![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: DJ czy zespół? Jakie jest wasze zdanie?
Witajcie
![]() Dj czy zespół...to pytanie nurtowało mnie i narzeczonego. Ja od zawsze wyobrażając sobie moje wesele myślałam o wynajęciu DJ' a lubię muzykę graną w oryginalnych wykonaniach i mrozi mnie jak słyszę na weselach łamaną angielszczyznę (bo inaczej tego nie da się ująć) i widzę pana/panią którzy pocą się żeby zaśpiewać zagraniczny utwór. Często zdarzało się też, że wokalista po prostu coś "bełkotał" w obcym języku i piosenkę dawało się rozpoznać jedynie po muzyce ![]() ![]() Za to mój facet chciał na ten dzień zespół, żeby ktoś poprowadził wesele. Szczęście w nieszczęściu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dj nazywał się Maciej Wilkanowski czy któraś z Was może słyszała coś o nim albo była na imprezie którą prowadził?????? Z tego co wiem gra w Warszawie-Płocku i okolicach. Pozdrawiam An86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Na moim weselu był DJ i nie żałuję - mieliśmy ustaloną listę piosenek, nam i gościom muzyka się bardzo podobała, gdyż znaliśmy ich i nasze gusta.
Jednak to było już 8 lat temu i od tego czasu chodziliśmy na wesela znajomych, na których były zespoły. Uważam, że wiele zależy od charyzmy prowadzącego też. Jak zespół świetny, ale kiepsko prowadzą wesele - to nie ma tego efektu. Tak samo DJ - jak tylko włącza muzykę, a nie prowadzi wesela, to jest troszkę tak pusto. Uważam, że najlepiej pytać znajomych o sprawdzonych DJów czy rewelacyjny zespół. Nie ma lepszego wyboru niż ktoś z polecenia po prostu ![]()
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Mi się wwydaje że lepszy by był zespół bo muzyka puszczana z oryginału już nie daje tego klimatu co muzyka grana na żywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja trochę inaczej uważam, dla mnie osobiście "klimat" muzyki na żywo granej przez zespół weselny to żaden klimat :P (ale zwracam honor profesjonalistom bo tacy też są i to się ceni!!!). Kwestia gustu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Cóż, są zespoły i Zespoły (: Zwróćcie uwagę, że w Internecie można znaleźć oferty zespołów muzycznych wahające się od 2000 do 8000 zł...
Mój TŻ zawodowo zajmuje się muzyką (ma studio nagrań), więc ma też bardzo wysokie oczekiwania. Zresztą ja też byle kapelą się nie zadowolę (; W każdym razie, oboje kochamy muzykę na żywo i podchodzę baardzo niechętnie do wesela z DJem... Może dlatego, że jedno z wesel z DJem, na których byłam, to wesele ojca, który żenił się po raz drugi :P
![]() |
#96 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jestem tu nowa na forum i właśnie przygotowuje się do ślubu na rok 2014. ale myślę że za dobry zespół ktory zaśpiewa naprawdę wszystko trzeba dać od 4500 pln za wesele a dobrego super dj znajdzię się już za połowę tej ceny co za orkiestrę. więc stawiam na DJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja też obstawiałam DJa, bo jak posłuchałam swoich okolicznych grajków to się załamałam. Po przesłuchaniu kilkunastu brzdąkających ka 'kibordach', puszczających rytm z wbudowanych melodyjek panów i do tego z niezbyt dobrym wokalem próbowałam przeforsować pomysł muzyki puszczanej z płyt, ale rada starszych (
![]() I wiecie co? Dobrze, że tak zrobili. Znalazłam zespół, dwa wokale - męski i żeński, grają prawdziwą muzykę (gitara elektryczna, basowa, perkusja, klawisze, akordeon i saksofon) i nawet przy błogosławieństwie będę miała super oprawę muzyczną, bo już mi obiecali zabranie gitary, harmonii i saksofonu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Mnie się wydaje, że na weselu musi być zespół. DJ może być na jakiejś krótszej imprezie, która raczej jest dla młodszego towarzystwa, czyli osiemnastka, może studniówki.
Na weselu było by to za monotonne i większość gości raczej nie jest przyzwyczajona do takie muzyki na weselu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Zależy jaki DJ. U mnie był świetny dj wodzirej, gdzie muzyka była dla każdego. Dla młodszych, dla starszych. Wszyscy z wesela są zadowoleni i bardzo dobrze je wspominają. Jeśli jest dobry DJ zachwyci każdego gościa. Moi, gdy dowiedzieli się, że będzie dj zareagowali tak jak Ty, po weselu - nie chcą słyszeć o zespołach.
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Wujek, który ma 70 lat zarezerwował swojej wnuczce tego właśnie dj na jej ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Dobry Zespół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Według mnie zarówno zespół weselny, jak i DJ to jedna i ta sama historia. Bo jeśli chodzi tylko o to, żeby się goście wyszaleli i odnaleźli w klimacie - to zapewne się sprawdza.
Ja osobiście mam trochę inne priorytety, więc biorę pod uwagę rozwiązania mieszane, np. zamiast typowo weselnego animującego bandu - DJ plus zespół bankietowy (może to być np. instrumentalne trio jazzowe, albo większy skład, np. z wokalistą). Można ich zatrudnić w ramach grania - nieelegancko mówiąc - "do kotleta", można zatrudnić w formie zespołu "koncertowego", którego występ jest po prostu jednym z gwoździ programów. Można wreszcie taki zespół zaprosić zupełnie zamiast DJ czy zespołu weselnego, tylko wtedy trzeba liczyć się, że wesele będzie bardziej eleganckim przyjęciem niż tradycyjną polską zabawą do białego rana. Wiem, że wiele osób marzy o czymś takim, ale nie ma odwagi się wybić - więc mówię: ODWAGI, NIE BÓJCIE SIĘ
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Polecam z całego serca zespół. Dobry zespół. DJ dla mnie nie odzwierciedli klimatu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ciekawe, o jaki klimat chodzi?
![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Pewnie narażę się teraz zwolenniczkom DJów na weselach, ale... Dla mnie różnica między muzyką graną NA ŻYWO (nie z "kiborda" z podkładem, tylko w 100% na żywo, z perkusją, basem itd) a odtwarzaną jest ogromna. A różnica między puszczaniem muzyki z płyt lub mp3 (nawet na najlepszym możliwym sprzęcie) a graniem muzyki w pięcio lub sześcioosobowym, profesjonalnym składzie jest KOLOSALNA.
No ale ja i mój TŻ jesteśmy specyficzni, ostatnio na wakacjach w górach nie jadaliśmy w innej knajpie niż takiej, w której do kotleta przygrywali grajkowie (; Kocham muzykę, koncerty, instrumenty. W porównaniu z żywą muzyką DJ jest dla mnie po prostu jałowy, serio. Takie rzeczy się czuje.
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 ![]() Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2013-05-14 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Cukratwyna- a masz juz zespol wybrany?- mozesz poelcic kogos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Polecę dwa: m-art band i teraz live. Ja mam ten drugi zespół, trochę lokalnie i znamy z TŻ połowę składu (:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jeszcze no names band są dobrzy
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej szukam kogoś kto miał lub ma dj. Potrzebuję pomocy odnośnie utworów. Zależy mi na samych zagranicznych hitach lat 60,70,80 itp. Czy twój dj grał takie ?? Masz może playlistę ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
o
Edytowane przez Dj Dariusz Jagodzinski Czas edycji: 2013-05-27 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Panie Dariuszu - reklama na wizażu jest płatna, więc zapraszam: USTAWIENIA - PŁATNE SUBSKRYPCJE - MIKROREKLAMA, ponieważ bez wykupienia reklamy, może Pan dostać ostrzeżenia co może się wiązać z zablokowaniem konta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
No właśnie, słusznie zauważyłaś dj jest elastyczny, a z tego co ja zauważyłam chodząc na imprezki to zespoły są tendencyjne, jak już zasmędzą to już tak grają zazwyczaj do końca imprezy. Polecam dj'a z Kielc <reklama>
Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-08-08 o 17:07 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
u mnie będzie zespół, dj sama nie byłam pewna, a rodzice na samą myśl kategorycznie stwierdzili że nie. koszt wyższy ale zespół to zespół
![]() a jak będzie się okaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem w czym Dj jest gorszy od zespołu?
Przecież gra utwory weselne najczęściej wybrane przez PM oraz te które są klasykami weselnymi i muszą pojawić się na przyjęciu do tego są to oryginały, prowadzi zabawy często lepsze i bez podtekstów erotycznych (czego nie znoszę w zabawach weselnych ) nie wyciąga na siłę do zabaw, jak zostało wcześniej podkreślone jest to osoba elastyczna, gra tyle samo godzin co zespół, wychodzi taniej, posiada własny sprzęt (oświetlenie sceniczne, itp), jeśli nawet przyjeżdża z drugą osobą to za tzw. "talerzyk: wychodzi taniej niż za 3-5 osobowy zespół. prowadzi wesele od początku do końca. Posiada często dodatkowe usługi tj. ciężki dym bańki gobo monogramy i inne gadżety do zabaw i integracji z gośćmi wychodzi do gości bawi się z nimi po przez tańce integracyjne itp. Sceny dj'wó wyglądają o niebo lepiej niż scena zespołu Pomijając zespoły za 10 tys. i w górę wiec według mnie rachunek jest prosty lepiej dać 1500 -3000zł za dobrego dj niż 5000 zł za kiepski zespół a potem pluć sobie w brodę że można było wybrać inaczej.
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Byłem na kilku weselach i mogę powiedzieć, że w większości przypadków lepiej bawiłem się przy akompaniamencie zespołu. DJ owszem, był dobry ale na wesele moim zdaniem lepiej wybrać zespół. DJ jest ok na imprezach. Gdyby ktoś nie mógł się zdecydować to polecam przeczytać ten artykuł. Warto pamiętać, że przed wyborem zespołu lepiej poczytać opinie w internecie - żeby potem nie było klapy.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-01 o 15:53 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem warto dobrać muzykę do stylu wesela. Jakoś nie widzę Białego misia przy akompaniamencie akordeonu na eleganckim przyjęciu. I odwrotnie. Dobrze to opisuje ten artykuł, spójność przede wszystkim xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-24 o 20:04 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Zależy od preferencji młodych, jednak uważam, że w przypadku zespołu repertuar jest mocno ograniczony, DJ zawsze ma przy sobie płyty z różnymi gatunkami muzyki i jeśli widzi, że ludzie średnio garną się do tańca, zawsze może poeksperymentować i zapuścić kawałek który wyciągnie wszystkich na parkiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Zależy od tego co kto lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Zespół zawsze lepiej wypada, dj często się miesza i w ogóle jest jakoś drętwo. U mojej kuzynki grał taki zespół http://triojazz.pl/. Sympatyczni, grają naprawdę ładnie, przyjemne aranże, bardzo spoko.
Edytowane przez tasmanska Czas edycji: 2016-10-23 o 00:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście wolę DJ, bo: 1. Szerszy repertuar, wręcz nieograniczony w porównaniu z zespołem 2. Większość piosenek lepiej brzmi w oryginale niż w coverze i ludzie lepiej się bawią do dobrze znanej wersji 3. Tańszy
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
osobiscie Orkiestra wkoncu to wesele, a nie impreza domowa z Dj czy Dyskoteka
włanie to ze na weselu nie ma oryginalow w przewazajacej czescie, a spiewa orkiestra daje klimat na weselu , a tak Dj i oryginalki z plyty jak dobra impreza Sylwetrowa w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.