![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czego NIE umiecie? ;)
to teraz ja
![]() nie umiem: - grac w siatkówkę (i nigdy się nie nauczę!!! choćby nie wiem co) - rysować/malować - szyć (niestety) - robić na drutach (jak wyżej ![]() - gotować zupy - oszcędzać ![]() - kłaść wszystkiego na swoje miejsce a co za tym idzie utrzymac porządku dłużej niż kilka dni umiem i to dobrze: - śpiewać - grać na skrzypcach - matematykę (talent niewykorzystany ![]() - piec pyszne ciasta i ogólnie nieźle gotuję - dobrze pływać - prowadzić saochód - tańczyć - rozpłakać się na zawołanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
no to ja
![]() Nie umiem: - śpiewać i tańczyć ![]() - pływać (boje się wody ![]() - się nauczyć angielskiego, choć uczę się już 9 lat ![]() Potrafię: - rysować, malować, projektować ciuszki ![]() - robić pyszne zapiekanki ![]() - słuchać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem
pływac śpiewac gotowac prowadzic sam. zmusic sie do nauki być miła dla mojej siostry mało jesc zmobilizowac sie do cwiczen porządnie żadnego języka <nawet polskiego haha- żartuje:P) zapominac wyrządzonych mi krzywd mówic przed większą grupą ludzi rano wstac sama i wiellllllllu innych rzeczy, ......................... . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
-nie umiem rozwiazywac zadan z chemii, biologii i fizyki
-nie umiem płynnie mowic po francusku (sie nadrobi ![]() -nie umiem sie malowac -nie umiem czasami sie wysłowic -nie umiem słuchac -nie umiem zrozumiec samej siebie -nie umiem nurkowac -nie umiem spiewac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Teraz ja się przyznam, czego nie umiem a umieć bym chciała:
- dobrze pływać (pływam ale tylko jak nikt mnie nie zaczepia w wodzie, bo jak zeczepi, to tracę kontrolę i tonę) - skakać na koniu przez przeszkody (ale się nauczę! zobaczycie!) - być zdrowa na dłuższą metę - ciągle choruję ![]() - wcześnie wstawać - oprzeć się słodyczom - jadąc rowerem na płaskim podłożu oderwać jednocześnie dwa koła od ziemi - malować pastelami - być cierpliwa - angielskiego Ale są tez rzeczy, które umię, więc się pochwalę: - grać na gitarze - jeździć na łyżwach (jeszcze niezdarnie) - śpiewać - prowadzić firmę - co nieco programować i majstrować przy komputerach - jeździć motorem, autem i maszynami budowlanymi ![]() - rozmawiać i słuchać hm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem :
- rysowac i malowac - plywac pod woda - nie umiem jezdzic samochodem (no, jeszcze nie probowalam) - nie umiem grac na zadnym instrumencie ![]() ![]() - nie umiem czasem powiedziec czego chce - nie umiem czasem powstrzymac lez i sie nie wzruszszac - nie umiem robic na drutach i szyc - nie umiem grac w gry komputerowe i inne takie - nie umiem chodzic w wysokich szpilkach Umiem: - spiewac - tanczyc - stroic sie ![]() - pomagac - robic dobre truskawki ze smietana i z cukrem ![]() - zrobic sie czerwona ja buraczek w sekunde ![]() - robic zdjecia - robic korale ![]() - kupowac jak najwiecej przy tym oszczedzajac - umiem cos tam ugotowac - umiem powiedziec glupi po chinsku (czi-si) ![]() - umiem komplikowac sobie zycie ![]() - umiem jezdzic na rolkach i lyzwach - grac w siatke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
No to teraz ja
![]() Nie umiem: -gotowac (jak dobrze miec meza, ktory to uwielbia) -prowadzic auta (i nie chce umiec) -robic na drutach i szydelku (jakos nie umiem tego pojac) Umiem: -stluc przy myciu naczyn 4 szklanki pod rzad ![]() -grac na fortepianie -mowic, pisac i czytac po rosyjsku -itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Nie umiem:
* pływać ![]() ![]() * nie umiem matmy ![]() * nie umiem rozwiązywac zadan z fizyki (ani jednego w życiu nie rozwiazalam sama ![]() * nie umiem rysować ani malować ani też śpiewać (hehe, zero talentów... ![]() * nie umiem prowadzic samochodu (nie mam prawka - ale wstyyyyyyyyd ![]() * nie umiem utrzymac porządku w pokoju * nie umiem przestac bać sie pająków * nie umiem opanować nerwów * nie umiem szyć * nie umiem zapomnieć o przykrych dla mnie sprawach -to moja prawdziwa zmora, ciągle analizuję * nie umiem uczyć się czegoś na pamięć, bezmyślnie *wybaczac * robic na drutach * jezdzic na rolkach i nartach * nie umiem piec ciasta (żadnego....) ![]() UMIEM: * ![]() ![]() * tańczyć * gotowac * dużo mowic * nawiązywac kontakty z ludźmi (podobno jestem baaaaardzo kontaktowa) ![]() * zjednać sobie ludzi ![]() * poderwać faceta ![]() * zagrać coś ze słuchu - mam podobno doskonaly słuch, ale głosu do spiewania nie mam ![]() * odmawiac i mówić "nie" *zrobić szpagat ![]() * stac na rekach ![]() *pomalować się w 5 minutek - full service ![]() * dobrać kolory, stroj, makijaz do typu urody * w szybkim tempie czytac wyrazy od końca bez patrzenia na nie ![]() * pisać - mam talent pisarski ![]() * jeździć na łyżwach (kiedys chcialam to robić zawodowo, hehe) * obslugiwac kompa , w ogole wszelkie maszyny typu komp, wszelkie urzadzenia - nie stanowi dla mnie problemu obsluga nowych urzadzen, tylko spojrze i już wiem, co i jak , wszelkie programy komputerowe itp. - taki mały technik ze mnie ![]() * grac w tenisa stołowego - uwielbiam wrecz ![]() * strzelać z karabinka pneumatycznego ![]() * dogryźć, kiedy trzeba i to tak, ze "zaczepiacz" się popłacze (hehe, lepiej ze mną nie zadzierac...) ![]() * słuchać innych * wczuć się w czyjeś polożenie (empatia) * współczuć * aha - umiem jeszcze grać na scenie - talent aktorski mam podobno ![]() * jezdzic na sankach ![]() * grac w szachy *powiedziec szczerze komuś, co o nim myslę * wychodzić przez okno ![]() Jak sobie cos przypomnę, to napiszę (-;
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
wow, czekoladko dluga ta lista
![]() a ja NIE UMIEM choc bardzo bym chciala: - spiewac (chociaz czasem pospiewuje jak jest szansa ze nikt nie uslyszy) - tanczyc (ale juz za 3 dni pierwsza lekcja ![]() - gotowac wiecej niz dwoch rzeczy naraz (zaczynam panikowac) - ladnie pomalowac paznokci - malowac/rysowac (zawsze mi niepropocjonalne wszystko wychodzi, ale probuje) za to UMIEM: - organizowac sobie czas - robic naturalny makijaz :jezyk: - niezle tlumaczyc - opanowac stres - uczyc dzieci (calkiem niezle niestety) - obslugiwac bez problemow komputer, telewizor, komorke i inne tego typu urzadzenia intuicyjnie bez instrukcji ![]() - szczypte talentu aktorskiego tudziez posiadam - umiem pisac wiersze i dramaty - wytlumaczyc ludziom jakies zagadnienie na tyle logicznie, zeby zrozumieli ![]()
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze mi sie coś nasunęło odnoscie dzisejszej debaty o związkach ![]() UMIEM: * pakować się w toksyczne związki ![]() ![]() NIE UMIEM: * zakanczać toksycznych zwiazków ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
oj...długo by tu wymieniać...
nie umiem: - przerabiać sobie ciuchów - rysować - śpiewać - jeździć na nartach - polubić Grzegorza Rasiaka - chodzić na bardzo wysokich obcasach - patrzeć na surowe mięso (błeee) - czytać dziennika Fakt - dobrze prasować - pływać - zrozumieć poezji - piec ciast - grać na trąbce - zmusić się do regularnych ćwiczeń - tanczyć walca - dobrze tłumaczyć i wyjaśniać (nie nadaje sie np. na nauczciela) - zrozumieć dlaczego Janas wystawił przedwczoraj Rasiaka w pierwszej jedenastce (to wszystko co mi narazie przyszło do głowy) a umiem: - pisać dobre rozprawki - walczyć o swoje zdanie - robić pyszne spaghetti - szybko pisać na klawiaturze - zrozumieć o co chodzi w piłce nożnej ![]() - myć zęby ;-) - grać na nerwach - pić wodę mineralną w przerażającym tempie - głośno trzasnąć drzwiami - zrozumieć twierdzenie Pitagorasa - umyć okno - przyszyć guzik - szybko "obaczjać" nowe sprzęty (komórka, aparat cyfrowy itp.) - "wrzucić na luz" w sytuacjach stresowych - zachować zdrowy rozsądek - zaśpiewać Hymn Polski
![]() |
#102 |
BAN stały
|
nie umiem :
-wybaczac to jest moj odwieczny problem - nie umiem robic dobrej twarzy do zlej gry - nie umiem nurkowac i robic 5metrowe skoki do wody jak to robi moj TZ buuuuu ja tez tak chce - nie umien trzymac na wodzy nerwow to mi czasem przeszkadza w zyciu dlatego moj tz musi uwazac co do mnie mowi bo wybucham jak wulkan - ---------- kuc na pamiec ------------- grac na zadnym instrumencie a tak bardzo bym chciala na fortepianie bbubuuubu hlip hlip - jezdzic na MOTOCROSS tak jak umie moj TZ tez bym chciala brac udzial w wyscigach ale nie umiem i mam stracha bo za duza predkosc a co umiem - gotowac jestem jak ekspres ale mi sie nie chce i gotuje sporadycznie chociaz jak czsem mnie maz poprosi to cos zawsze wykombinuje na talerzyku - strzyc ,robic fryzury , balejaze itd.czasem jak ktos do mnie poprosi to doradze jakas fryzurke jak narazie to obsluguje moja rodzine i znajomych ale tez sporadycznie bo nie mam za wiele czasu -szyc, wyszywac jak jest czas - malowac - tanczyc - spiewac -wykonac makijaz -jezdzic na nartach -eheeheheheh grac w pilke nozna wpros uwielbiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
A ja nie umiem:
- zmobilizować się do nauki - zastanowić się zanim coś zrobię/powiem - przełamać własnego strachu - czyli jeździć szybko na snowboardzie i galopować na koniu ![]() - nie umiem wypiłować ładnie paznokci (bu ![]() - nie umiem ułożyć ładnej fryzury.... - ani powiedzieć fryzjerowi co chciałabym mieć na głowie - wogóle podjąć szybko decyzji... ... pewnie jest jeszcze wiele rzeczy, ale te mi najbardziej przeszkadzają. aaaaa to i nie umiem tańczyć! to jest dramat!
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiem ze was bedzie to smieszyc ,ale ja ni umnim sie odchudzac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
hmmm nie umiem :
-czesto pojsc na kompromis -dopasowac sie do innych ludzi -nie klocic sie z moja rodzinka -przestac sie obijac (powinnam sie wziasc za nauke -MATURA ! ![]() -.... jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze aaa i nie umiem nie byc codzinnie na Wizazu ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
a ja umiem śpiewać- niestety mam okropny głos
![]() umiem też grać na pianinie- kilka lat ćwiczyłam umiem podstawy karate ![]() jeżdzić na nartach i snowboardzie jeździc samochodem (prawko mam juz chyba 3 lata), a nawet dwoma- Berlingo i Seicento ![]() dobierać i łączyć kolorki w moim makjażu mam dar kupowania właściwych kosmetyków ;P - chyba nigdy nic nei wyrzuciłam (poza oczywiście początkiem znajomości z avonem kiedy to wykupiłam chyba cały katalog ![]() umiem "wiercić dziurę w brzuchu"- czyli paplać o czymś az tego nei dostanę ![]() puszczać latawca spać ile chcę się odnaleźć w moim bałaganie język angielski, łacinę i trochę francuskiego- uwielbiam wręcz gramatykę a gorzej z mówieniem ![]() robić fajne zdjęcia Nie umiem: pływać w naturalnych głębokich zbiornikach wodnych nurkować, nawet na bassenie ![]() zakręcić sobie ładnie włosów ![]() tańczyć, nawet na luźnych imprezach pokonac swojego naukowego lenia nawet przed ważnymi egzaminami Bardzo chciałabym sie nauczyć: jeździć na motorze języka hiszpańskiego
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
nie umiem:
*śpiewać *nie przejmować się *zaprowadzić porzadku w moim pokoju i go utrzymać rano pomyślę nad więcej i dopiszę ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
![]()
To zabawne, bo nie umiem przyszyć guzika do płaszcza tak, by po tygodniu nie odpadł [ponoć są jakieś specjalne techniki], ale potrafię haftować krzyżykami.
Aaa i jeszcze jedno. Nie umiem upiec tarty z owocami. Wszystkie moje próby [a było ich 3] choć zapowiadały się bardzo dobrze, zakończyły się wielką klęską. Za to umiem upiec rewelacyjne rogaliki z budyniem.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
nie potraie gwizdać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
sikac na stojąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
poki co nie umiem zrobic wymyku i odmyku na wysokim drazku,
nie umiem tez stanac na barkach na zerdziach WSZYSTKO TO NA ZAJECIACH Z GIMNASTYKI ![]()
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Nie umiem pomalować lewego oka tak żeby wyglądało jak prawe
![]() Gotować też nie umiem (oprócz wody na herbatę, ale też kiedyś przypaliłam czajnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
NIE UMIEM:
*pokroić chleba *gotować *śpiewać *chemi *matematyki *ułożyc tak jakbym chciała włosów *Przyjaznic sie z chłopakami, a własciwie to oni ze mna *uczyc sie systematycznie *odmówic sobie słodyczy *załozyc nogi za głowe *mostka ze stania *szpagatu *odmawiac pomocy *jezdzic konno (jakis lek mam chyba przed tym) UMIEM: *pływać i nurkować *zgiac sie wpoł *podłaczyc komputer *pisać wiersze *przespać cały dzien *projektowac ubrania *łamac meskie serca *grac w siatkówke *słuchac *wygiac reke w odwrotnym kierunku *strzelać kolanami *oglądać nawet najstraszniejsze horrory *obijać sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
a i umiem jeszcze szczekac jak szczeniak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się: też nie umiem gwizdać- nad czym bardzo boleję i jeszcze nie umiem grać na skrzypcach i saksofonie- chciałabym przynajmniej poprónbować
![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Nie umiem:
-prowadzic samochodu -matmy, fizyki i chemi bleee -zrobic szpagatu -rozrozniac gdzie jest wschod zachod a gdzie polnoc poludnie (przychodzi mi to z trudnoscia ![]() ![]() -pisac lewa reka -rzucac daleko pilka lekarska, pileczka palantowa, oszczepem (ogolnie daleko) AAlee umiem zaaa tooo: -cieszyc sie ze wszystkiego -tanczyc -spiewac -grac na flecie Pozniej dopisze reszte, bo narazie braciak mnie wygania
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie umiem: -funkcjonować, gdy śpię mniej niż 8 godzin dziennie -odmówić sobie słodyczy wszelkiego rodzaju -zmusić się do systematyczności w ćwiczeniach fizycznych -organizować sobie pracy, bo wszystko robię na ostatnią minutę -jeszcze masy rzeczy, ale te, które komplikują mi życie już wymieniłam ![]() Co umiem? -robić fantastyczne zapiekanki -postawić forum na przemie (nowa umiejętność) -hodować fiołki-giganty -prowadzic samochód bez wspomagania (i nawet nim parkować bezproblemowo) -i milion innych, może je kiedyś wszystkie wypiszę, jak będę miała chwilę ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
- nie umie umalować sie tak aby mi sie koncowy efekt podobał
- ostatnio nie potrafie sie uczyc na pamięć ![]() - nie umie nie zlościc sie gdy moj ociec dowali do mnie jakimś tekstem ( nawet jak to pisze to sie złoszcze) - nie umie fizyki choc w sumie to nie chce umieć - nie umie dalej sensownie myśleć więc wiecej narzekań nie bedzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.