Zęby szczerzą, wszędzie włażą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
"wiosna przyszła, roczek mamy, wszystko w koło rozwalamy" 9 29,03%
"nasze dzieci to roczniaki - mamy z nimi kawał draki" 5 16,13%
"nasze dzieci to roczniaki - niezłe wyrosły z nich łobuziaki" 0 0%
"nasze dzieci roczki mają i mamusiom żyć nie dają" 3 9,68%
"już zdmuchnięta pierwsza świeczka - roczki skończyły nasze słoneczka" 4 12,90%
" Rozgardiasz jest wszędzie - tam gdzie nasze dzieci śmiechu dużo będzie" 0 0%
" Śmigam, gadam i rozwalam - mamie na porządki pozwalam" 0 0%
" Kiedy ja roczniak wezmę Was w obroty - inne szybko znikną Wam kłopoty" 2 6,45%
"Wiosna przyszła, pierwszy rok za nami - place zabaw odkrywamy.." 1 3,23%
"Już po roczku i pierwszym kroczku, po placykach biegamy, a nasze mamy za nami..." 2 6,45%
"Nasze dzieci już dreptają i do pracy nas poganiają" 0 0%
"Dziecko tu, dziecko tam, jakież piękne życie mam" 5 16,13%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 14:38   #91
żurawinka
Zakorzenienie

Dot.: Zęby szczerzą, wszędzie włażą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem alergikiem, mąż też nie. Dziadkowie też nie. Karmię młodego piersią i jem wszystko. Na początku uważałam na to co jem, ale od 4 miesięcy jem wszystko. I do tej pory wszystko było ok. A tu kilka dni temu u Mateusza pojawiły się zmiany na skórze. Dzisiaj byłam u lekarza i podejrzewa AZS alergiczne. Nie spodziewałam się tego. Jem wszystko, nic nowego ostatnio nie jadłam. Nie mam pojęcia co może uczulać Mateusza.

Także z tymi uczuleniami to nie ma reguły. Jednemu maluchowi można wszystko od razu wprowadzić, i wszystko będzie ok. Inny zareaguje od razu na jakiś produkt. A jeszcze inny dopiero po jakimś czasie.
U nas pediatra mówiła że mleko mamine chroni przed alergią, ja juz dawno nie karmię i podobnie jak Ty nie wiem co jest przyczyną typowanego AZS ( mleko, laktoza?) czasem rodzic sie tego nigdy nie dowiaduje. Jak nie będziesz już dawać swojego mleka to objawy mogą ale nie muszą się nasilić
A co zalecił lekarz?

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość

madalena ja podobnie jak Harrods wprowadzałam wszystko Mateuszowi pojedynczo. nawet jak mu kleik czy kaszkę wprowadzałam to też ostrożnie. no i na początku było wszystko pięknie, Mati się zajadał, żadnych reakcji organizmu nie było. a po jakimś czasie pojawiła mu się plamka na klatce piersiowej (a wtedy jadł już prawie wszystko), później na nóżce, rączce i ostatnio na poliku. idziemy dziś do lekarza i jestem ciekawa co mi powie

każde dziecko inaczej reaguje na nowe produkty tak jak Harrods napisała. ja jestem zdania że skoro mogę moim postępowaniem zminimalizować ryzyko to tak robię.

o jaaaa, miałam wielką ochotę wczoraj na chipsy, ale nie chciało mi się do sklepu iść
Też jestem podobnego zdania, z nas też nie alergicy a dziecko jakąś plamkę ma

Z tymi chipsami dobrze, widocznie tak bardzo Ci sie nie chciało jeść. Mnie jak zassie to lecę do sklepu koniecznie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Hej, mam nadzieje że mnie pamiętacie. Mam bardzo kiepski dostęp do neta. Czasu też dużo mniej niż jak Natalka była mała. Od początku listopada mamy dwa dolne ząbki. Teraz coraz bardziej wychodzą. Ogólnie ciężko :P nie wiem czy będę na bieżąco bo bardzo kiepsko z tym netem.
Pamiętamy i rozumiemy, zajrzyj czasem.

U nas ok, plamka na buzi jest nadal. Ale dzisiaj znów sama się puszczała jak stała, łapie sie jedną rączką za moją rękę i robi kroki, zdecydowanie chce już pójść. Ja podobno poszłam na 1 urodziny i jeden dzień, no zobaczymy
Teraz ciągle sobie płyty dvd nasze rozgrzebuje, szczególnie upodobala sobie wyciągać Szakala
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:41   #92
ego_ego
Wtajemniczenie

dziękujemy za życzenia
znowu mi nie pocytowało

byłam w biedronce i fajna ta zabawka do kąpieli z bąbelkami tylko drogawa, muszę tz zapytac

jutro ide do fryzjera

Olek nie spal od 12 i strasznie marudzil przy obiedzie bo mu sie spac chcialo wiec spiewalam caly czas refren http://www.youtube.com/watch?v=N2i7sE6M3Hs
i zjadl caly sloik

dzis jadl pomidorowa z kluseczkami z hippa a tam nie ma grudek, dziwne bo po 7m-cu
własnie zasnął mi na rekach
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Oliwia od jakichś 2 miesięcy swietnie sama siedzi a od jakichś 2 tygodni całymi dniami tylko stoi więc myśle, ze jej kręgosłup jest już na tyle mocny, ze może sie uczyć kroczków. Znam dzieci które są miesiąc starsze od Oliwki i już chodzą - myślę że też w tym wieku musiały zaczynać. Są dzieci które nie raczkują i byź może Oliwia do nich należy.
ok
skomentowałam, bo napisałaś prosto z mostu, ze "mama uczyła Oliwię chodzić" nie wiedziałam, ze mała sama już stoi i siedzi, a wiek innych dzieci moim zdaniem nie ma tu znaczenia, bo każde dziecko rozwija się indywidualnie, Olek jest 3 tyg młodszy od Oliwki, a nie potrafi nic oprócz turlania się
a tak w ogole to gratki za siedzenie i stanie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
No bylo ciężko przyznam szcerze ale robiłam sobie pomiędzy 10tkami przerwy minutowe bo na raz to bym chyba nie mogła oddychać po zrobieniu tego
oooo Kochana, to ja wczoraj na stepperku 10 minut (bo to pierwszy raz) i zrobiłam 150 spinek brzucha, takich półbrzuszkow i 0 pełnych brzuszków skośnych, ale bez przerw
dzisiaj mnie tylko tyłek boli od stepperka
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

madalena83
ja od dwóch dni ćwiczę z Kalą...40 brzuszków, 40 przysiadów, koci grzbiet i pompki Mała bawi się przy tym wyśmienicie ale szybko jej się nudzi i woli dokuczać mamie jak ta wyciska z siebie siódme poty
haha, pochwal się jak to robisz

blackrose zaglądaj częściej

madalena niezły ten program
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:43   #93
agaaga89
Zakorzenienie

Black miło Cię czytać gratuluję ząbków !!!
Wanilia ale urocza córa!!!! jest rozbrajająca

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:48   #94
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego_ego special 4U
Lane kluski

Składniki:
- 100g mleka modyfikowanego płynnego
- 5g mąki kukurydzianej
- żółtko.

Sposób przygotowania:
Mleko przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żółtko łączymy z mąką i 2 łyżeczkami wody na jednolitą masę , następnie wlewamy cieniutkim strumieniem na wrzące mleko, zagotowujemy. Kluseczki powinny być bardzo miękkie.
ooo dzięki Ci, może kiedyś zrobie, bo rzadko gotuję
ale dziwne bo nie wiedzialam, ze można je gotować

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
U nas ok, plamka na buzi jest nadal. Ale dzisiaj znów sama się puszczała jak stała, łapie sie jedną rączką za moją rękę i robi kroki, zdecydowanie chce już pójść. Ja podobno poszłam na 1 urodziny i jeden dzień, no zobaczymy
Teraz ciągle sobie płyty dvd nasze rozgrzebuje, szczególnie upodobala sobie wyciągać Szakala
córka chyba szybciej pójdzie niz mamusia
Stary 2011-11-16, 14:59   #95
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madalena83 Pokaż wiadomość

iza a może spróbuj dać małej mm przez 3-4 noce z rzędu o konkretnej godzinie np. 23, albo zaraz jak ją kładziesz spać. Bo po jednej nocy to może nie być widać efektów - bo ona może też budzić się z przyzwyczajenia. A po 4 nockach zobaczysz jak to wygląda. A nuż pośpi 2 h dłużej
Zaczekam na opis Twoich nocek, Jak Maksymilian będzie reagował i może spróbuję

aguchaw nic specjalnego - dżemik malinowy mojej mamy

Cytat:

a ja sobie zrobiłam twarożek i zjadłam z 2 bułkami jeszcze ciepłymi. pyyycha
Też dziś chciała zrobić twarożek ale jak zobaczyłam jaka jest rzodkiewka w sklepie to mi się odechciało a do innego sklepu już mi się nie chciało iść. No ale smaka to mi narobiłaś i jeszcze cieplusie bułeczki mniam mniam

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jakich ćwiczeń??
Iza na poprzednim wątku pisałyśmy o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93044

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:16   #96
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ego-ego - dziękujemy.
Chyba nic wielkiego się nie stało, bo byłam u mamy tylko parę dni. W domu jej nie prowadzamy - chyba by mi kręgosłup pękł na pół.

A tak poza tym to chciałam się pochwalić, że wczoraj Oliwia przespała calutka noc w swoim łóżeczku - całe 8,5 nieprzerwanego snu, a dzisiaj 7,5 godz ale z mamusią bo tatuś w pracy był
Oby już tak zostało!!!

Ja czasem daję Oliwii palucha kukurydzianego z ryżem. Ale jest taki duży, że nawet pół nie zjada.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:46   #97
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
A tak poza tym to chciałam się pochwalić, że wczoraj Oliwia przespała calutka noc w swoim łóżeczku - całe 8,5 nieprzerwanego snu, a dzisiaj 7,5 godz ale z mamusią bo tatuś w pracy był
Oby już tak zostało!!!

Ja czasem daję Oliwii palucha kukurydzianego z ryżem. Ale jest taki duży, że nawet pół nie zjada.
Mordka ale Ci zazdroszczę. Gdyby mała przespała mi chociaż 5 godzin to byłabym szczęśliwa a ty karmisz piersią czy mm?

Maja zasnęła i ja chyba też położę się obok, może uda mi się zdrzemnąć chwilkę.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 16:34   #98
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
my po spacerku już a Mateusz po obiedzie (a raczej po pół obiadu bo pluł dalej niż widzi i skończyliśmy jeść w połowie. chyba mu się znudziły te zupki) i śpi teraz. mam nadzieję że do 15 pośpi

a ja sobie zrobiłam twarożek i zjadłam z 2 bułkami jeszcze ciepłymi. pyyycha

współczuję nocki
ja też się wyciszam jak ktoś mnie po plecach drapie od dzieciaka tak mam, hehe

dobrze że gotowanie rozłożone na kilka osób bo samemu to wszystko zrobić to masakra.

a z Nadusi śliczna blondyneczkai jakie ma włoski już długie. piękna

ja też się cieszyłam że super reaguje a tu klops. no chyba że to coś innego
dam znać po wizycie u lekarza

70 brzuszków podziwiam. ja pewnie po 7 bym miała dość a kiedyś w setkach robiłam. to były czasy...

niezłe tempo macie, hehe
też się przyłączam do prośby o przepis na pierniki. ja robiłam w zeszłym roku ale przepis gdzieś posiałam.
a na Wigilię mam zamiar zrobić pierniki, pierogi i rybę zapiekaną w sosie pomidorowym. no i jakieś ciasto ale jeszcze nie wiem jakie
Praktyka czyni mistrza..wiadomo.. mam zamiar wyskakiwać na fitness chociaz 2 razy w tyg datego ćwiczę
Nie lubię twarożku:PP blee
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
wanilka wczoraj zastanawiałam się gdzie się podziewasz Nadunia śliczna jest
blackrose witaj. Szkoda, że częściej nie możesz zajrzeć do nas. Pozdrowienia

No to byłam na cytologii w końcu. Czekała 2,5 h.... Maż sobie z małym poradził, tylko nic nie chciał jeść. I zaczął wołać mama Jak wróciłam to rzucił się na cycek
Noc u nas jak zwykle do Ale chyba już się przyzwyczaiłam
Leoś mi właśnie szafkę wybebesza ....
Leoś cycoholik:PP
no przynajmniej masz pretekst by w szafkach poukładać
Cytat:
mąż czy mały

a nuż już kupiłaś prezent na mikołaja - sprawdzić musi

Na onecie artykuł przeczytałam
http://technowinki.onet.pl/inne/arty...6,artykul.html

i później do tego cleverbot'a zajrzałam
http://cleverbot.com/
i sobie z nim pogadałam - można gadać w różnych językach

Ja się go pytam "czy lubi zakopane", a on odpowiada - "sama se zakop"
Fajny ten cleverbot hehe
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze niemal dwugodzinnego spaceru, który Dawid przespał, potem był obiadek i wciągnięte w ekspresowym tempie dwa duże słoiki obiadku a teraz mały wariuje na podłodze, a ja się zastanawiam co tu zjeść

Aaa i jeszcze przed spacerem posadziłam go w krzesełku i dałam na talerzyku ugotowanego brokuła. Ależ był zdziwiony ale nie krzywił się, ani nie pluł, tylko na początku trochę pomamalał a potem wszystko gniótł w rączkach i rzucał doookał, tak że mam brokuła nawet na ścianie

ale ciężka noc, ciekawe co ją tak męczyło przez sen
a w ogóle z Naduni jest prześliczna dziewczyna, cudne ma oczka i pięknie już siedzi

u nas tez balon z helem nie zrobił wrażenia, przewisiał tydzień w pokoju a teraz już ledwo przy ziemi się trzyma ten flak

no to się wyczekałaś nie wiem czy bym miała tyle cierpliwości
Jezuu dwie godziny na spacerze w taki ziąb? Chyba bym zamarzła:PP
Noo i bardoz dużo zjadł mały żarłoczek

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dziękujemy za życzenia
znowu mi nie pocytowało

byłam w biedronce i fajna ta zabawka do kąpieli z bąbelkami tylko drogawa, muszę tz zapytac

jutro ide do fryzjera

Olek nie spal od 12 i strasznie marudzil przy obiedzie bo mu sie spac chcialo wiec spiewalam caly czas refren http://www.youtube.com/watch?v=N2i7sE6M3Hs
i zjadl caly sloik

dzis jadl pomidorowa z kluseczkami z hippa a tam nie ma grudek, dziwne bo po 7m-cu
własnie zasnął mi na rekach

ok
skomentowałam, bo napisałaś prosto z mostu, ze "mama uczyła Oliwię chodzić" nie wiedziałam, ze mała sama już stoi i siedzi, a wiek innych dzieci moim zdaniem nie ma tu znaczenia, bo każde dziecko rozwija się indywidualnie, Olek jest 3 tyg młodszy od Oliwki, a nie potrafi nic oprócz turlania się
a tak w ogole to gratki za siedzenie i stanie

oooo Kochana, to ja wczoraj na stepperku 10 minut (bo to pierwszy raz) i zrobiłam 150 spinek brzucha, takich półbrzuszkow i 0 pełnych brzuszków skośnych, ale bez przery

haha, pochwal się jak to robisz
Ego widzę, że też wzięłaś się za siebie
Ja uznałam, że na lato trzeba wyglądać jak człowiek - mam motywację
Co robisz z włosami?

Cytat:
ego-ego - dziękujemy.
Chyba nic wielkiego się nie stało, bo byłam u mamy tylko parę dni. W domu jej nie prowadzamy - chyba by mi kręgosłup pękł na pół.

Oby już tak zostało!!!

Super nocka)

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:00   #99
madalena83
Zadomowienie

Jeju, jestem padnięta dzisiejszym dniem Mały dał mi nieźle popalić
Teraz mały terrorysta u taty. Ale jeszcze tylko 15 minut i kąpiemy, karmimy i do łóżka szkraba kładziemy.

Jak uśnie, a we mnie wstąpią nowe siły to się pojawię

Boziu, mąż też już nie daje rady

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:03   #100
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby już tak zostało!!!

no to gratulujemy, chcialabym zeby maly tyle przespal bez pobudki
Cytat:
Co robisz z włosami?
taaaaa próbuje sie wziac za siebie
dzis wlasnie sie obzeram winogronami
Ty na lato, a ja w styczniu wracam do pracy i nie mam sie w co ubierac

z włosami, odrost i obcięcie jak zwykle
Stary 2011-11-16, 17:18   #101
n.ik.a
Zadomowienie

ego_ego ja też w styczniu i wzięłam sie za siebie...jak Kala sie obudzi to znów pół godz. ćwiczeń...

ja dziś Kali gotowałam zupkę jarzynową z brukselką...zjadła 150 ml zatem jej smakowało

moja Kala też tylko się turla ale posadzona ładnie siedzi i ładnie pełzakuje po całym pokoju

madalena83 o tak wcześnie go kładziecie spać moja Kala niestety tak wcześnie się nie położy. Zasypia dopiero ok.21

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 17:18   #102
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jakie plany na święta i sylwestra?
Lecimy do Polski do moich rodzicow. Tesciowie jak beda chcieli to przyjada na ktorys dzien swiat, ale jak znam zycie...
Sylwester w domu, w trójeczke.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Ja tez nie kupiłabym.
ja tez nie kupiłabym tej zabawki. Dla mnie to jest jak chodzik, a jestem ich wielkim przeciwnikiem

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Dzis dostalismy od drugiej sis tzta 2 sukienki jedna zara na 96(wiec jeszcze kupe czasu) i jedna jeansowa na teraz. Poza tym taki telefon co gra itp, tylko musimy baterie wlozyc, to po kuzynie Lenki, namiot z kulkami(tez po kuzynie) i misia i kocyki
ale fajnie! Zazdraszczam... czemu nikt z moich kuzynow ani znajomych nie ma dzieci hmmm?

Cytat:
)

Ja święta planuję zrobić u nas w domku -pierwszy raz - będą rodzice i teściowie.

.....
ja właśnie mam zamiar kupić małemu zabawkowy telefon - bo na nasze ciągle poluje. A jakupoluje to je do buzi od razu pakuje
Zdjęcia z jedzenia cudowne! Mam tylko pytanie? Jak przyrzadzasz miesko dla Maksymiliana? I czy te warzywa gotujecie oddzielnie czy razem ze swoimi? Bo ja daje Lilly np. marchew nasza gotowana na parze i przyznaje sie,ze ziemniaka tez jej dalam pare razy, a je gotuje z solą, wiec wiem,ze nie powinnam, ale ... no dałam
Zabawkowy telefon u mnie tez jest szalem
Podziwiam z robieniem świat u siebie. Naprawde, wielki szacun!

Cytat:
o nawet nie wiedziałam, że "przepis na życie " leci - ja to oglądałam chyba tylko jeden odcinek tego serialu.
kurcze, nie obejrzalam wczoraj wiecie kiedy jest powtórka? Tylko mi tu nie opowiadac co było :P

Cytat:
Ja to już się boję wchodzić na allegro - bo jak w październiku przyszło zestawienie płatności za wrzesień to myślałam, że się w przecinkach pomylili
tez tak mam odkąd mam Lilkę

Cytat:
kończymy dziś 7 m-cy
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
...
fotki cudne! Aż nie mogę się napatrzeć. Ma piękne oczy, takie mądre. I te włoski

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Jak tam próbowałyście tych ćwiczeń z maluszkami?
NIestety nie. Och nie wiem kiedy sie za to wezmę. Ale dziś Babcia wózkowała mi dziecko cały dzień, więc nawet nie miałam okazji

Cytat:
:roz a:dla dzisiejszych jubilatów: Maji, Zosi, Olka i Karolka
i ja dam solenizantom :

A ta która tu wrzuciła cleverbota , to normalnie... wczesniej pół dnia zajmował mi wiazaż, więc jakby tego było mało, teraz mam jeszcze cleverbota
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:25   #103
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe czy będzie szybsza od mamy ale podejrzewam, że chyba tak

Cytat:
Oby już tak zostało!!!
to to super zazdraszczam

Cytat:
Jezuu dwie godziny na spacerze w taki ziąb? Chyba bym zamarzła:PP
Noo i bardoz dużo zjadł mały żarłoczek

Co robisz z włosami?
nie było tak strasznie zimno nawet a Dawid spał cały czas, więc tak się kręciłam wokół bloku

ja też bym chciała na lato wyglądać jak człowiek, ale nawet to mnie nie motywuje żeby się wziąć wreszcie za siebie

Cytat:
Teraz mały terrorysta u taty. Ale jeszcze tylko 15 minut i kąpiemy, karmimy i do łóżka szkraba kładziemy.
a czemu mały taki marudny? zęby idą?
jejku ale wcześnie kąpiecie, tzn. pewnie normalnie ale my jesteśmy do czegoś innego przyzwyczajeni ale w sumie to fajnie tak wcześnie, potem macie cały wieczór dla siebie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:04   #104
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

kurcze, nie obejrzalam wczoraj wiecie kiedy jest powtórka? Tylko mi tu nie opowiadac co było :P
Kasieńka powtórkę masz w niedzielę chyba coś koło 12

Maja spała od 16.40 do 18.10 a ja leżałam bok bo nie mogłam zasnąć.Za to ją wygłaskałam, wycałowałam i poprzytulałam się.

Stary 2011-11-16, 18:13   #105
wanilia83
Zadomowienie

dziewczyny w imieniu Nadusi dziękuje za komplementy

madalena współczuje dnia marudera, jakiego masz kota ?

kwartalinka współczuje nocki, matko kiedy my się w końcu wyśpimy

Cytat:
U nas będzie 5 osób więcej i już się zaofiarowano pomóc. Także powinno być oki
A my robiliśmy chrzest na 40 osób I ja uparłam się, żeby robić w domu, więc nie mieliśmy wyjścia i wynajęliśmy catering Ale 40 osób w domu to hardcore
madalena no to poszalałaś

mordka
ale po co uczyć dziecko chodzić mi się wydawało że dzieci same wszystko same świetnie łapią

Cytat:

współczuję nocki

pewnie tak skoro nie garnie się do raczkowania za to stać potrafi mój brat zaczął chodzić jak miał niecałe 10 m-cy i też pominął etap raczkowania. siedział na tyłku i po prostu wstał i poszedł sobie przy rurze od odkurzacza
czyli do końca życia ktoś ją będzie musiał po plecach smyrać żeby się wyciszyła

rodzice musieli mieć bezcenną minę

Cytat:
wanilka wczoraj zastanawiałam się gdzie się podziewasz Nadunia śliczna jest

Noc u nas jak zwykle do Ale chyba już się przyzwyczaiłam
Leoś mi właśnie szafkę wybebesza ....

oo dzięki za pamięć

ja to chyba nigdy nie przyzwyczaję się do nieprzespanych nocek

żurawinka brawa dla córci

Cytat:
ego-ego - dziękujemy.

Oby już tak zostało!!!

super też bym tak chciała

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:11   #106
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
ha - telefony, aparaty (a u mnie jeszcze pilot) - to chyba hit wśród dzieciaczków
o u mnie to samo telefon bardzo często sprawdza się w krytycznych sytuacjach
Cytat:
dzień dobry
dziewczyny Mateusz przespał prawie całą noc trochę się wiercił i czasem stęknął ale spał. obudził się po 4 chyba, zmieniłam pampersa i spał jeszcze z 1,5h a później u nas w łóżku urzędował ale ja spałam.
jejku oby to była oznaka tego że wraca moje przewidywalne i przesypiające całą noc dziecko
super

Cytat:
na twoja i marty prośbę chwalę się moją kruszynką
jejku jaka Nadusia jest piękna Nie mogę się napatrzeć
Cytat:
Wróciliśmy ze niemal dwugodzinnego spaceru, który Dawid przespał, potem był obiadek i wciągnięte w ekspresowym tempie dwa duże słoiki obiadku a teraz mały wariuje na podłodze, a ja się zastanawiam co tu zjeść
wow dwa duże słoiczki ma Dawidek apetyt

U nas dzień kiepski mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Mam też nadzieję, że nocka będzie ok
Na poprawę nastroju Karmi sobie popijam

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:21   #107
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
aguchaw poprosiłam rodziców żeby każdy coś przygotował, w sumie rozłożyłam wszystko na trzy rodziny musze tylko stół pożyczyć od kolegi bo my mamy takie malutki że tylko karp się zmieści

na twoja i marty prośbę chwalę się moją kruszynką
Jaka ślicznotka i jakie ma fajniusie włoski

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:49   #108
izunia233
Zadomowienie

Dziewczyny czy w X-landerze można spacerówkę obrócić do siebie tak aby widzieć dziecko? No i jak długo woziłyście maluszków w gondoli?

Stary 2011-11-16, 19:52   #109
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Iza na poprzednim wątku pisałyśmy o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93044
dzieki
przegapiłam

Cytat:

moja też nie była dzisiaj aniołkiem
i padła przed 19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 19:54   #110
prunelle
Wtajemniczenie

witam się w nowym wątku

cora, ojej, okropna ta zabawka!

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witamy się i my w kolejnej części po dłuższej nieobecności
Igor rosnie jak na drożdżach waży juz ok 9500 nadal jest karmiony piersią i nadal bezzębny
Waszym dzieciaczkom gratuluje postepów rozwojowych i kolejnych ząbków
A i postaram się w tej części wiecęj udzielac
hej, ładnie Ci Igorek rośnie!

Cytat:
tajka hehe, ładna szwędaczka z Lenki Leoś sobie dzisiaj otworzył drzwi od pokoju i poraczkował jak z procy....nabiegałam się za nim dzisiaj... I wszystkie szafki sobie otwiera i zagląda. Podnosi też kołdry i poduszki i sprawdza czy czegoś nie schowałam... Na Mikołaja będzie mógł sobie sam prezent znaleźć

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem alergikiem, mąż też nie. Dziadkowie też nie. Karmię młodego piersią i jem wszystko. Na początku uważałam na to co jem, ale od 4 miesięcy jem wszystko. I do tej pory wszystko było ok. A tu kilka dni temu u Mateusza pojawiły się zmiany na skórze. Dzisiaj byłam u lekarza i podejrzewa AZS alergiczne. Nie spodziewałam się tego. Jem wszystko, nic nowego ostatnio nie jadłam. Nie mam pojęcia co może uczulać Mateusza.

Także z tymi uczuleniami to nie ma reguły. Jednemu maluchowi można wszystko od razu wprowadzić, i wszystko będzie ok. Inny zareaguje od razu na jakiś produkt. A jeszcze inny dopiero po jakimś czasie.
o matko, a jak będziecie sprawdzać, czy to na pewno to? Jakieś badania, czy eliminacja produktów?

Pytam, bo u nas też te plamki i na razie nic nie wiadomo, poza tym, ze mam ograniczyć nabiał i smarować maścią robioną...

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Hej, mam nadzieje że mnie pamiętacie. Mam bardzo kiepski dostęp do neta. Czasu też dużo mniej niż jak Natalka była mała. Od początku listopada mamy dwa dolne ząbki. Teraz coraz bardziej wychodzą. Ogólnie ciężko :P nie wiem czy będę na bieżąco bo bardzo kiepsko z tym netem.
hej, zaglądaj częściej

szczerze mówiąc pytanie o święta mnie zabiło, bo w ogóle o tym nie myślałam, pewnie u rodziców razem z teściami jak zwykle, tyle że musiałabym tam gdzieś Krzysia położyć spać i potem wracać po pierwszej pobudce... Ech.

A sylwka pewnie spędzimy w domu na robieniu rodzeństwa, o ile do tej pory się nie uda

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:55   #111
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy w X-landerze można spacerówkę obrócić do siebie tak aby widzieć dziecko? No i jak długo woziłyście maluszków w gondoli?
ja Idalię przełożyłam do spacerówki na początku września czyli miała jakieś 5,5 miesiąca
głównie dlatego, że chciałam żeby na wakacjach była w spacerówce i coś widziała,
a gdyby nie to to myslkę, ze jeszcze z miesiac byśmy pojeżdziły w gondoli
Stary 2011-11-16, 19:59   #112
marta_27
Zadomowienie

no to jestem
dziecko wykąpane, najedzone i śpi. mam nadzieję że zobaczę te piękne oczka najwcześniej o 6
dziś Mateusz już tak nie marudził po drzemce. obudził się z płaczem i musiałam z 30min ponosić ale później było ok.

byliśmy u lekarza i Mati gadał i śmiał się do pani dr na całego.
te plamki to faktycznie uczuleniowe, ale nie wiadomo na co. i żeby się dowiedzieć to trzeba do alergologa iść i testy zrobić. na razie mamy wykluczyć albo potwierdzić mleko. dostaliśmy receptę na Bebilon Pepti i mamy zmienić na jakieś 3tyg i zobaczyć czy będzie poprawa. a później znów zwykły bebilon dać.

pytałam też o te Igg i lekarka powiedziała mi że: można zrobić ale to badanie tylko określa że prawdopodobnie jest alergia tzn. wskazuje tylko że występuje jakiś alergen, ale nie wiadomo jaki. żeby się dowiedzieć to trzeba zrobić test płytkowy czy jakiś tam, nie pamiętam dokładnie.
powiedziała, że Mati ma ładną skórę i te kilka zmian oznacza że do jakiejś reakcji organizmu na alergen doszło ale są to niewielkie zmiany i że mamy się nie martwić tylko najpierw wyeliminować mleko i później do alergologa iść

Cytat:
Na onecie artykuł przeczytałam
http://technowinki.onet.pl/inne/arty...6,artykul.html

i później do tego cleverbot'a zajrzałam
http://cleverbot.com/
i sobie z nim pogadałam - można gadać w różnych językach

Ja się go pytam "czy lubi zakopane", a on odpowiada - "sama se zakop"
hehe, jaki inteligenty ten ktoś po drugiej stronie. pogadałam sobie chwilę i zero logiki w tej rozmowie nie było

Cytat:

kasiuni_a dwa słoiki w sekrecie przyznam, że tez liczyłam a moją Kalę ktora prawie nic nie jadła od 7, że zje dwa słiczki zupki z delikatną rybką ale się przeliczyłam...dobrze, że mój niejadek chociaz jeden zjadł. potem pociumkała troszkę jabłuszka w siateczce, drugi kawałek dostała do rączki ale go zaraz pogryzła i zaczęła wypluwać bo grudy jej nie pasują...potem dałam jej różyczkę brokuła...ale zareagowała tak samo jak Dawid
ja dałam Mateuszowi przedwczoraj kawałek jabłka i tak się zakrztusił że aż się zrzygał

Cytat:
Z tymi chipsami dobrze, widocznie tak bardzo Ci sie nie chciało jeść. Mnie jak zassie to lecę do sklepu koniecznie
za to dziś nadrobiłam

Cytat:
oooo Kochana, to ja wczoraj na stepperku 10 minut (bo to pierwszy raz) i zrobiłam 150 spinek brzucha, takich półbrzuszkow i 0 pełnych brzuszków skośnych, ale bez przerw
to po tych skośnych pewnie zakwasy największe będą
ja na razie staram się napinać brzuch najczęściej jak się da. niedawno jeszcze w ogóle nie czułam że mam jakiekolwiek mięśnie po tej cc a teraz mogę cokolwiek napiąć i czuję że jakieś resztki mięśni posiadam

Cytat:

Też dziś chciała zrobić twarożek ale jak zobaczyłam jaka jest rzodkiewka w sklepie to mi się odechciało a do innego sklepu już mi się nie chciało iść. No ale smaka to mi narobiłaś i jeszcze cieplusie bułeczki mniam mniam
ja robię tylko ze szczypiorkiem i solą

Cytat:

ja oglądam tu http://przepisnazycie.tvn.pl/odcinki.html

Cytat:

czyli do końca życia ktoś ją będzie musiał po plecach smyrać żeby się wyciszyła

rodzice musieli mieć bezcenną minę
mam też inne sposoby na wyciszenie ale faktem jest że wystarczy mnie kilka razy pogłaskać po plecach i mam odlot

pewnie mieli ja nie pamiętam bo miałam z 9lat wtedy

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:00   #113
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:

Jak uśnie, a we mnie wstąpią nowe siły to się pojawię

Boziu, mąż też już nie daje rady
Zobacz, taki mały a ze wszystkich energie wyssa:PP skad ja to znam
Cytat:
ciekawe czy będzie szybsza od mamy
nie było tak strasznie zimno nawet a Dawid spał cały czas, więc tak się kręciłam wokół bloku

ja też bym chciała na lato wyglądać jak człowiek, ale nawet to mnie nie motywuje żeby się wziąć wreszcie za siebie
Moją motywacją jest to, że lubie sukienki i krótkie spodenki:PP a nie chcę w lato ludzi straszyć
W sumie to nie mogę powiedzieć, że jestem gruba bo ważę 56 pryz 171cm ale nad brzuchem i udami trzeba popracować!!!!

Cytat:
Kasieńka powtórkę masz w niedzielę chyba coś koło 12

Maja spała od 16.40 do 18.10 a ja leżałam bok bo nie mogłam zasnąć.Za to ją wygłaskałam, wycałowałam i poprzytulałam się.
słodko

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
o u mnie to samo telefon bardzo często sprawdza się w krytycznych sytuacjach

super

jejku jaka Nadusia jest piękna Nie mogę się napatrzeć

wow dwa duże słoiczki ma Dawidek apetyt

U nas dzień kiepski mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Mam też nadzieję, że nocka będzie ok
Na poprawę nastroju Karmi sobie popijam
Jutro na pewno będzie lepiej.

Mały spi, dziś popołudnie dość marudne, chyba te jedynki go męczą, bo jak gryzł pilota od tv to wszystko bylo w porządku
Cieszę się, że ogólnie mma grzeczne dziecko, bo jakbym miałą codziennie marudera to chyba bym skończyła w wariatkowie:PP

A teraz zajadam rybę po grecku,czekam na męża i na top model

Stary 2011-11-16, 20:02   #114
maggol111
Raczkowanie

hej.
nie miałam dzis czasu od rana na kompa, ale nadrabiania, widzę ze nasz wątek fajnie odżył

gratki dla Olka, Zosi, Maji i Karolka

wanilia hej gdzie byłas jak cie nie byłokiedys sie zastanawiałam ze dawno cie nie było, Nadusia sliczna i jak ładnie siedzi

u nas nocka była wyjątkowa dobra Mały obudził sie ok. 24. jak szłam spac i spał do 6.00,pojadł cycorka i później spalismy do 9.00
2 razu wstawałam tylko pogłaskac po głowce i dac smoka,
wiec pewnie dzisiaj bedzie gorzej, bo zauwazywałam ze u nas w kratke nocki, raz dobrze, raz źle

Cytat:

madalena83 ja od dwóch dni ćwiczę z Kalą...40 brzuszków, 40 przysiadów, koci grzbiet i pompki Mała bawi się przy tym wyśmienicie ale szybko jej się nudzi i woli dokuczać mamie jak ta wyciska z siebie siódme poty
łooo podziwiam cie ze tyle cwiczysz,ja planuje ale na razie na planach sie konczy

Cytat:

współczuję nocki
ja uwieeeelbiam drapanie po plecach, od razu odlatuje, lubie jeszcze jak ktos robi mi przy włosach, prawie tak dobrze jak po plecach

Cytat:
Oby już tak zostało!!!

wow ale nocka, super, zazdroszczę

Cytat:

tu mozesz obejrzec http://tvnplayer.pl/seriale-online/
, ja czasem ogladam do przodu jak jestem ciekawa co bedzie

dziewczyny tak piszecie o tych cwiczeniach, ze i ja chyb asie musze zmobilizowac, jak patrze na moj brzuch to mi słabo, waga ok. jak przed ciaza, ale ten bęben, makabra, no ale jak sie je paczke ciastek na dzien to tak jest..

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-11-16 o 20:03
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:04   #115
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem bo nie mam xlandera
a Mateusz jeszcze w gondoli się wozi chciałabym go przetrzymać przez zimę ale się chyba nie uda bo ledwo się mieści w niej. myślę że na dniach będzie miał nową furę-spacerową

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
A sylwka pewnie spędzimy w domu na robieniu rodzeństwa, o ile do tej pory się nie uda
ale ciekawy sylwester się wam szykuje. 3mam kciuki aby się udało

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
hej.

ja uwieeeelbiam drapanie po plecach, od razu odlatuje, lubie jeszcze jak ktos robi mi przy włosach, prawie tak dobrze jak po plecach
ooo mamusiu, mam tak samo

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:08   #116
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Szymek tak naprawde to z 2 tygodnie jezdzi w spacerówce, ale wcześniej tak już od 4 miesiąca - w foteliku bo nie chciał leżeć w ogóle w gondoli.
Cytat:
witam się w nowym wątku

cora, ojej, okropna ta zabawka!

hej, ładnie Ci Igorek rośnie!

o matko, a jak będziecie sprawdzać, czy to na pewno to? Jakieś badania, czy eliminacja produktów?

Pytam, bo u nas też te plamki i na razie nic nie wiadomo, poza tym, ze mam ograniczyć nabiał i smarować maścią robioną...

hej, zaglądaj częściej

szczerze mówiąc pytanie o święta mnie zabiło, bo w ogóle o tym nie myślałam, pewnie u rodziców razem z teściami jak zwykle, tyle że musiałabym tam gdzieś Krzysia położyć spać i potem wracać po pierwszej pobudce... Ech.

Dlaczego okropna zabawka?
Plany na sylwestra ciekawe
Podziwiam Cię za tak szybką decyzję o drugim dziecku, jak dla mnie to by była chyba zbyt mała różnica wieku

Cytat:
no to jestem
dziecko wykąpane, najedzone i śpi. mam nadzieję że zobaczę te piękne oczka najwcześniej o 6
dziś Mateusz już tak nie marudził po drzemce. obudził się z płaczem i musiałam z 30min ponosić ale później było ok.

byliśmy u lekarza i Mati gadał i śmiał się do pani dr na całego.
te plamki to faktycznie uczuleniowe, ale nie wiadomo na co. i żeby się dowiedzieć to trzeba do alergologa iść i testy zrobić. na razie mamy wykluczyć albo potwierdzić mleko. dostaliśmy receptę na Bebilon Pepti i mamy zmienić na jakieś 3tyg i zobaczyć czy będzie poprawa. a później znów zwykły bebilon dać.

to po tych skośnych pewnie zakwasy największe będą
ja na razie staram się napinać brzuch najczęściej jak się da. niedawno jeszcze w ogóle nie czułam że mam jakiekolwiek mięśnie po tej cc a teraz mogę cokolwiek napiąć i czuję że jakieś resztki mięśni posiadam

)
No ciekawe czy to alegria, a jeśli tak to na co..
Hehe no fakltycznie po skośnych to na pewno Ego nie może się ruszać

Magoll ja też uwielbiam drapanie, masowanie po plecach, od razu odpływam

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2011-11-16 o 20:14
Stary 2011-11-16, 20:10   #117
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
w x-landerze xq mozna obracac przodem i tyłem do kierunku jazdy, ale z tego co kojarze to w innych x-landerach nie, ale moge sie mylic

ja wozilam chyba do ok. 5m-ca bo robił sceny w gondoli

Cytat:
fajnie plany na sylwka powodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 20:10   #118
Olusiaa_
Zakorzenienie

izunia
my też jeszcze w gondoli

dziekujemy za zyczenia
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:24   #119
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Mordka ale Ci zazdroszczę. Gdyby mała przespała mi chociaż 5 godzin to byłabym szczęśliwa a ty karmisz piersią czy mm?

Maja zasnęła i ja chyba też położę się obok, może uda mi się zdrzemnąć chwilkę.
piersia karmie
mówie cy cy i mała już wie o co chodzi i pcha łapki w dekolt

Cytat:
w moim Xa nie mozna
ja woziłam w gondoli niecałe 4 miesiace bo Oliwia okropnie płakała i nie chciała w niej lezec, potem na płasko w spacerówce

czekam na top model, tylko najgorsze, ze Oliwia chyba też....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:25   #120
madalena83
Zadomowienie

Prysznic zaliczony, serial z mężem zaliczony - nowa energia we mnie wstąpiła, więc jestem

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
bylismy w miasteczku niedaleko. Lenka 2 razy sie poplakala bo nie pozwolilam jej sciagnac skarpetki:P
niedobra mama a może Lenka chciała paluszki posmakować

Cytat:
Ja rano już zaliczyłam rynek i kupiłam Kali jabłuszka, brukselkę i brokuła...rano dostała też kawałek świeżej bułki ale pozumlała i wyrzuciła...oj to moje dziecie nic prawie nie zjadło od 7 jak tylko dostaje coś do jedzenia od razu płacz chyba musze przestac dokarmiac ją w nocy

madalena83[/B] ja od dwóch dni ćwiczę z Kalą...40 brzuszków, 40 przysiadów, koci grzbiet i pompki Mała bawi się przy tym wyśmienicie ale szybko jej się nudzi i woli dokuczać mamie jak ta wyciska z siebie siódme poty
mój też dzisiaj mało zjadł - zauważyłam, że co drugi dzień tak ma Jeden dzień super je, następny prawie w ogóle.

Cytat:
ja też się wyciszam jak ktoś mnie po plecach drapie
uwielbiam głaskanie po pleckach - mogłabym tak z kilka godzin leżeć, ale nie mogę znaleźć chętnego, który by mnie kilka godzin głaskał

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
U nas maruderstwo dzisiaj było od rana, ale juz młoda w lepszym humorku

super młody wygląda

ale ja ogólnie jestem przeciwko wymuszaniu na dzieciach kolejnych etapów siadania chodzenia itp
To super, że Idalce humorek się poprawił My niestety obydwoje z małym byliśmy wykończeni - już mi go żal było.

dzięki

Co do etapów zgadzam się - też uważam, że dziecko samo do wszystkiego powinno dojść

Cytat:
Wróciliśmy ze niemal dwugodzinnego spaceru, który Dawid przespał, potem był obiadek i wciągnięte w ekspresowym tempie dwa duże słoiki obiadku

Aaa i jeszcze przed spacerem posadziłam go w krzesełku i dałam na talerzyku ugotowanego brokuła. Ależ był zdziwiony ale nie krzywił się, ani nie pluł, tylko na początku trochę pomamalał a potem wszystko gniótł w rączkach i rzucał doookał, tak że mam brokuła nawet na ścianie
dwa słoiczki mój dzisiaj nawet jednego nie dał rady

co do brokuła - rączką zbadał, posmakował, rozgniótł i zrzucił - każdy etap pięknie zaliczył

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości