|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks bez przyzwolenia?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może nie powinnam się wypowiadać, bo faktycznie nie mam takich przeżyć za sobą. Chodzi mi jedynie o to, że jej TŻ nie musiał wcale postąpić z premedytacją, na zasadzie "wykorzystam ją, mi będzie dobrze, a ją mam w nosie". |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety lajf is brutal, nikt nie będzie nam czytał w myślach i trzeba się z ludźmi jakoś komunikować, żeby otrzymać odzew/reakcję. Wiesz ile ludzi ma za sobą różne traumy? Byli bici, z rodzin alkoholowych, molestowani? Cała masa. Wszyscy mamy siedzieć cicho, ani me ani be i obwiniać innych ludzi, że nie czytają w ciemności z języka ciała? No proszę Cię, problem masz ze sobą największy. Jeśli nie weźmiesz się w garść i nie nauczysz ludziom mówić "nie" to ciężkie życie Ci wróżę i wiele takich wątków na Wizażu. Gdybyś powiedziała, że nie chcesz to byłby to gwałt, a tak to co? My tu mamy wydać wyrok tak czy nie? I co to da? Chyba lepiej zapobiegać (w miarę możliwości) takim sytuacjom, niż potem osądzać i oczekiwać pocieszenia.
Edytowane przez diamentowa Czas edycji: 2011-09-27 o 23:04 |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, ale chyba partner to jest ta osoba, która tak- powinna myslec również i o tych przezytych traumach. I gdyby partner Autorki myslał głową a nie penisem, to by do takiej sytuacji nie doszlo, bo by przyszlo mu do glowy, ze jego kiedys zgwalcona dziewczyna moze miec cos przeciwko stosunkowi gdy spi. Jak widać nie mysli.
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie do Autorki wątku i mam nadzieję, że się odezwie: jesteś z nim nadal i próbujesz się uporać z tą sytuacją, czy rozstaliście się?
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ochotę temu bydlakowi urwać jaja! zerwij z nim Kocie zgłoś to na policję ona się wstawi za tobą ponieważ wcześniej ktoś Cię skrzywdził udaj się na terapię, wyrzuć to z siebie porozmawiaj z mamą wypłacz się wykrzycz to, znajdziesz kogoś innego kogoś kto pokocha Cię taką jaką jesteś i pokocha także twój ból. Olej przydupasa złam mu życie tak jak on to teraz zrobił i bądź SILNA!!!!Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie! |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytaj cały wątek.
|
|
|
#98 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zapisałam się na terapię do psychologa by uporać się z przeszłoscią i mam nadzieję, że dam radę zapomnieć wszelkie złe rzeczy. Mojemu ex nie mam za złe tego co zrobił. Nie pomyślał, że może byc to dla mnie niekomfortowe, zachował się egoistycznie ale... mimo wszystko był kimś kogo kochałam, z kim spędziłam sporo czasu i zawsze mogłam na niego liczyć. Jednak gdzieś rozpadło się zaufanie, które w nim pokładałam. A to odbudować bardzo trudno. Narazie będziemy próbowali być przyjaciółmi. Czas pokaże co dalej. Dziękuję Wam kochani za odpowiedzi w tym wątku. Jak wspomniałam wyżej w sumie nie wiem czy nazwałabym to gwałtem czy też nie. Zresztą teraz to dla mnie nie ma znaczenia. Zrozumiałam jednak, że tak nie powinno być. Że partnerstwo to również poszanowanie tej drugiej osoby i jej uczuć a nie tylko zaspokajanie swoich egoistycznych potrzeb. Jasne, że one też sie liczą, ale nie może się to odbywac kosztem tej drugiej osoby, Wiem, że wiele tu osób dziwiło się na moją reakcję, a właściwie jej brak. Uwierzcie mi, w takich sytuacjach paraliżuje mnie lęk i nie umiem sobie poradzić. Mam nadzieję, że terapia to zmieni i wyzwolę się z tych napadów paniki, że nauczę sie znowu jak się bronić. W sumie to dzięki temu że tu napisałam, zrozumiałam że coś jest nie tak, że powinnam coś zmienić. Dziękuję. Bo myślę, że to jest krok w dobrą stronę. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za Ciebie
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

zerwij z nim Kocie zgłoś to na policję ona się wstawi za tobą ponieważ wcześniej ktoś Cię skrzywdził udaj się na terapię, wyrzuć to z siebie porozmawiaj z mamą wypłacz się wykrzycz to, znajdziesz kogoś innego kogoś kto pokocha Cię taką jaką jesteś i pokocha także twój ból. Olej przydupasa złam mu życie tak jak on to teraz zrobił i bądź SILNA!!!!