![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Prezenty dla babci
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej babci chyba kupie kijki do nordic walking, albo kolejny zestaw kosmetykow. Mam rowniez w planie kupic pojemniczki na leki, widzialam takie w tchibo, bardzo ladne, estetyczne, na kazdy dzien tygodnia i na kazda pore dnia. babcia zapominalska i duzo lekow łyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
babci? to musisz miec sprawna babcie. Moja babcia nawet by nie wiedziała co to takiego
![]() a dziadka juz nie mam, wiec tu nie musze kombinowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Witam, ja proponuje szkatułkę na biżuterię, można by było zrobić z dedykacja dla babci.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395404 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje zawsze babci tusz do rzęs, szminke albo kremik, taki jak lubi najbardziej, a wiem ktory to. Ewentualnie szampon i balsam do ciała - takie o zestawy czasem robie. Gorzej z dziadkiem... Jemu to nie wiem co kupić, bo wszystko ma...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
taak, albumuy w przypadku dziadkow, w moim przypadku tak jak i widze u wiekszosci z was sie sprawdzaly. W tym robimy babci album z jej dziecinstwa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Kijki - wow, Twoja babcia to musi być młoda kobieta albo wyjątkowy okaz zdrowia
![]() Takie kijki to sama być chciała, mogłabym łazić po górach inie martwić się o kolana ![]() A wracając do prezentu dla babci i dziadka. lily92920 w jakim wieku jest Twój dziadek? Może ma jakieś zainteresowania o których wiesz? coś wymyślimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
ja myślałam o zastawie, lub czymś takim na specjalne okazje przy stole. Dość rzadko widuję się z babcią i dziadkiem, ale jak juz ich odwiedzam to babcia dwoi się i troi aby przygotować jak najlepszy obiad lub kolację
![]() Znacie jakiś fajne miejsce z zastawą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
I ja sie zastanawiam, co by kupić w tym roku. Może mi pomożecie.
Babcie mam stosunkowo młodą, bo ma chyba 64lata, ja mam 20 ![]() ![]() No i co dla dziadka 76 letniego? Ogrodnik, działkowiec ![]() Pomożecie? ;D Dodam, że każdy z nich dostanie ode mnie kartkę handmade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Chyba najlepiej zainwestować w podarki, które się samemu stworzyło. Wydaje mi się, że babcie bardziej doceniają coś co ma wartość emocjonalną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
A moja babcia za tydzień ma 80te urodziny i oczywiście wymyślenie dla niej prezentu spadło na mnie.
![]() Kompletnie nie wiem, co jej kupić. Babcia mieszka ze swoją córką i jej rodziną. Nie wychodzi z domu dalej niż na podwórko. Jedyną "rozrywką" jest dla niej niedzielna msza, o ile córka ją zawiezie (z tym też jest problem). Nie używa kosmetyków, nie czyta (oczy), nawet radia nie słucha. Szukam w necie jakiejś inspiracji i guzik. Jedyne co mnie zainteresowało, to ciepły koc. Może mi ktoś pomóc? ![]() Na zrobienie albumu już jest za mało czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Ja z mamą kupiłyśmy babci na 80-te urodziny piękny koc.
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Skąd ja to znam. Ostatnio musiałam co kombinować, co kupić cioci, żeby jej tego nie odebrano.
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Koc to bardzo dobry pomysł na pewno się jej przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Do tej pory kupowałam:
-kwiatki w doniczkach - długo żyją, a babcia po 10 latach dalej pamieta że to ode mnie i że miałam wtedy "taką ładna spódniczkę" -wszystko do kąpieli - sól, musujące kule, olejki, płyny itp - cudownie relaksuja, należy się babci, a sama za każdym razem mówi że jak była młoda to takich rzeczy nie było albo nie miala kasy. I czasami jak do niej dzwonię wieczorem to rozmawia ze mna leżąc w wannie z prezentem ode mnie ![]() -apaszki, biżuteria - jak wiem że coś chce -magnes na lodowkę ze złota myślą nt babci -ramkę z moim zdjęciem - stoi na honorowym miejscu -filiżanka do kompletu - kolekcjonuje -album na zdjęcia
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hehe moja babcia do tej pory ma moje zdjęcie w ramce i jak przychodzą do niej goście, zawsze je wszystkim pokazuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Kupiliśmy dla niej obraz z papieżem Janem Pawłem. Piękny portret na tle zielonych gór. Babcia lubi takie obrazy, tylko teraz się zastanawiam gdzie go powiesi?
Co do kwiatów doniczkowych, to macie rację. Któregoś roku dostała od nas małego kwiatka na imieniny. Teraz ten kwiat jest OGROMNY. Rozrósł się jak diabli. Na gwiazdkę też daliśmy jej kwiatka, więc na urodziny już nie wypadało. Wcześniej jeszcze zastanawiałam się nad jakimś ładnym łańcuszkiem z krzyżykiem/medalikiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Moim zdaniem dla babci i dziadka powinno się kupować praktyczne i przydatne prezenty, a jednocześnie nowoczesne, które naprawdę będą im się podobać. Ostatnio znalazłam coś takiego jak komplety bielizny termoaktywnej: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/product-p...ry-Hi-Tec.html
Jest to naprawdę ciekawy i nowoczesny prezent. Zapewni on babci komfort cieplny w najbardziej chłodne dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Anastazja a może zapłać za reklamę ?? Bo na 5 postów wszystkie są reklamowe.
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
moja babcia też najbardziej cieszy się z praktycznych rzeczy,ręczniki,koc był strzałem w 10 i ładne wygodne pantofelki sprawił jej wiele radości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
Ja swojej babci kupiłam storczyka i dobry krem pod oczy,myślę że to bardzo trafiony prezent. babcie cenią sobie praktyczne podarunki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Wow, fajne pomysły miałyście. Moja Babcia też ma 80 urodziny w tym roku i chyba zainwestuję w jakis super koc i papcie. Bo kwiatów doniczkowych ma multum (aż dziadek, który też będzie miał 80-tkę w tym roku, dostaje szału, bo nie ma się jak w pokoju ruszyć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od wieku Babci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam ,ze macie takie babcie. i to co teraz napisze nie sądze tylko ja,a cała moja rodzina. Jest taką wredną s***. Zawsze jej próbowaliśmy kupic jej prezent praktyczny(bielizna, kapcie, podomka, fartuch, ręczniki, pościele, koszule nocne, koc). dostawała też różne roślinki bo wiemy, że ona uwielbia roślinki. I ostatnio babcia zamieszkała z nami(z moja mamą, tatą,bratem i ze mną i to tylko na okres zimowo-wiosenny) . Na urodziny dostałą od nas śliczny ciepły kocy co by jej nie było zimno jak siedzi i do tego czekolade i jakąs roślinkę. Nie powiedziałą nawet "dziękuję". Koc odstawiła w kąt, roślinki nawet nie podlała- usychała już ,ale w czasie się z mamą zorientowałyśmy i same zaczęłyśmy podlewać( a babcia w pokoju miała jeszcze jedna roślinkę z domu, która regularnie podlewała). Powiedziała niedawno mojej kuzynce,ze koc jej sie nie przyda i go wyda (a a ogrzewanie do połowy maja było włączone bo babci było zimno:/ ) . Nigdy sie nie cieszyła, z żadnego prezentu. Jest po prostu wredna...
Z tego co mozna wywnioskowac z Waszych wiadomości to Wasze babcie są ciepłe, kochane.. A moja juz na pirewszy rzut oka widac,ze jest taka chłodna. Przez 7 miesiecy co mieszkała znami jedyny temat rozmowy z nia to nasz kot. Na szczęscie babcia się wyprowadziła. Możecie też pomyslec,ze to moja rodzina jest wredna dla babci- otóż nie! Zawsze staraliśmy nawiązac z nią więź,ale to nic nie dawało. I teraz mamy problem. Babcia ma za 2 dni imieniny i nie wiemy co jej podarowac. nie czyta książek, tylko rozwiązuje krzyżówki. Na prawdę zazdroszczę Wam takich kochanych babć. Przepraszam.. trochę się rozpisałam i zboczyłam z tematu...
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
moja jedna babcia tez nigdy nie zachwciła sie prezentem, marudzi jak dostaje, nie dziekuje-aczkolwiek używa czy podlewa roślin
moze w takim wypadku kupic/upiec tylko jakies ciasto? dać kartkę -mozesz sama zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Generalnie jestem zdania, że prezenty od serca dla babć są najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostała od nas kwiatki, krople wzmacniające i kwiatki cięte ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
pomóżcie..
![]() Otóż moja babcia jest juz po 80ce, slabo chodzi, nie ogada tv, bo ma problem z oczami, a tym bardziej nie slucha radia (bo niedosłyszy). Ponadto nie moze juz nic robic, bo ma parkinsona... Kiedys duzo robila na drutach, byla bardzo aktywna, ale teraz ma tez problemy z pamiecia... i dlatego mam bardzo duzy problem z prezentem dla niej. Na pewno kupie jej perfumy, bo taki dostalam przydzial od mamy. Wiem, ze sie ucieszy, bo lubi sie czasem czyms psiknąć ![]() Ogólnie chodzi o to, zeby wymyslic cos, co by jej rozjasnilo troche czas, bo kazdy jej dzien wyglada tak samo. Pomyslalam, ze moze kupilabym jej kulki takie, ktore obraca sie w rekach, bo jej zakres ruchow jest niestety ograniczony. Wiem, że pomysl jest sredni, ale wybor jest niezwykle mały. Dziewczyny pomóżcie! Pomóżcie wymyślić coś dla osoby, ktora jest wiezniem w swoim wlasnym ciele... ![]() PS koce elektryczne, cieple kapcie, dresy, koszulki, kapelusze juz ma. Witaminy tez odpadaja, bo z jej arsenalem lekow, byloby to niezbyt bezpieczne. Dlatego mam naprawde ograniczony wybor :/ moze ktoras z Was ma jeszcze jakis pomysl, albo znala kogos w podobnej sytuacji? blagam o jakiekolwiek rady! i to nie musi byc koniecznie prezent na urodziny/imieniny, tylko cos, co wprowadzi jakas zmiane do tej monotonii. Pozdrawiam ![]() babcia umarla 12.08.2010.... teraz juz wiem, ze najwiekszym prezentem dla niej bylo, to czy rodzina z nia spedzala czas.... ja zawalilam i tego nie wybacze sobie juz nigdy... najlepszy prezent dla babci czy dziadka? WASZA OBECNOSC!!! tego nic nie zastapi... Edytowane przez kasky Czas edycji: 2010-11-01 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
![]() NIEAKTUALNE Moja Babcia 6 sierpnia ma 78urodziny. I nie mam pojęcia co jej kupić. Babcia jak to babcia ma wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monis90 Czas edycji: 2010-08-16 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny pomocy!!!
jakiś czas temu na Gwiazdkę dałam mojej babci kalendarz ze zdjęciami. Dorwałam wcześniej album z jej fotami z młodości, zeskanowałam i później ładnie dobrałam tło itd. Już chyba 3 lata minęły od "daty ważności" tamtego kalendarza a babcia dalej go ma, bo przypomina jej o pięknych czasach
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny pomocy!!!
ja mojej babci - fance robótek - kupiłam specjalne druty z żyłką na których można robić czapki i ładną wełnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.