Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 22:23   #91
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. II

Ależ milusio w tych rękawiczkach Idę spać, bo jutro dłuuuugi dzień, dobranoc laski

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
A mnie choróbsko cos wzieło własnie zmierzyłam temperature i mam 38 prawie pije herbatke z malinami i pod kołderke....
zdrowiej kochana Teraz taki czas, że wszyscy chorują, widać przyszła pora na ciebie

PannaMigotkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:02   #92
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Dzień dobry! No nie wierzę, że jeszcze nikt tu nic dziś nie napisał. A więc chciałabym podsumować wczorajsze zabiegi: Depilacja nóg - zdradzę zwykłą maszynkę i wracam spowrotem do depilatora, buźka jest taka milutka w dotyku, jak na razie po nałożeniu podkładu nie widzę oznak łuszczenia się, dłonie są o niebo lepsze, także zaprzyjaźnię się z rękawiczkami. Słowem - czuję się pięknie .

A teraz pytanko z innej beczki - czy któraś z was orientuje się może, czy wywołanie zdjęcia takiego normalnego z cyfrówki, w nieco większym formacie (15x21) nie sprawi, że zdjęcie będzie rozmyte? Bo ja się wogóle na tym nie znam, a jak zaniose do wywołania to mi tam powiedzą, że oczywiście będzie ok, aby tylko klienta mieć

Stary 2011-10-22, 10:17   #93
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dzien dobry
Dziekuje za troske
Herbatka z malinami i gripex na noc zdziałały cuda juz sie o wiele lepiej czuje tylko gardło lekko pobolewa ale jest okej

Eldo_rado nie ma problemu w przyszłym tygodniu nadrobimy koniecznie tym razem na 100% nawet w tyg mozemy sie spotkac ja mam popołudnia wolne
Jejuuuu ale miła uroczystosc ...32 lata razem....
No i miłej randki opowiesz jak było mam nadzieje:P a co do ciuchów własnie nie mam jak zdjec zrobic bo mi sie cyfrówka popusła i bede kombinowac dzisiaj z aparatem w tel jak tylko dodam od razu dam linka

traicionera fajny jadłospis po podpisie widze ze ten krecisz hula hop jak efekty?

PannaMigotkaa20 jaka maseczke dawalas na buzie?? co do wywoływania zdjec ja tylko w formacie 10x15 wywoływałam i bardzo dobra jakosc była

kiko4582 rowerek jest swietny ja prawie codziennie godzinke jezdze na najmniejszym obciazeniu i efekty sa u mnie na liczniku po godzinie jazdy pokazuje ze spalilam ok 600 kcal

paulusia9695 zazdroszcze tego ze lubisz biegac ja sie przemoc nie moge jakos ..po 15 minutach chyba bym padła

Ja jeszcze (wstyd sie przyznac) ale w łozeczku leze oglądam 90210 no, ale zaraz czas sie ogarnac powalcze z tymi fotkami na szafa.pl i za cwiczonka sie wezme

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:18   #94
Kotowe
Wtajemniczenie

A ja znowu do was wracam Przez te studia na nic nie mam czasu ani chęci, a jesień jest jeszcze bardziej dobijająca bo najchętniej to bym przespała Odchudzanie się na razie zatrzymało aż jestem zła bo nawet nie mam w ciągu dnia czasu na normalny posiłek o normalnej porze.Rano śniadanie, wracam obiad a potem głodna się robię około godziny 21 ale jestem silna, nie będę jeść mimo że skręca mnie z głodu.

Z dietą pokombinuję jak mi się trochę plan ustabilizuje, bo teraz zajęcia miałam troszkę inaczej.

Oprócz tego zaczęłam bardziej dbać o włoski - olejki, wcierki itp. Bo nie dość że strasznie wypadają to ogólnie są takie nijakie, słabe, bez życia, przesuszone - najlepiej do obcięcia. Jednak zawsze marzyłam o długich włosach (najdłuższe miałam do ramion) więc może tym razem się uda

Razem od: 1.01.2010
Zaręczyny: 13.09.2014
Ślub: 6.08.2016

Kotowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:23   #95
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Aga dobrze, że już dziś lepiej sie czujesz Maseczka z perfecty bodajże, w takiej chabrowo - złotej saszetce. Koszt: 1,59zł, ale bardzo trafny zakup Zdjęcia osobiscie też zawsze wywoluje 10x15 i z jakością nie ma problemu, ale te 15x21 to jednak są 2 razy większe i się zastanawiam jak to bedzie wygladało

Kotowe ależ cię dawno u nas nie bylo Fajnie, że wróciłaś Opowiadaj co więcej u ciebie

Stary 2011-10-22, 10:36   #96
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PannaMigotkaa20 Pokaż wiadomość
Kotowe ależ cię dawno u nas nie bylo Fajnie, że wróciłaś Opowiadaj co więcej u ciebie
Znowu trochę pobłądziłam. Zaczęły się studia więc mam mało czasu i jeszcze od tego roku przez następne 4 lata będę miała zajęcia codziennie na 8 rano A dla mnie to masakra. Zmienił mi się trym i jak wracam do domu to jestem taka zmęczona że łóżko ale usnąć nie mogę. Wybudzam się około godziny 20 tak że można normalnie żyć i jak się kładę około 12 to spać nie mogę i leżę w łóżku do 1...

Związek kwitnie, tylko już tyle czasu dla siebie nie mamy ale za to jest większa radość jak się w końcu spotkamy

Dieta stoi, próbowałam we wrześniu ale pojechałam jeszcze na weekend na mazury i jakoś tak odpuściłam i jadłam codziennie to samo i jakoś brakło mi po powrocie motywacji do diety Na ćwiczenia też nie miałam siły. Oczami wyobraźni już widziałam jak leże na podłodze i robię brzuszki, ale żeby zwlec się z łóżka to już było gorzej.

Stary 2011-10-22, 11:24   #97
kiko4582
Rozeznanie

aguniaaaaa041986 co do rowerka to na moim ok 700kcal mi pokazuje bo jeżdżę z prędkością tak w granicach 35 -40 km/h . Więc nie mam pojęcia . Kurczę dietę zaczynam od poniedziałku już nie mogę się doczekać aż. nawet zrobiłam sobie zdj jednakże telefonem i lampy nie mam jakość jest słaba . gdyby ktoś chciał mogę je załączyć do postu . Ogólnie może jakieś dobre rady na początek dla mnie.? jak jeść i co .?
kiko4582 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 11:44   #98
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiko4582 Pokaż wiadomość
aguniaaaaa041986 co do rowerka to na moim ok 700kcal mi pokazuje bo jeżdżę z prędkością tak w granicach 35 -40 km/h . Więc nie mam pojęcia . Kurczę dietę zaczynam od poniedziałku już nie mogę się doczekać aż. nawet zrobiłam sobie zdj jednakże telefonem i lampy nie mam jakość jest słaba . gdyby ktoś chciał mogę je załączyć do postu . Ogólnie może jakieś dobre rady na początek dla mnie.? jak jeść i co .?
Jedz często ale nie dużo. Po co niepotrzebnie rozpychać sobie żołądek. I pij dużo wody, ale nie smakowa bo butelka 1,5l ma tyle kalorii co pączek

Stary 2011-10-22, 11:49   #99
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Kotowe Ale fajnie ze wrociłas Ja tez własnie za moje włosy sie wziełam na razie uzywam Waxa i Olejku rycynowego Masz jakies sprawdzone sposoby albo olejki do włosów?

kiko4582 pokaz zdjecie co do rad to ja przede wszystkim odstawiłam słodycze fast foody i napoje gazowane majonez nauczyłam zastepowac jogurtem naturalnym np. w sałatkach jem tylko ciemny chleb i tylko na sniadanie 4 posiłki dziennie ( w sumie powinno sie jesc 5, ale jakos mi wystarczaja 4)kolacje białkową około 3 h przed snem najczesciej serek wiejski z pomidorem ogórkiem papryka itp, pije zielona lub czerwona herbate, nauczyłam sie pic duuzo wody około 1,5 litra dziennie No i codziennie przynajmniej godzinka cwiczen no i ja jeszcze uzywam balsamów ujedrniajacych.
No wiadomo grzeszki sie zdarzaja, czasami normalnie jem jakies ciastko czy cos ale tak zeby sie zmiescic w dziennym limicie kcal,no ale staram sie pilnowac np. w sobote jak wieczorem jakies piwko wpada ze znajomymi to nie jem czipsów paluszkow itp a nastepnego dnia wiecej cwicze

Ale sie rozpisałam hehe mam nadzieje ze cos Ci pomogłam

Think happy - be happy

M

Stary 2011-10-22, 11:52   #100
Eldo_rado
amor vincit omnia

aga ja nawet nie zamierzam się migać, o nie! czekam na to spotkanie z wypiekami na twarzy poza tym fajnie będzie tak na spokojnie sobie porozmawiać ja tez popołudnia mam wolne więc no problem

kiko pokaż, pokaż zdjęcie
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:16   #101
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotowe Ale fajnie ze wrociłas Ja tez własnie za moje włosy sie wziełam na razie uzywam Waxa i Olejku rycynowego Masz jakies sprawdzone sposoby albo olejki do włosów?
Ja używam kokosowego - ma super zapach, po prostu cudo. Używam też rycynowego, arachidowego, sezamowego, lnianego, z dzikiej róży. Z odżywek biovax do włosów ciemnych i biovax serum oraz lotion seboradin z żeń-szenia. Poluję też na indyjskie olejki - teraz tylko zamówić na allegro - Sesa, Amla i Vatika. I jeszcze chyba odżywkę Jantar będę musiała na Allegro bo u mnie nigdzie nie ma i już od miesiąca mi sprowadzają a nie ma w hurtowni Podoba mi się też opis olejku rozmarynowego ale nie wiem czy go kupię. Ma przyspieszać porost włosów, ale nie będę miała kiedy go nakładać jak już wszystko skompletuję

Oleje w ogóle to cudo Włoski już tak nie wypadają, są takie bardziej mięsiste i nie są takie przesuszone. Już się nawet przekonywałam do obcięcia, ale mama powiedziała - nie obcinaj, a 2 tygodnie wcześniej sama mnie do tego namawiała Więc nie mogę się już doczekać efektów i żeby urosły chociaż te 5 cm to będą dłuższe niż kiedykolwiek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 12:39   #102
YOUdith
Rozeznanie

O moim próbach schudnięcia pisałam już na różnych wątkach, a teraz trafiłam tutaj. Chcę napisać tylko tyle, że od zawsze próbuję schudnąć, praktycznie nigdy mi się nie udało, nie wiem jak i kiedy przytyłam 10 kg ale od dłuższego czasu ważę 70 kg i żadnym sposobem nie chce być mniej. Kiedyś jadłam niemal wszystko, teraz jem tylko ciemne pieczywo, płatki owsiane, ryby, chude mięso, warzywa, jajka, nabiał i na deser jabłka. Waga nie spada, centymetrów nie ubywa. Robiłam badania tarczycy i wszystko jest w normie. Mam wrażenie, że jestem skazana na otyłość i za jakieś 5 lat będę ważyć kolejne 10kg więcej. Nie akceptuję tego, że muszę kupować ciuchy w coraz większych rozmiarach, nie akceptuję siebie takiej. Nie wiem czy mogę zrobić coś jeszcze, by znów ważyć moje wymarzone 60kg.
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:42   #103
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja bardzo długo ważyłam ponad 70 kg i za nic nie mogłam się pozbyć nawet 1kg ale kiedyś powiedziałam sobie, że musi mi się udać, zmieniłam myślenie, zaczęłam ćwiczyć i efekty są wprawdzie po 4 latach walki dopiero udało mi się zrzucać te paskudne kg, ale lepiej późno niż wcale... nie ma co się poddawać od pół roku walczę, raz są efekty, raz nie, ale nie podawać się- to najważniejsze!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:48   #104
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja bardzo długo ważyłam ponad 70 kg i za nic nie mogłam się pozbyć nawet 1kg ale kiedyś powiedziałam sobie, że musi mi się udać, zmieniłam myślenie, zaczęłam ćwiczyć i efekty są wprawdzie po 4 latach walki dopiero udało mi się zrzucać te paskudne kg, ale lepiej późno niż wcale... nie ma co się poddawać od pół roku walczę, raz są efekty, raz nie, ale nie podawać się- to najważniejsze!
Kurczę...ja mam ochotę się poddać...a właściwie nie mam już siły walczyć. Próbowałam już różnymi sposobami i nic. Wiele osób, które odżywiają się tak jak ja chudnie i to sporo, a u mnie waga stoi w miejscu, a jeżeli pozwolę sobie na ciasto albo na chipsy to pewnie zacznę tyć w błyskawicznym tempie.
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:23   #105
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Jedz często ale nie dużo. Po co niepotrzebnie rozpychać sobie żołądek. I pij dużo wody, ale nie smakowa bo butelka 1,5l ma tyle kalorii co pączek
Naprawdę?! Ja zawsze piję smakowe.
Stary 2011-10-22, 13:29   #106
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Naprawdę?! Ja zawsze piję smakowe.
Tak. Każda woda trochę inaczej ale możesz sprawdzić na butelce. Wiem że dziewczyny często zastępują soki taką wodą smakową bo na zwykłą wodę trudno im się przestawić.

Stary 2011-10-22, 13:40   #107
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

YOUdith nie poddawaj sie !! to najwazniejsze napewno Ci sie uda, moze powinnas cos zmienic w diecie? Jedni chudna bardzo szybko drudzy bardzo wolno...No ale najwazniejsze ze waga nie idzie w góre Moze nie patrz tez na wage ale na obwody..czasami waga nie spada a obwody maleja

No niestety woda smakowa to niezła pułapka, ja bardzo duzo jej piłam kiedys i włąsnie dziewczyny na tym wątku uswiadomiły mi ile ma kcal
Teraz do zwykłej wody wyciskam czasami cytryne

Kotowe a gdzie znalazlas kokosowy , bo ja nigdzie nie moge znalezc chyba allegro mi własnie zostaje, Amle tez chce kupic a własnie waxa nałozylam na włoski

aaa mam pytanie dziewczyny jak zmywacie waxa nakładacie pozniej jakas odzywke jeszcze??

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:52
Stary 2011-10-22, 13:58   #108
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotowe a gdzie znalazlas kokosowy , bo ja nigdzie nie moge znalezc chyba allegro mi własnie zostaje, Amle tez chce kupic a własnie waxa nałozylam na włoski

aaa mam pytanie dziewczyny jak zmywacie waxa nakładacie pozniej jakas odzywke jeszcze??
Mi pani w sklepie zielarski sprowadziła 1 słoiczek specjalnie dla mnie Zapłaciłam za niego około 16 zł - 200ml http://nazdrowie.net.pl/673-462-larg...avit-200ml.jpg

Jantara też ma mi sprowadzić ale nie ma w hurtowni tam gdzie ona kupuje
Ja od 12 siedzę z rycyna, kokosem, różą i olejem arachidowym na głowie

Po waxie włosy spryskuję na długość gliss kur w spray'u, na skóre lotion seboradin a na końce serum biovax z witaminą A + E. Wiem że dziewczynę nakładają też odrobinkę oleju kokosowego ale ja jeszcze w ten sposób nie próbowałam.

Edytowane przez Kotowe
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:59
Stary 2011-10-22, 14:02   #109
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Znalazłam na allegro dwa :
http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...882880943.html

http://allegro.pl/100-olej-kokosowy-...867049598.html

nie wiem który wziasc

Think happy - be happy

M

Stary 2011-10-22, 14:06   #110
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja poluje na ten 1, dabur vatika. Na KWC ma genialne recenzje Jak będziesz zamawiała na allegro to bierz tak żeby przesyłka była gratis. Ja jeszcze nie zamawiałam, ale ogólnie przesyłka mało nie wychodzi

Stary 2011-10-22, 17:53   #111
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Tak. Każda woda trochę inaczej ale możesz sprawdzić na butelce. Wiem że dziewczyny często zastępują soki taką wodą smakową bo na zwykłą wodę trudno im się przestawić.
Dzięki za uświadomienie mnie Ja własnie zawsze zamiast zwykłej wody brałam cytrynową. A że to woda to nigdy nie sprawdziłam kcal.

Ja dzisiaj bardzo mało zjadłam, ale to głównie dlatego, że zjadłam pizze.. To znaczy myślę, że to dużo kalorii nie było, bo to taka zamrożona więc duuużo wody w niej było, no ale bądź co bądź zjadłam ją. Potem kanapka z szynką i serem. Potem joguty, a teraz parówka.
Stary 2011-10-22, 18:12   #112
kiko4582
Rozeznanie

No więc załączam zdj jednakże jakość tak jak mówiłam kiepska ale jakoś coś tam widać ważyłam się dzisiaj w ubraniach wprawdzie ale tak ok 77kg ważę masakra jakaś...
Kupiłam sobie też wafle ryżowe, kukurydziane i pieczywo chrupkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (45,1 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-10-22, 20:41   #113
madziulka224
mimi30

hej mam 174cm i waże 84kg to straszne że tak się zapuściłaam, bardzo bym chciała zrzucic to do wiosny ale niewiem od czego mam sie zaczac wiem wiem ruszyc dupke z fotela i cos działac , ale tak cięzko
madziulka224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:45   #114
traicionera
Zakorzenienie

Dieta
  • I śniadanie-mały budyń waniliowy - tak z okazji weekendu, ale strasznie mnie zemdlił, odzwyczaiłam się od słodkiego, pestki słonecznika
  • II śniadanie- 2 kanapki z jednej kromki chleba razowego z wędlina z indyka, sałatą i ogórkiem zielonym
  • przekąska- banan
  • obiad-pierś kurczaka duszona w sosie pomidorowym z jalapeno, sałatą, pomidor
  • podwieczorek-dziesięć winogron i pestki słonecznika
  • kolacja-serek wiejski z rzodkiewka i szczypiorkiem, sok wielowarzywny z chili

Ćwiczenia
  • 8 min legs
  • 8 min abs
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:17   #115
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Witam nowe osoby

Piękna niedziela się zapowiada. Jestem umówiona z R.
Jutro wybieram się wkońcu do SH Nie byłam tam już 2 tyg, dacie wiarę?

Stary 2011-10-23, 12:15   #116
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej *
Ja dzisiaj pol dnia sie lenilam przed tv w koncu niedziela i zamooola...zero planow na chwile obecna

kiko4582 dobry zakup mozna nimi swietnie zastapic chlebak i maja o wiele mniej kcal zamierzasz cos cwiczyc ? czy sama dietka?

madziulka224 witaj napewno dasz rade najtrudniej jest zaczac

traicionera jak dla mnie super jadłospis

PannaMigotkaa20 milego randkowania:P fajnie ze znajomosc sie rozwija ojjj ja tez daaawno nie bylam w SH... teraz mam manie na szafa.pl tez fajne ciuszki mozna upolowac za niewielkie pieniadze dodaje moje najnowsze zakupy i czekam na jeszcze jedna paczuszke z długimi sweterkami/tunikami do legginsów

Eldo jak tam wczorajsza randeczka i spotkanie rodzinne??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pasiak-hm.jpg (97,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0314.jpg (89,2 KB, 7 załadowań)

Think happy - be happy

M

Stary 2011-10-23, 12:47   #117
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Aga dzieki dzieki Normalnie czuję się taka cała w skowronkach . Dawno tak nie miałam
A właśnie wlasnie Eldo - opowiadaj jak tam wczoraj było

Stary 2011-10-23, 13:03   #118
Diva069
Raczkowanie

Pędzicie dziewczyny szybko
A ja nie mam czasu na wizaż, siedze i ucze się beznadziejnych białek i aminokawsów ajajaja :<

trzymam kciuki za Wasze dietki, mam nadzieje, że nadrobie Was w tym tygodniu i znajdę czas na regularne odzywanie

dni przelatują przez palce .

photoblog.pl/fornicaras/

Diva069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 13:05   #119
Kotowe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diva069 Pokaż wiadomość
Pędzicie dziewczyny szybko
A ja nie mam czasu na wizaż, siedze i ucze się beznadziejnych białek i aminokawsów ajajaja :<

trzymam kciuki za Wasze dietki, mam nadzieje, że nadrobie Was w tym tygodniu i znajdę czas na regularne odzywanie
A co studiujesz? Bo ty na 1 roku chyba jesteś, bo już nie wiem.

Edytowane przez Kotowe
Czas edycji: 2011-10-23 o 13:06
Stary 2011-10-23, 15:46   #120
kiko4582
Rozeznanie

No tak dietę zaczynam jutro ;D i bd musiała najpierw pomyśleć o posiłkach kiedy i jak jeść bo do szkoły idę z rana i to tak wiecie ;D trzeba dojść do wprawy a co do ćwiczeń to godzinka dziennie na rowerku stacjonarnym jak mi się bd chcialoo może coś jeszczee.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości