|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 5 kilo w miesiąc? do 16 listopada !!
Dacie radę Dziewczyny, to , że zjadłyście czegoś więcej nie oznacza tragedii, trzeba będzie się po prostu troszeczkę więcej poruszać - a pogoda sprzyja!
Wróciłam właśnie z 2-godzinnego spaceru... jest tak ładnie, że nogi same mnie niosły do przodu ;-) Połączyłam pożyteczne z przyjemnym, ponieważ po drodze do domu przyłączył się do mnie mój TŻ ![]() A za chwile czas na coś do jedzenia, zetrę duże jabłko i posypię cynamonem ![]() Picie wody idzie mi całkiem nieźle! Buziaki |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze tyle że jak dla mnie to i tak jest dużo na śniadanie.
Co do kolacji , ja zawsze kupowałam jogurt naturalny <ten 0 %> z bakomy z duża zawartością białka i bakterii.Jeśli to jest złe jedzenie to co wy np. jecie na kolacje ? PS.Czemu owoce są złe na podwieczorek ?
|
|
#93 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ja od dziecka byłam przyzwyczajona do wody tak wiec nie ma problemu.
No,ale bedzie dobrze,damy rade. ; ]
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ja na podwieczorek jem owoc i jogurt (albo robię sobie koktajl)
a na kolację jem to co na obiad tyle, ze o połowę mniejsza porcja.
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Polecam rowerek właśnie wróciłam nawdychałam się świeżutkiego powietrza i czuje się cudownie !!
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam w domu rowerek i wiosła, tyle że jakieś to nudne.
![]() W kazdym razie chyba sie zmusze Ja dzis jako porcje ruchu poszam na spacer
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
a kolacja o której najpozniej?
co najlepiej na kolacje? czy kisiele tuczą?te np. słodka chwila? |
|
|
|
|
#99 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
milion opini jest.
jedni mówią, że o 18. ja się trzymam tego, ze jem ostatni posiłek o 20 ( 3-4h przed snem.)
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie kisiel nie jest polecany przy odchudzaniu, a już na pewno nie na kolację, ale na inny posiłek czemu nie, jednak raczej taki 'domowy' np. z mąki ziemniaczanej i kompotu z owoców. jabłek, truskawek itp.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Nie jest dziś dobrze u mnie - za mało białka a zdecydowanie za dużo węglowodanów. Tylko godzinka na rowerze i ćwiczenia w domu. Jutro rano pójdę do sklepu i kupie różne pyszne, białkowe rzeczy. Dlaczego mnie tak kusi jedzenie? Ech, jestem na siebie zła. Jakiś stres i już ochota na jedzenie
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach skąd ja to znam, u mnie to samo... ciężki dzień za mną i już zjedzone 'zakazane' rzeczy.. moje grzeszki dzisiaj - mleczna kanapka, i 1/2 tabliczki mlecznej czekolady.. A miałam tak pięknie rozpisany jadłospis na dzisiaj :/ oby jutro było lepiej, dziewczyny pamiętajcie : nie od razu Rzym zbudowano!
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyszło mi na dobre- polecam raczej "wszystko albo nic".
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj strasznie
z 5 bananów, 2 pomarańcze, jabłko, grejf., + kanapki z chlebem (na zakwasie) ALE żółtym serem ... ![]() ![]() ![]() Nie dość, że nie miałam czasu to jeszcze cały dzień za mną chodziły słodycze ) I MAM SPRAWCĘ DZISIEJSZEGO wybrednego apetytu... miesiączka . Dosłownie przed chwilą zauważyłam
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
)No to trzeba otrzepać kolana i zacząć od nowa - jutro kolejny dzień!
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
malutka20068 a nie miałaś później takiego efektu, że po zbyt dużym rygorze 'rzuciłaś' się w pewnym momencie na 'zakazane' rzeczy? bo ja to sobie trochę tłumaczę jak rzucanie palenia - stopniowo ograniczać, bo tak nagle to chyba zbyt duży szok dla organizmu?
chociaż wiadomo, każda wymówka i usprawiedliwienie jest dobre
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dołączam się do Was! Moim celem jest 5 kg mniej, ale do 20 listopada.
Ponad rok temu wzięłam się za siebie i straciłam 8kg, przybyly mi 2,dlatego zaczynam od nowa. Nie stosuję, żadnej konkretnej diety, po prostu zwracam uwagę na to co jem, staram się pilnować posiłków, ale nie liczę kalorii jak maniaczka. Po drugie, ruch, ruch i jeszcze raz ruch ![]() Powodzenia!
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- dukan czyli eliminacja wszystkich słodyczy z ograniczeniem węgli i tłuszczy, - jedzenie wszystkiego ale w mniejszych ilościach - jedzenie białka i tłuszczy z wykluczeniem węgli... Efekt taki sam w każdym wypadku- jak się ktoś chce słodkiego najeść to i tak to zrobi i wtedy się nie zastanawia czy wcześniej to jadł, czy nie czy tylko ograniczał Ze mną akurat jak z alkoholikiem- wystarczy spróbować i znów to samo.A co do papierosów to rzucałaś poprzez ograniczanie? |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co racja to racja... Dukana też męczyłam, ale w zasadzie.. chyba jeszcze bardziej się przywiązałam do słodyczy bo słodzik stał się moim najlepszym przyjacielem :/ Palenia nie rzucałam i rzucać nie zamierzam, bo nie palę wystarczy mi nałóg czekoladowy ale większość moich znajomych tak próbowała z tym zerwać z dobrym rezultatem stąd moje porównanie
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczynki! tak jak mowilam wczoraj zwazylam sie i mierzylam i mam tak jak w opisie
a wiec 5kg przede mna![]() malutka-tak mi sie podobal twoj tekst ze nie zwalczyc raz na zawsze tylko walczyc zawsze...zlote slowa ![]() ![]() u mnie ok owsianka potem drugie sniadanie-sliwki(suszone htore na noc zalewam wrzatkiem) z jogurtem. salatka z kawalkami kurczaka na obiad, wlasnie sie wybieram na kurs wroce b pozno..wiec tylko picie mi zostalo chyba(bo jajka, kurczaka czy tunczyka nie bede tam wcinac). jak wroce to herbatki duzy kubelek wypije. buziaki powodzenia.
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
O wow, jeden dzień mnie nie ma i ile odchudzających
super dziewczyny, że jesteście U mnie dzisiaj kompletnie nie wyszło więcej posiłków, ale cóż, takie życie ![]() ś: 2 jajka sadzone, grahamka z białym twarogiem i pomidorem o: sałatka z makaronu z maki durum, kurczaka, kukurydzy i ogórków, z sosem na jogurcie k: jogurt naturalny, trochę sałatki ciekawe jak bedzie jutro
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
dzień dobry
![]() córa mnie wymeczyła sama spi a ja już nie dam rady.Zrobiłam kawkę z mleczkiem i ziarenkami cukru bo już ciśnie głód.Od dziś dodam też ćwiczenia.Poczytałam wczoraj odchudzające po 30-stce i mi wstyd. Zaczne od zwykłych brzuszkow,jakieś wymachy i podskoki i tak 3 serie przez cały dzien. Menu na dziś to przewaga brokułów.Do obiadu kasza.Jaka najlepsza? Ja tu chyba najstarsza co ?(31)Miłeego dzionka
|
|
|
|
|
#115 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry wszystkim.
Dzisiaj dla mnie 2 dzień diey, chociaż jak większości z Was i mój wczorajszy nie należał do udanych w 100%. Zjedzone: - ciemna bułka z serkiem topionym, pomidorem, jabłko, 3 lyżki sałatki z brokułami - puszka tuńczyka z ćwikłą - 2 duże krokiety z kapustą i grzybami, jabłko - serek wiejki 200g, papryka Ruchu nie było. Będzie od środy. Na początku zależy mi na skurczeniu żołądka. Dzisiaj muszę już zjeść mniej. I tak każdego dnia troszke mniej, aż uznam, że ilość jedzenia jest wystarczająca mi do przeżycia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
WSPÓLNIE!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W związku z tym dziś zaczynam- powracam.A ja właśnie jestem na etapie rzucania palenia- wcale mi to nie pomaga w odchudzaniu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiejsze śniadanie : 2 kromki grahamki ze szczypiorkiem, rzodkiewką i cebulą.
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasza ... gryczana tak myślę... i lecę zrobić herbatkę ...
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejsze śniadanie: 2 kromki pieczywa pszennego z chudą wędliną i pomidorem, do tego kawa. Nie wiem jak potoczy się mój dzisiejszy dzień, na pewno popołudniu mam rozmowę kwalifikacyjną, a po niej spotykam się z koleżankami... Idziemy gdzieś do kawiarni... Obym się nie złamała! Pozdrawiam
Edytowane przez wisnia111 Czas edycji: 2011-10-18 o 10:59 |
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta, jak tam dzisiejsze nastroje?
U mnie dzisiaj: Ś: serek wiejski z rzodkiewką plus 2 kromki razowego chleba z gotowanym kurczakiem O: Parzona w ziołach ryba, kasza jęczmienna, pomidor. Dzisiaj ostro biorę się za ćwiczenia, mam nadzieję, że zapał mi nie minie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

z 5 bananów, 2 pomarańcze, jabłko, grejf., + kanapki z chlebem (na zakwasie) ALE żółtym serem ...
) I MAM SPRAWCĘ DZISIEJSZEGO wybrednego apetytu... miesiączka .

sama spi a ja już nie dam rady.Zrobiłam kawkę z mleczkiem i ziarenkami cukru