![]() |
#91 | ||
Raróg
|
Dot.: Tiry na tory!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raróg
|
[QUOTE=tipsiara;29896273]
Zauwazylyscie, ile sie w swiezych postach wyswietla skasowanego? : D Dobra, daruj mi te ciążę, za to akurat nie oczekuj przeprosin, przecież to nie bylo na forum ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z ta radą to może wreszcie trafilaś w temat ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie mialam zamiaru przepraszać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raróg
|
Ale czym?
Ja tak moge az pojde spac, ale poki co, to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Nie chce mi sie już
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- tylko błagam, nie mów że mi argumemtów brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zadam ci jeszcze raz. jak wyobrazasz sobie przewiezienie towaru z kolei do sklepów? czy wiesz,że polska jest krajem tranzytowym i MUSI przepuszczac tiry z obcych panstw.ja je chcesz wyeliminować? czy wiesz,że ministerstwo infrastruktury własnie zarabia na tirach i przewoźnikach? jak zakleisz dziure budzetową,kiedy znikną podatki drogowe. czy zdajesz sobie sprawę,że najwiekszy traksport drogowy odbywa się nie po polsce,ale po europie,a polska jest tylko przejazdem z firmy do granicy?jak chcesz to logistycznie zorganizować,żeby z firmy np OPLA / FIATA przewieść części pociągiem do granicy,a potem przeładowac na tira?bo niemiec,francuz,czy hiszpan nie zgadza się na przewóz koleją? edit-zglaszam twoje posty jako obraźliwe i off topy |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie czytam i czytam argumenty za akcją i mam wrażenie, że osoby, które o tym piszą nie maja zielonego, najzieleńszego pojęcia i transporcie kolejowym, tym jak to działa, na jakich zasadach funkcjonują firmy kolejowe zajmujące się transportem towarowym. To nie jest zapakowanie towaru na tory i juhu, jedziemy, będzie tanio, szybko, bezpiecznie. Żeby było tanio to musi być odpowiedni towar, odpowiedni termin, odpowiednio duża ilość towaru, żeby się w ogóle opłacało uruchamiać przewóz. Do tego.. tory są czyjąś własnością, lokomotywy są czyjąś własnością, wagony (kontenery, cysterny, węglarki) też są czyjąś własnością, bocznice kolejowe tak samo. I nie dość, że każdemu trzeba zapłacić za skorzystanie z jego kawałka tego biznesu, to trzeba tak zgrać to wszystko ładnie, żeby odpowiedni pociąg w odpowiednim czasie dojechał w odpowiednie miejsce nie przeszkadzając przy tym dziesiątkom innych pociągów ( w tym osobowych), które korzystają z tej samej infrastruktury...
Po szybkim przeanalizowaniu tematu okazuje się, że praktycznie na chwile obecną to, co można transportować koleją, to się raczej koleją transportuje. Margo kolej się bawi w przewozy międzynarodowe, ale to już zupełnie inny, jeszcze bardziej chyba złożony temat...
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-10-11 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
A jasne, że tak, zgadzam się, bo transport, wbrew temu co się niektórym wydaje to dość złożony temat, w którym trzeba brać pod uwagę różne aspekty i rozpatrywać każdą kwestię z kilku punktów widzenia, aby wszystko szło tak, jak iść powinno.
![]() |
#101 |
Komplikatorka
|
Dodatkowe pytanie: Co z przewozem towarów szybko psujących się ? Jedzenia ? Chyba dalej by musiały podróżować drogą, a nie koleją ? Zakładam, że jeśli u mnie jest ok. 40 dużych firm, które dziennie "wypuszczają" po 2-3 tiry to jak z logistyką ? Czy w ciągu jednego dnia pociąg jest w stanie przewieźć 120 tirów na trasie Szczecin - Katowice ? Co z opóźnieniami ? Czy płaci za to producent czy przewoźnik ? Autorko wypowiedz się.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.