![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak przyspieszyc miesiączkę?
wczoraj moczyłam nogi, wieczorem wziełam 15minutowa kapiel w mega goracej wodzie, dzis kawa, dwie etopirynki iii jest! w koncu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
mnie ostatnim razem pomogło siedzenie w jacuzzi, ciepło i bąbelki zrobiły swoje
![]() teraz wymoczyłam nogi w ciepłej wodzie, wieczorem wezmę ciepłą kąpiel i ciekawe czy pomoże ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
eee, a ja już od 3 dni moczę nogi w gorącej wodzie i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Z naturalnych sposobów: picie kilka razy dziennie przez kilka dni herbaty z malwy czarnej. Działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Panna Ewelina - a ile kosztuje i gdzie ją dostanę? W zielarni ? Ile dni wcześniej zacząć 2 -3 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Hej !! ja musiałam przyśpieszyć sobie okres o jakiś tydzień, zaczęłam wcześniej o jakieś 5 dni bo codziennie chciałam brać taką gorącą kąpiel a nie wiedziałam ile to trzeba dni przed stosować. NIC NIE POMOGŁO !! aż nagle kupiłam HERBATE Z KWIATU MALWY CZARNEJ. wypiłam dwie po południu, mi nawet smakowała
![]() taknachwile: kupiłam ją w patece (tylko nie we wszystkich jest) pani mi dała dosyć duże opakowanie, zapłaciłam 3,80 zł. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- zastosowanie: nasyp do szklanki ok. 1,5 łyżeczki tej herbaty do szklanki i trzeba przykryć ją jakimś talerzykiem bo musi się zaparzyć !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
olusienka44 - dziękuję za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Właśnie wyczytałam, że picie czarnej malwy przyspiesza SPÓŹNIAJĄCY się okres. A czy jak mnie się nie spóźnia tylko chce go przyspieszyć to też zadziała? A i druga ważna sprawa - Czy to prawda, że krwawienie po wypiciu takiej herbatki jest większe i dłuższe ? Jak trwa mi tydzień to będzie trwał 9,10 dni ?? ;O
Przepraszam, że post pod postem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
mi się okres NIE spóźniał, po prostu chciałam go przyśpieszyć. miałam dostać okres około 1 czerwca a po wypiciu dostałam go 5 dni wcześniej 27 maja !!
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- DOKOŃCZENIE: mi tak normalnie okres trwa 5 dni, po wypiciu trwał też 5 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja chciałam przyspieszyć okres ale niestety zapomniałam wcześniej kupić czarnej malwy i jakoś tak wyszło, że przyspieszyć mi się go nie udało ALE od kilku dni moczyłam wody w gorącej wodzie i dopiero wczoraj wypiłam rano i wieczorem po szklance czarnej malwy i dziś po południu dostałam okres! ![]() ![]() Myślicie, że gdybym za miesiąc znowu piła czarną malwę to znowu by mi się przyspieszył ? ![]() ![]() Edytowane przez taknachwile Czas edycji: 2012-06-07 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
W sierpniu jadę do Włoch i z moich obliczeń wynika że wtedy dostanę czego bardzo bym nie chciała bo jadę tam nad morze. Nie mam regularnego okresu zazwyczaj dostaje w granicach 5 tygodni ale czasem zdarza się że nagle dostaję coś koło 4 tygodnia... Nie wiem co robić... Gorąca kąpiel na mnie nie działa ponieważ probówałam tego już przy ostatnim okresie. Chciałabym po prostu żeby dostać go po 4, a nie jak zwykle po 5 tygodniach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem kilka razy dziennie mocz stopy w gorącej wodzie. Ja to robię nawet i 4 razy dziennie. Trzymam w wodzie około 15-20 minut. No i oczywiście herbatka z czarnej malwy. Ja pije też kilka razy dziennie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
A ja piję tą czarną malwę już 3 dni i głupia nie działa! Załamuje mnie już to wszystko, okres powinnam dostać we wtorek, tyle że nigdy nie dostaję na czas więc myślałam że chociaż ta czarna malwa coś zdziała a tu nic! A tak bardzo mi zależało na tym, żeby choć raz był na czas...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
8 sierpnia wyjeżdżam na wczasy a w tym czasie zapewne wtedy dostane okres. Zależy mi na tym aby dostać go kilka dni wczesniej. Czytałam, że wymoczenie nóg pomaga więc to przed chwilą to zrobiłam. Uda się? i kiedy mogłabym sie go spodziewać ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Też myślę żeby tego spróbować, tak tydzień przed bym zaczęła ale skoro malwa na mnie nie działa to to już na pewno w ogóle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Frostowa
|
![]()
Ja też mam z tym problem. Przed braniem tabletek antykoncepcyjnych mój okres pojawiał się wtedy kiedy chciał. Raz 15 dnia kiedy indziej 45... Potem gdy zaczęłam brać to wiadomo regularnie. Niestety z pewnych powodów musiałam zrezygnować z tabletek. Nagle zaczęłam bardzo tyć i lekarz zalecił mi 6 miesięczny odpoczynek od hormonów a potem przepisanie innych tabletek. Zapewniał, że nie będą już tak działać. No ale nie o tym miałam pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Z namiętnością czytam ten wątek do deski do deski.
U mnie jest tak, że miałam regularne @, różniiły się max jak już to 1-3dni. Przed ciążą miałam co 30 dni, po ciąży pomimo karmienia pierwsza @ przyszła po 1,5mc, byłam trochę sfrustrowana, ale dobra nie o tym. Cykle wróciły do 30-31, ale ostatnio strasznie mi się coś pochrzaniło. W lipcu dostałam o 3 dni za wcześnie (11.07), w sierpniu 9-tego. Teraz okazało się, że robimy mały skromny ślub i termin mam na 5.10 Miałam nadzieję, że dostane @ po, a tu wczoraj niespodzianka i dostałam okres. Wychodzi na to, że cykle mi się przesunęły do 27 dni. Idąc tym tokiem rozumowania to powinnam dostać 2.10. W sumie nie jest najgorzej, ale też nie jest dobrze. Mam przezroczystą sukienkę, widać czy ubrałam do niej majtki czy stringi. Niestety okres u mnie to aż 7 dni, rzadko 5 (ale miałam tyle dni w sierpniu, więc nadzieja jest). Dlatego bardzo mi zależy zmienić termin @. Raczej jej już nie opóźnie zostaje mi jedynie kwestia przyśpieszenia. Spróbuje Waszej metody moczenia, aha co do aktualnej @ podejrzewam, że solarium mogło wpłynąć na przyśpieszenie tak samo kąpiel. Bo w ostatnich dniach zwiększyłam pielęgnację ciała, zamiast pod prysznic wchodziłam do dosyć ciepłej wody. A dla tych pań co na codzien myją się w gorących wodach, odstawcie taką kąpiel na co najmiej 2 tyg, a później jak będziecie chciały przyśpieszyć wejdzcie do gorącej wody. Takie nagłe zmiany temp działają, ja mam jako dowod owe solarium ;// |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
dziewczynki, mam sprawę... chciałabym przyśpieszyć okres. czytałam wiele wątków i wiele sposobów na to. Ale moja sytuacja jest troszkę skomplikowana.
Zaplanowałam wyjazd na 25 (okres miałam zazwyczaj między 11-15 każdego miesiąca) ale jak na złość ostatnio dostałam go 31.01 ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem co robić, znacie jakiś sposób który zadziała od razu? czyli abym go zastosowała dziś by mieć okres jutro a nie za pare dni (bo to nie wiadomo kiedy zadziała). słyszałam o luteinie ale czy ona od razu wywoła okres? niestety jeszcze nie stosuje tabletek anty (i tak jest na to już za późno w mojej sytuacji ![]() kurcze rozpisałam się... chodzi mi w skrócie o jakiś środek który na zawołanie wywoła okres (który powinnam dostać za jakieś 10 dni) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() No i stwierdziłam, że podzielę się tym z Wami i pocieszy to może inne dziewczyny jak mnie przed chwilą ![]()
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Ja też musiałam przyspieszyć swój okres, bo za tydzień jadę na wycieczkę do Londynu. Wcześniej przeczytałam ten wątek i tydzień temu zaczęłam już stosować się do Waszych rad. Codziennie kąpiele i moczenie nóg w gorącej wodzie, łykanie aspiryn, no-sp, zwiększony wysiłek fizyczny, ba, nawet jadłam przyprawy prosto z paczek (chociaż to i tak od czasu do czasu czynię)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny..
gorąca kąpiel lub moczenie nóg w gorącej wodzie ma za zadanie rozszerzenie naczyń krwionośnych..aspiryna rozrzedzenie krwi , a więc w skutek tego często może wystąpić przedwczesna miesiączka. Trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić z tą aspiryną, bo później może się lać jak z kranu. W trakcie miesiączki, żeby ją skrócić stosuje wit C żeby uszczelnić naczynia krwionośne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ja jeszcze słyszałam o krwawniku, ale nie próbowałam.
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja znam lepszy sposób: znajdźcie sobie jakieś zmartwienie, coś czym będziecie się bardzo stresować... Ja tak teraz mam i non stop dostaję okres przed czasem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
![]() Ja obstawiam zioła, aspiryne, gorącą kąpiel i wysiłek fizyczny - czyli wszystko o czym wspomniały już dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja teraz kończyłam studia i miałam trochę stresów z pracą mgr i to tak silnych że aż nie mogłam spać, później miałam stresy z obroną w efekcie czego już 2 razy pod rząd dostałam miesiączke, co raczej normalnie mi się nie zdarzało. Tak po prostu działa na mnie stres ![]() W zeszłym roku piłam czarną malwę bo potrzebowałam przyspieszyć okres i nie podziałało, jak na złość dostałam 2 dnia wyjazdu do Włoch... Ale przeżyłam i teraz wiem, że nie warto się bawić w takie rozregulowywanie organizmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o przyspieszenie to u mnie żadne domowe sposoby nie działają ;/
Natomiast, aby opóźnić okres piję dużo wapnia (tydzien -2 przed okresem) maksymalne dawki, okres wtedy pojawia się kilka dni o odstawieniu wapnia. Ten sposób odkryłam przypadkiem, bo niestety muszę codziennie pić wapno i kiedyś przeholowałam i spóźniał się okres. Dopiero właśnie po odstawieniu dostałam miesiączkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Mi przyspieszają orgazmy o kilka dni, ale tylko wtedy, jak już czuję ,że za kilka dni się pojawi, mam napięte i obolałe piersi, wzdęty brzuch. Tak bez objawów poprzedzających to nie potrafię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Powinnam dostać miesiączkę dziś, a tu nic, jędza lubi mi to robić ;p koniecznie muszę mieć w ten weekend. Od trzech dni biegam choć to akurat nie ze względu na przyspieszanie ;p Zaczynam z moczeniem nóg i rutinoscorbinem, rano gorąca kąpiel i od nowa, dam znać jakie efekty tych starań
![]() Edytowane przez gabipi Czas edycji: 2014-02-28 o 00:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potwierdzam. Babciny sposób najlepszy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.