Kurza Klatka Piersiowa - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-10, 17:57   #91
ŁukaszQ
Raczkowanie

Dot.: Kurza Klatka Piersiowa

Mroczek ja to robie tak 2 serie po 40 pomek i 3 serie po 30 pompek dziennie no i oczywiście 3 serie po 20 brzuszków tylko pamiętaj najważniejsza jest systematyczność, możesz robić mniej byle by robić regularnie. Jeśli chodzi o ławeczkę to ja bym nie kupował bo to jest praktycznie to samo co pompki, zresztą zależy od twojego stanu majętności ja miałem ten komfort że pożyczyłem ławeczkę od wujka

Edytowane przez ŁukaszQ
Czas edycji: 2007-12-07 o 14:55
ŁukaszQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 18:10   #92
Pletwa
Raczkowanie

ja tam brzuszków nierobie mięsień piwny rzeźbi swoje
Pletwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 20:52   #93
mroczekk
Raczkowanie

Pletwa ale ty masz 28 lat i masz brzucho ;D to u Ciebie jeszcze tak nie widac.. dzis robilem 5 seri po 15 ;P i dosc ciezko bylo ;D a 40 to ja nie zrobie ^^

a jakbym mial laweczke to by szybciej bylo widac efekty ? czy to samo.. a co radzicie zeby szybko przytyc ? ;p juz sam nie wiem co mam robic.. ktoregos dnia pojde do lekarza zeby dal mi skierowanie do ortopedy i mam nadzieje ze z ta operacja cos wyjdzie.. i zebym dlugo na nia nie czekal.. jak myslicie ile sie czeka na taka operacje? i po niej bede mial plaska klate?
mroczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 21:03   #94
destroy
Przyczajenie

Do madzialeny podaj jakies adresy namiary do tych lekarzy najlepiej w sieci

Do innych tez zaczolem robic pompeczki i chyba nie najgorzej wychodzi. Tylko czy myslicie ze moze zainwestowac te 100zł i kupic jakiegos gryfa ? wkoncu tochyba bedzie najlepsze rozwiazanie na klate.
destroy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 22:26   #95
ŁukaszQ
Raczkowanie

Gryf + obciążniki to cie może wynieść troche drożej niż stówa, do tego przydała by sie porządna ławka, kupiona lub solidnie zrobiona, na ławeczce jednak trochę szybciej sie cwiczy i łatwiej, bo sie lepiej oddycha
Stary 2007-06-11, 10:32   #96
Madziallena:)
Raczkowanie

destroy wejdź sobie na tą strone...http://www.thorax.amp.edu.pl/ Być może ją znacie a raczej napewno ja pisałam do lekarza który sie nazywa Jarosław Adamczak. na pierwszego maila mi odpisał a na drugiego jeszcze sie nie doczekałam ale jest strajk więc podejrzewam,że to dlatego... Natomiast jeżeli ktoś chce sie wybrać do zakopca(czego osobiście nie polecam ale wasz wybór)http://www.klinika.net.pl/ to jest strona. Byłam zapisana najpierw do dr Tęsiorowskiego,później mnie przepisali do dr. Potaczka a w rezultacie poszłam do jakiegoś całkiem innego. Nawet nie wiem jak sie nazywa.... A jeżeli ktoś woli Zabrze co już całkowicie odradzam to http://www.sk1.zabrze.pl/index.php?i...tki_piersiowej naprawde jak wolicie więcej szpitali nie znam. Wszyscy polecają Poznań i wydaje mi się,że ten szpital jest najlepszy chociaż nigdy tam nie byłam. Pozdrawiam paa
Madziallena:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-11, 13:20   #97
mroczekk
Raczkowanie

no to bede kupowal laweczke ze sztanga.. jak myslicie ? dlugo trzeba czekac na efekty? pewnie z rok zeby u mnie zakrylo.. co ja gadam rok.. 2 lata.. ^^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-11, 19:47   #98
Pletwa
Raczkowanie

Mroczekk brzuch mam z picia piwka . Rób na początku pompki zwykłe a potem możesz robic pompki z nogami na tapczanie. albo na trzech krzesłach. z tego co czytałem to najlepsze pompki są z nogami na np tapczanie. w sumie ławeczka do wyciskania też dobra kiedyś chodzilem 3 miesiące na siłownie potem zlikwidowali. teraz sie dowiedziałem że raczej niemoge na siłowni a szkoda za niedługo będe robil pompki z nogami na tapczanie a można i takie i takie.
Stary 2007-06-11, 20:40   #99
ŁukaszQ
Raczkowanie

Płetwa a pompki z nogami na tapczanie to nie są przypadkiem na siłę?
No bo jeśli chodzi o nasze klaty to by sie bardziej rzeźba przydała a na rzeźbe trzeba robić dużo. Czyli zwykłych pompek ale jak najwięcej

Zresztą moge być w błędzie, ale wytłumacz czym te rodzaje pompek się różnią
Stary 2007-06-11, 20:51   #100
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszQ ciężej jest a tak to chyba niczym.
Stary 2007-06-11, 21:19   #101
mroczekk
Raczkowanie

heh bede probowal.. ale ja zrobie 30 pompek i nie mam sily ^^ a teraz robie 20 pompek i 2.30s przerwy.. tak 4 serie.. a co do laweczki to jeszcze nie wiem jak z kasa bo to troche kosztuje.. sama lawka ok 150zl + obciazenie jakies 50kg ale mysle ze 30 tez dobrze by szlo.. jak na serie to wydaje mi sie ze ok. jak myslicie?

wszystko razem wyjdzie ponad 200zl...

Edytowane przez mroczekk
Czas edycji: 2007-06-11 o 21:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-11, 22:08   #102
ŁukaszQ
Raczkowanie

Nie gadaj że robisz 30 pompek To bardzo nieźle jak na początek, ja zaczynałem od 10 1,5 roku temu zresztą byłem jeszcze chudszy od ciebie a jeśli chodzi o ławeczkę to też zaczynałem od 30 kg a teraz lece już 60 kg serie.
W sumie nigdy nie będe podnosił bardzo dużo bo jestem wysoki (189cm) mam małą masę (75 kg) i mam wąskie plecy
Stary 2007-06-12, 15:35   #103
mroczekk
Raczkowanie

heh teraz codziennie 20 pompek po 4 serie i 20x 5kg hantlem - 3 serie.. i jestem zmeczony ;D

a o laweczce bede gadal z rodzicami.. moze sie uda ;]
Stary 2007-06-12, 19:11   #104
Pletwa
Raczkowanie

chyba tez coś tyle na początku wyciskałem a mój rekord kiedyś był 80kg a ważyłem 70kg. chciałbym kiedyś znów chodzić na siłownie bo fajna rzecz. jak zaczynałem pompki robić to już dawno temu pierwsze pompki robiłem to ledwo 10 zrobiłem potem z Kumplami graliśmy w karty na pompki przy alko i sie rozkręcałem. moj rekord to 55 pompek. a teraz bym zrobil na upartego 40 pompek. w barach jestem troszke szeroki coś okolo 55cm. w sumie zawsze bylem szeroki w barach. Kumple jak mnie niewidzieli przez jakiś czas to zawsze sie pytali czy ćwicze ze taki szeroki jestem. akurat wtedy niecwiczylem chyba te dwa lata basenu co miałem troche mnie poszerzyło też.
Stary 2007-06-13, 19:44   #105
mroczekk
Raczkowanie

heh dzis zrobilem tylko 70 pompek 3 serie po 20 i 1 - 10 pompek.. dopiero 3 dzien robie a czuje jakbym nie mial juz sil na jutro.. ;] ahh ciezko jest.. moze ze sztanga byloby lepiej? ale czy szybciej i lepsze efekty ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 19:58   #106
Pletwa
Raczkowanie

Mroczekk no właśnie mam tak samo ze brakuje sił na następny dzień ale robie tyle ile postanowiłem chociaż to czuje ze raz mniej sił raz więcej moze to ma sie tez do jedzenia Wypij 30min przed pompkami kakao albo czekolada bedziesz miał wiecej Poweru niewiem . najwarzniejsze w ćwiczeniach jest równe oddychanie wdech wydech no i w miare równo pompki robić niezaszybko niezawolno. mam jeszcze problemy z oddychaniem czasami wtedy lepiej mięsień pracuje jak tego sie nauczymy
Stary 2007-06-13, 22:41   #107
ŁukaszQ
Raczkowanie

Płetwa jak graliście na te pompki?
Stary 2007-06-14, 13:19   #108
mroczekk
Raczkowanie

pewnie grali w kuku ^^ albo w jakas gre i kto przegra to pompuje ;D ja to kiedys z kumplami tez tak sie bawilismy tylko nie na pompki tylko na nalewke ^^ bo nikt nie chcial pic, a zal bylo wylewac no to kto przegra to pil szklane xDD ale i na pompki tez cos bylo ale nie przy alko ;P
Stary 2007-06-14, 19:14   #109
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszQ tak jak Mroczekk gada w kuku kto przegrał losował kart as 11 pompek król 10 itd i losowało sie trzy karty. jak sie wylosowało nieten kolor to sie pompowało przy tym oczywiscie granaty i ogniskowe kiełbaski granaty to takie tanie winka ale były dobre Mroczek tylko nie nalewka. piłem tego sporo kiedyś ale po tym wynalazku miałem agresora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-14, 20:57   #110
mroczekk
Raczkowanie

hehe ja tego tez nie pije... znaczy baaaardzo rzadko ;] u mnie w miescie slynne jest wino Patyk za 4zl ^^ taki siarkofrut

a co do pompek.. dzisiaj juz kompletnie nie mialem sil zrobilem tylko 60 [3 serie] ;/
a mozna np. 2x dziennie robic ? czy lepiej raz ? ;]
Stary 2007-06-14, 22:40   #111
ŁukaszQ
Raczkowanie

Rób oporowo
Wino Patyk - Mroczek w jakim to mieście jest?

Ja dzisiaj sie poprawiłem z 2 zagrożeń, jeszcze tylko matma jutro
3Mta za mnie ciuki
Stary 2007-06-15, 12:30   #112
mroczekk
Raczkowanie

oporowo.. ;] czyli moge tak raz 4x 20 a wieczorem np. 3x 20 ? czy jakos tak ??

a Patyk w Suwalkach jest ;D
Stary 2007-06-15, 18:50   #113
Pletwa
Raczkowanie

ŁukaszQ 3mam Robicie dwa razy dziennie ? tez nad tym myślałem
Mroczekk wino Patyk hehehehe. u mie leśny dzban a ja teraz rzadko alko pije jak już to piwko sobie pije ale mniej niż kiedyś. wole ćwiczyć niż pić

REKLAMA
Stary 2007-06-15, 21:18   #114
ŁukaszQ
Raczkowanie

Ja mam kilka wiadomości:
Dobra to ta że zdaje do 2 klasy liceum
Zła to taka że dzisiaj poszedłem do szkoły z anginą żeby poprawić matme, której jak sie później okazało nie musiałem poprawiać.
Jeszcze gorsza to taka że dzwonili do mnie z Poznania i powiedzieli mi że moja wizyta przekłada się na 2 sierpnia
Stary 2007-06-16, 12:35   #115
mroczekk
Raczkowanie

gratz ;D

ehh a kiedy miales miec ta wizite ? dlugo na nia czekales?
Stary 2007-06-16, 18:26   #116
Pletwa
Raczkowanie

Gratki wczoraj robiłem drugi raz wieczorem i dzisiaj chyba też będe robił. mnie narazie nie w głowie operacja no ale moze sie kiedyś zdecyduje. wczoraj rano 5 razy 25 powtórzeń i wieczorem 1 30 pompek i 2 razy 20 pompek
Stary 2007-06-16, 22:24   #117
ŁukaszQ
Raczkowanie

Na wizyte zapisałem sie na poczatku maja i wyznaczyli mi na 16 lipca.
Dzwonili i mówią że zmieniają na 2 sierpnia.
A ponieważ mam angine to nie mam siły nawet na 30 pompek

REKLAMA
Stary 2007-06-17, 15:11   #118
Adinor
Przyczajenie

Witam, jak większość osób w tym temacie mam problem z klatką piersiową, a mianowicie mam lejkowatą (szewską) klatkę piersiową. Mam 16 lat, przez wadą jaką jest wklęśnięta klatka mam masę problemów, głównie natury osobistej. Jestem osobą bardzo komunikatywną, lubię się bawić, lecz jeżeli chodzi o wyjście w lato bez koszulki na plażę lub o bliższy kontakt z dziewczyną strasznie się wstydzę tej "dziury" w klacie. Niecierpię również gdy nowo poznani ludzie pytają się mnie co to jest bo nie wiem po prostu jak odpowiadać... myślałem nawet nad zmyśleniem historii, że mam połamane żebra po jakimś wypadku. Od września chodzę na siłownię, udało mi się niedawno podnieść 100 kg na klatkę, nabrałem trochę mięśni, lecz nadal widać ten defekt, zresztą w załączonych zdjęciach pewnie sami to zobaczycie, sam robiłem fotki więc może być trochę dziwnie wyglądać. Prosiłbym o radę czy brać operację, czy raczej nie warto? Jestem osobą bardzo lubiącą sport i niemożliwość uprawiania go byłaby dla mnie niemożliwa. Mimo szewskiej klatki nie mam problemów zdrowotnych, chodzi mi głównie o postawę kosmetyczną, z którą mam problem co opisałem wyżej. Mieszkam niedaleko Olsztyna. Jeżeli ktoś mógłby mi posłużyć poradą to bardzo proszę gg 7470533. Pozdrawiam

ps. Moje fotki:
http://img263.imageshack.us/my.php?i...ture024bf8.jpg
http://img512.imageshack.us/my.php?i...ture025yj5.jpg
Adinor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 06:45   #119
Raczkowanie

Adinor no fakt,masz wadę i przynajmniej ja ją widzę ale widze też że jesteś dość napakowany być może jak jeszcze troche przybierzesz mięśni wada będzie mniej widoczna,jednak to nie jest kurza klatka i wydaje mi sie że będzie to trudniej zamaskować. Ja bym Ci radziła spróbować operacji oczywiście to zależy od Ciebie i przede wszystkim od tego czy ta wada Ci baaardzo przeszkadza(na tyle bardzo że chcesz dać sie pociąć) Zamieściłam w którymś poście linki do klinik w Zakopanem Poznaniu i Zabrzu poczytaj sobie w poznaniu możesz ewentualnie napisać do jakiegoś lekarza 3maj sie pozdro
Stary 2007-06-18, 06:49   #120
Raczkowanie

ŁukaszQ no wiem niestety jak to jest jak Ci wizyte przeniosą na inny termin. Ja sie tak wkurzyłam że myślałam że coś rozniose... No a co najlepsze to czekałam czekałam pojechałam i co? Nico "nie każdy może wyglądać jak Klaudia Shiffer" no matko takiego lekarza to bym powiesiła za... no ale cóż trzeba żyć... I teraz trzeba przeczekać ten strajk lekarzy... pozdro paa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości