W Rossmannie wstydź się kobieto? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 11:19   #91
Luijjanne
Raczkowanie

Dot.: W Rossmannie wstydź się kobieto?

Ja akurat trafiłam w Super-Pharm na bardzo miłego pana pracownika który mi pomógł, chciałam kupić krem do rąk który był w promocji i nie mogłam znaleść.
Okazało się, że już je wyprzedano ale on poradził mi żebym kupiła krem do rąk z Biedronki, bardzo go zachwalał.
Stary 2011-11-15, 23:17   #92
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
tak jest nie tylko w rossmannie na innym wątku skarżyłyśmy się swojego czasu na Naturę, ale i Sephorę Do tej ostatniej to nie warto w ogóle wchodzić w "normalnym" ubraniu, bo nie dość, że pogarda personelu, to jeszcze baczna obserwacja

też się kiedyś przejmowałam, a dzisiaj robię swoje. Chce, to niech się gapi. Taka widocznie jego praca
Hehe. Sephora też jest niezła . Ale za to ostatnio jak wychodziłam, to pan ochroniarz stojący przy drzwiach nawet mi powiedział 'do widzenia' .

Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
dokładnie tak samo myśle)
a w sephorze są nowe "standardy" u mnie w mieście. Otóż , gdy tylko zrobię jeden krok od drzwi wejściowych do sklepów, podchodzi a raczej podbiega sprzedawczyni i się pyta w czym może mi pomóc ja nawet nie zdążę mrugnąć oczami a ona już koło mnie stoi sobie ktoś pomyśli - super sprawa, ale dla osób takich jak ja taka namolność przy wejściu jest nieco niepotrzebna, ponieważ do sprzedawczyni zawsze mogę podejść i zadać pytanie
taka polityka firmy
może niedługo płaszcze będą nam zdejmować ?
O tak, jak ja tego nienawidzę . Stoję i oglądam sobie, a babka już leci i pyta w czym pomóc. A w czym ona mi może pomóc ? Będę chciała, to ją spytam i już

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 00:00   #93
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość

O tak, jak ja tego nienawidzę . Stoję i oglądam sobie, a babka już leci i pyta w czym pomóc. A w czym ona mi może pomóc ? Będę chciała, to ją spytam i już
dokładnie, nie znoszę tego. a najgorzej jak odpowiesz "nie, dziękuję" i ta kobieta dalej nad tobą stoi i obserwuje co robisz
Stary 2011-11-16, 00:09   #94
zzzielona
Wtajemniczenie

O tak, ochroniarze w drogeriach są okropni! Jak dla mnie taki system z patrzeniem ludziom na ręce jest najgorszym ze wszystkich możliwych! Dajcie spokój...

Kiedyś pamiętam poszłam do Żabki przed godziną 23... To był jedyny sklep w okolicy, a ja naprawdę potrzebowałam coś zjeść ponieważ pracowaliśmy do późna w studio... Nie dość, że ta Żabka była mniejsza niż zwykle, na sklepie była kasjerka, ja i ochroniarz... Stanęłam przed lodówką a ochroniarz dwa metry ode mnie i perfidnie mi się patrzy na ręce... Poszłam za półkę, odwracam się a on zagląda między półkami po drugiej stronie... Kurde, krok w krok za mną! Spojrzałam na niego dość znacząco, a on do mnie: "Co pani się tak patrzy?!". Z racji tej, że miałam gorszy dzień powiedziałam mu co na ten temat myślę... Że się bezczelnie na mnie gapi, że mógłby to robić dyskretniej skoro już musi, że ten cały system ochrony jest chyba nie na miejscu, skoro utrudnia zakupy klientom... A on do mnie, że jemu, gdyby nie miał nic na sumieniu nie przeszkadzałby patrzący na ręce ochroniarz... Myślałam, że go tam pobiję! Zaczęli mi historie opowiadać, że panie w futrach wynosiły pasztety, że oni tak muszą, itp. Masakra jakaś... Gdyby nie fakt, że nigdzie w okolicy nie było czynnego sklepu odłożyłabym towar i wyszła...

W Rossmannie z kolei ochroniarze też perfidnie potrafią chodzić za klientami, choć ci w tym, który znajduje się całkiem niedaleko mojego domu przynajmniej są mili i uczynni, o czym sama się przekonałam, jak wypadł mi z rąk sfatygowany już tester podkładu o dość lejącej konsystencji i zachlapał kurtkę, a pan ochroniarz od razu pobiegł po chusteczkę i mi ją wręczył, abym mogła się wytrzeć. Miłe to było, nie powiem .
Stary 2011-11-17, 11:09   #95
Luthieenn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
W Rossmannie z kolei ochroniarze też perfidnie potrafią chodzić za klientami, choć ci w tym, który znajduje się całkiem niedaleko mojego domu przynajmniej są mili i uczynni, o czym sama się przekonałam, jak wypadł mi z rąk sfatygowany już tester podkładu o dość lejącej konsystencji i zachlapał kurtkę, a pan ochroniarz od razu pobiegł po chusteczkę i mi ją wręczył, abym mogła się wytrzeć. Miłe to było, nie powiem .
U mnie zapewne skończyło by się to śmiechem z ich strony, a potem upomnieniem, że towar marnuję
Stary 2011-11-18, 11:07   #96
201605020943
Konto usunięte

A ja np. lubię jak pracownica pyta czy w czymś może mi pomóc, bo czasami nie umiem znaleźć jakiegoś produktu, szukam testera albo chciałabym zapytać czy mogłaby mi coś polecić... a jak widzę te biedne kobitki w Rossmannie, które ciągną za sobą te wózki z ogromną ilością kosmetykow, albo kręcą się przy półkach i coś wypakowują, to nie chcę ich zaczepiać i jeszcze im pracy dokładać, wolę poszukać sama
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 14:51   #97
princesa89
Raczkowanie

U mnie w mieście jest kilka rosmanów i w każdym z nich odmienna obsługa, w jednym ochroniarze rzeczywiście patrzą na ręce chodzą krok w krok, co jest denerwujące nie powiem ale jakoś ie robi to na mnie specjalnego wrażenia bo często długo coś wybieram, czytam etykiety, sprawdzam skład i porównuje i jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi a to że się patrzą i pilnują to rozumiem bo naprawdę kradzieże zdarzają się bardzo często z tego co wiem. A w inny jest naprawdę miła obsługa i kiedyś przez przypadek upuściłam dezodorant w sztyfcie i pan ochroniarz go podniósł i okazało się że zakrętka się połamała powiedziałam więc że wezmę go bo i tak chciałam go kupić i to moja wina że upadł a Pan ochroniarz powiedziała że nie, żebym wzięła nowy a tamten wziął ze sobą i odniósł I strasznie denerwuje mnie to jak dziewczyny albo starsze Panie również odkręcają i testują produkty, które testerami nie są.
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 15:33   #98
Kasiunia66
Zakorzenienie

GG do Kasiunia66

ja mam akurat przemiłego ochroniarza w R.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 13:00   #99
myszunia1
Raczkowanie

Mnie w każdym sklepie śledzą. Próbuję sobie tłumaczyć to tym, że taka ich praca i niestety nic z tym nie da się zrobić. Żeby uniknąć czucia się jak potencjalny złodziej, wolę iść do sklepu wtedy gdy jest pełno ludzi. Ciężko się przecisnąć między półkami ale mi wtedy raźniej. Gdy idę sama to bankowo jestem pod obstrzałem. A co z bramkami przy wejściu? Zawsze mnie ciekawi czy one w ogóle działają :P Nie miałabym już całkowicie nic przeciwko niech się gapią na mnie... tylko on wisi mi na szyi gdy czytam informację na opakowaniu a z drugiej strony kobieta otwiera i wącha krem. Kiedyś chciałam kupić podkład bourjois. Tester nieruszony stał na półce, a wszystkie podkłady z koloru 52 pootwierane, opakowania pobrudzone...

O Douglasach i Sephorach nie wspominam nawet, bo zawsze mam wrażenie że kobiety po pierwsze ktoś zmusił do pracy w perfumerii, po drugie nie wyglądam aż tak bogato, żeby tam wejść. Kiedyś kupowałam tusz esssence, płaciłam 10zł i patrzyły na mnie z politowaniem. Może to też moje złe nastawienie. Teraz na dniach muszę iść zerknąć do sephory na ceny kilku rzeczy i już mnie skręca.
myszunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 15:05   #100
vouge13
Zadomowienie

Ja ostatnio poszłam do rossmana pooglądać tylko kilka rzeczy. Oczywiście byłam pod obstrzałem Ochroniarz stał w pierwszej części sklepu. Poszłam do drugiej części a że trafiłam na mega opakowanie tamponów w promocyjnej cenie, więc wylądowały w koszyku. Gdy wyszłam z tego działu ochroniarz aż stanął na palcach i się wychylił, żeby zobaczyć co mam w koszyku Poszłam dalej, wróciłam i znów to samo - look do koszyka
Świetne to było Ja się ironicznie uśmiechnęłam, poszłam jeszcze oglądać odżywki, a facet w końcu się odwalił.
Tylko nie wiem co to było, bo on w sumie nie patrzył czy kradnę, tylko obczajał co mam w koszyku Oo"
Stary 2011-11-20, 20:58   #101
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszunia1 Pokaż wiadomość
O Douglasach i Sephorach nie wspominam nawet, bo zawsze mam wrażenie że kobiety po pierwsze ktoś zmusił do pracy w perfumerii, po drugie nie wyglądam aż tak bogato, żeby tam wejść. Kiedyś kupowałam tusz esssence, płaciłam 10zł i patrzyły na mnie z politowaniem. Może to też moje złe nastawienie. Teraz na dniach muszę iść zerknąć do sephory na ceny kilku rzeczy i już mnie skręca.
Ja mam to samo wrażenie jeżeli chodzi o Sephorę i Douglasa. Jeżeli kupisz coś poniżej 50 złoty to patrzą z pogardą na ciebie. Albo jak sprawdzam zapachy perfum to co rusz się mnie pyta czy w czymś nie pomóc ;p
Stary 2011-11-20, 21:42   #102
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo wrażenie jeżeli chodzi o Sephorę i Douglasa. Jeżeli kupisz coś poniżej 50 złoty to patrzą z pogardą na ciebie. Albo jak sprawdzam zapachy perfum to co rusz się mnie pyta czy w czymś nie pomóc ;p
może żebyś mniej wypsikała?
Stary 2011-11-20, 21:55   #103
rokusan
Raczkowanie

Ja na szczęście nie mam takiego problemu, bo w Rossmanie jako ochorniarz pracuje mój kolega i wie, że niczego bym nie ukradła, więc nie chodzi za mną w kółko ;P Ale już w drugim Rossmanie jest inny facet i ten jest okropny, chodzi za Tobą i tylko czujesz ten wzrok na plecach ;/ dlatego do tego już nie chodzę
rokusan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 18:47   #104
PinkyDoll
BAN stały

Cytat:
Rówiez mi sie tak wydaje..
Poza tym, jeśli ktoś jest dobrze ubrany to od razu ktoś sie pyta czy w czyms pomóc, a jak juz ktoś gorzej wygląda (tzn nie ma marek wypisanych na czole) to nikt nawet do niego nie podejdzie.. a przeciez bycie ,,sprzedajaca'' w sephorze to nie jakis wyczyn i one tam nie zarabiaja kroci wiec nie rozumien takiego zachowania
PinkyDoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 19:19   #105
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
może żebyś mniej wypsikała?
Być może kto ich tam wie Ja i tak się tym nie przejmuję. Jak idę do sklepu na zakupy nie ważne czy idę tylko po jeden krem czy po jakieś większe zakupy to mam gdzieś to czy ktoś chodzi za mną krok w krok byle by tylko nie czuć "jego oddechu na karku" A te panie zza kasy co niektóre, które zachowują się tak jakby pracowały tam za karę i z wielką łaską to jestem dla nich taka sama
Stary 2011-11-21, 20:18   #106
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkyDoll Pokaż wiadomość
Rówiez mi sie tak wydaje..
Poza tym, jeśli ktoś jest dobrze ubrany to od razu ktoś sie pyta czy w czyms pomóc, a jak juz ktoś gorzej wygląda (tzn nie ma marek wypisanych na czole) to nikt nawet do niego nie podejdzie.. a przeciez bycie ,,sprzedajaca'' w sephorze to nie jakis wyczyn i one tam nie zarabiaja kroci wiec nie rozumien takiego zachowania
rzadko chodzę do tych droższych drogerii typu Sephora, ale jak widzę takie sprzedawczynie, to zawsze mam ochotę je uświadomić, że nie są w niczym lepsze ode mnie, bo nie zarabiają żadnych kokosów, a obnoszą się jakby było odwrotnie.
Stary 2011-11-21, 20:23   #107
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Być może kto ich tam wie Ja i tak się tym nie przejmuję. Jak idę do sklepu na zakupy nie ważne czy idę tylko po jeden krem czy po jakieś większe zakupy to mam gdzieś to czy ktoś chodzi za mną krok w krok byle by tylko nie czuć "jego oddechu na karku" A te panie zza kasy co niektóre, które zachowują się tak jakby pracowały tam za karę i z wielką łaską to jestem dla nich taka sama
A ja właśnie zawsze zachowuje się tak, jakbym chciała być traktowana, więc gdy przy kasie uśmiechnę się do kasjerki, to widać, że albo robi jej się głupio, że traktowała mnie z góry albo odpowiada z uśmiechem W Sephorze czy Douglasie nie rzucam chamskich odzywek typu "mam dywany do wytrzepania", tylko mówię, że dziękuję, ale narazie nie potrzebuję pomocy.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 14:47   #108
anitkaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ta, Douglas. Testerów w tym sklepie jest pełno, jednak, gdy chcesz je spróbować to patrzą na Ciebie choćbyś coś kradła!
anitkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 16:37   #109
myszunia1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitkaaaaa Pokaż wiadomość
Ta, Douglas. Testerów w tym sklepie jest pełno, jednak, gdy chcesz je spróbować to patrzą na Ciebie choćbyś coś kradła!
Zgadzam się. Mi przy perfumach jest niepotrzebna pomoc, bo przecież nikt ich za mnie nie powącha i nie powie czy mi się będą podobać. Ewentualnie jeśli nie umiem czegoś znaleźć to sama zapytam.
Już nie wspomnę o tym, że kiedyś chciałam tonik do skóry mieszanej, a pani wciskała mi cały zestaw do suchej, bo "wszystkie panie biorą ten"...
myszunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 21:02   #110
princesa89
Raczkowanie

A przydarzyła się wam w rosmannie albo innej drogerii jakaś niemiła sytuacja ? Albo kłótnia niekoniecznie z pracownikami ?
Stary 2011-11-22, 21:14   #111
anitkaaaaa
Raczkowanie

Mi nie, ja zawsze jak widzę jak ktoś spogląda zza ramienia co robię to się szybko zbieram. Chyba, że muszę coś kupić na gwałt to biorę, kupuję i wychodzę
Chociaż raz testowałam w Rossmanie perfumy i przyszedł jakiś pan, raczej nie ochroniarz, ale ktoś stamtąd i zapytał czy wiem, że to wszystko widać? tylko do teraz zastanawiam się co, bo nic złego nie robiłam na szczęście pan był miły.

"Aby odkryć, jakie zmiany zaszły w tobie, najlepiej wróć do miejsca, które jest takie jak kiedyś. "

Stary 2011-11-22, 23:24   #112
mlel
Raczkowanie

Cytat:
A przydarzyła się wam w rosmannie albo innej drogerii jakaś niemiła sytuacja ? Albo kłótnia niekoniecznie z pracownikami ?

kiedy pracowałam w rosie było kilka nie przyjemnych sytuacji...

jedna z gorszych odbyła się kiedy to jeden pan dobrze wyglądający chciał zakupić maszynkę...jednorazową, która była ostatnia, i nie posiadała przyczepionego kodu, koleżanka szukała i szukała i nie mogła go znaleźć, powiedziała ze szukanie kodu zajmie jej ze 2godz (bo musiałaby wydzwaniać do centrali) więc ten Pan tak się zezłościł, poprosił kierownika ..ale go nie było, poprosił zastępce kierownika, ale jej tez nie było.. a on na cały sklep ze kto tu w takim razie odpowiada za wszystko, a koleżanka na to ze ona, a on ze to są kpiny, ze ona nie powinna tam pracować, ze jest nie kompetentna, nie umie pomoc itp..
oczywiście skargi w kierunku koleżanki również były, ze gdzieś tam sobie to zgłosi,
ale po tych krzykach wyszedł.

były również wiele śmiesznych kiedy np. koleżanka szła z ciężkim czarnym wózkiem z towarem po sklepie gdzie nagle całość zjechała i cały towar sie wywalił, po prostu runął na ziemię, jak się jest na codzień to wiele dziwnych rzeczy się dzieje, dużo chichotu miałysmy jak łapani byli złodzieje,

[euc2]892974[/euc2]

Zachwycona nowym mieszkaniem

wymiana

mlel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 18:12   #113
Karen15
Zakorzenienie

Niedawno wam pisałam, że jeszcze nigdy nie spotkałam miłej, znającej sie na rzeczy sprzedawczyni. Dzisiaj wypluwam te słowa. Byłam dzisiaj w drogerii Jasmin i była tam przemiła sprzedawczyni. Znała się na rzeczy, widać, że chciała na prawdę pomóc. Pogadałyśmy sobie w sklepie chyba z 30 minut.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 19:21   #114
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Chociaż raz testowałam w Rossmanie perfumy i przyszedł jakiś pan, raczej nie ochroniarz, ale ktoś stamtąd i zapytał czy wiem, że to wszystko widać? tylko do teraz zastanawiam się co, bo nic złego nie robiłam na szczęście pan był miły.
ale co miał na myśli? że co widać?
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Niedawno wam pisałam, że jeszcze nigdy nie spotkałam miłej, znającej sie na rzeczy sprzedawczyni. Dzisiaj wypluwam te słowa. Byłam dzisiaj w drogerii Jasmin i była tam przemiła sprzedawczyni. Znała się na rzeczy, widać, że chciała na prawdę pomóc. Pogadałyśmy sobie w sklepie chyba z 30 minut.
Ja w sumie nigdy nie spotkałam takiej sprzedawczyni. Zawsze chcą wcisnąć coś innego niż się potrzebuje.
Przykład aptekarki u mnie na osiedlu - proszę ją o coś konkretnego, np. żel z arniką firmy flos-lek. Pani pokręci się przy półkach i daje mi batalion innych kremów, a tego który chcę oczywiście nie ma. I ma wielce urażoną minę jeśli nic nie kupię
Z drugiej strony pani w innej aptece jest przemiła, zawsze mi doradzi, pogada, zapakuje, atmosfera w tej aptece jest bardzo domowa
Stary 2011-11-23, 20:46   #115
anitkaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
ale co miał na myśli? że co widać?
Też się zastanawiam. Może to, że sobie testuję? tylko po cholerę są te testery skoro czepiają się.

"Aby odkryć, jakie zmiany zaszły w tobie, najlepiej wróć do miejsca, które jest takie jak kiedyś. "

Stary 2011-11-23, 23:13   #116
Hedvigis
Zakorzenienie

Ja właśnie przez nachalnych ochroniarzy przestałam chodzić do Rossmanna- nie byłam tam ponad rok, po tej rocznej przerwie dopiero w poniedziałek. Zawsze czułam się jak złodziej, nigdy nic nie pooglądałam w spokoju, bo czułam się jakby mijały wieki. Był taki jeden ochroniarz, który stał koło mnie centymetr obok, chodził za mną, patrzył mi na ręce. Zawsze przy szafach z kosmetykami kolorowymi taka sytuacja miała miejsca, bo np. przy kremach do twarzy mogłam stać dłużej i nie był aż taki natarczywy. W poniedziałek jak byłam to był akurat miły ochroniarz, bo stałam długo w kolejce do kasy, bo kasjerka plotkowała z kimś i ją upomniał, że czekam To taki pozytywny akcent, więc już się trochę przekonałam do Rossmanna i będę częściej zaglądać z pewnością
Ale z kolei teraz przestałam lubić chodzić do Natury, bo jak kiedyś były dwie kobiety na zmianę jedna w kasie, inna na sklepie i doradzała klientkom, tak teraz na zmianie jest ich 5 i od razu pytają w czym mają mi pomóc- nie znoszę tego, bo wolę sama coś znaleźć, bo być może coś innego rzuci mi się w oczy, nie znam całego asortymentu. Stoją mi za plecami i chodzą za mną, ale przy nich już się tak nie stresuję

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Edytowane przez Hedvigis
Czas edycji: 2011-11-23 o 23:14
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 10:49   #117
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Ale z kolei teraz przestałam lubić chodzić do Natury, bo jak kiedyś były dwie kobiety na zmianę jedna w kasie, inna na sklepie i doradzała klientkom, tak teraz na zmianie jest ich 5 i od razu pytają w czym mają mi pomóc- nie znoszę tego, bo wolę sama coś znaleźć, bo być może coś innego rzuci mi się w oczy, nie znam całego asortymentu. Stoją mi za plecami i chodzą za mną, ale przy nich już się tak nie stresuję
to jest wymóg tej pracy i ich obowiązek zapytać klientkę czy można w czymś pomóc. jeśli tego nie zrobi (przepuszczam, że z własnej woli do większości klientów by nie podchodziła), to szefowa ją upomni. tak samo jest w tych wszystkich fast foodach - mcdonalds, kfc, burger king - mają klienta miło przywitać i obsłużyć. aż mi czasem ich żal... w sumie nie wiem dlaczego, bo sama w takim miejscu pracowałam
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 13:48   #118
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
to jest wymóg tej pracy i ich obowiązek zapytać klientkę czy można w czymś pomóc. jeśli tego nie zrobi (przepuszczam, że z własnej woli do większości klientów by nie podchodziła), to szefowa ją upomni. tak samo jest w tych wszystkich fast foodach - mcdonalds, kfc, burger king - mają klienta miło przywitać i obsłużyć. aż mi czasem ich żal... w sumie nie wiem dlaczego, bo sama w takim miejscu pracowałam
Mnie to nie denerwuje bo najczęściej odpowiadam nie dziękuje i po sprawie no chyba że potrzebuje pomocy ale denerwuje mnie to że jak ktoś się mnie spyta czy w czymś pomóc i ja odpowiem nie dziękuje to pyta się dalej albo stara się wcisnąć jakiś produkt albo mówi o nowych promocjach lub okazjach albo jak już poproszę o pomoc to nie umie mi pomoc i wciska mi jakieś byle co i odnoszę wrażenie ze ja się znam bardziej na tym niż owy sprzedawca.
Stary 2011-11-24, 21:34   #119
anitkaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
stara się wcisnąć jakiś produkt
Tak jakoś przyszli mi na myśl ludzie z ulotkami. Też mają takie chwyty, najgorzej jest w Gliwicach, idziesz chodnikiem, a co 2 metry ktoś z ulotką i wciska Ci ją chociaż mówisz, że nie, dziękuje..

Stary 2011-11-24, 21:54   #120
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jakoś przyszli mi na myśl ludzie z ulotkami. Też mają takie chwyty, najgorzej jest w Gliwicach, idziesz chodnikiem, a co 2 metry ktoś z ulotką i wciska Ci ją chociaż mówisz, że nie, dziękuje..
wiem, że to niemiłe i wredne, ale ja tych ulotek nawet nie biorę...
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości