|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suczka - proszę o pomoc nie radzę sobie
no wlaśnie na zasadzie "jaki kochany piesek jaką ladna kupke zrobił" uczyliśmy naszego tak an wszelki wypaek ze na dworze jaest chwalony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
ale mi się obrywa ... i słusznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
no moj pies dostawał z talerza tyle ile wyrzebrał i teraz m jednolta diete od roku i jakoś mu to secjalnie zycia nie uprzykrzyło ( chociaż teskni za smakiem kiełbaski) hmm.... mój pies lubi też ciasteczka dla .... koni :P fakt sa twarde ale jkoś daje rade a taki ciasteczko raz na jakiś czas mu nie zaszkodzi tak stwierdził wet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
frywolnyaniolku, jest masa psich ciasteczek i przysmaczków w sklepach zoo, napewno psu zasmakują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje, ze ona ja jest sama to czeka na Ciebie bardzo...., a potem juz chce na siebie zwrócić uwage i sie nie kontroluje swoich potrzeb. I rzeczywiście może być zadrosna o chłopaka.
Ciężka sprawa z tym, bo ja mam 4 psy, siedzą razem w domu i jest ok. Tez same przez około 8 godzin, nieraz dłuzej, ale nic nie narobią. Maja swoje złe dni, ale rzadko, ze cos tam przeskrobia, ale nie załątwiają się w domu. A moze też , ze ma na imię Sara ![]() ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
uspokoiłyście mnie troche .. dzisiaj ide do zoologicznego po ciasteczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Oto moje niewielkie nieszczęście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
śliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pies, jak już ktoś napisał, nie powinien doostaważ wogole wędlin. Zawierają one szkodaliwe dla psa konserwanty i inne substancje (które tak szczerze mowiac sa rowniez szkodliwe i dla ludzi, tyle, ze w duuuuzo mniejszym stopniu) Cytat:
![]() Ależ pięknotka.Cudowna psinka! ![]() Nie odpowiedziałaś- czy sunia jest wysterylizowana? I pamiętaj ![]() ![]() Po prostu chcemy Ci ułatwić życie ![]() Trzymaj się cieplutko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Pies sliczny
![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze to byłoby cudownie, ale z tego co zrozumiałam frywolnyaniolek pracuje bardzo długo i raczej nie będzie mogła częściej wychodzić. Chyba że naukę zacznie w weekend ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Z tego co piszesz to twoja sytuacja wcale nie jest taka zla.
Podstawowe fakty: -lubisz sunię i chciałabyś koniecznie poprawić wasze "współistnienie". Nie wiem ,może się mylę ale mam wrażenie ,że po odejsciu twego byłego, twój zal do niego przelał się trochę na suczkę -na zasadzie ,że nie dośc że odszedl to ci zostawił taki kłopot na glowie. Zdaje się, że za wspólnych czasów on raczej był jej włascicielem. Być może sunia również przeżyła jego odejscie i teraz jest o ciebie zazdrosna bo boi się,że znowu straci swego "pana" - suczka nie załatwia się w domu kiedy jesteś w pracy i w nocy -oznacza to,ze raczej nie jest to problem pęcherza czy jakiejś choroby ani koniecznosc jakiś ciągłych spacerów -piszesz ,że sunia zawsze zalatwia sięw domu mniej więcej o tej samej porze i z tego co zrozumiałam jest to zawsze jakis mniej więcej staly czas po jedzeniu. Czy w week-end je o tej samej porze i też zawsze w tym czasie chce się załatwić. Albo będziesz musiala wtedy wprowadzić dodatkowy spacer albo dawac jej jeść póxniej aby dostosowac jej potrzeby do ostatniego wyjscia. -psy czasami nie bardzo potrafią pokazać ,że mają potrzebę wyjścia -dla nich wyjście do przedpokoju może być wystarczającym sygnalem a jak nie reagujesz to się tam zalatwia. Jak jest przy tobie to piszczy . Na razie musisz po prostu zamykać jej dostep do przedpokoju jak jestescie razem w domu. Wtedy będziesz dokladnie widziala kiedy musisz z nią wyjśc. W ten sposób szybko poznasz jej rytm zalatwiania się i będziesz w stanie dostosować do niego spacery i porę karmienia Jeśli suczka załatwia się tylko w tym przedpokoju to być może będziesz go musiala zamykać trochę dłuzej ale to lepsze niż smród , sprzątanie i niepotrzebne nerwy. Po jakims czasie znikną zapachy które są dla niej dodatkową zachętą do załatwiania się tam i mam nadzieję wszystko wróci do normy. Mam też sunię ze schroniska ,która w ciągu dnia nigdy nie załatwia się w domu natomiast w nocy z 3 pokoi upatrzyła sobie jeden (inny niż te w krórych spimy) i tam niestety potrafi się zalatwiać. Wystarczy na noc zamknac drzwi tego pokoju i juz nie ma problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
"Moim zdaniem częstrze spacery wcale nie są potrzebne. Pies podobno jest w stanie wytrzymać nawet 24h bez załatwiania się - te parę godzin to naprawdę żaden problem"
yyyy.... no nie wiem czy tak jest wiemze jeśli sie psa będzie tak przetrzymywać za młodu to na starosć będzie mieć problemy z układem moczowym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
frywolnyaniolku jak tam? pracujesz już nad sunią? widać postepy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Polecam świetną książeczkę "Okiem psa" J. Fisher'a. Pomoże ci zrozumieć twoją psicę i dogadać sie z nią w sposób pokojowy..
![]() Pozdrawiam.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moj piesek ma juz 3 lata, był uczony, żeby siusiac na dworze, jednak ostatnio dzieje się z nim coś dziwnego. Nigdy wcześniej nie zdarzało mu się siusiać w domu ( nie licząc naprawde sporadycznych wyjątków)
Ostatnio jednak ciagle sika na wazon stojący w pokoju (taki duzy, stoi podlodze) Był za to karcony wiele razy, jednak nic to nie pomoglo. Wie, że źle robi, bo jak tylko nasika to ucieka i sie chowa. Zdarza mu sie też obsikac jakieś inne rzeczy stojące w kącie. Nie wynika to z tego, że nie chodzi często na dwór, bo wychodzi naprawdę często i sam umie sie dopomniec jeśli czuje taką potrzebę. Nie wynika to też z tego raczej, że chce znaczyć swoje terytorium, bo nikt nowy ( ani zwierze ani czlowiek) nie pojawil sie w moim domu ostatnio. Zupełnie nie wiem co robic, rodzice są już wściekli, podłoga w pokoju zaczyna odchodzić, a jemu zdarza się to średnio 2 razy dziennie, czasem nawet więcej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem z pieskiem.. siusianie
W dobrych sklepach zoologicznych można kup[ić preperaty które zachęcają lub zniechęcają psa do sikania w miejscu popryskanym. Ja na twoim miejscu bym taki kupiła zniechęcający i popryskała dany kąt :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z pieskiem.. siusianie
Cytat:
![]() Będę musiała poszukać. Dziękuję JOJO12 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
PS.moja sunia tez jest ze schroniska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Sikający szczeniak - prolem (;
Cześć, dziewczyny
![]() od czterech dni mam w mieszkaniu około 1,5 miesięcznego szczeniaka, mieszańca. odratowany - mial zostać utopiony u mojej rodziny na wsi, bo tam tak załatwia się zbędne zwierzaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sikający szczeniak - prolem (;
Mój pies już od dawna nie sika domu, ale jeśli chcesz mogę ci na e-maila przesłac skany z książki w której jest napisane jak nauczyc psa załatwiac swoje potrzeby na polu, korzystałam z tej ksiązki kiedy mój pies był mały.
![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
I rady pomogły? Więc poproszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Już wysłałam
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Nie podawaj tak maila, bo za chwile zasypie cie masa spamu. Wedydtuj go jak najszybciej a na przyszlosc podawaj adres przez PW, albo w taki sposob, aby boty przeszukujace fora nie rozpoznaly go jako mail, np mail[at]wp.pl, mail.malpa.wp.pl, mail[na]wp.pl
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
No przecież psa trzeba tego nauczyć. Dla niego to nie jest naturalne.
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą spamu dużo i tak nie dociera. Właśnie pytam jak go tego nauczyć (; |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Mój się nauczył w mig w banalny sposób => jak zrobi coś w domu to przybiec i (koniecznie na gorącym uczynku!) krzyknąć na niego na przykład "fuj, niedobry piesek". Grunt żeby zrozumiał że to źle. Jak zrobi cokolwiek na polu to (znowu na gorącym uczynku) wylewnie pochwalić, nawet dać nagrodę. "wspaniale, dobry piesek".
Zobaczysz, że po paru razach załapie o co biega ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Wyprowadzaj pieska zaraz jak się obudzi i jeszcze kilka razy w ciągu dnia. Niech załatwi się w tym samym miejscu. Jeśli zrobi kupkę czy siku pogłaszcz go i mów , że dobry piesek. Swoją suczkę nauczyłam załatwiania się w ciągu tygodnia. Życzę cierpliwości tym bardziej, ze to tylko 6 tygodniowy maluszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Mam identyczną sytuację co ty. Mam małego szczeniaka rasy Shih-Tzu. Po wszystkich szczepieniach suczka może dopiero wychodzić spokojnie na dwór i kontaktować się z innymi zwierzakami bez obawy o poważną chorobę. Ja załatwiam problem tak. Zawsze po jej posiłku kładę ją na matę dla szczeniąt do nauki załatwiania się. Jest to po prostu duża rozkładana pielucha. Popytaj się w sklepach zoologicznych, nie wszędzie są. Kosztują mniej więcej 2 zł za jedną sztukę jednorazową. Raz tylko udało się jej trafi. też robi mi na dywany. Pozwijałam je i robi na podłogę. Chodzę za nią i sprzątam. Z Twoim pieskiem powinnaś wychodzić jak najczęściej. Nie krzycz na niego gdy cię troszkę nie posłucha. A chwal gdy coś dobrze zrobi. Pieszczoty, smakołyki czy po prostu zabawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.