Starania o dzidziusia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 20:33   #91
Pannaniktt1
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidziusia

Cytat:
Napisane przez femme_89 Pokaż wiadomość
Dobrze że nie z nogami na ściagnie, bo rano mogłabyś się obudzić z przezroczystymi odnóżami Ciekawe jak T. zareaguje, no na miejscu faceta sama bym miała ubaw po pachy Ekwilibrystyka niesamowita
miałam takie plany ale jednak zrezygnowałam

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
słyszałam, że pomaga położenie się na brzuchu i lekkie uniesienie lub wypięcie pupy do góry
dzieki, skorzystam, tylko nie wiem ile psychicznie wytrzyma moj ukochany

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Masz rację, to na pewno coś wspaniałego i fascynującego Nosić w sobie nowe życie, stworzyć nowe życie

Wszystkie tego doświadczymy, tego nam życzę ;*
JA też! A Ty jakie masz sposoby na wstrzymanie ,,po"?
Pannaniktt1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:34   #92
femme_89
Przyczajenie

hehe, myślę że po przebudzeniu długo byś na nogach nie ustała, chyba ze ruszasz się podczas snu. Bo ja z reguły jak zasne tak się budzę

Ja płodne mam w przyszłym tyg. Zastanawiam się nad testami owulacyjnymi, ale nie wiem na jakiej zasadzie one działają? Ktoś może oświecić ociemniałą?
femme_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:38   #93
Pannaniktt1
Raczkowanie

Cytat:
hehe, myślę że po przebudzeniu długo byś na nogach nie ustała, chyba ze ruszasz się podczas snu. Bo ja z reguły jak zasne tak się budzę

Ja płodne mam w przyszłym tyg. Zastanawiam się nad testami owulacyjnymi, ale nie wiem na jakiej zasadzie one działają? Ktoś może oświecić ociemniałą?
Powiem tyle ile ja wiem o mogę się mylić. W ulotce znajdziesz tablę z różnymi liczbami. Tam są zapisane dni cylku. Jesli np masz 28 dniowy cykl to (strzelam ) powiedzmy w 13 dniu robisz pierwszy test. i tak przez kolejne dni. robi się jeden test dziennie o stalej porze. i jesli masz widoczne 2 krechy to znaczy ze masz dni płodne i do dzieła. dziewczyny dopisujcie jesli o czyms zapomnialam..:P
Stary 2011-09-15, 20:41   #94
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Własne, własne Z tymże wesele odbywa się w domu weselnym znajomych moich rodziców, więc gdybym ewentualnie zaciązyła to ślub odbyłby się w zimie w początkowych miesiącach ciąży, albo już po nim. Zespołu nie mamy tylko znajomego DJ'a, który też jest do naszej dyspozycji w razie czego, podobnie fotograf. A reszte się da szybko ogarnąć
Nie żebym się czepiała ale pisałaś,że ślub w Sierpniu więc za 11 m-cy... a ja tylko z troski, bo ostatnio podczytuje wątek gdzie się mamusie rozpakowywują teraz a tam właśnie takie dane połogowe,że tak powiem
Na marginesie dodam tylko,że przez panią M zrobiłam się czujna Wy nie wiecie ale wytrawne wizażanki wiedzą

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:43   #95
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannaniktt1 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam że strasznie podrywa dziewczyny np. :P
Moze podrywa te co ida po jakies tabl anty a jak uslyszal ze o dziecko sie staram to zrezygnowal haha
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:44   #96
Pannaniktt1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Moze podrywa te co ida po jakies tabl anty a jak uslyszal ze o dziecko sie staram to zrezygnowal haha
może:P hmm całkiem dobra hipoteza:P
Stary 2011-09-15, 20:57   #97
Meliitele
Zakorzenienie

Uciekam spac dziewczyny, do jutra. Dobranoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 20:58   #98
Pannaniktt1
Raczkowanie

Cytat:
Uciekam spac dziewczyny, do jutra. Dobranoc
JA również!! dobranoc kobietki
Stary 2011-09-15, 21:02   #99
femme_89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Nie żebym się czepiała ale pisałaś,że ślub w Sierpniu więc za 11 m-cy... a ja tylko z troski, bo ostatnio podczytuje wątek gdzie się mamusie rozpakowywują teraz a tam właśnie takie dane połogowe,że tak powiem
Na marginesie dodam tylko,że przez panią M zrobiłam się czujna Wy nie wiecie ale wytrawne wizażanki wiedzą
Chyba nie chwyciłam o co chodzi Sale zamówioną mamy na sierpnień 2012. Ale gdyby zdarzyło się, że zajdę w ciąże dla przykładu w miesiącu wrześniu anno domini to wesele zrobimy jeszcze w tym roku w grudniu załóżmy, bo terminy możemy mieć elastyczne dzięki temu, że jest to sala znajomych. Jeśli jednak zdarzy się, że zajdę w ciążę w lutym, to też mogę iść w 5 mcu do ślubu, w niczym mi to nie wadzi.
Nie wiem o co chodzi z czujnością, na wizażu jestem już ładnych pare lat, z tymże pod innym nickiem, dosyć znanym w jednym z podforowych kręgów , stąd nowy nick, w sprawach zawodowych jestem publiczna, w prywatnych, takich jak ten temat nie chcę.

Najadłam się nurofenu, lód mam przygotowany, więc też idę spać.
Spokojnej nocy Kobietki
Stary 2011-09-15, 21:06   #100
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Wszystko jest możliwe
Wiem o kogo chodzi.A po Twoim poście nawet sobie pomyślałam,że 2-3 osoby odpisują sobie same na swoje posty,tym bardziej że odpiowiadają po minucie,ewentualnie po paru minutach.takietamtylko moje dywagacje,które prosze niebrać na poważnie

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2011-09-15 o 21:09
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:10   #101
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
to gratuluję serdecznie, niech zdrowo rośnie chłopczyk czy dziewczynka?

do mnie zaczyna chyba coś docierać.... i aż gorąco mi się zrobiło ale zobaczymy ...
Witam! Miałam identyczną kreseczkę 3 dni przed spodziewanym okresem, z dnia na dzień była coraz ciemniejsza - wiem bo zrobiłam jakieś 7 testów Miałam takie same objawy o których piszesz, tak jak przed miesiączką, a w dniu spodzewanej lecz niedoszłej miesiączki bardzo bolało mnie podbrzusze.

Gratuluję

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:11   #102
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Chyba nie chwyciłam o co chodzi Sale zamówioną mamy na sierpnień 2012. Ale gdyby zdarzyło się, że zajdę w ciąże dla przykładu w miesiącu wrześniu anno domini to wesele zrobimy jeszcze w tym roku w grudniu załóżmy, bo terminy możemy mieć elastyczne dzięki temu, że jest to sala znajomych. Jeśli jednak zdarzy się, że zajdę w ciążę w lutym, to też mogę iść w 5 mcu do ślubu, w niczym mi to nie wadzi.
Nie wiem o co chodzi z czujnością, na wizażu jestem już ładnych pare lat, z tymże pod innym nickiem, dosyć znanym w jednym z podforowych kręgów , stąd nowy nick, w sprawach zawodowych jestem publiczna, w prywatnych, takich jak ten temat nie chcę.
No to oki. Wiesz no wróżką nie jestem i bez urazy

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:37   #103
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pannaniktt1 Pokaż wiadomość
miałam takie plany ale jednak zrezygnowałam

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

dzieki, skorzystam, tylko nie wiem ile psychicznie wytrzyma moj ukochany

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

JA też! A Ty jakie masz sposoby na wstrzymanie ,,po"?
tak jak mówiłam, to są naprawdę początki starań a konkretniej 1 cykl wiec póki co jeszcze nie próbowałam żadnych sposobów na wstrzymanie hehe ale jeśli się nie powiedzie to chyba zacznę kombinować i na pewno wykorzystam Wasze pozycje nogi do góry...hmm... myślę, że to jest dobre ale ile tak można wytrzymać

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Witam! Miałam identyczną kreseczkę 3 dni przed spodziewanym okresem, z dnia na dzień była coraz ciemniejsza - wiem bo zrobiłam jakieś 7 testów Miałam takie same objawy o których piszesz, tak jak przed miesiączką, a w dniu spodzewanej lecz niedoszłej miesiączki bardzo bolało mnie podbrzusze.

Gratuluję
ja czekam jeszcze na okres, który może nadejść lada dzień albo i wcale
7 testów - to musiałam się nieźle wytracić ja zamierzam zrobić jeszcze jeden test.
Ale jestem ciekawa......!

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

aaa.... i oczywiście moje gratulacje !

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

* musiałaś
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:54   #104
femme_89
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, ja po ciężkiej nocy żyje. Przyplątał mi się straszliwy katar, chyba od robienia zimnych wręcz lodowatych okładów na twarz. Mam nadzieję że szybko przejdzie.
Tak się zastanawiam, jak to u mnie będzie, ja się chyba zdam na obserwacje śluzu, mój cykl trwa zwykle 29 dni po uregulowaniu tabletkami, ale ostatnio trwał 32 dni, więc coś zaczyna się przestawiać. W każdym razie dzisiaj mam 11 dzień cyklu, więc myślę, że możemy zacząć próbować.

Dziewczyny starające się dłużej, czy kochacie się z partnerem co 2 dni w okresie dni płodnych? Czytałam że taki odstęp czasowy sprawia, że nasienie jest "lepsze" a plemniki bardziej zdolne do zapłodnienia?
Stary 2011-09-16, 10:21   #105
begie13
Zadomowienie

hej, ja też czytałam o tym, że plemniki są o wiele słabsze jeśli kocha się parę razy dziennie albo nawet raz dziennie, że właśnie lepiej tak co drugi dzień
Stary 2011-09-16, 10:38   #106
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Wszystko jest możliwe
Wiem o kogo chodzi.A po Twoim poście nawet sobie pomyślałam,że 2-3 osoby odpisują sobie same na swoje posty,tym bardziej że odpiowiadają po minucie,ewentualnie po paru minutach.takietamtylko moje dywagacje,które prosze niebrać na poważnie
Dzięki :/ Zostałam właśnie posądzona o moją niewiarygodność

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:41   #107
Meliitele
Zakorzenienie

dzien dobryy
tez dzis nie wyspana jestem, pobudka o 7 rano. wrocilam z miasta i zaraz znowu jade
Ja z moim tz nie patrzylismy zeby co 2 dni tylko jak jest ochota to i kilka razy na dzien.
Stary 2011-09-16, 10:44   #108
begie13
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobryy
tez dzis nie wyspana jestem, pobudka o 7 rano. wrocilam z miasta i zaraz znowu jade
Ja z moim tz nie patrzylismy zeby co 2 dni tylko jak jest ochota to i kilka razy na dzien.
jak jest ochota to wtedy jest najprzyjemniej

a ja chora jestem...buu
Stary 2011-09-16, 10:52   #109
Meliitele
Zakorzenienie

no bo jakbysmy mieli co 2 dni sie przytulac bo lepsza armia bedzie to dla mnie takie troche bez sensu, chyba ze juz bym byla w desperacji to tak
a ja dzis mam 19 dc i jeszcze okresu nie mam czyli tabletki dzialaja.. ah dzis wreszcie sie zobacze z Tz, niestety teraz zostaly nam tylko weekendy ale jeszcze troche i znowu bedziemy mieszkac razem.
Stary 2011-09-16, 11:02   #110
begie13
Zadomowienie

hehe masz racje to raczej taka informacja dla tych, którzy bardzo długo się starają i nic...a kochają się jak najczęściej myśląc, że tak lepiej, ale nie wiemy tak naprawdę na ile ta teza jest prawdziwa i czy w ogóle jest...
Stary 2011-09-16, 11:11   #111
Guuusiaa
Zadomowienie

Witajcie

Czy i ja mogę sie do was przyłączyć?

U mnie jest trochę inna sytuacja bo ja bardzo chcę dzidziusia no ale Tż jeszcze nie... on chce poczekać do przyszłego roku jak to powiedział ostatnio "w przyszłe wakacje będzie już widać brzuszek"

Ja wiem jednak że do ciązy trzeba się przygotować i to nie jest tak hop siup i jest... a on tego nie rozumie

wiem wiem... rozumiem jego argumenty dlaczego nie teraz... on chce zapewnić dobrobyt dziecku, ale pieniążków już mamy trochę odłożone, mamy swoje cztery sciany ...

I szaleje mój instynkt macierzyński...

niewiem czy mnie zrozumiecie...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:16   #112
Meliitele
Zakorzenienie

begie13 - Co za chorobsko Cie dopadlo ?

Guuusiaa - Witaj
Stary 2011-09-16, 11:20   #113
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dzięki :/ Zostałam właśnie posądzona o moją niewiarygodność
Oj, napisałam żeby nie brać tego na serio. I co jak co,ale Ciebie bym o to nie podejrzewała.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 11:24   #114
begie13
Zadomowienie

aaa najpierw bolały mnie migdały, teraz kaszel i ten okropny katar i temperatura cały czas powyżej 37st. a wczoraj wieczorem czułam się okropnie..eee.. nawet nie wiem z czego to się wzięło, bo nie zmarzłam, ani nic zimnego ani gazowanego nie piłam, coś musi wisieć w powietrzu ;/

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

witaj Guuusiaa rozumiemy
Stary 2011-09-16, 11:26   #115
Meliitele
Zakorzenienie

begie13 - a kiedy bedziesz robic jeszcze jedno testowanko ?
Stary 2011-09-16, 11:32   #116
begie13
Zadomowienie

a no właśnie się zastanawiam, może tak 19-20.09. ciężko mi wytrzymać z ciekawości i nie wiem czy mam ten sam test kupić czy inny...hmm...
Stary 2011-09-16, 11:35   #117
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
aaa najpierw bolały mnie migdały, teraz kaszel i ten okropny katar i temperatura cały czas powyżej 37st. a wczoraj wieczorem czułam się okropnie..eee.. nawet nie wiem z czego to się wzięło, bo nie zmarzłam, ani nic zimnego ani gazowanego nie piłam, coś musi wisieć w powietrzu ;/

witaj Guuusiaa rozumiemy

Biedactwo
Już sie zaczyna zdradliwa pogoda robi bo niby ciepło a już strasznie wilgotne powietrze... mnie też coś łapie i Tż'ta też...

A ja 6 dzień cyklu... no niby @ już sie kończy... muszę porozmawiać z Tżtem że chce sie starać od tego cyklu...

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2011-09-16, 11:35   #118
Meliitele
Zakorzenienie

uciekam na miasto wroce za jakies 30 min to sie odezwe
Stary 2011-09-16, 11:36   #119
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
a no właśnie się zastanawiam, może tak 19-20.09. ciężko mi wytrzymać z ciekawości i nie wiem czy mam ten sam test kupić czy inny...hmm...
kup jak najczulszy test

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2011-09-16, 11:43   #120
begie13
Zadomowienie

a jaki radzisz kupić? gdy kupowałam nie zwracałam uwagi na nic tak byłam przejęta kupiłam pre-test paskowy

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Biedactwo
Już sie zaczyna zdradliwa pogoda robi bo niby ciepło a już strasznie wilgotne powietrze... mnie też coś łapie i Tż'ta też...

A ja 6 dzień cyklu... no niby @ już sie kończy... muszę porozmawiać z Tżtem że chce sie starać od tego cyklu...
Starajcie się, starajcie macie mieszkanie, pieniążki odłożone i macie przede wszystkim siebie

My mamy pieniędzy odłożonych niewiele, tyle co nam zostało z prezentów ślubnych, mamy mieszkanie, które właśnie urządzamy ale ja niestety nie pracuję, nie mogę znaleźć stałej pracy, tylko cały czas coś dorywczo, poza tym jestem na 3 roku studiów, pracuje tylko mój mąż, ale jeśli będziemy spodziewać się dziecka to super jakoś damy radę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości