![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]()
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Nikolka się obudziła konkretnie, muszę ją przebrać i wyszykować do lekarza
![]() nie wyglada najlepiej, obawiam sie, ze ma goraczkę
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
blue juz mozesz oglądać
![]() kasiu zdrowka dla nikosi i 3mam kciuki za wizytke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja poszłam z siostrą na to USG, siedziałam sobie na krzesełku a ona się wgapiała w to urządzenie. Mówię do lekarza, że ja tam nic nie widzę, czarna plama i tyle, a lekarz z moją siorą sobie pokazują tam jakieś tajemnicze rzeczy i mówią :" O, widzi Pani, jądra kostnienia? Tak do nas tu machają". Dopiero po wyjściu z gabinetu siostra mi wytłumaczyła co to takiego i że dobrze, że do nas machały
![]() ![]() A i lekarz zbadała nam ciemiączko, powiedział, że dobrze się zrasta i badał jeszcze z tyłu główki jakieś miejsce, teraz żebym nie zmaściła (Andziotku popraw mnie jakbym coś przekręciła), wcisnął mu do środka jakąś część czaszki, która jest jeszcze ruchoma, ma kształt piłki do ping ponga i powinna się dać wcisnąć, to oznacza, że dzidziuś ma odpowiednio dawkowaną wit. D. I tyle z badania, następne za 7 tygodni, mam nadzieję, że ostatnie.
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niektórzy pediatrzy w ogóle nie wysyłają, jeśli nie widać nić namacalnie ![]() właśnie mi się przypomniało, że mnie pytałaś: pracuję w szpitalu z dziećmi bardzo chorymi, jako lekarz, robiąc specjalizację z pediatrii trzeba odbyć ileś stażów (łącznie chyba półtora roku wychodzi) na różnych oddziałach pediatrycznych - pracujesz tam przez miesiąc- dwa tak raczej gościnnie i wracasz na swój oddział ... po 5latach pracy mam egzamin tzw "Państwowy Egzamin Specjalizacyjny" (kobyła) jak zdam ![]() ![]() ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-06 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Grazin; o Ty zbóju
![]() ![]() ![]() ![]() U nas pani powiedziała, że wszystko jest ok, coś tam głęboko osadzone (ale nie wiem co, tzn nie pamiętam ![]()
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdza się potylicę czy nie jest rozmięknięta bo jeśli jest miękka tzn że za mało wit D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
No właśnie!!! To jest to... ale on go tam mocno ścisnął, aż się biedak mi popłakał.
#99 |
Zakorzenienie
|
blueberry to dało się wcisnąć czy nie? Bo ja już się pogubiłam
![]() wrzuciłam filmik do K jak Gabcia bawi się książeczką, która Lolcia zachwalała ![]()
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() andziotku no nam pediatra powiedziała ze wszystko ok z tymi bioderkami ale zeby isc ![]() ![]() ale za kazdym razem mi mowi zbeym sz,ła na to usg ale mi sie juz nie chce jej ciagle mowic ze nie bylam wiec musze nakłąmac ![]() chyba ciężka praca z taki bardzi chorymi dziećmi ![]() ![]() i zajmujesz sie dzieciaczkami w kazydm wieku czy tylko maluszkami? u nas w szpitau oddział pediatryczny jest od 0 do 18 lat ![]() moja kuzynka jak miala 17 to miala torbiele czy cos z jajników usuwane i na pediatrii lezała z niemowlakami ![]() i kiedy masz ten egzmain? a bedziesz tez przyjmowac w domu i kroić 50 zł za wizyte? ![]() mi sie wydaje ze to jest taki biznes jak sie przynajmiej 5 pacjentów dziennie ma to 250 zł na dzień, u nas jest taka pediatra ja raz u niej bylam bierze 50zł za wizyte i sa u niej kolejli zawsze i trzeba sie zapisywac. niezła kase trzepie. ale to mozna sobie tak w domu przyjmowac czy trzeba miec jakies zezwolenia na to czy cos? ale wywiad z Tobą przeprowadzam ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ooo i jeszcze fajna wypowiedz o chodzikach itp... to Wszystko co nasza Andziotka powtarza z uporem - nie wiem tylko czy kwestia butków, jaką tu w artykule pani porusza jest też tożsama z Andziotkową opinią
Widać, że mi się nudzi, co ![]() Gabcia śpi w ogródku a ja pilnuje jej i nie mam co robic
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Grazin pracuję z dziećmi wszelkiego wieku, czasem nawet już są dorośli a jeszcze do nas przychodzą na kontrolę
![]() co do własnej praktyki - trzeba mieć mnóstwo zezwoleń, papierów i firmę no i czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Andziotku, to ja Ci powiem, że szacun dla Ciebie !! Domyślam się, że choć raz w życiu zdarzyło się, że jakieś z tych ciężko chorych dzieciatek nie przeżyło ?
Ty jako mamusia najlepiej wiesz co czują rodzice kiedy zachorują i to ciężko ich maleństwa, dlatego brawa za siłę do wykonywania akurat tego zawodu i to z dzieciątkami bo sama odkąd mam Gabrysię to nawet wczoraj czytając książkę, gdzie był wątek o chłopcu który nie mówił i nagle zaczął a jego rodzice oszaleli ze szczęścia - wycisnął ze mnie łzy (aż teść dziwnie się na mnie patrzył bo akurat przyszedł) No a to tylko książka i de facto z dobrym zakonczeniem... Pracując na oddziale jak Ty, chyba chusteczki higieniczne byłyby moimi najlepszymi przyjaciółkami a ja sama pomykałabym w okularach przeciwsłonecznych by nikt nie widział moich zaryczanych oczu... Wydajesz się taką delikatną i kruchą kobietką (choć temperamentną ![]() ![]()
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Gusia ok.. juz kumam ocb
![]() ![]() Ddaaiissyy nie wiem jeszcze czy gdzieś pojedzimy.. tak na serio to trochę przearaża mnie ta ilość wszystkich rzeczy do zabarnia dla maluszka.. A woda w morzu cieplusia była na Teneryfie? Elegandzko się pływało.. W ogóle to średnio wyobrażam sobie Antka na plaży, upatrzyłam sobie już taki fajny namiocik malutki.. no, ale własnie jak się zabrać z tymi wsyztskimi betami do samolotu ![]() ![]() ![]() Mówisz, że dalsze pdoróże jak Gabik będzi miałą 2 latka.. no tak, ale wtedy ciąża i kolejna dzidzia ![]() ![]() Sliczniaste te śliniaczki ![]() ![]() Grazin normlanie mówili, ze wsyztsko w porzo i tyle ![]() ![]() Andziot do mnie nie odpisała. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem ze chodziki to złooo Cytat:
na prawde tak jak daisy pisze SZACUN taka mała kobietka a taka silna ![]() zamówiłam sobie własnie catering na chrzciny takie coś ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Lolcia na pewno bedzie pytac ![]() juz jej 3 razy mówiłam ze przegapiłam termin albo ze cos mi wypadło. strasznie mnie ta pediatra drazni. nie sadze zeby coś było z bioderkami sebusia bo 2 inne pediatry (hmm nie wiem jak sie to odemienia ![]() ![]() możecie mnie wykopac zebym cos zaczeła robic??? sebus sobie grzecznie lezy deuga godzine to wszystko bym zrobiła a siedze jak kwoka na grzędzie
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Kurde wydaje mi się, że ta pani z bloga mądrze gada
A o takim kubku, jaki tu opisany ktoś słyszał ? Choć zastanawia mnie on - przecież dzidzi moze sie zakrztusić Loluś no tak wtedy druga ciąża ![]() ![]() Na Teneryfę chciałabym lecieć gdzieś luty-marzec. Z takim Maluchem chyba bardziej basen choc nie wiem sama a woda ciepła ale dla mnie każda jest zimna ![]() ![]() Grazynko a nie wiem odpisałąs mi czy nie zauwazyłam - jak ten kurak Ci wyszedł w sezamie Dobra idę dalej bloga czytać ![]()
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam, działam dziś na milionie frontów i nie ogarniam ![]() przypomnij mi ![]() Grazin, daisy taki mój zawód, chwilami ciężko mi się powstrzymać od łez i głos mi się łamie, czasami płaczemy razem z rodziną ... ale radość jest wielka gdy dziecko zdrowieje ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() Zosia się uczyła z niego pić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
wiem andziotko, że to zawód - ale mimo wszystko !! Pokłony Kochana
Łoo ten kubeczek jest od 3 msc ![]() i jak na allegro sie sprzedaje ładnie ![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
no tak myslalam, że niezauważyłam, znów mam słońce w lapiku bo w ogródku siedze i średnio widzę
![]() ![]() Wiecie co, ktoś gdzieś w oddali trawę pali, nie zaszkodzi wąchanie tego Gabikowi ? Nie wiem zmykać z nią czy dalej siedziec
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech sie hartuje ![]() ja tez dzis chodziłam na spacerku po polu gdzie ktos palił siano i mysle ze nic mu nie ma przeciez to nie dym papierosowy ![]() lece na dzisiaj chyba juz dosc ![]() nie wiem czy jeszcze wpadne trzymta sie dziołuszki ![]() musze wreszcie posprzatac ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziunia Graziunia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
mam plan zajec magisterki
nie jest zle w sobote od 10 do 18, ale w niedziele na 8 rano do 12 ![]() czas dla olenki bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy rzeczywiscie taka mala Nadia dalaby rade z niego pic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Andziot proszę i przepraszam
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=64 Ciężko chyba w takiej pracy miec dystans? Akurat mi się przypomniała rozmowa z dziewczyna, z którą byłam w pokoju po porodzie.. pracowała na oddziale onkologicznym w szpitalu.. jacie co się wteyd od niej nasłuchałam.. od samych opowieści chiało mi sę płakać.. co dopiero dzieciaczki chore! ale fajnie napisałaś.. jaka radość jak dzieci zdrowieją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kiedyś Paulizia podawała linka strony Columbia z kombinezonikami dla maluszków. Nie umiem znaleźć, tzn stronę Columbii mam ale nie widze nigdzie tych kombinezonów. Zachowała może któraś z Was ?
#120 |
Zakorzenienie
|
Gusiaczku, TAAAAK
Boziu ile się naszukałam Dziękuje Ci Gwiazdko ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.