|
|
#91 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Własnoręczne kolczyki - krórki kurs
nowa1010 ---> Nie wiem ile się płaci za przesyłkę za pobraniem, nawet nie wiem czy któryś ze znanych mi sklepów z koralikami posiada taką opcję płatności. Generalnie wszyscy chcą przelew na konto z góry i wtedy koszty wysyłki kosztują 5zł listem poleconym priorytetowym.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za informacje
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo się cieszę, że trafiłam tu do Was!!
Mam pytanko, chciałabym zrobić sobie takie kolczyki http://wylegarnia.pl/pictures/14892.jpg tylko jak zrobić ten drucik zamiast zawieszki? czy wystarczy zwykły, taki, na który nawleka się koraliki? No i jak ten drucik zamocować na muszli? I chciałabym zabarwić muszle błękitnym kolorem, czym najlepiej to zrobić? POzdrowionka
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Najpierw chciałam podziękować Wam za ten temat, od dawna chciałam robić swoje kolczyki, a teraz wszystko mi się powolutku układa w głowie Mam tylko parę pytań.Otóż chciałabym zrobić kolczyki podobne do tych http://wylegarnia.com/pictures/12865.jpg Chcę złożyć zamówienie. Czego potrzebuję? - linka stalowa. Dobrze mówię? Mam rozumieć, że to da się kształtować. A jaka grubość powinna być tej linki? Kompletnie nie potrafię ocenić, a jestem bardzo początkująca. - bigle, na zdjęciu są zamknięte, ale ja osobiście wolę otwate. I powinny być z kulką? - oczywiście koraliki. - jak się nazywa to, co jest po tym srebrnym koraliku? Taka sprężynka. To tyle? Wszystko wywnioskowałam z wielkogodzinnych (od wczoraj) poszukiwań i grzebania po różnych stronach z poradami dot. biżuterii, sklepach z koralikami, tym forum...I mam nadzieję, że w miarę dobrze to wymyśliłam. W każdym razie bardzo proszę Was o podpowiedź, czy czegoś jeszcze potrzebuję (; |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Do kaerlynn ===> z chęcią bym Ci pomogła... ale nie wchodzi u mnie to zdjęcie :| Spróbuj je może jeszcze raz załączyć?
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Okej, załączam to zdjęcie i błagam o pomoc (: Ozłocę Cię chyba ;D
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Aaa i chciałam tylko od razu zaznaczyć, że zdjęcie kolczyków, które załączyłam wyżej jest autorstwa iggi [Igi Przybyłowskiej], pochodzi ze strony http://wylegarnia.com i jest Jej własnością. Nie mam też zamiaru kopiować Jej kolczyków, chciałabym tylko na przykładzie Jej dzieła dowiedzieć się, jakie materiały powinnam kupić, żeby wykonać coś swojego {:
Tak napisałam, bo mi się głupio zrobiło, jak się zorientowałam, że nic nie pisnęłam na temat autorki kolczyków i zdjęcia. |
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez marze o tym zeby zaczac robic sama bizuterie.Odwiedzilam pare stron internetowych i powoli zaczynam myslec co kupic i co chce zrobic.Mysle ze zaczne od kolczykow.Na stronce qnszt.pl skorzystalam z poradnika.Podobaja mi sie te kolczyki i chyba odwaze sie sama je zrobic.Jest tam caly schemat,co trzeba robic po kolei z obrazkami i wykaz potrzebnych materialow.
Teraz zastanawiam sie jakie koraliki,kamyczki wybrac.Oj duzy jest wybor ![]() Koszt mniej wiecej takich kolczykow wraz z przesylka wyniesie mnie ok 20 zl.Tak sobie mysle czy oplaca sie je robic,moze lepiej gotowe kupic.Sama nie wiem ale chyba sie zdecyduje i zrobie cos swojego.Poczekam na przyplyw gotowki i do dziela ![]() Dzieki dziewczyny za wszystkie rady |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci czego ja bym użyła do zrobienia tych kolczyków (być może dziewczyny mnie poprawią- bo są rózne techniki )Po 1. Wystarczy srebrnt drucik (lub posrebrzany) tutaj jest on chyba 0,8 ja zawsze używam 0,6 i wg. mnie jest świetny ale to moje zdanie ![]() po 2. koraliki- ponawlekać to już chyba nic trudnego po 3 te wiszące elementy też są zrobione z drucika- musisz go pociąć w taki sposób- i na końcu tylko zrobić pentelkę i doczepić do gotowego kolczyka (tzn. do tego kółeczka które zrobisz i nawleczonych koralików) Podaję Ci przykładowe rzeczy które możesz wykorzystać )http://www.qnszt.pl/catalog/5/345.html# ===> drucik, ale może być posrebrzany równie dobrze http://www.qnszt.pl/catalog/8/1062.html ==> kuleczki też można tu wykorzystać http://www.qnszt.pl/catalog/7/1416.html ==> albo te ![]() http://www.qnszt.pl/catalog/7/1420.html ==> i te ![]() http://www.qnszt.pl/catalog/55/1592.html ==> koraliki małe http://www.qnszt.pl/catalog/62/378.html# ==> no i np. te kamienie Pozdrawiam... mam nadzieję,że pomogłam
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no i jeszcze tutaj widzę,że jest zrobione połączenie (ogniwkiem) z biglem
http://www.qnszt.pl/catalog/10/15.html ale ja to bym widziała zupełnie inaczej Po prostu kup sobie bigle- tak jak już wspomniałaś- otwarte. I wtedy sobie połącz kolczyk z tym biglem bez zbędnych ogniwek... mniej "pitolenia" http://www.qnszt.pl/catalog/6/611.html#
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu złożyłabym się z koleżankami.. żeby one też coś sobie wybrały... albo po prostu poczekała i złożyła większe zamówienie- a nie tylko na jedne kolczyki ![]() pozdrawiam
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Jaszmurko, ozłacam Cię
Teraz wydaje mi się to o wiele wiele prostsze. Jak tylko coś wykombinuję, wrzucę tu fotki. Jeszcze raz bardzo bardzo bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie racje,nie oplaca sie zamawiac towaru tylko na jedne kolczyki.Jak myslicie ile rzeczy mozna wykonac za sume 100 zl? Caly czas mysle o finansach bo ostatnio mam problemy a bizuterie chcialabym sobie zrobic.
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnie to bywa... przecież robi się kolczyki... korale... bransoletki.. broszki Zależy też wszystko od tego JAKIE koraliki zamówisz- duże czy też "drobnicę" Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A tak pisać- to jest mi trudno ![]() Jak już coś wyczarujesz to pokazuj
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze tylko jedno pytanko... Czy może któraś z Was wie, jak często na qnszt.pl uzupełniają materiały? Bo byłam w trakcie kompletowania zamówienia, koraliki i bigle już dodałam do koszyka, i chciałam dodać druty, a tu już "Brak produktu"
Nie ma ani 0,6 mm ani 0,8, są tylko 0,4 mm, a tu podejrzewam, że będzie to za miękkie na kolczyk. Kiedy jest szansa, że będą już odpowiednie druciki?
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
hmm...jestem tu od niedawna ale robienie kolczykow-fajna sprawa, na razie nie mam jakis specjalistycznych narzedzi itd, ale z tego co udalo mi sie znalezc w domu:
http://im_madmen.fm.interia.pl/piorka.JPG (tylko jeszcze zawieszek nie ma) a i mam pytanie myslalyscie kiedys zeby sprzedawac wlasnorecznie zrobione kolczyki? |
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Allegro jest dużo kolczyków ręcznie robionych...więc jednak ludzie o tym myślą (o handlu)
.
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis zamowilam rzeczy potrzebne do zrobienia swoich kolczykow- jak cos mi sie uda to pochwale sie
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Hej a byłyście na dadaleria.pl? Tam to jest wybór! I chyba cena za przesyłkę jest mniejsza niż gdzie indziej ale nie jestem pewna!
pozdrowionka!!
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
na dadaleria podoba mi sie to ze mozna kupowac na sztuki, tylko szkoda ze ta dogodnosc tak bardzo podwyzsza cene
![]() Co do tego ile kolczykow mozna wykonac za 100 zl Ja zamowilam materialow za tyle i wykonalam ok 10 par kolczykow, koralikow mi zostalo, szczegolnie tych malych no i drut sie szybko skonczyl, zamawiajcie go wiecej. z moich doswiadczen moge powiedziec ze na drucie posrebrzanym pracuje sie latwiej, ale to tylko moje odczucia. na poczatek proponuje kupic w sklepie tylu castorama zwykly drut i na nim zaczac cwiczyc, bo szkoda srebrnego czy nawet posrebrzanego. A na poczatku sporo sie tego marnuje. co do narzedzi: szypce okragle kupilam w selgrosie za niecale 4 zl ( te same sa w geancie i auchanie, cena identyczna) patrzac na zdjecie to wydaje mi sie ze sa to te same co na qnszcie za 9.99. inne sa w podobnej cenie, wiec nie przeplacajcie tylko rozejrzyjcie sie w sklepach kolo siebie. Sadze ze nawer w zwyklych budowlanych beda tansze. A na koniec zalaczam fotki moich dziel, kuleczka robione bez szczypiec okraglych wiec musialam sie niezle napracowac zeby wyszly okragle
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
byly pytania co do grubosci drutow.
wszystko zalezy od waszej wyobrazni, bo mozna obwijac grube chudymi chude grubymi, a pewnie wymyslicie cos jeszcze innego I w robieiu birzuteri nie wzorujcie sie na innych, tylko tworzcie swoja napewno bedzie przepiekna i orginalna. I pokazujcie co zorobilyscie, bo nic tak nie motywuje do pracy jak zobaczenie czegos pieknego i chec zrobienia samemu czegos jeszcze lepszego i piekniejszego a na dole jeszcze kilka moich prac, mam nadzieje ze zainspiruja was do stworzenia czegos wspanialego, a wasze prace mnie
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
guga1 Mam pytanko: Czy kupujesz bigle srebrne czy posrebrzane?
Posrebrzane są tańsze ale boję się, że mogą uczulać
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za radę
Lepiej nie będę ryzykować i kupię srebrne. |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kupilam teraz srebrne bigle... mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic cos ciekawego
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Mam pytanko, chciałabym zrobić sobie takie kolczyki
.

ale to moje zdanie

Nie ma ani 0,6 mm ani 0,8, są tylko 0,4 mm, a tu podejrzewam, że będzie to za miękkie na kolczyk. Kiedy jest szansa, że będą już odpowiednie druciki?