Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 13:38   #91
Promykas
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Robią robią. Ale wiesz plamienia too jeszcze nie @A jak nie teraz to w nastepnym cyklu si uda

No i @ sie nie rozkręcił , plamienia znikome bo , że tak powiem na zewnątrz nic nie mam tylko wiadomo gdzie piersi mi pobolewają od wczoraj, wiec co jednak @ przyjdzie ??? Jessuuu poprzestawiało się wszystko chyba. A u Ciebie jak ????
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:37   #92
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
No i @ sie nie rozkręcił , plamienia znikome bo , że tak powiem na zewnątrz nic nie mam tylko wiadomo gdzie piersi mi pobolewają od wczoraj, wiec co jednak @ przyjdzie ??? Jessuuu poprzestawiało się wszystko chyba. A u Ciebie jak ????
No wiesz ale z tego co piszesz to na dobre jeszcze sie nie rozkreciła A u mnie poki co jeszcze cisza. Co prawda dzisiaj doopiero 30 dzien cyklu ale wiesz.....Jakąś tam znikomą nadzieje mam że nie przyjdzie.....Ale wiesz co? Cos mam jednak przeczucie ze i do mnie przyjdzie

22,03,2012 Aniołek
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:41   #93
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiesz ale z tego co piszesz to na dobre jeszcze sie nie rozkreciła A u mnie poki co jeszcze cisza. Co prawda dzisiaj doopiero 30 dzien cyklu ale wiesz.....Jakąś tam znikomą nadzieje mam że nie przyjdzie.....Ale wiesz co? Cos mam jednak przeczucie ze i do mnie przyjdzie

Ach te @ jedne, po cholere nam potrzebne są u mnie plamienie zanikło, ale pobolewa mnie jakbym @ zaraz miała dostać, liczę się z nią na dniach. Trzymam kciuki za Ciebie mocno
Stary 2012-01-26, 17:34   #94
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Ach te @ jedne, po cholere nam potrzebne są u mnie plamienie zanikło, ale pobolewa mnie jakbym @ zaraz miała dostać, liczę się z nią na dniach. Trzymam kciuki za Ciebie mocno
Trzymaj trzymaj mocnoAle ja też coś czuje że ci dorównam i niebawem się przywitam z nia Chociaż oczywiście bym nie chciała. Ale coś mnie brzuch pobolewa czasami..Ale póki co plamień nie mam ani nicOna nas wykonczy

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-27, 06:42   #95
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj trzymaj mocnoAle ja też coś czuje że ci dorównam i niebawem się przywitam z nia Chociaż oczywiście bym nie chciała. Ale coś mnie brzuch pobolewa czasami..Ale póki co plamień nie mam ani nicOna nas wykonczy
Nooo mi nigdy aż tak się nie spóźniała, najpóźniej przez zmianę klimatu raz w roku na wakacjach spóźniła mi się do 34dc , a dziś już 36dc wiesz mnie się wydaje, że to wszystko te piguły na 100% piersi mnie pobolewają ale lekko, plamienia się skończyły i jest sucho jak pieprz i poza tym już nic mi nie dolega. Nie cierpię @
Ciekawe co u Ciebie dziś ?
Stary 2012-01-27, 07:59   #96
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Nooo mi nigdy aż tak się nie spóźniała, najpóźniej przez zmianę klimatu raz w roku na wakacjach spóźniła mi się do 34dc , a dziś już 36dc wiesz mnie się wydaje, że to wszystko te piguły na 100% piersi mnie pobolewają ale lekko, plamienia się skończyły i jest sucho jak pieprz i poza tym już nic mi nie dolega. Nie cierpię @
Ciekawe co u Ciebie dziś ?
Dzien dobry promykasku
A u mnie bez zmian. Brzuszek nadal czasami pobolewa, ale @ jeszcze nie przyszła. Ja też zawsze miałam wmiare regularnie. Ale tez mam przeczucie ze spoznia mi się przez te tabletki jakoś niebawem nadejdzieTo co Tobie juz sie skonczyla?

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-27, 08:07   #97
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry promykasku
A u mnie bez zmian. Brzuszek nadal czasami pobolewa, ale @ jeszcze nie przyszła. Ja też zawsze miałam wmiare regularnie. Ale tez mam przeczucie ze spoznia mi się przez te tabletki jakoś niebawem nadejdzieTo co Tobie juz sie skonczyla?
jeszcze się nie zaczęła, poplamiłam jeden dzień, ale tak malutko i cisza. Kurcze nie wiem co jest, wydaje mi się, że organizm szaleje, ale dzis ide po test bo muszę wykluczyć ciążę i potem spokojnie czekac na @. Jakoś w sumie nigdy nie wierzyłam, żeby udało nam się tak od razu, ale takich sensacjach po pigułach nie spodziewałam się . Kiedyś kilka lat temu tez brałam te same potem przestałam i @ przyszła normalnie w terminie bez problemów. Jednak chyba im człowiek starszy tym gorzej różne rzeczy przechodzi
No nic czekamy, a Ty testujesz ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 08:14   #98
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze się nie zaczęła, poplamiłam jeden dzień, ale tak malutko i cisza. Kurcze nie wiem co jest, wydaje mi się, że organizm szaleje, ale dzis ide po test bo muszę wykluczyć ciążę i potem spokojnie czekac na @. Jakoś w sumie nigdy nie wierzyłam, żeby udało nam się tak od razu, ale takich sensacjach po pigułach nie spodziewałam się . Kiedyś kilka lat temu tez brałam te same potem przestałam i @ przyszła normalnie w terminie bez problemów. Jednak chyba im człowiek starszy tym gorzej różne rzeczy przechodzi
No nic czekamy, a Ty testujesz ?
No to testuj i odrazu daj znacJa jesli nie dostane, to zatestuje w niedziele rano. Niektore dziwczyny mówia że może byc za wczesnie zebyy cos pokazalo, ale chyba zaryzkuje. ja dzis mam 32dc wiec w niedziele bedzie 34dc.

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-27, 08:17   #99
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
No to testuj i odrazu daj znacJa jesli nie dostane, to zatestuje w niedziele rano. Niektore dziwczyny mówia że może byc za wczesnie zebyy cos pokazalo, ale chyba zaryzkuje. ja dzis mam 32dc wiec w niedziele bedzie 34dc.
No pewnie, że dam znać . Chyba, że jeszcze zaczekam Jak to za wcześnie? Niektóre testują jeszcze przed terminem @ i wychodzą im dwie kreseczki a my zobacz jakie długie cykle już mamy, jakby coś było to na pewno już test pokaże.
Stary 2012-01-27, 08:21   #100
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
No pewnie, że dam znać . Chyba, że jeszcze zaczekam Jak to za wcześnie? Niektóre testują jeszcze przed terminem @ i wychodzą im dwie kreseczki a my zobacz jakie długie cykle już mamy, jakby coś było to na pewno już test pokaże.
Wiesz znam przypadki ze ktos zrobił test po jakis 7 dniach spoznionej @ i wyszedl negatywny ,a nastepnego dnia zrobiil jaki inny test i wyszedl pozytywny. Wiiec roznie to bywaJa jak robiłam kilka dni temu taki jakis zwykly to była jedna

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-27, 08:24   #101
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz znam przypadki ze ktos zrobił test po jakis 7 dniach spoznionej @ i wyszedl negatywny ,a nastepnego dnia zrobiil jaki inny test i wyszedl pozytywny. Wiiec roznie to bywaJa jak robiłam kilka dni temu taki jakis zwykly to była jedna
Ha i się nie przyznałaś, że testowałaś może owulacja przez pigułki była opóźniona, czekaj i testuj w niedzielę. Ja dziś zatestuję tak od razu bez porannego moczu, w końcu u mnie to już prawie 7 dni po terminie @.
Mnie się wydaje , że owu miałam w tym cyklu, bo miałam śluz płodny tylko, że aż dwa razy Kurcze ja mam nadzieję, że żadna torbiel mi się nie zrobiła tylko na jajniku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 08:33   #102
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Ha i się nie przyznałaś, że testowałaś może owulacja przez pigułki była opóźniona, czekaj i testuj w niedzielę. Ja dziś zatestuję tak od razu bez porannego moczu, w końcu u mnie to już prawie 7 dni po terminie @.
Mnie się wydaje , że owu miałam w tym cyklu, bo miałam śluz płodny tylko, że aż dwa razy Kurcze ja mam nadzieję, że żadna torbiel mi się nie zrobiła tylko na jajniku
Nie martw sie na zapasNo mi poki co spoznia sie dopiero jakies 2lub 3 dni,wic to nie to samo co 7Kochana 3mam kciuki za ciebie

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-27, 08:37   #103
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw sie na zapasNo mi poki co spoznia sie dopiero jakies 2lub 3 dni,wic to nie to samo co 7Kochana 3mam kciuki za ciebie
Ja w moją ciążę nie wierzę ani trochę po prostu jestem przekonana, że nie ale wykluczyć ja mogę tylko przez test . Jak będzie negatywny to nie wiem jeszcze zaczekam trochę a potem do gina pójdę , żeby zobaczył co się dzieje.
Ech trzymam kciuki i za Ciebie
Stary 2012-01-27, 13:36   #104
Promykas
Wtajemniczenie

Dwie krechy , jestem w szoku. Więcej napisałam na starania o dzidziusia cz.II . i zdjęcie wkleiłam testu. Może to zaburzenia hormonalne???? A ja plamiłam wczoraj , Boże
Stary 2012-01-27, 15:55   #105
zoffka
Raczkowanie

Promykas gratulacje

Pamiętam, że jak zrobiłam test, to też nie wierzyłam, bo jedna kreska była bardzo blada. Ale była Też sobie wmawiałam, że to przez tabletki, że mam jakieś zaburzenia hormonalne... Ba, nawet w menopauzę byłąm w stanie prędzej uwierzyć, niż w to, że tak po prostu się udało

Jeśli chodzi o plamienia, to ja miałam dwa, takie brązowe. Jedno implantacyje i drugie w terminie miesiączki. Podobno to się zdarza i jest normalne.

Będzie dobrze
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 16:13   #106
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Promykas gratulacje

Pamiętam, że jak zrobiłam test, to też nie wierzyłam, bo jedna kreska była bardzo blada. Ale była Też sobie wmawiałam, że to przez tabletki, że mam jakieś zaburzenia hormonalne... Ba, nawet w menopauzę byłąm w stanie prędzej uwierzyć, niż w to, że tak po prostu się udało

Jeśli chodzi o plamienia, to ja miałam dwa, takie brązowe. Jedno implantacyje i drugie w terminie miesiączki. Podobno to się zdarza i jest normalne.

Będzie dobrze
A u mnie od razu druga krecha się pojawiła a ja czy jak spodki i gapię się i mówię ja pi....ę nie wierze !!!! W ogóle nic nie czuje , instynkt mi nic nie podpowiadał , byłam przekonana w 100% , że to przez piguły , test zrobiony tylko do potwierdzenia moich przekonań !!!
I poleciałam po drugi test, a pani w aptece mówi do mnie: domyślam się , że pozytywne , a ja mówię, nie wierzę, w to co zobaczyłam śmiała się i powiedziała, że następny raz widzi mnie z flaszką na oblewaniu

Mam nadzieję, że te plamienia to tylko takie nic , bo kurczę blade, w poniedziałek postaram się do gina dostać, niech poradzi coś na to, choć to wcześnie bo od ostatniej @ minęlo 5 tyg.
Jjeu nie wierzę
Stary 2012-01-27, 16:44   #107
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Dwie krechy , jestem w szoku. Więcej napisałam na starania o dzidziusia cz.II . i zdjęcie wkleiłam testu. Może to zaburzenia hormonalne???? A ja plamiłam wczoraj , Boże
Kochana gratulue. Ciesze sie ze Ci sie udalo

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-28, 06:20   #108
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana gratulue. Ciesze sie ze Ci sie udalo

Bede przyjmowała gratulacje jak zobacze na usg, że z fasolką wszystko ok. bo teraz mam schizy , że nic nie czuję , nie czuję się ciążowo
Stary 2012-01-28, 14:44   #109
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Bede przyjmowała gratulacje jak zobacze na usg, że z fasolką wszystko ok. bo teraz mam schizy , że nic nie czuję , nie czuję się ciążowo
Nie stresuj sie kochana na zapas. Wszystko bedzie ok

22,03,2012 Aniołek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-29, 10:20   #110
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie stresuj sie kochana na zapas. Wszystko bedzie ok
U mnie objawów brak jakichkolwiek i schizuje
A u Ciebie jak tam, testowałaś dziś?
Stary 2012-01-29, 17:59   #111
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
U mnie objawów brak jakichkolwiek i schizuje
A u Ciebie jak tam, testowałaś dziś?
To są poczatki wiec objawow mozesz nie miec jeszcze. A ja nie testowalam, stwierdzilam ze poczekam jeszcze z 2 dni i jesli nie dostane to zrobie test. Wiesz nie chce sie znow rozczarowac

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-30, 06:34   #112
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
To są poczatki wiec objawow mozesz nie miec jeszcze. A ja nie testowalam, stwierdzilam ze poczekam jeszcze z 2 dni i jesli nie dostane to zrobie test. Wiesz nie chce sie znow rozczarowac
Ale w końcu musisz zrobić test jak @ nie ma, tak jak ja go zrobiłam i pewnie tak jak ja zdziwisz się nie mało Jestem z Tobą i czekam na wieści
Stary 2012-01-30, 07:40   #113
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Ale w końcu musisz zrobić test jak @ nie ma, tak jak ja go zrobiłam i pewnie tak jak ja zdziwisz się nie mało Jestem z Tobą i czekam na wieści
Musze, musze. Chyba ze dostane.W ktorym dniu ty robilas? Ja czuje ze znow sie rozczaruje I

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-30, 13:27   #114
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze, musze. Chyba ze dostane.W ktorym dniu ty robilas? Ja czuje ze znow sie rozczaruje I

Ja test zrobiłam w 36dc , 6 dni po spodziewanym teoretycznie terminie @ , i to zrobiony popołudniu i wyszły od razu II krechy. Jak będziesz miała I to jeszcze super seks przed Wami bo ja póki nie pójdę do gina z seksu zero przyjemności bo mam schizy . Żaden lekarz mnie nie chce przyjąć , wszędzie terminy za ok. 3-4 tygodnie. W końcu na piątek umówilam się z moim , ale do niego muszę teraz jechać 50km w jedną stronę i nawet usg nie ma w gabinecie więc nic nie sprawdzi
Stary 2012-01-30, 17:10   #115
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Ja test zrobiłam w 36dc , 6 dni po spodziewanym teoretycznie terminie @ , i to zrobiony popołudniu i wyszły od razu II krechy. Jak będziesz miała I to jeszcze super seks przed Wami bo ja póki nie pójdę do gina z seksu zero przyjemności bo mam schizy . Żaden lekarz mnie nie chce przyjąć , wszędzie terminy za ok. 3-4 tygodnie. W końcu na piątek umówilam się z moim , ale do niego muszę teraz jechać 50km w jedną stronę i nawet usg nie ma w gabinecie więc nic nie sprawdzi
No niestety czesto sa takie terminy. Ja zatestuje jutro, zobaczymy co to bedzie. Ale tak jak powiedzialam wczesniej obawiam sie ze dostane, bo momentami mnie pobolewa lekko brzuch ale to juz dluzszy czas a @ nie ma. A ty mialas jakies objawy?

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-31, 00:31   #116
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

Czesc dziewczyny
wlasnie czytalam ten watek od poczatku i gdy ty promykasku powiedzialas ze plamienia ci znikly wiedzialam ze jestes w ciazy
moja przyjaciolka iala dokladnientak jak ty...pobolewaly ja piersi jak na miesiaczke, dostala brazowe plamienia ktore zanikly...i teraz jej dzidzia ma 4 mies.
Tak wiec gratuluje ))

A TobieMonika_uk zycze II

ja wciaz na tabletkch ale bedziemy z TZ (taak jak wy..mieszkamy razem, pierscionk na palcu..ja nie mlodnieje-28 i on tez - 36)
No wiecbedziemy sie starac od wakacji...ale ja bym juz bardzo chciala. Tylko nas jeszcze przeprowadzka czeka wiec wolala bym byc pomocna a nie okupowac lazienke ;-)
Tak wiec czytam rozne fora, zbieram informacje i wasze doswiadczenia.
i sie nie moge doczekac!!!
powiedzcie mi czy bierzecie kwas foliowy? jelsi tak na ile przed zaczelyscie brac???
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 06:36   #117
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety czesto sa takie terminy. Ja zatestuje jutro, zobaczymy co to bedzie. Ale tak jak powiedzialam wczesniej obawiam sie ze dostane, bo momentami mnie pobolewa lekko brzuch ale to juz dluzszy czas a @ nie ma. A ty mialas jakies objawy?

Testuj , jestem ciekawa co Ci wyszło???? PISZ !!! bo umrę z ciekawości trzymam kciuki !!
Mnie bolał brzuch jak na @ właśnie dłuuuugi czas, i krzyż do tego, piersi leciuteńko. A teraz piersi mnie nie bolą, tylko sutki same "rodzynki" i nic poza tym . I żadnych objawów , no żadnych !!! Dziś podzwonię do lekarzy prywtanych może mnie ktoś w koncu przyjmie

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
wlasnie czytalam ten watek od poczatku i gdy ty promykasku powiedzialas ze plamienia ci znikly wiedzialam ze jestes w ciazy
moja przyjaciolka iala dokladnientak jak ty...pobolewaly ja piersi jak na miesiaczke, dostala brazowe plamienia ktore zanikly...i teraz jej dzidzia ma 4 mies.
Tak wiec gratuluje ))

A TobieMonika_uk zycze II

ja wciaz na tabletkch ale bedziemy z TZ (taak jak wy..mieszkamy razem, pierscionk na palcu..ja nie mlodnieje-28 i on tez - 36)
No wiecbedziemy sie starac od wakacji...ale ja bym juz bardzo chciala. Tylko nas jeszcze przeprowadzka czeka wiec wolala bym byc pomocna a nie okupowac lazienke ;-)
Tak wiec czytam rozne fora, zbieram informacje i wasze doswiadczenia.
i sie nie moge doczekac!!!
powiedzcie mi czy bierzecie kwas foliowy? jelsi tak na ile przed zaczelyscie brac???

Cześć
Te plamienia to faktycznie dziwne były bo pierwszy raz takie coś miałam. Oj trzymajcie kciuki za moją fasolkę, żeby tam była
A kwas foliowy biorę od początku grudnia i wcześniej brałam witaminy dla kobiet, ale jak zobaczyłam II to je odstawiłam od razu bo kobiety w ciąży nie mogą och brać , mają żeń szeń w składzie.
A kwas powinnam brać wcześniej, tylko, że starania miały być o miesiąc później no ale cóż wyszło jak wyszło mówi się, że przynajmniej 3 miesiące przed trzeba już zacząć łykac i do końca 1 semestru .
Trzymam kciuki za Ciebie i za fasolkę u nas też podobnie ,czas już leciał, w maju skończę 29 lat a TŻ 35 ale i instynkt mnie ogarnął wieeeelki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 07:11   #118
Monika_uk
Rozeznanie

Hej Promykasku. No mnie wlasnie tez juz jakis czas tak brzuch pobolewa. A wiec testowałam dzisiaj....Kupiloam test w ktorym bylo napisane ze wynik w ciagu 7 minut ale moze sie pojawic do 20, powyzej 30minut niewazny. Ujrzałam po 9 lub 10 minutach druga kreske, ale jest bardzo blada, tzn o wiele wiele jasniejsza niz ta pierwsza. (ledwo ja dojrzalam)Kupie jeszcze jeden test i powtorze dzisiaj, i za jakies dwa dni. Mysle ze za jakies 2godziny skocze do apteki. Wiesz co jak zobaczylam ta druga kreche to pojawila sie wielka nadzieja, ale boje sie ze to tylko nadzieja...

22,03,2012 Aniołek
Stary 2012-01-31, 07:35   #119
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Promykasku. No mnie wlasnie tez juz jakis czas tak brzuch pobolewa. A wiec testowałam dzisiaj....Kupiloam test w ktorym bylo napisane ze wynik w ciagu 7 minut ale moze sie pojawic do 20, powyzej 30minut niewazny. Ujrzałam po 9 lub 10 minutach druga kreske, ale jest bardzo blada, tzn o wiele wiele jasniejsza niz ta pierwsza. (ledwo ja dojrzalam)Kupie jeszcze jeden test i powtorze dzisiaj, i za jakies dwa dni. Mysle ze za jakies 2godziny skocze do apteki. Wiesz co jak zobaczylam ta druga kreche to pojawila sie wielka nadzieja, ale boje sie ze to tylko nadzieja...
Nadzieja jest, kup test i zrób jutro z rana znowu i potem powtórz za dwa dni . Jasna kreska może oznaczać , że to bardzo wczesna ciąża. Jest nadzieja !!!! I czekam na cudne wieści
Stary 2012-02-02, 16:18   #120
Monika_uk
Rozeznanie

Promykas daj znac co u lekarza bo zaraz padne na zawał

22,03,2012 Aniołek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości