![]() |
#91 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólna walka o pragnione ciało !
Cytat:
Cytat:
![]() Pipson : Owoce najlepiej jeść do pierwszej połowy dnia, bo mają w sobie dużo cukru, szczególnie bananki. Może na podwieczorki wcinaj warzywka ? ![]() ![]() U mnie całkiem ładnie, zjadłam trochę za dużą kolacje, ale po niej trochę poćwiczyłam, więc czuje się rozgrzeszona ![]() A teraz zmykam spać, bo rano na uczelnie. Dobranoc i trzymam za nas kciuki, aby jutrzejszy dzień był dietkowy !
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj zgrzeszyłam. Chyba okres tak działa. Chodziłam i chodziłam, aż zjadłam wafelki słodkie. Może pan dietetyk nie nakrzyczy na mnie
![]() Ale czuję się lepiej ![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiscie staram sie konczyc na podwieczorku i kolacji nie jesc wcale albo po prostu tylko cos do buzi zeby nie bylo pusto w brzuchu. tez jestem za wazeniem sie w sobote !! dzisiaj krotki dzien tylko 2 wyklady, reszte olewam, wracam do domu i wskakuje na orbiterek. ![]() dziewczyny co sadzicie o tym occie jablkowym o ktorym pisalam?
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj wieczorem na tańcu byłam super sprawa (jakoś mam teraz bardziej fazę na taniec niż aerobiki no i karnet przedwakacyjny muszę zużyć do końca listopada) dziś idę znowu
![]() jolanta dziewczyny mają rację nie ma beznadziejnych przypadków musisz tylko zmienić nastawienie, ja dwa lata temu doszłam gdzieś do 86 wziełam za siebie i schudłam 19kg chociaż po wcześniej uważałam, że to niemożliwe... inna sprawa że ostatnie ponad pół roku praca przykuła mnie do fotela i lodówki i większość wysiłków zmarnowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Jadłospis na dziś:
6.00 płatki z mlekiem 9.00 kanapka(ciemne pieczywo) z szynką i papryką 12.00 banan + 3 mandarynki + musli fitella(na sucho,bo lubię) 15.00 warzywa na patelnię + kurczak 18.00 jogobella light I tu pytanie: co sądzicie o jogurtach owocowych? Jecie? Jakoś nie mogę się przekonać do naturalnych:/ Activia serio pomaga przy kłopotach z trawieniem?
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
oKilla91 ja osobiście nie jem jogurtów tylko te naturalne, nie smakują mi 'na sucho' ale zawsze dodaję trochę otrębów, jakiegoś orzecha czy żurawiny i wtedy jest smaczny
![]() ja dziś późno wstałam i dopiero jeden posiłek mam za sobą : ) -kawa bez cukru z mlekiem 0.5 %, wyciskany sok z owoców ( jeden grejpfrut, jedna pomarańcza) i owsianka z kilkoma rodzynkami, żurawiną i połową banana ![]()
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Witam, moglabym dolaczyc?
![]() moim celem jest zrzucenie 5 kg do Nowego Roku ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
oKilla91 , ja jem activię (a raczej piję) regularnie od jakisch 3 tygodni i muszę przyznać, ze pomogła mi trochę na wzdęcia - chociaz, od tygodnia stosuję dietę i staram się unikać cięzkostrawnych potraw wiec moze to dodatkowo dziala. Chociaż jem często fasolkę szparagową (moja kolezanka schudła jedząc rosliy strączkowe 20 kg) i błonnik, które podobną wzdymają,a brzuch nie jest tak "wywalony" jak jeszcze niedawno
![]() Co do octu jabłkowego- skoro lekarz rekomenduje, to moze warto? Ja myslalam kiedys o lkarnitynie, ale troche boję się "wspomagaczy", bo co, jak juz skonczę je stosowac? Boję się powrotu do wagi "przed" ![]() ![]() Zjadłam już dziś sniadanko, wypiłam activię, a teraz czas na fasolkę ![]() Diva069 dziekuję za rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Właśnie wracam z basenu - godzinka pływania, 56 długości
![]() A moja dieta dziś: jogurt naturalny z płatkami fitness, jogurt bakoma 7 zbóż, kanapka z chleba żytniego fitness z szynką, sałata i ogórkiem, 2 parówki, warzywa na patelnię. Chciałam poruszyć temat chleba żytniego, wyczytałam właśnie że jest on świetny na diecie i w dodatku pyszny. I jeszcze pytanko: co jeść w szkole czy w pracy? Ja narazie jem jogurty ze zbożami, ale nie są chyba najlepszym rozwiązaniem, mają trochę kalorii.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
L-Karnityna jest 100 prozent naturalnym wspomagaczem, tak mowila moja trenerka dwa lata temu, jak takowa jeszcze mialam w fitness clubie, niestety, (i to wiem takze z wlasnego doswiadczenia) dziala tylko wtedy jesli sie duzo cwiczy bo aktywuje spalanie tluszczu podczas wysilku fizycznego, takze jesli ktoras z was duzo trenuje, cwiczy to polecam L-karnityne jak najbardziej, te zas ktore tylko "poszcza" i nie ruszaja sie, moga sobie podarowac i zaoszczedzic pieniadze.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- a w ogole to kupilam sobie w biedronce mussli takie w saszetkach, fitella zeby zjadac z jogurtem i przegielo mnie, jesli chodzi o kalorie, bo taka saszetka 50g ma 200 kcal ![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
ja chodzę od 2 tygodni na siłkę, mniej wiecej 3 razy w tygodniu (staram się 4-5) ćwiczę 20 minut na bieżni, ok 15 minut cwiczen na brzuch itp, i spowrotem na bieznie. Jestem zwykle ok 50 minut. Dlatego pisalam o l-karnitynie. Boję się tego, że jak przestanę chodzic na silownie( a w okolicach sesji na pewno bede musiala przestac) to przytyję... Zobaczymy jak będzie
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- blue_oleander Slyszalam, ze wiele produktów mających w nazwie "fit" i "light" to pic na wodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
hej pipson wiem, ale zeby 50g mussli mialo 200 kalorii to mi sie za bardzo w glowie nie miesci
![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Może być tak z tym musli bo zawiera dużo cukru ? Ja osobiscie wole kupić sobie płatki i suszone owoce niekandyzowane i tak wszamać niż kupować gotowce
![]() Ja dzisiaj średnio z dietką, za dużo owoców zjadłam no i pizza warzywna robiona w domu ale nie czuje się strasznie winna ![]() Aerobic jutro więc się naspalam kalorii <3
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hej
Dzisiaj na śniadanko były otrąbki owsiane z jogurtem naturalnym, później 2 małe jabłka. Na obiad barszcz czerwony "czysty" z makaronem niestety zwykły nie mogłam w sklepie znaleźć innego w formie nitek ![]() ![]() Co myślicie o zupach takich jak kapuśniak, barszczyk bez śmietany i zasmażki? Gdzieś czytałam, ze przy jakiejś diecie to można go jeść bez ograniczeń ale kiepsko to widzę. Mam taki przepis na makaron ze szpinakiem gdzie dokłada się ser biały i czosnek + przyprawy co o tym myślicie? Jeśli chodzi o Aktivię to jadłam przez jakiś czas codziennie i trochę pomogła, ale raczej nie można za wiele oczekiwać po tym jogurcie. W jakimś programie mówili o takich jogurtach i stwierdzili, że jest w nich za mało bakterii probiotycznych , żeby one dotarły tam gdzie mają działać czyli do jelit. Ktoś się pytał ile zajęło mi zgubienie 20kg, W sumie ponad 2 lata, wydaje mi się to przynajmniej o połowę za długo. Od jakiś 8m-cy waga stoi w miejscu może to przez branie przez pół roku pigułek ze względu na PCOS które też nie pomaga. Ale się rozpisałam ![]() To kiedy podajemy efekty swoich starań? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj:
1.sniadanie: dwa chlebki wasa z bialym serkiem i pomidor i czarna herbata 2.sniadanie: 1 chlebek wasa z chudym cienko posmarowanym pasztetem drobiowym obiad: zurek 250 ml podwieczorek: batonik mussli i kilka winogron i kawa kolacja: 80g bialego twarogu poltlustego i 30g serka plesniowego lazur na oko wyszlo mi ok 1200 kcal wiec nie jest zle, chociaz batonik mussli moglam sobie odpuscic ale mialam chcice na slodkie. ![]() kusi mnie zeby sie zwazyc i zobaczyc czy sa efekty ale jestem przed okresem i boje sie zdemotywowac faktem, ze bedzie znow wiecej niz mniej. ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
aga065 Kocham makaron ze szpinakiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
aga065 ale apetytu narobilas
![]() wiecie co jest najgorsze? ze moja mama wlasnie w kuchni robi makaron z brokulami w sosie z 4 serami. AAaaaaaaaaaaa i jak ja mam w tym domu schudnac ![]()
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
blue_oleander ja mam ten sam problem, jak przyjeżdzam do domu- roladki, kanapeczki, serki, a ja tylko jem i jem i jem i zero umiaru :/ Ale znalazlam na to sposob- przed takim "rodzinnym obiadem" piję szklankę-dwie wody i zamiast 20 kluseczek i wielkiej rolady zjadam mniejszą i 10 klusek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
obliczylam sobie w internecie, ze przy moim wieku, wadze i trybie dnia zuzywam srednio 2005 kcal na dzien. Zeby chudnac 0,5 kilo na tydzien musze ograniczyc moje kalorie o 500 kcal, a zeby chudnac kilo na tydzien to o 1000 kcal. i wyszlo mi , ze zeby schudnac kilo na tydzien musze stosowac diete 1005 kcal. w dniach kiedy zjem ich wiecej musze soalic ten nadmiar poprzez sport. Ile ta teoria jest warta? wypowiecie sie?
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() Ale jestem zdeterminowana nie dam sie do maja musi byc 15 kilo mniej! musze sie jakos pokazac na plazy.
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
moją zmorą nawet nie są slodycze - jasne, raz na kilka dni wpadnie jakiś batonik, ale generalnie uwazam ze to nic zlego - gorzej z "tlustym", nieregularnym jedzeniem, fastfoodami, czpisami (musze sobie na nie czasem pozwolic, bo inaczej oszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=blue_oleander;30524 320]obliczylam sobie w internecie, ze przy moim wieku, wadze i trybie dnia zuzywam srednio 2005 kcal na dzien. Zeby chudnac 0,5 kilo na tydzien musze ograniczyc moje kalorie o 500 kcal, a zeby chudnac kilo na tydzien to o 1000 kcal. i wyszlo mi , ze zeby schudnac kilo na tydzien musze stosowac diete 1005 kcal. w dniach kiedy zjem ich wiecej musze soalic ten nadmiar poprzez sport. Ile ta teoria jest warta? wypowiecie sie?
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Teoria jest warta, bo mój dietetyk też tak wyliczył. Mój wzrost, wagę, pracę jaką mam w dzień itd. Oraz dni kiedy jadłam jak jadłam, przed dietą. I wyszło mu, żebym gubiła od 0,5 do 1kg tygodniowo to muszę mieć 1500 kalorii. I jak na razie to się sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- A ja trochę zgrzeszyłam, przyjechał mój kolega z którym nie gadałam porządnie z 10 lat i przywiózł dla moich dzieci ciasteczka i się skusiła. Pominęłam trochę posiłku z diety, aby kalorie się zgadzały. Jeszcze trochę ćwiczeń i będzie dobrze ![]()
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Hej Wam, czytałam o Waszych postępach i chociaż to dopiero początki, jest super, gratuluję!
![]() Ja dziś dzień trzeci : Rano - kawa (bez mleka i cukru) II śniadanie - jogurt naturalny z otrębami i muesli, jabłko W międzyczasie - mała kanapka z ciemnym pieczywem, szynką i warzywami Obiadokolacja - troche brokułów i kalafiora na parze + chude mięso trzymam nadal kciuki za nas wszystkie! ![]() Edytowane przez Quen Marry Czas edycji: 2011-11-15 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw wczoraj miałam okazję obejrzeć program " Wiem co jem" o cukrze była mowa, swoją drogą ciekawe bardzo ![]() Coca cola rządzi, a nieszczęsny shake z Mc Donalsa mój mały grzeszek ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Prawie dwie godz z kijkami na dworku, rewelacja!!!!
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ze słodyczami i fastfoodami to mam ciężko w domu. Mieszkam z rodzicami, do tego jestem jedynaczką, sklep na przeciwko domu więc to mnie wysyłają po ciasteczka i ciasta ewentualnie jeszcze po kebaby. Do fastfoodów już mnie nie ciągnie ale słodycze ciągle kuszą. Po prostu tortury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Jakoś nawet nie czuje zbyt drastycznego cięcia posiłków
![]() Fajny artykuł o tym cukrze - najbardziej demotywująca jest niestety ilość cukru w napojach gazowanych... Mój dzień czwarty: Rano - kawa, jajko na twardo, pomidor II śniadanie - mały jogurt naturalny z otrębami Obiad - ryż z warzywami na parze zjem jeszcze pewnie jabłko ![]() Jak tam u Was dziewczyny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Oh, ja dziś zważyłam moje piersi bo jestem załamana ich stanem ;/ I trochę mnie pocieszyło, że to one podnoszą moją wagę, ale nie ma się z czego cieszyć ... ważą 5,5 kg : |
![]() |
#120 | |||
Raczkowanie
|
Ja myślę, że co sobotę można
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj większość dnia przespałam, bo aerobic i zajęcia na uczelni mnie pokonały, więc za dużo to nie zjadłam na kolacje wszamie sobie ryż z warzywkami i indykiem . A jutro od 8 do 20 na uczelni więc muszę się porządnie zaopatrzyć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.