![]() |
#91 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() ja będę, jak nie będzie zbyt wilgotnego powietrza długość to już trzeba regulować chyba wg. uznania Cytat:
Cytat:
![]() dobrze sie śpi tylko od 12-18 czyli na spacerze i po Cytat:
![]() Cytat:
chociaż mała jak dostanie koperkową to wyżłopie do ostatniej kropelki Dominisia w poniedziałek skończyła 3 tygodnie ![]() Dziś zrobiła mi niespodziankę i sama przekręciła się z brzuszka na plecy i tak 3 razy, bo ja niedowiarek, za pierwszym razem myślałam, że to przypadek, a po trzech już niuni odpuściłam to leżenie na brzuchu. Z domowych sposobów ważenia wyszło mi 4300, ale jutro zweryfikujemy to u pani dr.
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Proszem ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() |
#93 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. to moja od piatku zrobiła raz po dwóch dniach..i cisza.. a najlepsze,że wogóle nie płacze ani nic..czyli chyba ok.. tylko jej się przestawiło z kilku dziennie na jedną na 2-3 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do jedzenia..jak dziecko na mm to można w foteliku pokarmić..a jak na piersi-jak moja.to raz oszukałam na chwilę głód herbatką ![]() Cytat:
no dokładnie..jest daje i nie myśle o tym.. a i tak momentami mam myśli o butli.. ale słodkości. Sara tak zawsze w wózku i foteliku śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#95 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba,że Twoje dziecie wyjątkowo silne... Lulla a już myślałam. ale może się unormuje Mikiemu na dłużej ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sie na razie tylko melduje ![]() chyba mnie bierze przeziębienie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||||||
Zakorzenienie
|
To i my się witamy na odchowalni, ależ to minęło
![]() nasz rekord spania to 8 godz bez przerwy na jedzenie ![]() ![]() Cytat:
![]() ja wiem tylko, że w takiej długiej trasie trzeba po ok 1,5h wyjąć dziecko z fotelika i wyprostować bo pozycja w nim nie jest korzystna dla maluszka Cytat:
Cytat:
![]() ja mam zamiar wychodzić jak tylko nie będzie lać i wiać, że łby urywa ![]() a na noc albo body z dł i półśpiochy, albo sam pajac, w pokoju ok 22st, przykrywam lekką kołderką ale mała się rozkopuje tak czy siak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lulla jak Miki?? Cytat:
![]() ![]() ![]() ja liczę od początku karmienia bo czasem schodzi nam i pół godziny z flaszką Cytat:
![]() ![]() myśmy pospacerowały, wróciłyśmy na butlę i mała zjadła i poszła nyny, a mamuśka sobie nadrobiła odcinek chirurgów ![]() ![]() aaa Acelinko świetną ma pozycję do spania Natalka ![]() ![]() Danika zdrówka, nie daj się chorobie ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-09 o 13:53 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam z piersi bez karmienia wcześniej tylko 70ml
![]() Jeszcze tż mnie wkurza, listonosz też. Brrr jakiś zły dzień mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Monik ze pytasz ![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lulla u nas też była taka temperatura ![]() ![]() I widzę, ze ktoś pytał jak ubieramy dziecko do spania: u nas jest tak: albo body na krótki i pajac, albo kaftanik i śpiochy i obowiązkowo skarpetki bo mały się wścieka jak mu się nogi zaplączą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z temp nie pomogę bo my nie mamy jeszcze termometru ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Meldujemy się w odchowalni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa wróć jeszcze karmi piłam przez weekend ![]() Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z plecków na brzuszek jest na pewno jest trudniej niż z brzucha na plecki, ale 5-6m to i tak wydaje mi się strasznie późno, po tym jak widziałam jak synek koleżanki, niespełna 4 miesiące, wyczaił że jak się łapkami złapie za swoje kolanka to można się podnosić do przodu. Co do siły, to faktycznie pediatra w 2 tygodniu mówiła, że ona jest niesamowicie silna, że tak ładnie trzyma główkę sama. a z kolei w szpitalu w 1 dniu już ssała swój kciuk, co też podobno nie za często się zdarza.
![]() |
#107 | ||||||||
kosmitka
|
Ja wychodziłam. Nikt nie mowil, że nie można.
U nas wczoraj tak było, aż sama zmarzłam, a Franek mial zimne rączki. Cytat:
Wczoraj u nas było 3 stopnie i byliśmy 2,5h. A Ty karmisz wyłącznie piersią? Ile tej herbatki wypija? Cytat:
A karmisz wyłącznie piersią? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawa dla Amelki za spanie! Śpi w leżaczku? Rozłożonym czy w takiej pozycji półleżącej? Cytat:
Cytat:
![]() Cotka ja też więcej nie ściągam, nie lamentuj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() * wiadomo, że te ramy są umowne moja też jest silna, główkę trzyma mocno od 1szego tyg ale to wcale nie znaczy, że mi zacznie fikać za chwilę po łóżku ![]()
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ancia- tak ![]() ![]() Dziewczyny trochę się martwię. Mały jest na mm i cycku, więc powinien mieć kupy takiej bardziej stałej konsystencji. A wczoraj i dzisiaj zwalił taką bardzo luźną, można powiedzieć że nawet lekko wodnistą kupę. Ja już w panice, chciałam dzwonić do pediatry a tż mnie uspakaja że to nie biegunka, że mam nie dramatyzować. Poza tym w kupie jest raczej śluz.... I nie wiem co teraz robić, martwię się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Jak miałam/mam ciężkie dni z mlekiem to wisiałam z małą na cyckach all the time i cały czas zmieniałam pierś, żeby jak najwięcej ssała i pobudzała laktacje 3. Kochana ja mam 2 jesienne ![]() 4. No moja też sierotka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż ma rację, nie dramatyzować ![]() ![]() Moja Zuzia też sierotka, co najwyżej potrafi się przekręcić z plecków na jeden i drugi bok nic więcej póki co - no potrafi jeszcze główkę unosić i trzymać chwilę leżąc na brzuszku Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
ja szybciutko melduje się w odchowalni
![]() i przedstawiam Kamilkę Madzi z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Witam w odchowalni
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój synek dzisiaj prawie cały dzień nie śpi, w łóżeczku budzi się i płacze, ale za to chętnie usypia na rękach ![]() Wuwka kochana dobrze Cię rozumiem, Lenka też się biedna nacierpiała. Okropnie patrzeć jak męczy się Twoje dziecko i nawet nie wiesz kiedy minie i co jest dobrym znakiem, a co złym.. ta cała niepewność i to jeszcze na chwilę po porodzie, gdzie sama ze sobą musisz dojść do ładu. Mój Tymon też ma prolemy z brzuszkiem po antybiotyku i niestety rotawirus zniszczył mu śluzówke w jelitkach, też dostawał w szpitalu Debridat - moim zdaniem rewelacja ![]() ![]() ![]() Soniu super, że nie musisz się już kłuć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wlasciwie nie mam powodu do radosci jak tak na to popatrzec ![]() ano chyba ze tak ![]() Dziewczyny, dzis przyjezdza moja mamcia na 3 tygodnie ![]() ciesze sie przeogromnie, ale martwie sie troche, ze mi dziecko rozpiesci ![]() ...a tu fotka mojego Sloneczka pt." odczep sie" ![]()
...ze wszystkim sobie poradze, ale, k...a, sama sie nie przytule! ![]() Edytowane przez Ellabailasola Czas edycji: 2011-11-09 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
jak pisała mooonik każde dziecko rozwija się w swoim tempie
jedne mogą jakąś czynność wykonać wcześniej, a innych czynności mogą nie chcieć wykonywać nawet po "terminie" (mój mąż np. raczkować nauczył się dopiero w przedszkolu, a chodził bardzo wcześnie) Nie po to pochwaliłam się osiągnięciem swojej córci, żebyście porównywały swoje dzieci (co robicie niestety notorycznie, pod wieloma względami np. ten więcej przytył, a czemu mój nie, na pewno coś jest nie tak? totalne przewrażliwienie!) ani nie po to żebyście się nabijały. Każde dziecko jest inne. Cytat:
![]() |
#119 | ||||
Wtajemniczenie
|
ja juz bylam....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i licze od zakonczenia ..... Cytat:
ja tez w to nie moge uwierzyc......moja ma 2 miesiace i potrafi tylko z boczku na plecy.....a gdzie tu mowic z brzuszka na plecy.... ![]()
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Chyba tylko zdaze sie przywitac, bo mala marudzi dzisiaj co chwile i chce na raczki a spi po 10 minut
![]() Podczytuje Was caly czas i zastanawiam sie jak macie czas na pisanie, czytalam, ze podczas karmienia, ale ja jakos nie daje rady. Przydalaby mi sie jakas siesta w ciagu dnia ![]() ![]() Edit: O rany, nie wierze! Pomarudzila, poplakala chwilke i zasnela. W koncu!
Totalna fanka oleju arganowego ![]() Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-11-09 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.