą podążać przez życie. Podarowałeś mi coś, co nawet trudno nazwać. Poruszyłeś we mnie coś, o istnieniu czego, nawet nie wiedziałam. Jesteś i zawsze będziesz częścią mojego życia.. Zawsze. Więc zrozum to. Czasami chciałabym tak po prostu stać z tobą i marznąć pośród białych ulic. Nie zwracając uwagi na mijający czas, przechodniów i mróz panujący na dworze. Ukryłabym twarz w twojej szyi, a ty przytulałbyś mnie swoimi silnymi ramionami, szepcząc że nie mam czego się już bać. I wiesz? Mogłabym już wiecznie trwać w tym szczęściu. |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem już czy to miłośc, czy jednostronna tęsknota Czy uczucie można mierzyc ilością wylanych łez? Boję się odrzucenia, choc tak cholernie kocham ryzyko Wiesz, siedzę na parapecie w ciepły, wrześniowy wieczór, słońce zachodzi, to chyba już czas, łzy jakoś same płyną po policzku, a ja wciąż mam w swych oczach błękit lipcowego nieba.
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Ty wiesz, że sama myśl o tym, że Ciebie miało by nie być..
Ta myśl powoduje, że rozpadam się na maleńkie kawałeczki Ta myśl mnie niszczy i zakrywa mi oczy na przyszłość Bo wiesz.. ta myśl powoduje, że moje oczy nie widzą przyszłości bez Ciebie! Moje oczy nie chcą jej widzieć... Ta myśl odbiera mi również rozum, odbiera mi sprawność rąk, odbiera mi tlen. Bo wiesz.. tak na prawdę ta myśl odbiera mi wszystko prócz jednego.. Ta myśl nigdy nie odbierze mi serca, choć bolące zawsze będzie Twoje. Kochaj mnie. ;* |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
według prawa przyczyny i skutku płacisz dziś za każdy błąd.
/ por la ley de causa y efecto hoy pagas por cada error zobacz, moja miłość cię rozgrzewa i studzi niczym szpiegująca iluzja chcesz rządzić moim sercem, moim milczeniem i oddechem myślisz, że nawet w snach nie zdołałabym żyć bez Ciebie ale ... to tak nie działa.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
mistrz
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
verba veritatis.
"W moim kraju ludzie mają oczy pełne łez." Był tutaj chłopiec, który rozdarł moje serce na pół. Musiałam pogrzebać go osiem stóp pod ziemnią. Wszystko czego potrzebuję, to ktoś kto będzie potrafił mnie uratować. Wciąż spadam w dół. blacknovice - Kurta nie da się nie kochać.
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
jak mam samotnie walczyć
z problemami tego świata? równie mocno pragniesz tych chwil w których oddychamy wspólnie? kropelki rosy na Jej policzkach były codziennością czuję, że powinnam być cicho ale Twoje oczy tak cudownie błagają o kolejną szansę nie walcz z tym, nie wygrasz z Bogiem. a błagałam go każdego wieczoru żeby strzegł naszej miłości na ilu dłoniach rozpościerałeś smak swoich ust? w ilu uszach bicie Twojego serca jest najcudowniejszą melodią? proste? proste mogą być włosy, ale nie życie
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Pour out some liquor and I reminisce/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.