|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: To była piękna miłość, ale go skrzywdziłam.
|
|
|
|
#92 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jest jedna rzecz, która jest na plus - autorka nie odwraca kota ogonem i nie zmienia zeznań w stylu "to nie do końca tak było, źle się wyraziłam, źle zrozumiałyście, nie umiałam tego inaczej wyjaśnić" itp bzdety, ale brnie dalej "ja mogę być chamska, ale on przesadza i nie ma za grosz taktu". ![]()
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Aż mi biust opadł od czytania tej pani.
Nie ma sensu sobie strzępić palców. Ona albo tego nie czyta, albo w ogóle nie przyswaja. Wciąż powtarza to samo, a przede wszystkim powtarza, że NIE ROZUMIE. No cóż autorko, skoro nie rozumiesz, to już nie zrozumiesz, nawet gdyby te mądre dziewczyny próbowały do ciebie racjonalnie przemawiać przez następne 4 strony... |
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Muszę chyba na prawdę przewartościować swoje ideały, dziękuję za wszystkie słowa krytyki. Tej mocnej i tej...bardzo mocnej.
Ale na prawdę to jego zachowanie jest w porządku? To, że powiedział mi tyle strasznych rzeczy? I mam do niego żal o to. Powinien się zachować jak facet - odejść z godnością i to, że tak z nim postąpiłam a nie inaczej, to na prawdę nie jest żadne usprawiedliwienie, przecież dostanie jeszcze nie raz od życia - tak? A zachowuje się jakby na prawdę był koniec świata - tak jak napisałam, było , minęło - a postawcie się w mojej sytuacji, co byście zrobiły gdyby okazało się, że któraś z was jest chora , chcielibyście żeby wasz chłopak cierpiał? - I uważam jego zachowanie za nienormalne, okej - może mnie kochał tak?Ale było minęło...stało się no ja... Teraz mam spokój na razie, od tygodnia żadnych smsów, zero kontaktu, w pracy (nasze instytucje współpracują ze sobą, a on jest na wyższym ode mnie stanowisku , znacznie wyższym) , też zachowuje się jakby mnie...nie było. |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie wyobrażam sobie odejść od Mojego Faceta-nawet jakbym była chora.
Jestem piekielnie szczerą osobą i nie mam problemu, by powiedzieć nawet najgorszą prawdę. Dlatego, gdybym była chora, to powiedziałabym o tym-zasługiwałby na to. Uważam, że to lepsze niż odejście, tym bardziej bez słowa. Mam nadzieję, że sobie wszystko przewartościujesz. |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz nie mam ochoty po raz kolejny odpowiadać na to pytanie, bo to chyba nie ma żadnego sensu
![]() Autorko, ile masz lat?
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, Ty nie kapujesz, bo w Twojej głowie dzieją się dziwne rzeczy. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2011-10-02 o 22:41 |
|
|
|
|
#99 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
)więc 7 conajmniej. Ja w tym wieku miałam pewną świadomość
|
||||
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
To musi być prowokacja, inaczej przestaję wierzyć w ludzi i moc człowieczego rozumu. "Dziękuję za słowa krytyki, ale... Muszę sobie przewartościować pewne rzeczy, ale... Rozumiem, ale..." W kółko to samo. Nic nie rozumiesz, niczego nie przyswajasz, ile razy można Ci tłumaczyć pewne elementarne rzeczy. I przestań w końcu z tym, że On dostanie jeszcze nie raz w kość. I co z tego?! To znaczy, że jesteś usprawiedliwiona i możesz krzywdzić innych ludzi?! Zatem zrozum, Ty też jeszcze nie raz dostaniesz od życia w kość i złośliwości Twojego faceta to nic, przy tym, co zapewne Cię jeszcze spotka. I cytując Ciebie "przestań tak to przeżywać to nie koniec świata; facet Cię obraził, ale co z tego było, minęło; powinnaś przyjąć to z godnością..." ![]() I w Twoich postach jest tylko "ja, ja, ja". Jesteś chyba najbardziej egocentryczną, zarozumiałą i zapatrzoną w siebie osobą jaką spotkałam na wizażu. Myślisz, że wszystko Ci wolno, usprawiedliwiasz swoje najgorsze świństwa, a przyczepiłaś się biednego faceta, który nie jest niczego winien. Zapewne boli Cię to, że jest wyżej rangą w pracy, bo to przecież Ty przez tyle przeszłaś w życiu i Tobie się wszystko należy. Rzuciłaś Go, bo nie chciałaś, żeby cierpiał? A od kiedy zmiana faceta na nowy model jest oznaką miłosierdzia? ![]() Ogólnie od samego początku żenowały mnie Twoje wypowiedzi, ale z każdym postem pobijasz samą siebie.
Akcje: Pajacyk, Pusta Miska, Okruszek, Polskie Serce, Wyklikaj Żywność, Habitat i Marzenia za jednym kliknięciem: Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1". http://humanitarni.pl/ Edytowane przez morska fala Czas edycji: 2011-10-03 o 00:25 |
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy Wy naprawdę wierzycie jeszcze, że to nie prowo??
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy nie prowo, ale jestem w stanie uwierzyć, że nie, bo niestety zdaję sobie sprawę z tego, że tacy ludzie chodzą po świecie. Sama znałam takich lub nawet gorszych...
Zreszta autorka napisała gdzies, ze jej byly ma 20 czy 21 lat, ona moze miec nawet 17, 18... niezaleznie od tego ile ma jeszcze totalnie widac nie wie, czym jest miłość i byc moze nigdy nikogo prawdziwie nie kochala, a na pewno nie chlopaka, dlatego moze nie rozumiec jak taka skrzywdzona osoba, ktora kochała moze cierpiec. Ona nie kochala, to sama by tego w taki sposob jak on nie przezyla, nie przejelaby sie tak, dlatego wydaje jej sie to jasne i oczywiste, ze facet tez tak nie powinien. Po prostu go nie rozumie bo sama nigdy czegos takiego nie przezyla. A, ze nie rozumie tego, co jej tu piszemy, cóż... jedni wiecej ogarniaja inni mniej...
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-10-03 o 21:52 |
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
nasze instytucje współpracują ze sobą
nasze instytucje współpracują ze sobą nasze instytucje współpracują ze sobą nasze instytucje współpracują ze sobą nasze instytucje współpracują ze sobą SCHIZOFRENIA?? Dr Lianca postawiła diagnozę... Autorka bała się, że w trakcie ataku po zasłyszeniu głosów samego szatana pogoni go siekierką i tasakiem... Ja się dla niej już nawet bana nie boję...
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S. Naprawdę, szkoda Waszych nerwów.
Two roads diverged in a wood, and I I took the one less traveled by, And that has made all the difference. R.Frost Cel osiągnięty. Edytowane przez Karolinitka Czas edycji: 2011-10-04 o 10:59 |
|
|
|
|
#105 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja piernicze, ale patologia społeczna. |
|||
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Przysięgam, że to nie jest żadna prowokacja.
Reasumując ; może postąpiłam źle, egoistycznie i moje zachowanie jest karygodne. Ale zrozumcie mnie...chociaż z drugiej strony, tak jak napisał mi mój były w liście, no cierpienie bliskich zawsze boli mocniej niż swoje... Ale teraz tak szczerze? Okazuje się, że jesteście chore i co, chcielibyście żeby wasz partner był przy was, cierpiał razem z wami? Czy wolelibyście mu tego oszczędzić...? Może spróbujmy rozpatrzeć to w takich kategoriach. Przykro mi, ale argumenty co do jego zachowania mnie nie przekonywują i jestem w stanie powiedzieć, że to że tak się zachowałam a nie inaczej, nie jest żadnym usprawiedliwieniem....ale z drugiej strony... |
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Guzik mnie i pewnie inne dziewczyny obchodzi, czy argumenty Cię przekonują czy nie. Wszyscy widzą, że masz zaburzenia emocjonalne. |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie mamy zamiary rozpatrywać tego w żadnych kategoriach. Idź do konkretnego specjalisty i opowiedz mu to co nam, on Ci pomoże to rozstrzygnąć
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym, przecież teraz masz spokój, Twój były nie chce z Tobą kontaktu, więc nie jesteś narażona na żadne nieprzyjemności od ponad tygodnia, a nadal to przeżywasz, a przecież było minęło, no nie? ![]() :cojes t:
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Ja mysle, ze autorka ma 13 lat i celowo nie odpowiada na pytania o wiek i o inne rzeczy, ktore sa dla niej niewygodne.
A jesli nie ma 13 lat to znaczy, ze powinna udać się do specjalisty i mu opowiedziec swoja historie. Nic mnie nie obchodzi, ze nasze argumenty jej nie 'PRZEKONYWUJA' Sam jej styl pisania swiadczy o tym, ze to jeszcze dziecko, nie wierze aby miala wiecej niz 13 lub 14.
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Bo chciałam żeby było między nami dobrze, żebyśmy mogli normalnie rozmawiać, mimo tego, że jakoś tam go może skrzywdziłam...To chyba nie jest nic złego?
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, dziecko drogie, przestan tu pisac i wstydu sobie oszczedz. Jak dorosniesz moze zrozumiesz. Zajmij sie szkoła, a nie na forach wypisujesz po 15 razy to samo
![]() Jest cos zlego bo on nie chcial zebyscie normalnie gadali a Ty jak ostatnia stalkerka nachodzisz go, jestes napastliwa, zeby nie uzyc nieprzyjemnego slowa upierdliwa, zawracasz mu cztery litery i za wszelka cene chcesz gadac z kim kto z toba nie chce miec nic wspolnego. Tak ciezko to zrozumiec?
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne,ze jest się mało inteligentnym i ciągle się dopytuje![]() Weź się dziewczyno ogarnij i idź na leczenie . Nie zgadzam się z Liancą odnośnie jej diagnozy. Znam dwie osoby chore na schizofrenie i biorąc leki są zupełnie normalne. Poza tym uważa się,że wielu schizofrenia jest chorobą ludzi inteligentnych , więc nie sądzę aby to była Twoja przypadłość ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Postaw się w jej sytuacji
|
||
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz po raz ostatni postaram się wyjaśnić prosto jak krowie na rowie, choć wątpię czy zrozumiesz, bo uczenie Cię empatii to jak rozmowa ze ślepym o kolorach... ![]() Nie można kogoś krzywdzić i oczekiwać normalnych stosunków z tą osobą! To normalne, że skrzywdzona osoba nie chce kontaktów i ma do tego święte prawo! Krzywdzenie kogoś i oczekiwanie , że ten ktoś nadal będzie naszym przyjacielem jest durne! Nie masz prawa oczekiwać, że stosunki z byłym partnerem będą normalne. Z byłymi nie utrzymuje się ŻADNYCH kontaktów, jeśli rozstanie było bolesne i nie ma żadnych wspólnych mianowników typu wspólne dzieci. On już nie jest Twoim facetem a więc nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań, nie ma powodu żeby z Tobą rozmawiać, pomagać Ci , więc nie licz na niego, jak Ci się noga podwinie. On juz nie jest Twoim facetem, ma swoje życie bez Ciebie i Twoje życie go już nie dotyczy ani interesuje. ZROZUMIAŁAŚ? Jak tak, to zamknij ten rozdział i zajmij się swoim życiem i nowym facetem, bo jak na szczęśliwą osobę w związku to coś zbytnio się zajmujesz dążeniem do 'normalnych stosunków' z byłym.
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
To jeszcze ostatnie
On umotywował swoje zachowanie tylko tym, że go skrzywdziłam, pozwolę sobie streścić jego list. M.in - napisał mi w mejlu, że czuje się zraniony, bo chciałbyś mi potrzebny, chciałbyć ze mną co kolwiek by się nie działo i na prawdę kochał mnie jak nigdy nikogo...I najzwyczajniej w świecie ta sytuacja go przerosła... Co o tym myślicie? Chyba na prawdę go skrzywdziłam tym, że odrzuciłam go podczas choroby - pojawił się problem a ja go zepchnęłam na kupę śmieci...Tak się zastanawiam, to chyba zburzyłam jego wszystkie ideały jedną głupią decyzją... |
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Sugerujesz, że jestem tępa?
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Kvk;29789931]To jeszcze ostatnie
On umotywował swoje zachowanie tylko tym, że go skrzywdziłam, pozwolę sobie streścić jego list. M.in - napisał mi w mejlu, że czuje się zraniony, bo chciałbyś mi potrzebny, chciałbyć ze mną co kolwiek by się nie działo i na prawdę kochał mnie jak nigdy nikogo...I najzwyczajniej w świecie ta sytuacja go przerosła... Co o tym myślicie? Chyba na prawdę go skrzywdziłam tym, że odrzuciłam go podczas choroby - pojawił się problem a ja go zepchnęłam na kupę śmieci...Tak się zastanawiam, to chyba zburzyłam jego wszystkie ideały jedną głupią decyzją...[/QUOTE] Nie przesadzaj znowu i nie popadaj w patetyczny ton... Tak, skrzywdziłaś go, ale myślę, że na dobre mu to wyjdzie. Chłopak przeżył tylko zawód miłosny, ale życie toczy się dalej, on sobie poradzi i jeszcze na 100% kogoś innego pokocha. I on chyba już potrafi żyć bez Ciebie, ale czy Ty potrafisz żyć bez niego?Czy ten nowy naprawdę istnieje? Gdybyś kogoś miała, to nie siedziałabyś na wizażu analizując zachowanie byłego, dla którego od tygodnia nie istniejesz....
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Milion razy to pisałam,ale powtórzę : tak, skrzywdziłaś Go
ale jak piszą dziewczyny, daj mu już spokój i nie analizuj, on z tego wyjdzie i na pewno podziękuje losowi, że nie jesteście razem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

)więc 7 conajmniej. Ja w tym wieku miałam pewną świadomość