Starania o maluszka po odstawieniu tabletek anty. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 09:33   #91
Elmiria
Raczkowanie

Dot.: Starania o maluszka po odstawieniu tabletek anty.

anna99302, ellena, witajcie! fajnie, że do nas dołączyłyście! życzę wam szybkiego zafasolkowania. Bierzecie juz kwas foliowy?

anna99302, jak impreza? udana? przyszła @?

ellene, radzę się nie nakręcać, i nie śpieszyć się z testami, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, wtedy dają wiekszą pewność. Ale często czytam o tym, że właśnie w 1szym cyklu dziewczyny zachodzą w ciążę Staraj się uważać na siebie, gdyby się okazało że to fasolka, czego ci bardzo życzę, ale nie nakręcaj się, że każdy objaw, to już to

Trzymam za was kciuki!

Ja jednak chyba mam ten cykl bezowu temki i śluzu brak - 14ty dc.
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 09:42   #92
ellena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
anna99302, ellena, witajcie! fajnie, że do nas dołączyłyście! życzę wam szybkiego zafasolkowania. Bierzecie juz kwas foliowy?
Dzięki za miłe powitanie
Biorę kwas foliowy, ale niestety dopiero do 2 tygodni. Dobrze, że dziś święto i nie mam pod ręką otwartego sklepu, bo pobiegłabym po kolejny test A plamienie to jeszcze nic strasznego, może to nie @?
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 12:10   #93
lenfik
Raczkowanie

Dziewczyny może nie udzielam się tutaj jakos bardzo aktywnie ale podczytuje was sumiennie- wybaczcie taka cisze z mojej strony.
Mam problem i zarazem pytanie do was- jak wyglądała wasza pierwsza @ po odstawieniu tabsów?
U mnie cos sie chyba poprzestawialo- mialam dostac @ w sobote. W niedziele rano zobaczylam kilka plamek i myslalam ze to juz. Ucieszylam sie ze przyszedł planowo a tu kuku...Do wtorku była cisza. Od wtorku rano był normalny @ ale niestety nie trwał długo- po 24h jakoś znowu ucichł i od środy popołudniu znowu cisza-ani kropelki... Co jest? Czy to w jakiś sposób normalne?
lenfik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:55   #94
anna99302
Zadomowienie

Dziękuje za powitanie rowniez Co do imprezy to udała się i bez mojego wiekszego szaleństwa. Dwa drineczki wypiłam sobie a co do @ to ... jakies plamienie jest ale bez rewelacji. ehh wkurza mnie to a to przeciez dopiero poczatek starań!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:59   #95
anna99302
Zadomowienie

kurcze jeszcze tego forum nie ogarniam..odpowiedziałam Wam i nie wiem czy widzicie haha

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

chyba jednak nie..więc powtórzę
Dziękuję za powitanie! Impreza udana. Bez większego szaleństwa z mojej strony, ale cieszę się, że zupełnie z drineczków nie zrezygnowałam jako że @ przybyły w postaci plamienie wstępnego..
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 08:59   #96
Elmiria
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jak weekend? Jak poczynania fasolkowe?
Ja mam 15dc, więc na owu juz nie liczę Pewnie przez te całą torbiel takie zamieszanie w organiźmie, mam nadzieję, że przynajmniej kolejna mi się z tego powodu nie zrobiła;/
Są jakieś leki na wywołanie owu, nie wiecie, nie brała któraś?
Stary 2011-11-12, 12:49   #97
ellena
Zadomowienie

U mnie dzisiaj mdłości i zawroty głowy rano, TŻ pobiegł po test, ale znowu tylko jedna krecha Dziś 12 dzień po owulacji, więc chyba już test powinien wskazywać chociaż ledwo widoczną drugą kreseczkę???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 13:48   #98
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj mdłości i zawroty głowy rano, TŻ pobiegł po test, ale znowu tylko jedna krecha Dziś 12 dzień po owulacji, więc chyba już test powinien wskazywać chociaż ledwo widoczną drugą kreseczkę???
Nie nakręcaj się! Test nic nie musi pokazać... Test powinno się wykonać w dniu spodziewanej miesiączki... Przesadzasz troszkę, weź na luz

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 16:22   #99
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Heej, a co z resztą?
MarlenaL,
Bika83,
castanga,
edytkaac,
co tam u was?
Ja na co dzień jestem tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post30203238 niestety ostatnio nie jestem w stanie pisać na kilku wątkach ale czasami Was podczytuję i życzę powodzenia w staraniach mi się nadal nie udało...... w grudniu wybieram się na laparoskopię
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 23:21   #100
MarlenaL
Raczkowanie

A ja się właśnie ocknęłam, że parę dni temu minął mi termin @... Dodam duuuuużo spania i częste sikanie. Nie uroiłam sobie, chyba że przeziębiłam pęcherz.
Nie testuję, bo tylko zapeszam brzuch nie boli w ogóle, nie ma jeszcze plamienia, nie zbiera mi się na @. Zobaczymy...
Stary 2011-11-13, 09:10   #101
Elmiria
Raczkowanie

MarlenkoL, skoro termin @ już minął, to rób teścik! przeczuwam, że będą 2 kreski Trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 14:03   #102
Tigresse86
Raczkowanie

Witajcie
Ostatnio się nie udzielałam, ale czytała am Was troszkę
Marlenko trzymam kciuki, słusznie nie spiesz się za bardzo z tym testowaniem, ale też nie trzymaj nas tak długo w niepewności, bo jak by nie było każda wiadomość o II kreskach daje nadzieję i power reszcie starających się.

U mnie chyba owu, choć na 100% nie wiem, bo testów owu nie robię....jeszcze, zobaczymy co przyniesie ten miesiąc, mogłaby się ta fasolka pospieszyć, żeby jeszcze w lato się urodziła, a nie w zimę, wiem wiem nie powinnam jeszcze wybrzydzać
Miłego popołudnia
Tigresse86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 21:36   #103
MarlenaL
Raczkowanie

Wiecie co... Nie robię testu, bo mam nieregularne cykle więc pewnie tym razem @ będzie później. Ostatni cykl miał 36 dni, teraz mija już 47 dzień nie wiem co mam myśleć...

Tigresse
ja też chciałam zafasolkować na jesień żeby przez zimę chodzić z brzuszkiem i na wiosnę urodzić ale termin cały czas się przesuwa
Stary 2011-11-14, 10:34   #104
Martarynka
Rozeznanie

Witam dziewczynki Jak Wam minął week? Ja miałam imprezkę i na wszelki wypadek (nie wiem co mi odbiło) zrobiłam test, oczywiście negatywny Czasami mam dni, że świruje za bardzo... Wczoraj i dziś rano boli mnie brzuch tak bardzo na dole, ciekawe co to moze znaczyć... Spodziewana @ 19.11. Chciałabym dostać juz @, żeby od nowego cyklu zacząć nowe starania z osławionym wiesiolkiem i mam nadzieje, że teraz się uda.
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 12:16   #105
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarlenaL Pokaż wiadomość

Tigresse ja też chciałam zafasolkować na jesień żeby przez zimę chodzić z brzuszkiem i na wiosnę urodzić ale termin cały czas się przesuwa
No wlaśnie, wlaśnie, miałam taki sam plan, a jak tak dalej pójdzie to dzidzia się urodzi w środku zimy ale nich się rodzi kiedy chce.
Sama jestem dzieckiem majowym i mama moja sobie bardzo chwaliła moje wiosenne narodziny, dlatego tez tak chciałam...te letnie spacerki z wózkiem...marzenie.

Dziś wyczytałam że dojrzałe jajeczko żyje zaledwie do 24h!!!!!! Jakie to trzeba miec szczęście żeby się udało, gdy się planuje, a jakie wielkie żeby tak po prostu wpaśćZszokowało mnie to, no cóż staramy się dalej
Stary 2011-11-14, 13:10   #106
Elmiria
Raczkowanie

Hej
Ja też marzyłam o tym, żeby dzidzia sie urodziła na wiosnę, bo i ja i maż i reszta rodziny prawie wszyscy mają urodziny w wiosennych miesiącach... byle się nie okazało, że dopiero w lecie zajdę w ciazę!;/ Aż tak mi na tej wiosnie nie zależy!:P

Tigresse86, nawet nic nie mów! To się nazywa straszny pech! Mam kilka znajomych, co po jednym razie zaliczyły wpadkę i teraz jak sami z meżem staramy się o dzidzię, to wciaż myślę - JAK TO JEST MOŻLIWE??!

Martarynko, u ciebie to jeszcze jest nadzieja, a ja nie miałam owu teraz, więc strasznie już czekam na @, żeby mozna było ponowić starania.
Stary 2011-11-14, 14:51   #107
Tigresse86
Raczkowanie

[QUOTE=Elmiria;30496305]Hej
Ja też marzyłam o tym, żeby dzidzia sie urodziła na wiosnę, bo i ja i maż i reszta rodziny prawie wszyscy mają urodziny w wiosennych miesiącach... byle się nie okazało, że dopiero w lecie zajdę w ciazę!;/ Aż tak mi na tej wiosnie nie zależy!:P

hehe no ja może też skończę o tej wiośnie gadać, bo rzeczywiście fasolka usłyszy i się dopiero w lecie zdecyduje zamieszkać u mnie urodzenie zimą też ma jakieś plusy, bo na lato dzidzia będzie mieć już ok pół roku i wtedy spacerki też są bardzo miłe, bo Dzidzia bardziej kumata i już troszkę siedząca
Stary 2011-11-14, 15:30   #108
Elmiria
Raczkowanie

a karmiaca mamusia może sobie pozwolić na troszke świerzych owocków
Ale ja juz tak bardzo chcę mieć fasolkę, że nie ma dla mnie znaczenia pora roku!
Stary 2011-11-14, 15:44   #109
MarlenaL
Raczkowanie

Aj mi już ręce opadają... 3 lata zabezpieczania się i dygania kiedy @ się spóźniała a teraz prawie 4 miesiące bez niczego i nie zaszłam w ciążę... Masakra jakaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 19:14   #110
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
a karmiaca mamusia może sobie pozwolić na troszke świerzych owocków
Ale ja juz tak bardzo chcę mieć fasolkę, że nie ma dla mnie znaczenia pora roku!
Elmira ja też już tak bardzo, bardzo chcę, że takie rzeczy jak pora roku, płeć czy jeszcze coś innego w ogole mnie nie interesuje. Marzę tylko, żeby jak najszybciej zafasolkować i żeby dzidzia była zdrowa.
Dziewczyny mi też się to w glowie nie mieści, że wszędzie wkoło pełno "wpadek" a jak czlowiek chce to nie jest tak latwo. To jest niewyobrażalne, ciężko mi to zrozumieć.
MarlenaL czekamy na wyniki testu, i trzymamy kciuki
Stary 2011-11-14, 20:12   #111
FlightlessBird
Zakorzenienie

Niepokoi mnie mój okres... W sobotę niby go dostałam, ale był bardzo skąpu i gdyby nie względy higieniczne mogłabym chodzić w 1 podpasce, wczoraj to samo. Dziś już okresu nie mam wcale Co jest dziwne, bo zawsze okres trwał bite 7dni, ten ostatni po odstawieniu też

Stary 2011-11-14, 20:19   #112
Elmiria
Raczkowanie

MarlenkoL, ale zrobiłaś test? Poczekaj, jeszcze nic nie jest przesądzone, może test się myli.

FlightlessBird, to rzeczywiście bardzo podejrzane Albo stres, albo fasolka
Stary 2011-11-14, 20:39   #113
FlightlessBird
Zakorzenienie

A nie szaleje Wam tak po odstawieniu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 21:00   #114
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
A nie szaleje Wam tak po odstawieniu?
Mi nic takiego się nie zdarzało, nawet po odstawieniu wiec tak jak pisze Elmiria to bardzo podejrzane Może pomyśl o zrobieniu testu tak dla pewności.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Nie chciałabym robić Ci zludnej nadziei, ale czytałam, a nawet slyszalam o przypadkach gdy w pierwszych miesiącach ciąży występowało skąpe krwawienie. Może więc warto dla pewności zrobić test.
Stary 2011-11-14, 21:38   #115
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Elmira ja też już tak bardzo, bardzo chcę, że takie rzeczy jak pora roku, płeć czy jeszcze coś innego w ogole mnie nie interesuje. Marzę tylko, żeby jak najszybciej zafasolkować i żeby dzidzia była zdrowa.
Dziewczyny mi też się to w glowie nie mieści, że wszędzie wkoło pełno "wpadek" a jak czlowiek chce to nie jest tak latwo. To jest niewyobrażalne, ciężko mi to zrozumieć.
Ja też tak gadam o tej wiośnie, ale tak naprawdę to bardzo bym chciała żeby się udało jak najszybciej i żeby pojawiła się zdrowa dzidziunia, reszta nie ma znaczenia, ale może to "chcenie" moje jest za duże...
Dziś jeszcze poczytałam różne mądre artykuły, i tak w zasadzie to w cyklu jest płodnych 5 dni!!! tylko 5 dni, skąd tyle tych nieplanowanych ciąż, aż się wierzyć nie chce.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Niepokoi mnie mój okres... W sobotę niby go dostałam, ale był bardzo skąpu i gdyby nie względy higieniczne mogłabym chodzić w 1 podpasce, wczoraj to samo. Dziś już okresu nie mam wcale Co jest dziwne, bo zawsze okres trwał bite 7dni, ten ostatni po odstawieniu też
Podejrzane to faktycznie, może odczekaj jeszcze dzień, dwa, jak nic się nie rozwinie to testuj, a my trzymamy kciuki. Moja @ też zaczynała się podobnie, słabiutko, nawet zanikała na parę godzin, ale w końcu nadeszła, ale każdy organizm jest inny więc nie ma co na razie niczego przesądzać.

Miłego wieczoru Dziewczynki, ja sobie poczytam jakieś artukuły, to ostatnio moje hobby
Stary 2011-11-14, 21:47   #116
Martarynka
Rozeznanie

Tigresse86 mnie do tej pory zastanawiają wpadki... jak to jest, że my przez tyle czasu musimy się starać, a ktoś raz zapomni się zabezpieczyć i fasolka już się pojawia. Dziwne to...
Ja dziś samotny wieczor spędzam przed komputerem, mężuś w pracy Jutro idę do fryzjera i zaczynam mieć wątpliwości czy napewno chce te pasemka
Stary 2011-11-14, 21:56   #117
ellena
Zadomowienie

Dostałam @ ech. Też fascynują mnie wpadki...Jak to w ogóle możliwe?
Stary 2011-11-14, 21:58   #118
Martarynka
Rozeznanie

Dziewczyny biorące wiesiołka mam pytanie. Jak już wiem wiesiolka bierze się tylko do owulacji. Jak powinnam go brać gdy nie potrafię dokładnie określić dnia owulacji? Myślicie, że powinnam brać go przez pierwsze dni cyklu a np. 10 dc odstawić czy w takim wypadku, kiedy nie wiem kiedy owulacja wystąpi zrezygnować w ogole z jego przyjmowania. Co radzicie?
Stary 2011-11-14, 22:26   #119
Tigresse86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny biorące wiesiołka mam pytanie. Jak już wiem wiesiolka bierze się tylko do owulacji. Jak powinnam go brać gdy nie potrafię dokładnie określić dnia owulacji? Myślicie, że powinnam brać go przez pierwsze dni cyklu a np. 10 dc odstawić czy w takim wypadku, kiedy nie wiem kiedy owulacja wystąpi zrezygnować w ogole z jego przyjmowania. Co radzicie?
Ja z racji że też nie jestem w stanie w 100% określić dnia owu, a nie robię jeszcze żadnych testów owu i innych pomiarów, biorę wiesiołek tak do 11-12 dc, żeby jakiś marginesik został i żeby przypadkiem nie utrudnić całej akcji - kryptonim "Dzidzia". Sądzę że tak jest ok, ale może bardziej doświadczone staraczki coś doradzą???
Stary 2011-11-15, 14:30   #120
FlightlessBird
Zakorzenienie

A ja dziś znów lekko plamiłam, ale ogólnie cisza
Obawiam się, że mój organizm mocno wariuje po odsatwieniu tabsów

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości