![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torebki Nucelle - opinie, real zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli kupowalas torbe z takim nastawieniem, ze to nie bedzie skora, bo jest takie tanie, to nie wiem czy Twoja opinia jest obiektywna. nie sadze, ze tego typu sklep pozwolilby sobie na oszukiwanie klientow tak znaczacym aspekcie. Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2012-02-15 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez skora to zaden drogi produkt ![]() No i druga kwestia - sprzedalas torebke czy oddalas ja do reklamacji?
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem ceny sa wywindowane w gore, bo przeciez skora to musi kosztowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisałam maila do sklepu, z prośbą o ustosunkowanie się do ostatnich wypowiedzi na forum.
Zrobiłam to, ponieważ sama zakupiłam tam dwie torebki i jedną mam w planach, więc chciałam się dowiedzieć co na to sam sklep/ właściciel sklepu. Otrzymałam szybką odpowiedź z prośbą zacytowania tutaj. cytuję: "Drogie Panie rozpoczynając sprzedaż torebek miałem na względzie jak najwyższą jakość za rozsądną cenę. Zła jakość oraz oszukiwanie klienta jest skazana w naszych czasach na szybkie bankructwo. Dlatego też staramy się zaspokoić potrzeby klienta na najwyższym poziomie. Torebki, które sprzedajemy są ze skóry naturalnej cielęcej 1 gatunku nie mielonej. W większości przypadków do torebek dodajemy próbki skór. Można ją przetestować chemią np. nitro (najsilniejszy środek), można podpalić , ugotować w wodzie. Jednym z lepszych sposobów przetestowania oraz PROSTOWANIA ZAGIĘĆ, WYBRZUSZEŃ, ZNIEKSZTAŁCEŃ skóry jest suszarka do włosów (rozgrzanie skóry ) skóra staje się wtedy miękka i wraca do pierwotnej postaci. Eko skóra przy takiej temperaturze na pewno zacznie się marszczyć, kurczyć, rozciągać jak guma itp. Jeśli mają Panie wątpliwości proszę się wybrać do kaletnika, na pewno jednym dotykiem i rzutem oka rozpozna, że to SKÓRA NATURALNA NIE MIELONA! Pani mówiącej, że nasze torebki są za tanie na skórę naturalną odpowiadamy, że mamy bardzo niską marżę i to jest powód niskiej ceny. Do rozważenia jest nałożenie marży 400%. Wtedy torebka będzie kosztowała dużo, nie będzie już uwag tego typu, że skoro tania, to na pewno nie skóra naturalna. Przez ostatnie 2 tygodnie konserwowaliśmy torebki specjalnym kremem do pielęgnacji, aby podnieść prestiż firmy. Zaniechamy jednak tego typu działań, aby było czuć zapach skóry, jednak w naszej ofercie w tym tygodniu znajdzie się krem do pielęgnacji. W razie jakichkolwiek pytań i problemów proszę pisać lub dzwonić."
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Jasne, ze jest możliwe, skoro można kupić skórzane kozaki do kolana za 200zl, a skórzane kurtki za 300 czy 400zl... O co dopiero jakaś niewielka torebkę...? Spora teczka skórzana bezkarność spokojnie poniżej 4 stow się kupi, skoro wyprzedazowego wittchena poniżej tej ceny można trafić...
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba teraz to już sobie sami doczytają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
A podalas im naszego linka?
![]() Nie zdziwilabym sie, gdyby Pani piszaca posta o nienaturalnej skorze byla po prostu konkurencja dla Nucelle. ![]() Skoro na prosbe o wklejenie zdjec mowi, ze torebki juz nie ma i nie moze odpisac czy sprzedala czy oddala, to dla mnie jest to to co najmniej podejrzane. Nie wspomne juz o fakcie, ze jest jedyna osoba tutaj, kora posiada Nucelke i kwestionuje, ze to skora.
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-02-16 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ![]() nie ma jak bezpośrednie konfrontacje ![]() dostałam jeszcze wczoraj info od pana z nucelle, że w marcu nowe torebki i nowe wiosenne kolory
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Kupienie torebki Nucelle było najgłupszą decyzją w moim życiu. Zainteresował mnie model wzorowany na shopperze Zary. Zapłaciłam, otrzymałam. Po 7 dniach noszenia krótkie rączki popękały, jak najgorszej jakości eko skóra... Kruszą się! Jakby tego było mało, gdy byłam w sklepie, długi pasek, na którym miałam zawieszoną torbę urwał się razem z gwintem mocującym go przy torbie :|
Jest to totalne przegięcie! Mam oryginalnego shoppera z Zary, w którym noszę ciężkie rzeczy-pół roku i nie dzieje się z nim kompletnie nic. W torebce nucelle noszę drobne pierdołki, a wygląda jakbym nosiła w niej cegły... Napisałam w tej sprawie do sklepu i otrzymałam ciekawą odpowiedź: "Wymienimy Pani na nową z torebkę bez wad , dodatkowo nowa torebka jest poprawiona. Bedzie posiadała grubszą skórę. Na pewno już nie będzie reklamowana ." Wynika z tego, że wiedzieli, że te torby są słabej jakości :| Żałuję tego zakupu i nie polecam ![]() Edytowane przez kurkaogorka Czas edycji: 2012-02-19 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,czy ten kod rabatowy 5% jeszcze działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak Wasze torebki po kilku miesiącach użytkowania? Jesteście zadowolone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ponieważ mam mnóstwo innych torebek i noszę je na zmianę, to kuferek nosiłam do tej pory może z 10 - 15 razy. Dziś jego stan jest taki sam jak w dniu zakupu, jakoś specjalnie go nie pielęgnuję i nie obchodzę się z nim jak z jajkiem, po zakupie go tylko impregnowałam pastą do skór, zdarzyło mi się go zapakować po brzegi, nosić na długim pasku, wszystko z nim w porządku ![]() nie wiem jak sprawowałby się noszony dzień w dzień jako jedyna używana torebka... ze swojej strony mogę go polecić z czystym sumieniem ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Moja przygoda z reklamacją torebki-shoppera z Nucelle ma ciąg dalszy.
Przez 2 tygodnie musiałam się dochodzić ze sklepem o zwrot kosztów wysyłki zepsutej torby do nich. Twierdzili, że nie oddadzą kasy, bo wg nich zwrot obowiązuje tylko przy naprawie torebki, a nie odsyłaniu nowego egzemplarza. Dopiero po wskazaniu im konkretnych podstaw prawnych i telefonie do właściciela, pieniądze znalazły się na moim koncie. Przysłali mi nowy egzemplarz, wg. sprzedawcy- lepszej jakości. Niestety, już po jednym założeniu popękały uszy. I od nowa cała sytuacja- torebkę odesłałam. Czekam już trzeci tydzień na nią. Tym razem jest naprawiana. Zobaczymy, co to będzie- jak w tym tygodniu do mnie nie dotrze, to naprawdę się wścieknę. Ale nie przepuszczę- kasę za wysyłkę znowu będą musieli mi oddać. Wkurza mnie ta firma, bo twierdzą, że sprzedają torebki ze skóry wysokiej jakości, a to jest zwykły badziew. Torba za 250zł powinna być dużo lepszej jakości, a psucie się po jednym założeniu to po prostu skandal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może któraś z Was ma tę torebkę w kolorze czerwonym?
http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...IT-Burgund/161 Jestem ciekawa jak bardzo rzeczywisty kolor odbiega od tego na zdjęciu ![]() Będę wdzięczna za opinie ![]()
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Mój kufer po miesiącu użytkowania przeciera się na wszystkich rogach ... Czy to normalne?? Chyba nie... Na dodatek zgubiłam paragon i ciekawe czy reklamację przyjmą ???
![]()
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny! widziałyście nową kolekcję nucelle? Ja właśnie tam zajrzałam i strasznie mi się podoba kilka torebek. Ma któraś z Was np. tą http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Elega...ka-HIT-Bez/313 lub tą http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Kufer...trusia-Roz/326 ? Jestem ciekawa jak wyglądają na żywo. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jestem nowa na Wizażu. Zalogowałam się, bo szukałam real fotek torebek Nucelle. Znalazłam je zniechęcona opiniami torebek Xandre, które są krytykowane za marną jakość, podejrzanej jakości 'skórę' i zbyt dosłowne inspirowanie się modelami od projektantów. Szukałam czegoś o Nucelle na fejsie i znalazłam ich fanpage całkowicie po chińsku, więc macie już czarno na białym źródło ich pochodzenia...
http://www.facebook.com/pages/Nucelle/158349197614900 I teraz sama nie wiem ;/ warto? nie warto? Czy któraś z Was wie, czy obowiązuje jeszcze jakiś kod rabatowy na torebki Nucelle? ten podany wcześniej nie działa. A może któraś z Was ma tą torebkę i posiada jej zdjęcia? Pozdrawiam ![]() http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Szyko...IT-Brazowy/248 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam beżowy kuferek: http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Skora...HIT-Bezowy/195 noszę go i nic się nie dzieje ![]() mam jeszcze shoper ala zara, ale mniej jestem z niego zadowolona. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- czasami producent ma kilka fabryk w różnych rejonach świata i nie wszystko jest made in China; oddział polski tej firmy może np. produkować torby na miejscu w Polsce; posiadaczki toreb Nucelle mogą zerknąć na metkę wyrobu i napisać, gdzie wytworzono dany produkt ![]() - nie wszystko co ma na metce 'made in China' jest kompletnym szajsem z jakim kojarzy nam się taki napis. Luksusowe marki też posiłkują się tanią siłą roboczą i wytwarzają oferowane przez siebie produkty w Chinach Cytat:
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Chinach produkuje sie lepsze, swietne i zupelnie fatalne rzeczy, zalezy od tego kto zleca i ile placi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
ja mam ten http://nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-Kobie...Gratis-Bez/216 i wygląda super bardzo ładnie jest wykończony, tylko kolor nieco ciemniejszy niż na zdjęciu i cieplejszy
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Zamówiłam wczoraj i właśnie ją dostałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
pokazcie foootkiiiiii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.