Torebki Nucelle - opinie, real zdjęcia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 16:44   #91
cosma
Zakorzenienie

Dot.: Torebki Nucelle - opinie, real zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ophelia.prox Pokaż wiadomość
Zamawiając torbę, cena wskazywała na to, iż to koło skóry nie leżało, ale ciekawość wzięła górę. Czy możliwe jest kupienie skórzanej torby za mniej niż 400 zł.
Jest to możliwe. Torebki włoskie na allegro z cielęcej skóry kosztują własnie ok. 200zł.-300zł.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 17:04   #92
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Torebki już na szczęście nie mam, ale była to dokładnie ta:
http://www.nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-S...HIT-Bezowy/195
To, czym powleczona jest ta torba to najprawdopodobniej PCV, należałoby potraktować benzenem albo toluenem czy się rozpuści, próba ogniowa na nic się nie zda, ponieważ pcv w takiej postaci płonąć nie będzie, niestety. Ale twardość tego materiału zmienia się w zależności od temperatury. Przy tak niewielkich wahaniach atmosferycznych są to dość łagodne różnice.
Zamawiając torbę, cena wskazywała na to, iż to koło skóry nie leżało, ale ciekawość wzięła górę. Czy możliwe jest kupienie skórzanej torby za mniej niż 400 zł.
To moje zdanie, jeśli ktoś jest z tych produktów zadowolony i nie zauważa tego, co ja, to nie chcę temu komuś psuć nastroju, czy odbierać radości z zakupu. Natomiast ja, kiedy Tylko przyjechał kurier z torbą, byłam rozczarowana, że nikt tutaj nie napisał, że to nie jest skóra, a kierowałam się właśnie opiniami na Wizażu... stąd moja recenzja.
Dodam tylko, że moja Mama też od razu powiedziała, że to derma. Chyba tyle. pozdrawiam
owszem, mozliwe jest kupienie torby ze skory za mniej niz 400zl.
a jesli kupowalas torbe z takim nastawieniem, ze to nie bedzie skora, bo jest takie tanie, to nie wiem czy Twoja opinia jest obiektywna.
nie sadze, ze tego typu sklep pozwolilby sobie na oszukiwanie klientow tak znaczacym aspekcie.

http://www.poomoc.pl/

Edytowane przez ultrafiolet88
Czas edycji: 2012-02-15 o 17:05
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 17:15   #93
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
(...)
Zamawiając torbę, cena wskazywała na to, iż to koło skóry nie leżało, ale ciekawość wzięła górę. Czy możliwe jest kupienie skórzanej torby za mniej niż 400 zł.(...)

Przeciez skora to zaden drogi produkt W hurcie pewnie zakup materialu skorzanego to sa grosze, a ze skorzane torebki chodza po 400, 500 z i ludzie tyle za to daja to juz westia dwoch spraw - Metki oraz wlasnie opinii "ze za skore trzeba tyle dac", wiec sugerowanie sie cena w osadzie "jaki to material" jest dla mnie dosc mylace.

No i druga kwestia - sprzedalas torebke czy oddalas ja do reklamacji?
Stary 2012-02-15, 17:27   #94
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Przeciez skora to zaden drogi produkt W hurcie pewnie zakup materialu skorzanego to sa grosze, a ze skorzane torebki chodza po 400, 500 z i ludzie tyle za to daja to juz westia dwoch spraw - Metki oraz wlasnie opinii "ze za skore trzeba tyle dac", wiec sugerowanie sie cena w osadzie "jaki to material" jest dla mnie dosc mylace.

No i druga kwestia - sprzedalas torebke czy oddalas ja do reklamacji?
zwlaszcza krowia.
a potem ceny sa wywindowane w gore, bo przeciez skora to musi kosztowac

Stary 2012-02-15, 18:36   #95
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Torebki już na szczęście nie mam, ale była to dokładnie ta:
http://www.nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-S...HIT-Bezowy/195
To, czym powleczona jest ta torba to najprawdopodobniej PCV, należałoby potraktować benzenem albo toluenem czy się rozpuści, próba ogniowa na nic się nie zda, ponieważ pcv w takiej postaci płonąć nie będzie, niestety. Ale twardość tego materiału zmienia się w zależności od temperatury. Przy tak niewielkich wahaniach atmosferycznych są to dość łagodne różnice.
To moje zdanie, jeśli ktoś jest z tych produktów zadowolony i nie zauważa tego, co ja, to nie chcę temu komuś psuć nastroju, czy odbierać radości z zakupu. Natomiast ja, kiedy Tylko przyjechał kurier z torbą, byłam rozczarowana, że nikt tutaj nie napisał, że to nie jest skóra, a kierowałam się właśnie opiniami na Wizażu... stąd moja recenzja.
Dodam tylko, że moja Mama też od razu powiedziała, że to derma. Chyba tyle. pozdrawiam
pewnie, że możliwe, zdziwiłabyś się jaką marżę nakładają na takie wyroby właściciele sklepów i właśnie dzięki takim osobom jak Ty udaje im się to wszystko sprzedać
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 18:41   #96
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Dziewczyny napisałam maila do sklepu, z prośbą o ustosunkowanie się do ostatnich wypowiedzi na forum.
Zrobiłam to, ponieważ sama zakupiłam tam dwie torebki i jedną mam w planach, więc chciałam się dowiedzieć co na to sam sklep/ właściciel sklepu. Otrzymałam szybką odpowiedź z prośbą zacytowania tutaj.

cytuję:

"Drogie Panie rozpoczynając sprzedaż torebek miałem na względzie jak najwyższą jakość za rozsądną cenę.
Zła jakość oraz oszukiwanie klienta jest skazana w naszych czasach na szybkie bankructwo.
Dlatego też staramy się zaspokoić potrzeby klienta na najwyższym poziomie.
Torebki, które sprzedajemy są ze skóry naturalnej cielęcej 1 gatunku nie mielonej.
W większości przypadków do torebek dodajemy próbki skór. Można ją przetestować chemią np. nitro (najsilniejszy środek), można podpalić , ugotować w wodzie.
Jednym z lepszych sposobów przetestowania oraz PROSTOWANIA ZAGIĘĆ, WYBRZUSZEŃ, ZNIEKSZTAŁCEŃ skóry jest suszarka do włosów (rozgrzanie skóry ) skóra staje się wtedy miękka i wraca do pierwotnej postaci. Eko skóra przy takiej temperaturze na pewno zacznie się marszczyć, kurczyć, rozciągać jak guma itp.
Jeśli mają Panie wątpliwości proszę się wybrać do kaletnika, na pewno jednym dotykiem i rzutem oka rozpozna, że to SKÓRA NATURALNA NIE MIELONA!
Pani mówiącej, że nasze torebki są za tanie na skórę naturalną odpowiadamy, że mamy bardzo niską marżę i to jest powód niskiej ceny.
Do rozważenia jest nałożenie marży 400%. Wtedy torebka będzie kosztowała dużo, nie będzie już uwag tego typu, że skoro tania, to na pewno nie skóra naturalna.

Przez ostatnie 2 tygodnie konserwowaliśmy torebki specjalnym kremem do pielęgnacji, aby podnieść prestiż firmy.
Zaniechamy jednak tego typu działań, aby było czuć zapach skóry, jednak w naszej ofercie w tym tygodniu znajdzie się krem do pielęgnacji.

W razie jakichkolwiek pytań i problemów proszę pisać lub dzwonić.
"
Stary 2012-02-15, 18:48   #97
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napisałam maila do sklepu, z prośbą o ustosunkowanie się do ostatnich wypowiedzi na forum.
Zrobiłam to, ponieważ sama zakupiłam tam dwie torebki i jedną mam w planach, więc chciałam się dowiedzieć co na to sam sklep/ właściciel sklepu. Otrzymałam szybką odpowiedź z prośbą zacytowania tutaj.

cytuję:

"Drogie Panie rozpoczynając sprzedaż torebek miałem na względzie jak najwyższą jakość za rozsądną cenę.
Zła jakość oraz oszukiwanie klienta jest skazana w naszych czasach na szybkie bankructwo.
Dlatego też staramy się zaspokoić potrzeby klienta na najwyższym poziomie.
Torebki, które sprzedajemy są ze skóry naturalnej cielęcej 1 gatunku nie mielonej.
W większości przypadków do torebek dodajemy próbki skór. Można ją przetestować chemią np. nitro (najsilniejszy środek), można podpalić , ugotować w wodzie.
Jednym z lepszych sposobów przetestowania oraz PROSTOWANIA ZAGIĘĆ, WYBRZUSZEŃ, ZNIEKSZTAŁCEŃ skóry jest suszarka do włosów (rozgrzanie skóry ) skóra staje się wtedy miękka i wraca do pierwotnej postaci. Eko skóra przy takiej temperaturze na pewno zacznie się marszczyć, kurczyć, rozciągać jak guma itp.
Jeśli mają Panie wątpliwości proszę się wybrać do kaletnika, na pewno jednym dotykiem i rzutem oka rozpozna, że to SKÓRA NATURALNA NIE MIELONA!
Pani mówiącej, że nasze torebki są za tanie na skórę naturalną odpowiadamy, że mamy bardzo niską marżę i to jest powód niskiej ceny.
Do rozważenia jest nałożenie marży 400%. Wtedy torebka będzie kosztowała dużo, nie będzie już uwag tego typu, że skoro tania, to na pewno nie skóra naturalna.

Przez ostatnie 2 tygodnie konserwowaliśmy torebki specjalnym kremem do pielęgnacji, aby podnieść prestiż firmy.
Zaniechamy jednak tego typu działań, aby było czuć zapach skóry, jednak w naszej ofercie w tym tygodniu znajdzie się krem do pielęgnacji.

W razie jakichkolwiek pytań i problemów proszę pisać lub dzwonić."
moze im odpisz, ze jestesmy zadowolone i zeby zaniechali podniesienia ceny, bo nam sie skonczy rumakowanie jak po 600zl przywala za torebki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-15, 18:51   #98
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
owszem, mozliwe jest kupienie torby ze skory za mniej niz 400zl.
Jasne, ze jest możliwe, skoro można kupić skórzane kozaki do kolana za 200zl, a skórzane kurtki za 300 czy 400zl... O co dopiero jakaś niewielka torebkę...? Spora teczka skórzana bezkarność spokojnie poniżej 4 stow się kupi, skoro wyprzedazowego wittchena poniżej tej ceny można trafić...
Stary 2012-02-15, 18:52   #99
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
moze im odpisz, ze jestesmy zadowolone i zeby zaniechali podniesienia ceny, bo nam sie skonczy rumakowanie jak po 600zl przywala za torebki

chyba teraz to już sobie sami doczytają
Stary 2012-02-16, 09:12   #100
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:

chyba teraz to już sobie sami doczytają
A podalas im naszego linka?

Nie zdziwilabym sie, gdyby Pani piszaca posta o nienaturalnej skorze byla po prostu konkurencja dla Nucelle. o ilosci postow widac, ze zarejestrowala sie tylko o to, aby dodac posta o skorze.

Skoro na prosbe o wklejenie zdjec mowi, ze torebki juz nie ma i nie moze odpisac czy sprzedala czy oddala, to dla mnie jest to to co najmniej podejrzane. Nie wspomne juz o fakcie, ze jest jedyna osoba tutaj, kora posiada Nucelke i kwestionuje, ze to skora.

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-02-16 o 09:14
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 09:20   #101
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:

Nie zdziwilabym sie, gdyby Pani piszaca posta o nienaturalnej skorze byla po prostu konkurencja dla Nucelle. o ilosci postow widac, ze zarejestrowala sie tylko o to, aby dodac posta o skorze.

Skoro na prosbe o wklejenie zdjec mowi, ze torebki juz nie ma i nie moze odpisac czy sprzedala czy oddala, to dla mnie jest to to co najmniej podejrzane. Nie wspomne juz o fakcie, ze jest jedyna osoba tutaj, kora posiada Nucelke i kwestionuje, ze to skora.

tak , podałam linka i napisałam, żeby się do tego ustosunkowali
nie ma jak bezpośrednie konfrontacje

dostałam jeszcze wczoraj info od pana z nucelle, że w marcu nowe torebki i nowe wiosenne kolory

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 11:27   #102
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:

tez mi to przeszlo przez mysl, ale nie chcialam byc niemila
Cytat:
tak , podałam linka i napisałam, żeby się do tego ustosunkowali
nie ma jak bezpośrednie konfrontacje

dostałam jeszcze wczoraj info od pana z nucelle, że w marcu nowe torebki i nowe wiosenne kolory

Stary 2012-02-19, 17:17   #103
kurkaogorka
Raczkowanie

Kupienie torebki Nucelle było najgłupszą decyzją w moim życiu. Zainteresował mnie model wzorowany na shopperze Zary. Zapłaciłam, otrzymałam. Po 7 dniach noszenia krótkie rączki popękały, jak najgorszej jakości eko skóra... Kruszą się! Jakby tego było mało, gdy byłam w sklepie, długi pasek, na którym miałam zawieszoną torbę urwał się razem z gwintem mocującym go przy torbie :|
Jest to totalne przegięcie! Mam oryginalnego shoppera z Zary, w którym noszę ciężkie rzeczy-pół roku i nie dzieje się z nim kompletnie nic. W torebce nucelle noszę drobne pierdołki, a wygląda jakbym nosiła w niej cegły...

Napisałam w tej sprawie do sklepu i otrzymałam ciekawą odpowiedź:
"Wymienimy Pani na nową z torebkę bez wad , dodatkowo nowa torebka jest
poprawiona.
Bedzie posiadała grubszą skórę. Na pewno już nie będzie reklamowana ."

Wynika z tego, że wiedzieli, że te torby są słabej jakości :|

Żałuję tego zakupu i nie polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120219_181910.jpg (29,2 KB, 264 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120219_181933.jpg (70,4 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120219_182111.jpg (27,8 KB, 260 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120219_182136.jpg (29,3 KB, 207 załadowań)

Edytowane przez kurkaogorka
Czas edycji: 2012-02-19 o 17:35
kurkaogorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 23:10   #104
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kurkaogorka Pokaż wiadomość
Kupienie torebki Nucelle było najgłupszą decyzją w moim życiu. Zainteresował mnie model wzorowany na shopperze Zary. Zapłaciłam, otrzymałam. Po 7 dniach noszenia krótkie rączki popękały, jak najgorszej jakości eko skóra... Kruszą się! Jakby tego było mało, gdy byłam w sklepie, długi pasek, na którym miałam zawieszoną torbę urwał się razem z gwintem mocującym go przy torbie :|
Jest to totalne przegięcie! Mam oryginalnego shoppera z Zary, w którym noszę ciężkie rzeczy-pół roku i nie dzieje się z nim kompletnie nic. W torebce nucelle noszę drobne pierdołki, a wygląda jakbym nosiła w niej cegły...

Napisałam w tej sprawie do sklepu i otrzymałam ciekawą odpowiedź:
"Wymienimy Pani na nową z torebkę bez wad , dodatkowo nowa torebka jest
poprawiona.
Bedzie posiadała grubszą skórę. Na pewno już nie będzie reklamowana ."

Wynika z tego, że wiedzieli, że te torby są słabej jakości :|

Żałuję tego zakupu i nie polecam
oby tak wszedzie reklamacje przyjmowali

Stary 2012-03-03, 02:20   #105
Nicość
Raczkowanie

Dziewczyny,czy ten kod rabatowy 5% jeszcze działa?
Nicość jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 21:51   #106
velluto
Zadomowienie

Dziewczyny jak Wasze torebki po kilku miesiącach użytkowania? Jesteście zadowolone?

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 22:51   #107
alexanne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wasze torebki po kilku miesiącach użytkowania? Jesteście zadowolone?
Ja również chętnie poczytam opinie po kilkumiesięcznym użytkowaniu. Zastanawiam się nad czarnym kuferkiem wzorowanym na Antigone Givenchy, potrzebuję pakownej torby na codzień. Warto?
alexanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-10, 13:45   #108
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez alexanne Pokaż wiadomość
Ja również chętnie poczytam opinie po kilkumiesięcznym użytkowaniu. Zastanawiam się nad czarnym kuferkiem wzorowanym na Antigone Givenchy, potrzebuję pakownej torby na codzień. Warto?
mam czarny kuferek od 4 miesięcy
ponieważ mam mnóstwo innych torebek i noszę je na zmianę, to kuferek nosiłam do tej pory może z 10 - 15 razy. Dziś jego stan jest taki sam jak w dniu zakupu, jakoś specjalnie go nie pielęgnuję i nie obchodzę się z nim jak z jajkiem, po zakupie go tylko impregnowałam pastą do skór,
zdarzyło mi się go zapakować po brzegi, nosić na długim pasku,
wszystko z nim w porządku
nie wiem jak sprawowałby się noszony dzień w dzień jako jedyna używana torebka...
ze swojej strony mogę go polecić z czystym sumieniem
Stary 2012-03-10, 14:42   #109
alexanne
Raczkowanie

Cytat:
mam czarny kuferek od 4 miesięcy
ponieważ mam mnóstwo innych torebek i noszę je na zmianę, to kuferek nosiłam do tej pory może z 10 - 15 razy. Dziś jego stan jest taki sam jak w dniu zakupu, jakoś specjalnie go nie pielęgnuję i nie obchodzę się z nim jak z jajkiem, po zakupie go tylko impregnowałam pastą do skór,
zdarzyło mi się go zapakować po brzegi, nosić na długim pasku,
wszystko z nim w porządku
nie wiem jak sprawowałby się noszony dzień w dzień jako jedyna używana torebka...
ze swojej strony mogę go polecić z czystym sumieniem
Dzięki za wypowiedź Chyba w takim razie już mu się nie będę dłużej opierać...
alexanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 18:46   #110
kurkaogorka
Raczkowanie

Moja przygoda z reklamacją torebki-shoppera z Nucelle ma ciąg dalszy.

Przez 2 tygodnie musiałam się dochodzić ze sklepem o zwrot kosztów wysyłki zepsutej torby do nich. Twierdzili, że nie oddadzą kasy, bo wg nich zwrot obowiązuje tylko przy naprawie torebki, a nie odsyłaniu nowego egzemplarza. Dopiero po wskazaniu im konkretnych podstaw prawnych i telefonie do właściciela, pieniądze znalazły się na moim koncie.

Przysłali mi nowy egzemplarz, wg. sprzedawcy- lepszej jakości. Niestety, już po jednym założeniu popękały uszy. I od nowa cała sytuacja- torebkę odesłałam. Czekam już trzeci tydzień na nią. Tym razem jest naprawiana. Zobaczymy, co to będzie- jak w tym tygodniu do mnie nie dotrze, to naprawdę się wścieknę. Ale nie przepuszczę- kasę za wysyłkę znowu będą musieli mi oddać.

Wkurza mnie ta firma, bo twierdzą, że sprzedają torebki ze skóry wysokiej jakości, a to jest zwykły badziew. Torba za 250zł powinna być dużo lepszej jakości, a psucie się po jednym założeniu to po prostu skandal.
kurkaogorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-15, 11:01   #111
sratatatka
Raczkowanie

Dziewczyny, może któraś z Was ma tę torebkę w kolorze czerwonym?
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...IT-Burgund/161
Jestem ciekawa jak bardzo rzeczywisty kolor odbiega od tego na zdjęciu i czy ogólnie jest godna polecenia (czy trzyma fason, czy skóra nie pęka itd.). Szukam nie za dużego, czerwonego, sztywnego kuferka i ten na razie wypada najlepiej.
Będę wdzięczna za opinie
Stary 2012-04-21, 20:06   #112
kami1984
Rozeznanie

Mój kufer po miesiącu użytkowania przeciera się na wszystkich rogach ... Czy to normalne?? Chyba nie... Na dodatek zgubiłam paragon i ciekawe czy reklamację przyjmą ???
Stary 2012-05-03, 21:22   #113
the_carola
Przyczajenie

cześć dziewczyny! widziałyście nową kolekcję nucelle? Ja właśnie tam zajrzałam i strasznie mi się podoba kilka torebek. Ma któraś z Was np. tą http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Elega...ka-HIT-Bez/313 lub tą http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Kufer...trusia-Roz/326 ? Jestem ciekawa jak wyglądają na żywo. Pozdrawiam
the_carola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 13:16   #114
olciaqola
Przyczajenie

Hej dziewczyny, jestem nowa na Wizażu. Zalogowałam się, bo szukałam real fotek torebek Nucelle. Znalazłam je zniechęcona opiniami torebek Xandre, które są krytykowane za marną jakość, podejrzanej jakości 'skórę' i zbyt dosłowne inspirowanie się modelami od projektantów. Szukałam czegoś o Nucelle na fejsie i znalazłam ich fanpage całkowicie po chińsku, więc macie już czarno na białym źródło ich pochodzenia...

http://www.facebook.com/pages/Nucelle/158349197614900

I teraz sama nie wiem ;/ warto? nie warto? Czy któraś z Was wie, czy obowiązuje jeszcze jakiś kod rabatowy na torebki Nucelle? ten podany wcześniej nie działa. A może któraś z Was ma tą torebkę i posiada jej zdjęcia? Pozdrawiam )

http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Szyko...IT-Brazowy/248
olciaqola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 16:58   #115
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olciaqola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem nowa na Wizażu. Zalogowałam się, bo szukałam real fotek torebek Nucelle. Znalazłam je zniechęcona opiniami torebek Xandre, które są krytykowane za marną jakość, podejrzanej jakości 'skórę' i zbyt dosłowne inspirowanie się modelami od projektantów. Szukałam czegoś o Nucelle na fejsie i znalazłam ich fanpage całkowicie po chińsku, więc macie już czarno na białym źródło ich pochodzenia...

I teraz sama nie wiem ;/ warto? nie warto? Czy któraś z Was wie, czy obowiązuje jeszcze jakiś kod rabatowy na torebki Nucelle? ten podany wcześniej nie działa. A może któraś z Was ma tą torebkę i posiada jej zdjęcia? Pozdrawiam )

niechce tu wyjść na jakąś obrończynie tej firmy ale kurna made ich china to jest teraz wszędzie, żadna mi nowość.

ja mam beżowy kuferek:
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...HIT-Bezowy/195
noszę go i nic się nie dzieje

mam jeszcze shoper ala zara, ale mniej jestem z niego zadowolona.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 08:30   #116
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olciaqola Pokaż wiadomość

Nie wiem, gdzie Nucelle ma swoją siedzibę główną, być może jest to rdzennie chińska firma ale mimo to warto pamiętać o kilku rzeczach:

- czasami producent ma kilka fabryk w różnych rejonach świata i nie wszystko jest made in China; oddział polski tej firmy może np. produkować torby na miejscu w Polsce; posiadaczki toreb Nucelle mogą zerknąć na metkę wyrobu i napisać, gdzie wytworzono dany produkt

- nie wszystko co ma na metce 'made in China' jest kompletnym szajsem z jakim kojarzy nam się taki napis. Luksusowe marki też posiłkują się tanią siłą roboczą i wytwarzają oferowane przez siebie produkty w Chinach

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
niechce tu wyjść na jakąś obrończynie tej firmy ale kurna made ich china to jest teraz wszędzie, żadna mi nowość.

ja mam beżowy kuferek:
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...HIT-Bezowy/195
noszę go i nic się nie dzieje

mam jeszcze shoper ala zara, ale mniej jestem z niego zadowolona.
Czemu?
Stary 2012-05-09, 15:09   #117
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Nie wiem, gdzie Nucelle ma swoją siedzibę główną, być może jest to rdzennie chińska firma ale mimo to warto pamiętać o kilku rzeczach:

- czasami producent ma kilka fabryk w różnych rejonach świata i nie wszystko jest made in China; oddział polski tej firmy może np. produkować torby na miejscu w Polsce; posiadaczki toreb Nucelle mogą zerknąć na metkę wyrobu i napisać, gdzie wytworzono dany produkt

- nie wszystko co ma na metce 'made in China' jest kompletnym szajsem z jakim kojarzy nam się taki napis. Luksusowe marki też posiłkują się tanią siłą roboczą i wytwarzają oferowane przez siebie produkty w Chinach

Czemu?
dokladnie
W Chinach produkuje sie lepsze, swietne i zupelnie fatalne rzeczy, zalezy od tego kto zleca i ile placi

Stary 2012-05-09, 18:18   #118
Mollinka
Zadomowienie

ja mam ten http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Kobie...Gratis-Bez/216 i wygląda super bardzo ładnie jest wykończony, tylko kolor nieco ciemniejszy niż na zdjęciu i cieplejszy

instagram #mollinkaa
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 14:47   #119
olciaqola
Przyczajenie

Zamówiłam wczoraj i właśnie ją dostałam JEST PRZEŚLICZNA dokładnie taka, jak na zdjęciach ) i faktycznie bardzo dokładnie zrobiona, skóra jest na pewno prawdziwa, sprawdziłam u rymarza. Jednak warto było zaryzykować ) już się nie mogę doczekać, aż zamówię następną
olciaqola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 15:30   #120
ultrafiolet88
Zakorzenienie

pokazcie foootkiiiiii

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości