![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne postanowienia, grupa wsparcia- część II- rok 2012
Witamy witamy
![]() U mnie nadal zero brzuszków, za to ściągnęłam na dysk wszystkie serie "Przyjaciół" i katuję kompa cały boży dzień ![]()
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
u mnie oszczedzanie na razie stoi bo jestem w PL na urlopie i nie da sie oszczedzic ale zaraz jak wroce zaczynam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia do paszportu/dowodu to serio jakaś masakra przeważnie. Mi tak wycięli zdjęcie do prawka, że wyglądam jak chomik ![]() ![]() Claudia, też bym sobie Przyjaciół pooglądała ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Mam kilka na ten rok, jeden już zrealizowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie ten rok ma mi upłynąć pod znakiem "robienia czegoś dla siebie". Trochę niemiłego się działo ostatnio, dlatego chciałabym pomyśleć teraz o sobie. Oto reszta moich postanowień: -Dalej jeździć konno (bo zaczęłam, aż w listopadzie) -Czytać więcej książek (nie tych naukowych) Jest okej, już dwie pozycje ogarnęłam ![]() -Poznawać muzykę, doznawać jej na koncertach - trochę dziwne, niby każdy słucha muzyki, ale ja chcę szukać więcej, chłonąć więcej! -Zrobić sobie tatuaż (tylko... nie mam wzoru...) -Od wiosny zaczynam biegać, muszę, przypilnujcie mnie ![]() -Wrócić do robienia biżuterii. Te takie bardziej, hm, "materialne". Z tych dla duszy - -Uwolnić się od toksycznych znajomości, nie zaprzątać sobie nimi więcej głowy -Nie wątpić w moc uczuć -Walczyć z całych sił o to, na czym najbardziej zależy, bo najgorsze wyrzuty sumienia, to chyba są wtedy, gdy się wie, ze nie zrobiło się wystarczająco dużo w danej sprawie -Ogólnie, uśmiechać się, patrzeć pogodnie w przyszłość, starać się być lepszym człowiekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Chemiczna czarownica, jaką lustrzankę sobie kupiłaś? I może pochwaliłabyś się zdjęciami?
![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Eh, mam wrażenie że za mało robię żeby spełniać moje postanowienia.. nie wiem co jeszcze powinnam zrobić.
Niby odhaczam każdy po kolei, ale ciągle mam uczucie niedosytu.... ![]() Co jeszcze robić?!
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na razie zdjęciami niestety się nie pochwalę - sesja nie pozwala mi się rozwijać artystycznie, zresztą naukowo też się jakoś super nie rozwijam, ale co tam ![]() Pochwalę się, tylko ze mnie totalna amatorka jest, dopiero się będę uczyć ![]() Cytat:
![]() Może za dużo sobie wzięłaś na siebie? Stąd ta chwilowa niemoc. Czujesz, że mogłabyś zrobić więcej może w sensie jakiegoś większego urozmaicenia sobie życia, ale najpierw trzeba się zmierzyć z tym, co sobie umyśliłaś, więc ze spokojem, to wymaga tylko wprawy ![]() Najważniejsze, to sprężyć poślady i trzymać się tego, co raz się powiedziało, to zdecydowanie dobry trening silnej woli. A zapewniam Cię, że lepiej chociaż trochę próbować coś zdziałać niż siedzieć i patrzeć z założonymi rękami, jak życie przepływa między palcami i w sumie, nic z niego nie zostaje. Już to kiedyś przerabiałam, nie polecam. Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys i szybko Ci przejdzie, docenisz, że jednak starasz się coś robić i zmotywuje Cię to - na dłużej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Duszaniola
Kochana! Męczysz się z Playem biedactwo? Ja wyprowadzając się do Wrocławia prawie 3 lata temu podpisałam z nimi cyrograf - ups, umowę ![]() ![]() ![]() Co do zdjęć paszportowych, to wspominam ten dzień, kiedy pojechałam jakieś 3-4 lata temu odebrać paszport i pani wyświetliła go na takim dużym ekranie.... Widok mojej jajowatej głowy i suma ogólnych wrażeń gwałcących moje poczcie estetyki (zdjęcie i to w powiększeniu) to była mocna rzecz.... I ci wszyscy ludzie którzy to widzieli! OMG Co do realizowania postanowień, to realizując jedno - rzucenie palenia - (to już tydzień, juhuuuu!) nauczyłam się....robić na drutach! Musiałam czymś zająć ręce i mama zaproponowała, że mi pokaże. Nie mogę w to uwierzyć bo zawsze byłam na bakier z wszelkimi czynnościami godnymi dobrej gospodyni, a tu proszę! Na starość wróciłam do kądzieli ![]() ![]()
Dzień bez dobrej książki jest dniem straconym... Dążenie do perfekcji jest szokująco nakręcające pomimo kosztów, zachodu i wyrzeczeń... Edytowane przez Claudia Czas edycji: 2012-01-18 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
też mam playa, dzięki Bogu był brany opcjonalnie i poza tym mam jeszcze neostradę, w ogóle nie wiem jak oni naliczają te mb pobrane bo cały rok był lajt oglądałam i seriale i filmy i nagle bach w styczniu gdzie tak naprawdę wchodziłam na pocztę miałam miesięcznie wykorzystany limit 10gb mówie ku*wa z czym do ludzi, napisałam reklamacje to ofc wmawiaja mi wirusa.... mam najlepszego antynaświecie chcialam babie odpisać ale spoko, tatuś zrobi rozróbę, jest w tym lepszy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Nie straszcie mnie dziewczyny, bo z tym playem to ja się jeszcze długo pomęczę. Bo mieszkam teraz z chłopakiem, a on właśnie umowę ma i zerwać nie można, drugiego neta brać się nie opłacało, bo za dużo by wyszło. Więc się męczę z limitami. A ja jako fanka seriali mam z tym spory problem
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- A w ogóle to się pochwalę! Zaliczyłam w końcu biochemię ![]()
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Gratuluje
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zatem idę na fitness ^^ chudnięcie jest aktualnie najprzyjemniejsze, szkoda, że nie jest równie efektywne.. Claudia Mam pytanie co do Twojego opisu. Chcesz mi powiedziec, że nie pijesz W OGOLE alkoholu od września 2010?!?!?! Naprawdę?!?! ps. gratuluje fajek.
Nie piję: 20 dni [sic!] Waga: ![]() ![]() Edytowane przez jolkah Czas edycji: 2012-01-18 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Jolkah
Tak kochana, dokładnie ![]() ![]() Podobnie było z kawą. Nie piłam jednej-dwóch dziennie ale od razu z 6 co najmniej i to "fusiar" z 3 czubatych łyżeczek ![]() Tak to już u mnie jest, wóz albo przewóz, jak się odchudzam, to zrzucę te 5-7 kg bardo szybko, jak sobie folguję to potrafię tyle przytyć jeszcze szybciej. Ciężka natura ... ![]() Co do Playa to ja miałam umowę na 2,5 roku, jak się skończyła to odtańczyłam taniec deszczu ![]() Duszaniola - GRATKI!!! ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
dobra laski
![]() ![]() ![]()
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
No w moim przypadku jest problem miesiąc wytrzymac bez alkoholu, a co dopiero 1,5 roku. Dla mnie to spektakularne biorąc pod uwagę, że Caludia jest niwątpliwie młoda osobą. Aktualnie, w 'naszym' pokoleniu to dośc niesamowite, że ktoś ot tak przestał pić i nie pije W OGÓLE alkoholu. Takie jest moje zdanie.
A jeszcze wyjaśniając, ja lubię alkohol... lubię się napić, alkohol zawsze dodawał mi pewności siebie, tym bardziej jest to dla mnie cięzkim wyzwaniem. Nie umiałabym sie go wyrzec na zawsze i całkowicie tak jak papierosów.. Aktualnie zrobiłam sobie przerwę i strasznei walczę sama ze sobą, nie piję 12 dni, ale tak naprawdę nie miałam aktualnie żadnej imprezy pod reką, żeby pójść i na trzeźwo się spróbować bawić.. Wiem, ze to okropnie brzmi, ale wbrew pozorom nie jestem alkoholiczką, bo nie piję sama i nie zapijam problemów / smutków. Po prostu miałam nawyk i przyzwyczajenie i teraz z tym walczę. Koniec z upijaniem się... :/ Cytat:
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
ja musiałam odstawić z kwestii zdrowotnych najgorsze jest to, że tak naprawdę w knajpie nie ma co wypić, jest ok piwo i masa alkoholów i drinków ale poza jest głównie tylko cola, raz byłam w miejscu w którym były bezalkoholowe drinki z palemką ale niestety splajtowała. Nie piję od nie wiem kiedy w sylwka słownie łyk tak symbolicznie ale tak napić, żeby się napić to chyba ostatnio w październiku.
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Girlonthebridge - Powodzenia kochana, na bank wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Jolkah - Zaskakujące jak Twój opis a propos alku odzwierciedla moje podejście do sprawy dawniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję. ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do moich postanowień - schudłam 2 kg, ale to dlatego, że miałam problemy żołądkowe i nic praktycznie nie mogłam jeść. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
ja na razie wydaje kase, na urlopie jestem dentysta fryzjer okulista i te sprawy
ale na fryzjerze zaoszczedzilam za darmo koncowki mi podciela bo stale do niej chodze heheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
jolkah dla mnie to całkiem normalne..
![]() ![]() ![]() mój ex np ma 20 lat a nie tyka alkoholu w ogóle i ma podpisaną krucjatę (zobowiązanie abstynencji) do końca życia ![]() A moje podsumowanie: 1. nie ćwiczyłam bo mam @ 2. zmieniłam moje żywienie 3. zerwałam z TŻ 4. przeczytałam "Nad Niemnem" zaczynam "Lalkę" 5. ogarnęłam mój plan przygotowania się do konkursu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [i w moim przypadku chodzi o to, że nie tyle piję często co OKROPNIE dużo na raz, bo właśnie nie mam umiaru... :/] Cytat:
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Girlonthebridge, powodzenia, Kochana! trzymam kciuki mocno, mocno! Wracaj szybko - i do nas, i do zdrówka
![]() Co do tego tematu o alkoholu, który się rozwinął, jeśli chodzi o mnie, to powiem tak - nie czuję potrzeby odmawiania go sobie, zawsze mam umiar, zawsze wszystko pamiętam i nad wszystkim panuję. Powiem szczerze, że rzadko kiedy spotykam kogoś niepijącego. Ale fakt - jak ktoś nie może, bo np. bierze antybiotyk czy coś, to nie gnębimy, tylko stawiamy sok, bo liczy się, że ta osoba jest z nami, bawi się z nami i jest miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
hejo, wróciłam, operacja przesunięta.
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że wróciłaś, ale niedobrze, że operacja przesunięta. Długo poczekasz?
GirlOFDeath, czyżby sesja? ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem, jutro mają dzwonić kurczę z jednej strony super bo już mi się łzy zbierały jak mi opaskę założyli i paradowałam w piżamce po korytarzu z drugiej... chciałam zacząć chodzić spokojnie na siłownie jakieś zabiegi ujędrniające a tak to ciągle muszę być w gotowości bojowej.
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a znajomi zawsze tekst 'kobieto?! Piłaś?!' ja odpowiadam grzecznie że nie. A oni mina tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za wsparcie ![]()
![]() |
![]() |
#120 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
no kurde zobaczym jak to wszystko się potoczy. jutro mijają 2 tyg i będzie moja pierwsza impreza, na którą w ciągu tych 14 dni pójdę, oczywiście nie mam zamiaru pić, to się okaże jak będzie.. Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.