|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!
[QUOTE=principessina;31789 542]Czesc Pysie jak po weekendzie?
Mezyk sprawil mi w sobote niespodzianke i zostal na cale popoludnie do 22giej Basima jak ja byl miala pracowac przy takich nockach to nie wiem jakbym funkcjonowala! juz nie wiem co lepsze siedzenie w domu non stop z dzieckiem czy jednak bycie mama pracujaca i chwile "zapomnienia" w pracy o dziecku a o ktorej prace zaczynasz? chyba jak tak wczesnie rano to na obiad jestes w domku?moje dziecie nie chce ani rybek ani zupki pomidorowej, dziwne?! QUOTE] Po pierwsze brawo dla TŻ ,że został z maluszkiem. Kochana ja zaczynam pracę o 8:00 a pracuję do 16 czyli norma 8 godzin, w domu jestem różnie bo to zależy jakie są korki nieraz uda mi się być o 16:30 a nieraz o 17:00 JA Ci powiem,że w sumie to z jednej strony się cieszę,że chodzę do pracy, bo jestem w stanie trochę od Poli odpocząć i wtedy jak wracam oddaję jej się całkowicie, ale też tęsknię za tym,że te miesiące tak uciekają i Pola tak szybko rośnie, więc nie wiem co jest lepsze chyba trzeba wyposierodkować. Co do pomidorowej i rybek moja Polcia uwielbia, ale Wiesz dzieci mają swoje gusta jak dorośli.Pola np nie lubi ananasa i naleśników pluje na kilometr i krzyczy nie
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mojej dalam zupke z makaronikiem to mi oplula caly stol
chyba tez nie bardzo jej smakowala bo sie krzywila i krztusila i nici makaroniku nie bedziemy jesc a za chlebkiem tz.skorka to az sie trzesie |
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki, mi znowu padł komputer, teraz piszę na pożyczonym, jakieś przekleństwo z tym sprzętem...
princi, super, że mąż został z małym i że mogłaś odpocząć, od razu inaczej się człowiek czuje, jak gdzieś wyjdzie! Ja też się muszę pochwalić, że dzisiaj Krzyś został z moją koleżanką na 3 godzinki, bo ja musiałąm wyskoczyć coś załatwić - koleżanka ma co prawda duże doświadczenie z dzieciakami, ale Krzyś ją widział może dwa razy i co? Nie dość, że dał się uśpić, to potem się ładnie bawił i nawet coś zjadł, żadnych problemów nie było! Jestem w szoku! ![]() cucci, wow, całe zoo? jakie zwierzaki jeszcze tam macie koło siebie? Kurcze aż jestem ciekawa gdzie Wy mieszkacie?
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
My już po urodzinach, mialam sporo latania przy tej imprezie więc nie było czasu na kompa. Wszystko się udało, było wesoło i dużo rodzinki, mały zadowolony, tylko musiałam mu pomóc świeczkę dmuchać bo niestety sam nie potrafił. Zawiodłam się trochę tortem, bo zamówiłam inny, jednak nie potrafili chyba zrobić takiego jak chciałam i zrobili właściwie całkiem inny, też ładny, nie powiem, ale ja tak liczyłam na tego wymarzonego... eh musze chyba wyczaić jakąś lepszą cukiernię Teraz siedze godzinami nad książkami, w weekend zaczynam sesję i boje się, bo po roku przerwy w nauce teraz jakoś cięzko mi się uczyć, mam wrażenie, ze nic mi do głowy nie wchodzi. Planuję też jak Princi ruszyć na wyprzedaże, moze upoluję coś fajnego dla Kacpra, chociaż teraz dostał mase pięknych ubranek, wszystkie na wyrost więc się cieszę bo aktualnie ma dużo ciuchów a większe się przydadzą jak wyrośnie z tych.
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas to prawie zoo mamy tzn.tescie maja:kroliczki miniaturki ok 10sztuk, koty ok 8 sztuk ,3 psy,strusia,kurki i swiniaczka ![]() ja kochana z miasta na wies poszlam jakos nie bardzo sie do tego klimatu moge przyzwyczaic ale dziekujac za technologie i temu komus kto wymyslil auto ze moge sie poruszac!!!bo jak nie to sama nie wiemgociak Stowka dla Kacperka!!!czekamy na jakas fotke z imprezki i solenizanta!!!
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Helo to ja wychudzona i ledwo zipiaca princi
ja sie chyba wykoncze probuje ze smokiem, ale Flavcio takie numery w nocy odstawia, ze przedwczoraj to nawet na spacer nie dalam rady wyjsc, dzis jeszcze w pizamie jestem...gociak wszystkiego co najpiekniejsze dla Kacperka, wklej jakies fotki! Kacperek juz chodzi??? prunelle tak sobie mysle, ze nasze dzieciaczki to sa cwane i jak sa z nami mamusiami to placza i kaprysza a jak czlwoiek ich zostawi na godzinke z kolezanka co ledwo zna to sa grzeczne zeby sie przypodobac! cucciola ja tez "miastowa", ktora sie wyprowadzila na wioche ![]() wkleje pozniej fotki, cale wczorajsze popoludnie Flavio spedzil ze swoja dziewczyna jest starsza od niego o 2 miesiace i wszystkie zabawki mu zabierala ooo jakie pazerne te laski juz od malego
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a porobilas fotki z narzeczona??wrzucaj ![]() ojj mi strasznie brakuje miasta,moj Tz mowi,w miescie powietrze zanieczyszcone,a tu macie swierze,tu cisza i spokoj,wies jest cudowna"dla Niego"!!!nie rozumie jak komus moze brakowac miasto bo wychowany na wsi ![]() My od rana w biegu bylysmy na zakupach,pozniej skoczylysmy do pralni odebrac pokrowiec dla malej do auta,krotki spacer i do domku. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Niestety Kacperek nie chodzi jeszcze, sztywno stoi na nogach, tańczy po swojemu jak się go trzyma za ręce ale sam jeszcze równowagi nie utrzyma, nie próbuje nawet stawać przy czymś. Chyba jeszcze trochę potrwa zanim zacznie próbować, bo póki co to nawet raczkować nie chce, ale to ma chyba po mnie, bo ja tez nie raczkowałam i byłam leniwa. Podobno jak mnie nie posadzili to nie usiadłam sama, jak nie postawili to nie wstałam i chyba syn ma to po mamusi heh:P Tak czytam o tej wsi, heh ja tez na wsi mieszkam, tzn. nie taka zupełna, ale mała miejscowość i mąż prowadzi gospodarstwo, też czasem mi się tęskni za miastem, chociaż w mieście mieszkałam w sumie tylko dwa lata ale zdążyłam się przyzwyczaić
Ale tu też mi dobrze, spokój, cisza, dużo zieleni, dużo miejsca do zabawy a do miasta bardzo blisko, więc jak mam ochotę to wsiadam w samochód i jadę Dziękuję za życzenia, fotki wrzucę jak już będę miała, aktualnie czekam aż mi wyślą, bo swoim aparatem nie zrobiłam. A no i chwalę się: mamy 7 ząbka
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Na razie wrzucam dwa zdjęcia, synek po imprezie przy oglądaniu prezentów i z balonami
Uwielbia się nimi bawić
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zreszta jak bylam mala to tez zaczelam od razu na nogi wstawac,z tego co mi opowiadala mama wiem![]() za zabki my nie mamy ani jednego![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- ooo co za slodki usmiech wsrod balonikow widac ze Kacperek zainteresowany prezentami ,wiedzial ,ze to jego Swieto!!!
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie dzisiaj wymacałam kolejnego zęba! czyli mamy już 8
no i jak obiecałam, wrzucam kolejne fotki z urodzin
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
cucci to niezłe zoo, Fiammi będzie miała radochę jak podrośnie
Cytat:
Wyobrażam sobie, że Krzyś się budzi, rozgląda i myśli kurczę, ciemno, pewnie dopiero 3 w nocy, co ja tam matkę będę budził, idę spać ![]() ale z karmieniem wodą princi jak jesteś zmęczona mogłabyś spróbować, bo się wykończysz - koleżanki z wątku rówieśniczego tak robiły, tyle że parę dni to zajęło, zanim dzieci zaakceptowały wodę zamiast cyca i potrzeba była pomoc tż-ów, bo często najpierw od mamy nie chciały butli z wodą wziąć. No i płacz był oczywiście. Trzeba by było przetrzymać, bo teraz te dzieciaki podobno piją wodę i idą spać albo nie budzą się w ogóle. gociak, ale Kacperek roześmiany, śliczny ma uśmiech! ![]() Krzyś nauczył się bić brawo i kręcić głową na "nie"
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to jak sie obudza w ciemonosci i co zrobia zalezy tylko od przyzwyczajen jezeli dziecko nauczy sie samo zasypiac to i w nocy samo sobie poradzi bez mamy tzn.usnie np.kolezanki mala przyzwyczaila sie zasypiac z kawalkiem futerka w raczce i kiedy sie przebudza w nocy ma przy sobie to futerko i zasypia na nowo bez niczyjej pomocy![]() latwo nie jest sama nad tym pracuje ale postepy juz widac poza tym to tylko moja skromna opinia a kazdy sam wie najlepiej jak postepowac ze swoim malenstwem!! |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie
spokojnego weekendu wpadlysmy z Fiammi Wam zyczyc
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
żyjemy tylko nie mamy neta w domku, a na razie jesteśmy u moich rodziców tż póki nie ma pracy pomaga mojemu tacie a ja i Hania siedzimy z mamą u nas ok rozszerzam dietę Hanusi powoli uczy się jeść nowych rzeczy i idzie coraz lepiej niestety problemy ze spaniem nadal są a pierwszego ząbka jak nie było tak nie ma...wrócę do Was już niedługo mam nadzieję częściej zaglądać, jak tylko odzyskamy internet ale liczę że jak wrócimy do domu to już będzie bo mieli się zająć tą awarią... cucciola dzięki kochana za wiadomość i za troskę!!!! dużo zdrówka dla Was i dla Waszych pociech dziewczyny przy tych mrozach |
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio tu ciszaa a co do pogody to i u mnie brrr.....zimnica |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop co tu taka cisza, myslalam ze bede miala mase nadrabiana, a tu zaledwie kilka postow! ja bylam odcieta przez kilka dni od swiata czyt. brak netu! takie wichury i ulewy, ze wszystko pozrywane, nawet czasem pradu nie bylo
dzis wlaczyli mi w koncu neta, a juz pare dni temu zrobilam fotki ubraniowe zeby sie pochwalic, no i synkiem tez, ma juz 4 zebiska![]() cucciola79 ja tez uwazam, ze Flavcio juz jest na tyle duzy, ze nie powinien jesc w nocy, obecnie je jeden raz, to i tak sukces, dalej pracujemy nad lepszym spaniem, znowu go mecza straszne gazy, ja juz nie wiem, masakra jakas! placze i takie baczki straszne puszcza! a mnie z kolei cycki bola, bo mam pelno mleka eh eh ![]() dzis synek nawet obiadku nie chcial, cos sie strasznie marudzi pozniej cos wiecej napisze, bo Flavcio nie daje posiedziec mamci na necie!![]()
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez ostatnio zrobilismy taka sama fotke Fiammi wrzucam ![]() ps.co do gazow to i u malej co jakis czas nawracaja te bole brzuszkowe i problemy ![]() za zabki i za dzielna postawe zobaczysz ze zaowocuje to spokojniejszym snem dla Flavcia i Ciebie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Fiammiiii piekna jest! no ale bylaby para i to z identyczna bryka
![]() w piatek mamy wizyte u neurologa, Flavcio cos nie chce siedziec, w sensie siada juz nawet sam, ale sie przechyla, a jak go sama posadze to tez jakos tak prosto nie siedzi, dobrze ze zapisalam go na te wizyte, lepiej skontrolowac! eh moj to ma stale godziny pobudki, o 24.20, 2.20, 4.20 i zazwyczaj do 6tej nie spi i ok. 8mej wstajemy, jestem naprawde zmeczona, smoka nie chce, tylk wyrzucone pieniadze, w ogole tak mysle ze wlasnie on nie z glodu sie budzi tylko te gazy go mecza, ilez mozna! cucci dajesz juz zoltko, jakies biscotti plasmon czy soczki?
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zoltko ojj niee na ten jej brzuszek ponoc te brzuszkowe problemy moga utrzymywac sie do 1 roku zyciasoczki czasem z plasmona daje jej ale rozcienczam z woda bo duzo cukru zawieraja,biscotti mam ale jeszcze nie dalam slysze jaktu mamy daja z mleczkiem rano na sniadanie ale jak my karmimy piersia to jak??!!a Ty??co nowego dorzucilas do diety Flavcia?? daj znac koniecznie po piatkowej wizycie
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-01-31 o 16:07 |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana probowalam dawac rybki, ani swieze ani te ze sloiczka mojemu ksiezulkowi nie smakuja...wdrazylam zoltko (po pol) i soczewice (tylko troszke, przemielona na passa tutto bez skorek) i po tym powrocily straszliwe baczurki, wiec chyba zaprzestane, moj praktycznie je wiecznie to samo??!! w sensie to brodo vegetale, daje teraz tez pomidory, ciasteczek nie no bo wlasnie nie mam w czym ich rozpuscic, a soczki kupilam dwa z hipp'a, ale nie chce dawac za wczesnie cukrzonych produktow, zreszta moj to malo pije, troche wody mu wciskam a tak to cycem sie zadawala!
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka zimnica u nas i troszke sniegu spadlo![]() co do mojej malej to ona lubi rybe daje jej 1xw tygodniu ale tylko ta ze sloiczka jadla orate,spigole,nasello poza tym zaczelysmy kaszke jesc na kolacje z serkiem a to mozarella a to fontina a to emmental itp. na obiad wciaz mais e tapioca ,wieczorem semolino. Dzisiaj siedzimy w domku bo tak zimno ,ze az sie nie chce wychodzic na zewnatrz
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka tu ciszaaa
![]() u nas tak sobie Fiammi wzielo jakies przeziebienie kicha ,prycha i kaszelkuje poza tym ma stan podgoraczkowy w domku zostajemy dzisiajPrinciodezwij sie jak po wizycie piatkowej!! |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cucciola i princi Wasze dzieciaczki są prześliczne!! super i mają nawet taki sam samochodzik chyba z tego co widzę. Hanusia w środę kończy 7 miesięcy a jeszcze ani ząbka nie ma ani sama nie usiadła...tzn tak z takiego półleżenia jak u kogoś jest to potrafi usiąść ale jak leży to sama jeszcze nie siadła, a w nocy to w ogóle by chciała co 3 godziny jeść... w ogóle słyszałyście o sprawie Madzi z Sosnowca?? Masakra... Edytowane przez Maryjamie Czas edycji: 2012-02-05 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki jestem jestem, niestety nie dziala mi internet, teraz podlaczylam sie na chwile do telefonu meza zeby zobaczyc co sie na swiecie dzieje
wszedzie snieg i zimno tylko u nas nie, to nie fair tylko wichury straszne przeszly i wlasnie lacze znowu nie dziala, jutro naprawia chcielismy jechac na weekend w pobliskie gory, ale ostatnio musimy zaciskac pasa, juz w listopadzie maz musial pozwalniac paru pracownikow, a najblizsze miesiace nie zapowiadaja sie rozowo, a chce do Pl leciec na miesiac, wiec pare groszy tez trzeba miec, prezenty pokupowac itd.cucciola79 jak tam malutka?? mam nadzieje, ze to tylko chwilowe przeziebienie?! no bylismy w pt u neurologa, w ogole b.zadowoleni jestesmy z wizyty, a to panstwowy szpital, a wiadomo ze to roznie bywa, wizyta trwala ponad godzine! Neurologa puka w kosci, Flavis raczkowal w samym bodziaku po salce, pokazywali mu zabawki i takie tam, no ma troszke slabe miesnie i lekarz zalecil 3-4 miesiace cwiczen, wiec jutro ide do pediatry po skierowanie, ale powiedzial ze to nic powaznego, w tym wieku mozna wszystko wycwiczyc, pozatym pochwalil ze mowie do synka w ojczystym jezyku, bo w tym wieku dzieci chlona jak gabki, jak na 9 miesiecy to moj Flavis jest ponoc rozgadany i b.duzo sie smieje i ponoc bystre i spostrzegawcze dziecko i wlasnie to duzo robi, jak dziecko chowa sie w rodzinie dwujezycznej, mam nadzieje ze tez z Fiammi gaworzysz po polsku?! ![]() no i pytalam sie jeszcze o cycochy i lekarz mowil, ze synek traktuje mnie zapewnie jak smoczek, tak jak Ty pisalas, bo napewno w nocy nie ejst glodny co 3 godziny!! ![]() Maryjamie mam nadzieje, ze maz szybko cos znajdzie,z jednej strony fajnie miec pomoc w domu, ale jak kaski nie ma to tez nie dobrze, pojawiaja sie rozne problemy i czesto sprzeczki, no ja sama jestem od rana do wieczora, czasem juz mam dosc, ale co zrobic, moja ciotkaz kolei tak mnie ostatnio zdenerwowala, zadzwonila do mnie i mowi, ze ona to sie dziwi ze moj maz nie wraca wczesniej z pracy albo ze w ogole mniej nie pracuje skoro teraz sa inne priorytety czyli dziecko, tak takiej co kaska leje sie z nieba to latwo mowic, jak ma wrocic wczesniej z roboty co ma zamknac biuro na 4 spusty, no tak mnie wkurza czasem, ze szok!! ![]() moj synek ma obecnie 4 zabki, pierwszy wszedl tak ok. 8 miesiaca, takze Hanusia ma jeszcze czas no ogladalam w tv ta tragedia w Sosnowcu, szkoda dzidziulki, straszne rzeczy dzieja sie na swiecie, moze matka cierpiala na depresje poprodowa, nie wiem naprawde co nia kierowalo, jesli to byl nieszczesliwy wypadek to powinna wezwac pomoc, a nie wyrzucac dziecko jak smiecia, trudno tu oecniac i gdybac...czesto matki cierpia na depresje po porodzie albo nie daja sobie, ja tez czesto wzdycham i narzekam, jestem sama, nie mam pomocy, oj sama nie wiem co o tym myslec?!
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To juz 7 miesiecy jeju jak ten czas szybko leci![]() Kochana slyszalam biedna malutka tu u nas tez sie wczoraj wydarzylo ojciec wrzucil do rzeki Tevere w Rzymie synka 16 miesiecznego biedactwo do dzisiaj ciala nie znalezli ja nie wiem co to sie z tymi ludzmi dzieje??!!a nas niezle przeziebienie wzielo ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- super ,ze wizyta udana ![]() ja tez do Fiammi mowie po polsku mi bardzo zalezy nauczyc ja j.polskiego ![]() teraz musze zmykac bo mala wstala i marudna z powodu tej goraczki
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola dalas tachipiryne???
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
dalam dalam troszke spadla temperatura ale chyba znowoz wzrasta??!!Fiammi jak jakas pijana siedzi nic jesc nie chce dobrze ze jest jeszcze cycus!!
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola słyszałam o tym zdarzeniu w Rzymie dzisiaj w wiadomościach, też okropna sprawa...dokładnie co to się z tymi ludźmi dzieje...i najgorsze jest to że cierpią takie maleństwa na tym..
princi też bym się zirytowała takim tekstem, co ją obchodzi co robi Twój mąż to wasza sprawa, jak komuś kasa leci z nieba to ma czas żeby się zajmować nieswoimi sprawami...eh nie ma się co przejmować no to Hania ma jeszcze czas na ząbki dzięki za pocieszenie ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- ojj a co sie dzieje? mam nadzieję że nic ją nie łapie!! dobrze że jest cycuś u nas też ale już końcówka chyba |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

a o ktorej prace zaczynasz? chyba jak tak wczesnie rano to na obiad jestes w domku?

chyba tez nie bardzo jej smakowala bo sie krzywila i krztusila i nici makaroniku nie bedziemy jesc a za chlebkiem tz.skorka to az sie trzesie
Kurcze aż jestem ciekawa gdzie Wy mieszkacie?
My już po urodzinach, mialam sporo latania przy tej imprezie więc nie było czasu na kompa. Wszystko się udało, było wesoło i dużo rodzinki, mały zadowolony, tylko musiałam mu pomóc świeczkę dmuchać bo niestety sam nie potrafił. Zawiodłam się trochę tortem, bo zamówiłam inny, jednak nie potrafili chyba zrobić takiego jak chciałam i zrobili właściwie całkiem inny, też ładny, nie powiem, ale ja tak liczyłam na tego wymarzonego... eh musze chyba wyczaić jakąś lepszą cukiernię

Stowka dla Kacperka!!!czekamy na jakas fotke z imprezki i solenizanta!!!
ja sie chyba wykoncze probuje ze smokiem, ale Flavcio takie numery w nocy odstawia, ze przedwczoraj to nawet na spacer nie dalam rady wyjsc, dzis jeszcze w pizamie jestem...

w domku zostajemy dzisiaj
ja nie wiem co to sie z tymi ludzmi dzieje??!!
no to Hania ma jeszcze czas na ząbki dzięki za pocieszenie