DJ czy zespół? Jakie jest wasze zdanie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 13:21   #91
An86
Raczkowanie

Dot.: DJ czy zespół? Jakie jest wasze zdanie?

Witajcie
Dj czy zespół...to pytanie nurtowało mnie i narzeczonego. Ja od zawsze wyobrażając sobie moje wesele myślałam o wynajęciu DJ' a lubię muzykę graną w oryginalnych wykonaniach i mrozi mnie jak słyszę na weselach łamaną angielszczyznę (bo inaczej tego nie da się ująć) i widzę pana/panią którzy pocą się żeby zaśpiewać zagraniczny utwór. Często zdarzało się też, że wokalista po prostu coś "bełkotał" w obcym języku i piosenkę dawało się rozpoznać jedynie po muzyce
Za to mój facet chciał na ten dzień zespół, żeby ktoś poprowadził wesele.
Szczęście w nieszczęściu że moja przyjaciółka miała wesele dużo przed nami, a na jej weselu grał Dj. Rewelacja! Prowadził czynnie całe wesele, toasty, zabawy podczas wesela i oczepiny, włącznie z podziękowaniem dla Rodziców I co tak ważne dla mnie muzyka w oryginale wrażenie na mnie zrobiła dekoracja światłem! Powiem szczerze, że myśląc o dekoracji światłem miałam mieszane odczucia bo bałam się, że będzie jak na dyskotece......ale to przeszło moje wyobrażenia! Wszystko zrobione w dobrym stylu i smaku po prostu BAJKA! No i to przekonało narzeczonego do wzięcia DJ' a i teraz selekcja trwa
Dj nazywał się Maciej Wilkanowski czy któraś z Was może słyszała coś o nim albo była na imprezie którą prowadził?????? Z tego co wiem gra w Warszawie-Płocku i okolicach.
Pozdrawiam An86
An86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:12   #92
maruda7
Raczkowanie

Na moim weselu był DJ i nie żałuję - mieliśmy ustaloną listę piosenek, nam i gościom muzyka się bardzo podobała, gdyż znaliśmy ich i nasze gusta.
Jednak to było już 8 lat temu i od tego czasu chodziliśmy na wesela znajomych, na których były zespoły. Uważam, że wiele zależy od charyzmy prowadzącego też. Jak zespół świetny, ale kiepsko prowadzą wesele - to nie ma tego efektu. Tak samo DJ - jak tylko włącza muzykę, a nie prowadzi wesela, to jest troszkę tak pusto.

Uważam, że najlepiej pytać znajomych o sprawdzonych DJów czy rewelacyjny zespół. Nie ma lepszego wyboru niż ktoś z polecenia po prostu
Stary 2013-01-31, 16:11   #93
paulinka931
Przyczajenie

Mi się wwydaje że lepszy by był zespół bo muzyka puszczana z oryginału już nie daje tego klimatu co muzyka grana na żywo.
paulinka931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 10:00   #94
An86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka931 Pokaż wiadomość
Mi się wwydaje że lepszy by był zespół bo muzyka puszczana z oryginału już nie daje tego klimatu co muzyka grana na żywo.

To ja trochę inaczej uważam, dla mnie osobiście "klimat" muzyki na żywo granej przez zespół weselny to żaden klimat :P (ale zwracam honor profesjonalistom bo tacy też są i to się ceni!!!). Kwestia gustu
An86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 15:06   #95
cukraktywna
Zadomowienie

Cóż, są zespoły i Zespoły (: Zwróćcie uwagę, że w Internecie można znaleźć oferty zespołów muzycznych wahające się od 2000 do 8000 zł...
Mój TŻ zawodowo zajmuje się muzyką (ma studio nagrań), więc ma też bardzo wysokie oczekiwania. Zresztą ja też byle kapelą się nie zadowolę (; W każdym razie, oboje kochamy muzykę na żywo i podchodzę baardzo niechętnie do wesela z DJem... Może dlatego, że jedno z wesel z DJem, na których byłam, to wesele ojca, który żenił się po raz drugi :P

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 10:34   #96
magdamagdak1983
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jestem tu nowa na forum i właśnie przygotowuje się do ślubu na rok 2014. ale myślę że za dobry zespół ktory zaśpiewa naprawdę wszystko trzeba dać od 4500 pln za wesele a dobrego super dj znajdzię się już za połowę tej ceny co za orkiestrę. więc stawiam na DJ
magdamagdak1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 13:13   #97
_ema_
Zakorzenienie

Ja też obstawiałam DJa, bo jak posłuchałam swoich okolicznych grajków to się załamałam. Po przesłuchaniu kilkunastu brzdąkających ka 'kibordach', puszczających rytm z wbudowanych melodyjek panów i do tego z niezbyt dobrym wokalem próbowałam przeforsować pomysł muzyki puszczanej z płyt, ale rada starszych () i TŻ kazali mi się w głowe popukać bo jak to tak.
I wiecie co? Dobrze, że tak zrobili. Znalazłam zespół, dwa wokale - męski i żeński, grają prawdziwą muzykę (gitara elektryczna, basowa, perkusja, klawisze, akordeon i saksofon) i nawet przy błogosławieństwie będę miała super oprawę muzyczną, bo już mi obiecali zabranie gitary, harmonii i saksofonu Jestem niesamowicie szczęśliwa z tego faktu i teraz mi głupio, że zamiast szukać po prostu zawodowców nasłuchałam się amatorszczyzny i chciałam zrezygnować
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 12:01   #98
mareqs
Przyczajenie

Mnie się wydaje, że na weselu musi być zespół. DJ może być na jakiejś krótszej imprezie, która raczej jest dla młodszego towarzystwa, czyli osiemnastka, może studniówki.
Na weselu było by to za monotonne i większość gości raczej nie jest przyzwyczajona do takie muzyki na weselu.
mareqs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 08:13   #99
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Zależy jaki DJ. U mnie był świetny dj wodzirej, gdzie muzyka była dla każdego. Dla młodszych, dla starszych. Wszyscy z wesela są zadowoleni i bardzo dobrze je wspominają. Jeśli jest dobry DJ zachwyci każdego gościa. Moi, gdy dowiedzieli się, że będzie dj zareagowali tak jak Ty, po weselu - nie chcą słyszeć o zespołach.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wujek, który ma 70 lat zarezerwował swojej wnuczce tego właśnie dj na jej ślub
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 21:38   #100
FigoFago
Przyczajenie

Dobry Zespół
FigoFago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 13:27   #101
27 sukienek
Raczkowanie

Według mnie zarówno zespół weselny, jak i DJ to jedna i ta sama historia. Bo jeśli chodzi tylko o to, żeby się goście wyszaleli i odnaleźli w klimacie - to zapewne się sprawdza.

Ja osobiście mam trochę inne priorytety, więc biorę pod uwagę rozwiązania mieszane, np. zamiast typowo weselnego animującego bandu - DJ plus zespół bankietowy (może to być np. instrumentalne trio jazzowe, albo większy skład, np. z wokalistą). Można ich zatrudnić w ramach grania - nieelegancko mówiąc - "do kotleta", można zatrudnić w formie zespołu "koncertowego", którego występ jest po prostu jednym z gwoździ programów. Można wreszcie taki zespół zaprosić zupełnie zamiast DJ czy zespołu weselnego, tylko wtedy trzeba liczyć się, że wesele będzie bardziej eleganckim przyjęciem niż tradycyjną polską zabawą do białego rana.

Wiem, że wiele osób marzy o czymś takim, ale nie ma odwagi się wybić - więc mówię: ODWAGI, NIE BÓJCIE SIĘ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 09:47   #102
ladymilionxxx
Raczkowanie

Polecam z całego serca zespół. Dobry zespół. DJ dla mnie nie odzwierciedli klimatu
ladymilionxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 11:48   #103
27 sukienek
Raczkowanie

Ciekawe, o jaki klimat chodzi?
Stary 2013-05-14, 23:51   #104
cukraktywna
Zadomowienie

Pewnie narażę się teraz zwolenniczkom DJów na weselach, ale... Dla mnie różnica między muzyką graną NA ŻYWO (nie z "kiborda" z podkładem, tylko w 100% na żywo, z perkusją, basem itd) a odtwarzaną jest ogromna. A różnica między puszczaniem muzyki z płyt lub mp3 (nawet na najlepszym możliwym sprzęcie) a graniem muzyki w pięcio lub sześcioosobowym, profesjonalnym składzie jest KOLOSALNA.
No ale ja i mój TŻ jesteśmy specyficzni, ostatnio na wakacjach w górach nie jadaliśmy w innej knajpie niż takiej, w której do kotleta przygrywali grajkowie (; Kocham muzykę, koncerty, instrumenty. W porównaniu z żywą muzyką DJ jest dla mnie po prostu jałowy, serio. Takie rzeczy się czuje.

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-05-14 o 23:52
Stary 2013-05-16, 13:12   #105
Brook
Zakorzenienie

Cukratwyna- a masz juz zespol wybrany?- mozesz poelcic kogos?

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 13:36   #106
cukraktywna
Zadomowienie

Polecę dwa: m-art band i teraz live. Ja mam ten drugi zespół, trochę lokalnie i znamy z TŻ połowę składu (:

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Jeszcze no names band są dobrzy

Stary 2013-05-23, 09:50   #107
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Zależy jaki DJ. U mnie był świetny dj wodzirej, gdzie muzyka była dla każdego. Dla młodszych, dla starszych. Wszyscy z wesela są zadowoleni i bardzo dobrze je wspominają. Jeśli jest dobry DJ zachwyci każdego gościa. Moi, gdy dowiedzieli się, że będzie dj zareagowali tak jak Ty, po weselu - nie chcą słyszeć o zespołach.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wujek, który ma 70 lat zarezerwował swojej wnuczce tego właśnie dj na jej ślub

Hej szukam kogoś kto miał lub ma dj. Potrzebuję pomocy odnośnie utworów. Zależy mi na samych zagranicznych hitach lat 60,70,80 itp. Czy twój dj grał takie ?? Masz może playlistę ???
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:25   #108
Dj Dariusz Jagodzinski
Przyczajenie

o

Edytowane przez Dj Dariusz Jagodzinski
Czas edycji: 2013-05-27 o 07:39
Dj Dariusz Jagodzinski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 12:51   #109
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez Dj Dariusz Jagodzinski Pokaż wiadomość
Planujesz niezapomnianą imprezę? Szukasz Dj’a który sprawi, że twoi goście będą się bawić jak nigdy dotąd? Nie mogłeś trafić lepiej.

Oferuję prowadzenie imprez takich jak:
* Przyjęcia weselne
* Imprezy okolicznościowe (osiemnastka, lecie ślubu, studniówka, komers, sylwester itp.)

Profesjonalna oprawa muzyczna dostosowana do Państwa potrzeb, a przede wszystkim zadowolenie wśród gości to główny cel mojej pracy. Najmniejszy szczegół danej imprezy jest skrupulatnie omawiany indywidualnie, dzięki czemu będziecie Państwo w 100% zadowoleni. Nie zwlekaj. Zadzwoń!

Kontakt:
Tel: 697-843-330
E-mail: darek-egon@wp.pl
www.djdariuszjagodzinski. pl
Witam,
Panie Dariuszu - reklama na wizażu jest płatna, więc zapraszam:
USTAWIENIA - PŁATNE SUBSKRYPCJE - MIKROREKLAMA, ponieważ bez wykupienia reklamy, może Pan dostać ostrzeżenia co może się wiązać z zablokowaniem konta.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 13:55   #110
gochatipsy
Przyczajenie

No właśnie, słusznie zauważyłaś dj jest elastyczny, a z tego co ja zauważyłam chodząc na imprezki to zespoły są tendencyjne, jak już zasmędzą to już tak grają zazwyczaj do końca imprezy. Polecam dj'a z Kielc <reklama>

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-08-08 o 17:07 Powód: reklama
gochatipsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 14:50   #111
AnnLady
Zakorzenienie

u mnie będzie zespół, dj sama nie byłam pewna, a rodzice na samą myśl kategorycznie stwierdzili że nie. koszt wyższy ale zespół to zespół
a jak będzie się okaże
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 16:01   #112
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Nie rozumiem w czym Dj jest gorszy od zespołu?

Przecież gra utwory weselne najczęściej wybrane przez PM oraz te które są klasykami weselnymi i muszą pojawić się na przyjęciu do tego są to oryginały, prowadzi zabawy często lepsze i bez podtekstów erotycznych (czego nie znoszę w zabawach weselnych ) nie wyciąga na siłę do zabaw, jak zostało wcześniej podkreślone jest to osoba elastyczna, gra tyle samo godzin co zespół, wychodzi taniej, posiada własny sprzęt (oświetlenie sceniczne, itp),

jeśli nawet przyjeżdża z drugą osobą to za tzw. "talerzyk: wychodzi taniej niż za 3-5 osobowy zespół.

prowadzi wesele od początku do końca.
Posiada często dodatkowe usługi tj.
ciężki dym
bańki
gobo monogramy
i inne gadżety do zabaw i integracji z gośćmi
wychodzi do gości bawi się z nimi po przez tańce integracyjne itp.

Sceny dj'wó wyglądają o niebo lepiej niż scena zespołu

Pomijając zespoły za 10 tys. i w górę

wiec według mnie rachunek jest prosty lepiej dać 1500 -3000zł za dobrego dj niż 5000 zł za kiepski zespół

a potem pluć sobie w brodę że można było wybrać inaczej.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 14:54   #113
sashablack
BAN stały

Byłem na kilku weselach i mogę powiedzieć, że w większości przypadków lepiej bawiłem się przy akompaniamencie zespołu. DJ owszem, był dobry ale na wesele moim zdaniem lepiej wybrać zespół. DJ jest ok na imprezach. Gdyby ktoś nie mógł się zdecydować to polecam przeczytać ten artykuł. Warto pamiętać, że przed wyborem zespołu lepiej poczytać opinie w internecie - żeby potem nie było klapy.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-07-01 o 15:53 Powód: Link.
sashablack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 21:31   #114
Saurbett
Przyczajenie

Moim zdaniem warto dobrać muzykę do stylu wesela. Jakoś nie widzę Białego misia przy akompaniamencie akordeonu na eleganckim przyjęciu. I odwrotnie. Dobrze to opisuje ten artykuł, spójność przede wszystkim xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-24 o 20:04 Powód: Link.
Saurbett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-16, 11:48   #115
WhitePrincess
Przyczajenie

Zależy od preferencji młodych, jednak uważam, że w przypadku zespołu repertuar jest mocno ograniczony, DJ zawsze ma przy sobie płyty z różnymi gatunkami muzyki i jeśli widzi, że ludzie średnio garną się do tańca, zawsze może poeksperymentować i zapuścić kawałek który wyciągnie wszystkich na parkiet.
WhitePrincess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-18, 10:02   #116
sreg
BAN stały

Zależy od tego co kto lubi Ja zdecydowanie jestem za zespołem, ale coraz więcej młodych ludzi wybiera DJa
sreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 22:48   #117
tasmanska
Raczkowanie

Zespół zawsze lepiej wypada, dj często się miesza i w ogóle jest jakoś drętwo. U mojej kuzynki grał taki zespół http://triojazz.pl/. Sympatyczni, grają naprawdę ładnie, przyjemne aranże, bardzo spoko.

Edytowane przez tasmanska
Czas edycji: 2016-10-23 o 00:42
tasmanska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 07:18   #118
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tasmanska Pokaż wiadomość
Zespół zawsze lepiej wypada, dj często się miesza i w ogóle jest jakoś drętwo. U mojej kuzynki grał taki zespół weselny. Sympatyczni, grają naprawdę ładnie, przyjemne aranże, bardzo spoko.
Co to znaczy, że DJ się miesza? Nie zauważyłam nic takiego na weselach z DJ.

Osobiście wolę DJ, bo:
1. Szerszy repertuar, wręcz nieograniczony w porównaniu z zespołem
2. Większość piosenek lepiej brzmi w oryginale niż w coverze i ludzie lepiej się bawią do dobrze znanej wersji
3. Tańszy
Stary 2016-10-20, 14:18   #119
Brook
Zakorzenienie

osobiscie Orkiestra wkoncu to wesele, a nie impreza domowa z Dj czy Dyskoteka
włanie to ze na weselu nie ma oryginalow w przewazajacej czescie, a spiewa orkiestra daje klimat na weselu , a tak Dj i oryginalki z plyty jak dobra impreza Sylwetrowa w klubie

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-23, 01:00   #120
tasmanska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że DJ się miesza? Nie zauważyłam nic takiego na weselach z DJ.

Osobiście wolę DJ, bo:
1. Szerszy repertuar, wręcz nieograniczony w porównaniu z zespołem
2. Większość piosenek lepiej brzmi w oryginale niż w coverze i ludzie lepiej się bawią do dobrze znanej wersji
3. Tańszy
Na weselech na jakich byłam bardzo często DJ się gubił w tym co robi. A jak zaczynali gadać to już w ogóle . No nic może pech...
tasmanska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości