|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
"wiosna przyszła, roczek mamy, wszystko w koło rozwalamy" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 29,03% |
"nasze dzieci to roczniaki - mamy z nimi kawał draki" |
5 | 16,13% |
"nasze dzieci to roczniaki - niezłe wyrosły z nich łobuziaki" |
0 | 0% |
"nasze dzieci roczki mają i mamusiom żyć nie dają" |
3 | 9,68% |
"już zdmuchnięta pierwsza świeczka - roczki skończyły nasze słoneczka" |
4 | 12,90% |
" Rozgardiasz jest wszędzie - tam gdzie nasze dzieci śmiechu dużo będzie" |
0 | 0% |
" Śmigam, gadam i rozwalam - mamie na porządki pozwalam" |
0 | 0% |
" Kiedy ja roczniak wezmę Was w obroty - inne szybko znikną Wam kłopoty" |
2 | 6,45% |
"Wiosna przyszła, pierwszy rok za nami - place zabaw odkrywamy.." |
1 | 3,23% |
"Już po roczku i pierwszym kroczku, po placykach biegamy, a nasze mamy za nami..." |
2 | 6,45% |
"Nasze dzieci już dreptają i do pracy nas poganiają" |
0 | 0% |
"Dziecko tu, dziecko tam, jakież piękne życie mam" |
5 | 16,13% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zęby szczerzą, wszędzie włażą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011
Cytat:
![]() A co zalecił lekarz? Cytat:
![]() Z tymi chipsami dobrze, widocznie tak bardzo Ci sie nie chciało jeść. Mnie jak zassie to lecę do sklepu koniecznie ![]() Cytat:
![]() U nas ok, plamka na buzi jest nadal. Ale dzisiaj znów sama się puszczała jak stała, łapie sie jedną rączką za moją rękę i robi kroki, zdecydowanie chce już pójść. Ja podobno poszłam na 1 urodziny i jeden dzień, no zobaczymy ![]() Teraz ciągle sobie płyty dvd nasze rozgrzebuje, szczególnie upodobala sobie wyciągać Szakala ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za życzenia
![]() ![]() ![]() znowu mi nie pocytowało byłam w biedronce i fajna ta zabawka do kąpieli z bąbelkami tylko drogawa, muszę tz zapytac ![]() jutro ide do fryzjera ![]() Olek nie spal od 12 i strasznie marudzil przy obiedzie bo mu sie spac chcialo wiec spiewalam caly czas refren http://www.youtube.com/watch?v=N2i7sE6M3Hs i zjadl caly sloik ![]() dzis jadl pomidorowa z kluseczkami z hippa a tam nie ma grudek, dziwne bo po 7m-cu własnie zasnął mi na rekach Cytat:
skomentowałam, bo napisałaś prosto z mostu, ze "mama uczyła Oliwię chodzić" nie wiedziałam, ze mała sama już stoi i siedzi, a wiek innych dzieci moim zdaniem nie ma tu znaczenia, bo każde dziecko rozwija się indywidualnie, Olek jest 3 tyg młodszy od Oliwki, a nie potrafi nic oprócz turlania się ![]() a tak w ogole to gratki za siedzenie i stanie ![]() Cytat:
![]() dzisiaj mnie tylko tyłek boli od stepperka ![]() Cytat:
![]() blackrose zaglądaj częściej ![]() madalena niezły ten program ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Black miło Cię czytać
![]() ![]() Wanilia ale urocza córa!!!! jest rozbrajająca ![]() ![]()
#94 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dziwne bo nie wiedzialam, ze można je gotować Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aguchaw nic specjalnego - dżemik malinowy mojej mamy ![]() Cytat:
![]() Iza na poprzednim wątku pisałyśmy o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93044
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
ego-ego - dziękujemy.
Chyba nic wielkiego się nie stało, bo byłam u mamy tylko parę dni. W domu jej nie prowadzamy - chyba by mi kręgosłup pękł na pół. A tak poza tym to chciałam się pochwalić, że wczoraj Oliwia przespała calutka noc w swoim łóżeczku - całe 8,5 nieprzerwanego snu, a dzisiaj 7,5 godz ale z mamusią bo tatuś w pracy był ![]() Oby już tak zostało!!! Ja czasem daję Oliwii palucha kukurydzianego z ryżem. Ale jest taki duży, że nawet pół nie zjada.
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja zasnęła i ja chyba też położę się obok, może uda mi się zdrzemnąć chwilkę.
![]() |
#98 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie lubię twarożku:PP blee ![]() Cytat:
no przynajmniej masz pretekst by w szafkach poukładać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noo i bardoz dużo zjadł mały żarłoczek ![]() Cytat:
![]() Ja uznałam, że na lato trzeba wyglądać jak człowiek - mam motywację ![]() Co robisz z włosami? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Jeju, jestem padnięta dzisiejszym dniem
![]() ![]() Teraz mały terrorysta u taty. Ale jeszcze tylko 15 minut i kąpiemy, karmimy i do łóżka szkraba kładziemy. Jak uśnie, a we mnie wstąpią nowe siły to się pojawię ![]() Boziu, mąż też już nie daje rady ![]()
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzis wlasnie sie obzeram winogronami Ty na lato, a ja w styczniu wracam do pracy i nie mam sie w co ubierac z włosami, odrost i obcięcie jak zwykle |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
ego_ego ja też w styczniu i wzięłam sie za siebie...jak Kala sie obudzi to znów pół godz. ćwiczeń...
ja dziś Kali gotowałam zupkę jarzynową z brukselką...zjadła 150 ml zatem jej smakowało moja Kala też tylko się turla ale posadzona ładnie siedzi i ładnie pełzakuje po całym pokoju ![]() madalena83 o tak wcześnie go kładziecie spać ![]()
![]() |
#102 | ||||
Zadomowienie
|
Lecimy do Polski do moich rodzicow. Tesciowie jak beda chcieli to przyjada na ktorys dzien swiat, ale jak znam zycie...
Sylwester w domu, w trójeczke. ja tez nie kupiłabym tej zabawki. Dla mnie to jest jak chodzik, a jestem ich wielkim przeciwnikiem Cytat:
Cytat:
![]() Zabawkowy telefon u mnie tez jest szalem ![]() Podziwiam z robieniem świat u siebie. Naprawde, wielki szacun! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję! ![]() fotki cudne! Aż nie mogę się napatrzeć. Ma piękne oczy, takie mądre. I te włoski ![]() NIestety nie. Och nie wiem kiedy sie za to wezmę. Ale dziś Babcia wózkowała mi dziecko cały dzień, więc nawet nie miałam okazji ![]() i ja dam solenizantom : ![]() ![]() ![]() ![]() A ta która tu wrzuciła cleverbota , to normalnie... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też bym chciała na lato wyglądać jak człowiek, ale nawet to mnie nie motywuje żeby się wziąć wreszcie za siebie ![]() Cytat:
jejku ale wcześnie kąpiecie, tzn. pewnie normalnie ale my jesteśmy do czegoś innego przyzwyczajeni ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja spała od 16.40 do 18.10 a ja leżałam bok bo nie mogłam zasnąć.Za to ją wygłaskałam, wycałowałam i poprzytulałam się.
![]() |
#105 | ||||
Zadomowienie
|
dziewczyny w imieniu Nadusi dziękuje za komplementy
madalena współczuje dnia marudera, jakiego masz kota ? ![]() kwartalinka współczuje nocki, matko kiedy my się w końcu wyśpimy ![]() Cytat:
![]() mordka ale po co uczyć dziecko chodzić ![]() Cytat:
![]() rodzice musieli mieć bezcenną minę ![]() Cytat:
oo dzięki za pamięć ![]() ja to chyba nigdy nie przyzwyczaję się do nieprzespanych nocek ![]() żurawinka brawa dla córci ![]() Cytat:
super ![]() ![]()
![]() |
#106 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejku jaka Nadusia jest piękna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dzień kiepski mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Mam też nadzieję, że nocka będzie ok ![]() Na poprawę nastroju Karmi sobie popijam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy w X-landerze można spacerówkę obrócić do siebie tak aby widzieć dziecko? No i jak długo woziłyście maluszków w gondoli?
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przegapiłam Cytat:
moja też nie była dzisiaj aniołkiem ![]() i padła przed 19
![]() |
#110 | ||||
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
cora, ojej, okropna ta zabawka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pytam, bo u nas też te plamki i na razie nic nie wiadomo, poza tym, ze mam ograniczyć nabiał i smarować maścią robioną... Cytat:
![]() szczerze mówiąc pytanie o święta mnie zabiło, bo w ogóle o tym nie myślałam, pewnie u rodziców razem z teściami jak zwykle, tyle że musiałabym tam gdzieś Krzysia położyć spać i potem wracać po pierwszej pobudce... Ech. A sylwka pewnie spędzimy w domu na robieniu rodzeństwa, o ile do tej pory się nie uda ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głównie dlatego, że chciałam żeby na wakacjach była w spacerówce i coś widziała, a gdyby nie to to myslkę, ze jeszcze z miesiac byśmy pojeżdziły w gondoli
![]() |
#112 | |||||||
Zadomowienie
|
no to jestem
![]() dziecko wykąpane, najedzone i śpi. mam nadzieję że zobaczę te piękne oczka najwcześniej o 6 ![]() dziś Mateusz już tak nie marudził po drzemce. obudził się z płaczem i musiałam z 30min ponosić ale później było ok. byliśmy u lekarza i Mati gadał i śmiał się do pani dr na całego. te plamki to faktycznie uczuleniowe, ale nie wiadomo na co. i żeby się dowiedzieć to trzeba do alergologa iść i testy zrobić. na razie mamy wykluczyć albo potwierdzić mleko. dostaliśmy receptę na Bebilon Pepti i mamy zmienić na jakieś 3tyg i zobaczyć czy będzie poprawa. a później znów zwykły bebilon dać. pytałam też o te Igg i lekarka powiedziała mi że: można zrobić ale to badanie tylko określa że prawdopodobnie jest alergia tzn. wskazuje tylko że występuje jakiś alergen, ale nie wiadomo jaki. żeby się dowiedzieć to trzeba zrobić test płytkowy czy jakiś tam, nie pamiętam dokładnie. powiedziała, że Mati ma ładną skórę i te kilka zmian oznacza że do jakiejś reakcji organizmu na alergen doszło ale są to niewielkie zmiany i że mamy się nie martwić tylko najpierw wyeliminować mleko i później do alergologa iść Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na razie staram się napinać brzuch najczęściej jak się da. niedawno jeszcze w ogóle nie czułam że mam jakiekolwiek mięśnie po tej cc a teraz mogę cokolwiek napiąć i czuję że jakieś resztki mięśni posiadam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pewnie mieli ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie to nie mogę powiedzieć, że jestem gruba bo ważę 56 pryz 171cm ale nad brzuchem i udami trzeba popracować!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały spi, dziś popołudnie dość marudne, chyba te jedynki go męczą, bo jak gryzł pilota od tv to wszystko bylo w porządku ![]() Cieszę się, że ogólnie mma grzeczne dziecko, bo jakbym miałą codziennie marudera to chyba bym skończyła w wariatkowie:PP A teraz zajadam rybę po grecku,czekam na męża i na top model ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||||
Raczkowanie
|
hej.
![]() nie miałam dzis czasu od rana na kompa, ale nadrabiania, widzę ze nasz wątek fajnie odżył gratki dla Olka, Zosi, Maji i Karolka ![]() ![]() wanilia hej ![]() ![]() u nas nocka była wyjątkowa dobra ![]() ![]() 2 razu wstawałam tylko pogłaskac po głowce i dac smoka, wiec pewnie dzisiaj bedzie gorzej, bo zauwazywałam ze u nas w kratke nocki, raz dobrze, raz źle Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ja czasem ogladam do przodu jak jestem ciekawa co bedzie ![]() ![]() dziewczyny tak piszecie o tych cwiczeniach, ze i ja chyb asie musze zmobilizowac, jak patrze na moj brzuch to mi słabo, waga ok. jak przed ciaza, ale ten bęben, makabra, no ale jak sie je paczke ciastek na dzien to tak jest..
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-11-16 o 20:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Mateusz jeszcze w gondoli się wozi ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plany na sylwestra ciekawe ![]() Podziwiam Cię za tak szybką decyzję o drugim dziecku, jak dla mnie to by była chyba zbyt mała różnica wieku ![]() Cytat:
![]() Hehe no fakltycznie po skośnych to na pewno Ego nie może się ruszać ![]() Magoll ja też uwielbiam drapanie, masowanie po plecach, od razu odpływam ![]() Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-11-16 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja wozilam chyba do ok. 5m-ca bo robił sceny w gondoli ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
izunia
my też jeszcze w gondoli dziekujemy za zyczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mówie cy cy i mała już wie o co chodzi i pcha łapki w dekolt ![]() Cytat:
ja woziłam w gondoli niecałe 4 miesiace bo Oliwia okropnie płakała i nie chciała w niej lezec, potem na płasko w spacerówce czekam na top model, tylko najgorsze, ze Oliwia chyba też.... ![]()
![]() |
#120 | ||||
Zadomowienie
|
Prysznic zaliczony, serial z mężem zaliczony - nowa energia we mnie wstąpiła, więc jestem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() uwielbiam głaskanie po pleckach - mogłabym tak z kilka godzin leżeć, ale nie mogę znaleźć chętnego, który by mnie kilka godzin głaskał ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Co do etapów zgadzam się - też uważam, że dziecko samo do wszystkiego powinno dojść ![]() Cytat:
![]() co do brokuła - rączką zbadał, posmakował, rozgniótł i zrzucił - każdy etap pięknie zaliczył ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.