|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: bye bye zbędne kilogramy !
Jestem z siebie mega dumna ! Dzisiaj miałam na obiad babcine pierogi z mięsem, które uwielbiam( i których zawsze pochłaniałam bardzo dużo) i zjadłam ich tylko 4 ! Czy to nie nazywa się zalążek silnej woli
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dziś miałam ochotę iść do sklepu po coś słodkiego, ale się pohamowałam i nie skusiłam się
Jutro do 19 na uczelni, obym nie podjadała między zajęciami, a sklepik kusi swoją wystawą. Mam już zaplanowane, co zjem i bd się tego trzymać.Na jutro plan jest taki: ś: płatki na mleku 0,5% +1,5l wody niegazowanej,IIś: banan, batonik muesli o: bułka z ziarnami z polędwicą z kurczaka, ogórek. p: jogurt pitny zielona herbata z grejpfrutem. k: serek wiejski lekki z otrębami. 100 brzuszków 5min Tone ABS rozciąganie. Pt, sob, ndz przeznaczę na bieganie i intensywniejsze ćwiczenia, bo niestety nie mam kiedy ich wykonywać, tyle nauki mam w tyg.tym. No i w pt jadę do domu, a tam to dopiero bd prawdziwy sprawdzian silnej woli. Tyle pokus, głowa mała ![]() A no i zapomniałam dodać, że nie zjadłam planowo dziś podwieczorka i obiadu, bo pół dnia spędziłam w bibliotece. Na obiad wyszło, że zjadłam batonika muesli, a na podwieczorek to, co na obiad, czyli leczo z 2kromkami chleba razowego. I wieczorkiem czeka na mnie już tylko serek wiejski lekki, który uwielbiammm.. Idę uczyć się do koła na jutro. Trzymajcie się
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Jednak zjadłam dodatkowo na uczelni batonika Fitness od Nestle, bo poczułam się głodna i poszłam do sklepu z koleżanką, ale jestem dumna, że nie skusiłam się na jakąś czekoladę;D jupi! + 30 min biegania.
Menu na czw.: ś: Fitella płatki musli bananowe, trochę miodowych kulek, mleko 0,5% IIś: bułka z ziarnami z serkiem ze szczypiorkiem, pół jabłka o: grahamka z polędwicą z kurczaka, ogórek, pół jabłka p: sałatka domowej roboty ![]() k: serek wiejski lekki z otrębami. +100 brzuszków 5min Tone ABS rozciąganie 3h[!] wf
|
|
#94 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mega stresujący dzień (w sumie cały ostatni tydzień) ale z dietą idzie spoko, ze stresu nie potrafię jeść. I na wadze widzę też ubywa
Tylko zaniedbałam ostatnio ćwiczenia z braku czasu, ale nadrobię to jeszcze :P---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzeba zachować zdrowy rozsądek, równie dobrze mogłaś kupić czekoladę, a nie kupiłaś jej i to się nazywa silna wola )
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś się "cicho" zrobiło.. Jak wam idzie dziewczyny?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie cicho
Gdzie są wszystkie odchudzające się? ![]() Mi odpukać jak narazie bardzo dobrze, jem co 2-3 godz zgodnie z planem, nawet jak nie mam czasu np na podwieczorek to staram się chociaż pomarańcza do torebki schować :P, nie jem słodyczy, a w domu ich pełno :P mobilizuje mnie waga, bo widzę codziennie ciut mniej
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny...
ja tez sie przylacze jesli pozwolicie... moj stan obecny wzrost 165 waga tragiczna nie wiem ile bo boje sie wazyc heheheh . Jestem na diecie od 29 listopada czyli ok 2 dni. Wcinam w sumie tylko salatke z jajek sosu vinegre jogurtowego pomidory ,salata, papryka, i wszystko co mozna nazwac warzywami poza ziemniakami. i kawy pije bardzo duzo... mysle ze najgorsze dni mam za soba. salatka pycha wiec moze przetrwam miesiac i bede w miare wygladac... zalezy mi bardzo na szybkosci wiec prosze nie krzyczcie bardzo Pozdrawiamaaaa cel.... 50 ?? |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana poczytaj trochę o zdrowym odżywianiu proszę Cię
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Od wczoraj jestem w rodzinnym mieście i staram się jak mogę nie podjadać, ani nie jeść słodyczy. Na razie się udaje
![]() Wczoraj zaliczyłam 32min biegania, skakankę, ABS i rozciąganie= razem 45min. Menu na dzisiaj: ś: płatki na mleku 1,5% IIś: grahamka z szynką białą, pomidorem, 2 mandarynki o: zupa jarzynowa p: 3 wafle ryżowe z dżemem jabłkowym, 1 banan k: serek wiejski lekki z otrębami. +1,5l wody niegazowanej 2 czerwone herbaty 100 brzuszków 5min Tone ABS Równo za tydzień dostanę okres i już czuję tego efekty:/ humorki mam nieznośne, brzuch wzdęty, do tego zaparcia. Nie wiem jak to bd z ważeniem we wt. :/
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
No i zjadłam wczoraj dodatkowo gotowaną kiełbasę z musztardą, grahamką+sok Pycholandia :/ By to spalić ćwiczyłam intensywnie przez 1,5h.
Menu na dziś: ś: Mleczny start bananowy z otrębami, 1 mandarynka IIś: jogurt Fantasia z otrębami, 1 banan o: 1 schabowy, ogórki p: jabłko, 3 wafle ryżowe z dżemem k: serek wiejski lekki z otrębami. +1,5l wody niegazowanej 3szkl. czerwonej herbaty 1kawa z mlekiem1,5%, cukier 100 brzuszków 5min Tone ABS może bieganie. Modlę się, by waga ruszyła do wt.
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
I jak dziewczyny? Zważyły się dzisiaj? Dzisiaj poniedziałek
![]() U mnie 63 kg na wadze, czyli 1 kg mniej niż w zeszłym tygodniu ![]() Czyli podsumowując: 21.11.11 - waga: 65,8 kg 05.12.11 - waga: 63 kg wzrost 173 cm cel I: 59 kg cel II: 55 kg Ja chce już to 59 znowu ![]() Dzisiaj wracam do ćwiczeń, bo ostatnio trochę sobie odpuściłam
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
hej hej wiem ze to niezdrowe ale musze na szybko.... nie bylo mnie w pl 2 lata a za miesiac jade na male wakacje wiec pasuje jakos wygladac. A co do szybkiego powrotu mam nadzieje ze sie opamietam po diecie (zakladajac ze dotrwam bo jak nie to bedzie kiepsko) i bede sie odzywiac normalnie o bedzie ok. Do dzis trwam dzielnie mysle ze najgorsze za mna, choc raz zjedlam spagetti to i tak mysle ze duzy sukces... Pozdrawiam i badzcie dzielne
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Panixyz ile chcesz schudnąć przez ten miesiąc??
Dzisiaj w końcu ruszyłam tyłek do cwiczeń, bo ostatnio w ogóle na nie nie miałam czasu. Przejechałam 20 km na rowerze (40 min), zrobiłam 8 min buns, 5 min na twisterze ale włączyłam sobie jeszcze Brazil Butt Lift i zrobiłam trochę z nimi ale jakoś nie przypadło mi to do gustu, 100 razy bardziej wolę Insanity, więc na zakończenie rozciąganie zrobiłam z insanity :P
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
21.11.11 waga: 65 kg
06.11.11 waga 63,4 kg cel I : 59 kg cel II: 56 kg wzrost: 168 cm Dobrze jest )
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
hmmm.... a ok 10 kg wiem ze to glupie ale czasu nie ma
i jak sie trzymacie ??
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
waga idzie w dół Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
06.12.11r. -0,8kg
waga początkowa: 59,50kg waga obecna: 57,60kg razem: -1,9kg. Bilans dnia: ś: muesli na mleku 0,5% IIś: chleb razowy z polędwicą, ogórkiem, 1 mandarynka o: na uczelni: chleb razowy z serkiem szczypiorkowym, 1 mandarynka p: w domu: makaron z sosem 4 sery z brokułami Knorr, jabłko k: jogurt naturalny Danone z otrębami. +1,5l wody niegazowanej 2szkl. zielonej herb. 100brzuszków 5min Tone ABS 32min biegania rozciąganie 10min. W sobotę okres;/ to bd sprawdzian, czy nie skuszę się na słodycze i obżarstwo.
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Ja na razie (nie zapeszając:P ) ogarniam:P ale boję się piątku, bo szykuje mi się impreza i to dosyć duża- urodziny dziadka (70).. Zna ktoś jakiś sposób(skuteczny) żeby "nie zgrzeszyć" i wytrzymać na diecie;>?
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
zapalenie wyrostka jest cudowne.
pięć kilogramów poszło ![]() no i niedługo wracam do Was
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
tylko przez jakieś dwa miesiące nie mogę zbytnio ćwiczyć..
no trudno, będę sobie dietować. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- a co bierzecie ze sobą takiego w miarę niskokalorycznego na uczelnię/ do pracy? Bo ja mam od zawsze z tym problem. Marzy mi się zjeść coś treściwego i lekkiego, a w praktyce wychodzi że mam jakąś maślankę i bułkę białą co zagryzam później grześkiem ;D |
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Złamałam się .. Jutro post !
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Macie jakiś pomysł jak przetrwać Święta?
![]() Ja studiuję w innym mieście i łatwiej mi się tutaj ograniczać, mieszkając bez rodziców. Już się boję na samą myśl (ale i cieszę! Nie wiem, no boje się. Nie wyobrażam sobie Świąt na diecie! Nigdy tak nie miałam. Zresztą nigdy się nie odchudzałam. Dopiero ostatnio, kiedy to po wakacjach przytyłam jakieś 5kg i żadnym sposobem nie umiem tego zmniejszyć - a jeśli się udaje, to na chwilę, a potem się łamę i jest efekt jojo ![]() A wiecie co jest najgorsze? Ograniczam się (nie jem prawie słodyczy - to u mnie b. duży sukces) od jakichś 2 tyg. i dobrze się trzymam nawet, a mobilizacją jest co? "Jeszcze tylko tydzień i już będziesz mogła zjeść świątecznego piernika, ciasta, na pewno dostaniesz też słodycze pod choinkę, wytrzymasz tyle!" i tylko to mi daje siłę do działania... ![]() Jakie to żałosne..
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Ja odchudzam się do Świąt, ale w Święta robię sobie przerwę
Święta są raz w roku :P Oczywiście bez żadnego obżarstwa, ale spokojnie będę sobie jeść świąteczne potrawy Coś ten wątek podupadł jakoś :P Ja się pochwalę jeszcze :21.11.11 - waga: 65,8 kg 17.12.11 - waga: 61 kg wzrost 173 cm Czyli prawie 5 kg mniej
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5kg, gratulacje!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Jutro do 19 na uczelni, obym nie podjadała między zajęciami, a sklepik kusi swoją wystawą. Mam już zaplanowane, co zjem i bd się tego trzymać.

kochana poczytaj trochę o zdrowym odżywianiu proszę Cię