|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pastelowa biżuteria
Secesyjko, dziękuję pięknie za miłe słowa
![]() Rusa - dzięki, zawsze mi humor poprawisz! dzięki Tobie nie rzuciłam jeszcze tego wszystkiego w cholerę a oksydowania się troszkę boję, ale zamierzam pokombinować jak tylko będe miała więcej, niż godzinkę czasu, bo miedziaczki jednak domagają się oksydy... a tutaj takie małe kolczyki. tak już stricte dla mnie
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
to jest dziwne, zawsze do miedzy bardziej pasowały mi zielenie i niebieskości, a jak wpadły mi w ręce czerwone koraliki, to nie mogę się od tego miedziowo-czerwonego zestawu oderwać!
1-2: bransoletka miedziana z czerwonymi koralikami szklanymi 3-4: komplecik na użytek własny i tak, oksyduję! trochę już poeksperymentowałam i zakochałam się w tych różnych efektach, które można otrzymać, miedź jest super!
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Serduszkowy komplet jest śliczny!
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję pięknie
![]() a dziś tylko jedna bransoletka, miedź + śliczne, zielone szkło. |
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję ślicznie za miłe słowa <3
1 - a taki tam wisiorek, potrójny, miedziany, z czerwonymi fasetkowanymi koralikami szklanymi i drobnicą Jablonexową 2-4 - miedziana bransoletka dla koleżanki, bo chciała, to ma ![]() 5-7 - sopelek niestety, sam sopelek jest trochę walnięty, więc zostaje ze mną tak, czy inaczej8 - znajoma już bransoletka z małymi kolczykami do kompletu, który ma być prezentem dla znajomej btw, dziewczynki (i chłopcy), poradźcie mi proszę, jak przechowywać rozcieńczoną oksydę tak, żeby nie powstawał tam osad i żeby była zdatna do użytku po jakimś czasie...? ^^' |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
no ładnie Ci to wychodzi
podziwiam wytrwałość z jaką tworzysz sopelek mimo, że walnięty to bardzo mi się podoba a najmniej baza do pierwszego wisiorka a dokładniej mówiąc te loopy, jakoś nie grają mi ze starannością Twoich pozostałych prac. mam nadzieję, że wiesz, że to co robisz bardzo mi się podoba, czasem tylko trzeba zwrócić wiecej uwagi na niektóre rzeczy.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
no fakt, nie bardzo miałam pomysł jak to zrobić, ale mam zamiar kombinować dalej. w ogóle możliwe, że zrezygnuję z koncepcji dyndałki na szyję i zrobię z tego broszkę na agrafce, ale musze pomyśleć i pokombinować. ale tak coś czuję
![]() i dzięki wielkie, krytyka zawsze mile widziana ^^ |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem, jak to się dzieje, ale mam w głowie całkiem sporo dość ambitnych (jak na mój niziutki poziom) projektów, ale na razie wychodzą mi same prostaczki... uczelnia wysysa wszystkie siły, a przecież do sesji jeszcze trochę! :<
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
wyjeżdżam na weekend na imprezę, więc musiałam zrobić sobie coś do "ubrania"
w takim razie wrzut "na potrzeby własne"1-3: kulka w klatce. kulka zeżarła mi w nocy mnóstwo czasu i nerwów i namęczyłam się nad nią jak dziki osioł. jest to troszkę krzywusek, ale i tak będę ją nosić. i tu pojawia się pytanie - czas jakiś temu nabyłam i dostałam trochę minerałów, ale ofc, roztrzepana ja, nie podpisałam ich. że turkus i że onyks tam są na zdjęciach, to wiem. to różowe to chyba agat. ale na Boga dowolnego, co ja wsadziłam do środka?! halp :< 4-5: bransoletka na użytek własny, nareszcie znalazłam na nią chwilę czasu. koraliki ceramiczne, drut miedziany 0,4mm, 0,6mm i 0,8mm oraz elementy w kolorze starej miedzi. 6: jak wyżej, sznurki sutaszowe w ślicznych kolorach i końcówki w kolorze starej miedzi. nie oddam nikomu, bo moje i już. pasuje mi do letniej sukienki. 7-9: kolejna bransoletka do sukienki. koraliki szklane, fimo, drut miedziany rozmaitych grubości i elementy w kolorze starej miedzi
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Kulka w klatce jest świetna
A z kamieniem nie pomogę, bo czasem sama mam z tym problem
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję pięknie za odwiedziny <3 kulkę wypatrzyłam gdzieś w necie i zjadłam nerwy próbując zrobić coś podobnego. ale w trakcie robienia tej wpadłam jeszcze na kilka innych "klatkowych" pomysłów, może kiedyś uda mi się je nawet zrealizować
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ten kamyk w klatce to chyba jest to samo, co ja dzisiaj oplatałam. Wydaje mi się, że to jakiś kwarc jest. Taki popękany jakby w środku, prawda?
![]() jeśli kupowałaś go stacjonarnie w Poznaniu, to chyba wiem, w którym miejscu, bo mnie tam Weraph zaprowadziła, jak pojechałam na konferencję na UAM
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
właśnie zamierzam się tam przejść (ul. Wrocławska w Poznaniu
) i sprawdzić, żebym na 100% w końcu wiedziała ale dziękuję pięknie <3
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
To i mi daj znać co to jest, bo nad tym samym się zastanawiam
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Fajne te bransoletki warkoczykowe, niby prosty pomysł a jaki efektowny
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne Twoje prace. Bardzo szybko robisz postępy
nie będę oryginalna jak napiszę, że kamyk w klatce mi się podoba Ale i inne prace też! Fajnie łączysz różne elementy. No i oczywiście pracujesz w moim ulubionym materiale ![]() Gdzie na Wrocławskiej jest ten sklepik? Może jak będę u rodziców (chyba w czerwcu) to wpadnę
|
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu
![]() Lilo Rusa - dziękuję ślicznie a sklep jest na Wrocławskiej 25A, w podwórzu, nie rzuca się w oczy ^^'a z nowości to tak: 1-3: komplecik z kwarcem różowym. jeśli mi wyjdzie, to dojdzie do tego jeszcze bransoletka. 4-6: moje pierwsze sztyfty i mój pierwszy pierścionek ![]() 7-8: i taki tam wisiorek. |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Sztyfty i pierścionek są świetne
A pierścionek byłby jeszcze świetniejszy jakby na końcówki miał spiłowane na ostro, tak jak niektóre dziewczyny od wrapów robią
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
dziemkuję
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
No i kolejne bardzo ładne pracki
![]() Czekam z niecierpliwością na kolejne cudności! |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Turkusowe sztyfty są cudowne!
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Rusa - dzięki wielkie
Zzzielona - dziękuję pięknie jako, że mam drugą parę dodam, że bardzo przyjemnie się noszą
|
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie kolczyki rewelacyjnie podkreślają niebieską tęczówkę!
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
zzzielona - ja mam zielono-szaro-niebieskie oczy, więc plus taki, że zależy, co założę/jak się pomaluję, to inny kolor wyłazi jako pierwsze wrażenie
![]() a dziś skromnie, bo zaliczenia i sesja cisną. prawie nic nie robię ostatnio. ale to szansa na doprowadzenie do porządku rąk z syndromem starego gitarzysty... - powstało serduszko, z masą niedociągnięć i nierówności i w ogóle miało wyjść inaczej, ale jest tak i chyba będę je nosić tak, czy inaczej, bo mi pasuje do wszystkiego prawie. - i set 5ciu kolczyków do moich 5ciu dziurek w uszach miały być małe kółeczka i są. zdjęcie jest lekko rozmazane i w ogóle wyszło dziwnie okropnie, ale na żywo są ładniejsze ^^' a najlepiej wyglądają na uszach ![]() niech mnie ktoś zmiażdży krytyką, ślicznie proszę
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
ha ha ha, no to krytykuję Cię strasznie, wręcz potwornie krytykuję i miażdżąco dołuję: pięknie Ci to wyszło
serduszko mi się podoba najbardziej oczywiście i chociaż nie przepadam za kolorem zielonym to i tak mi się podoba bardzo....sama nie mam czasu, żeby cokolwiek obfocić, dlatego u mnie tak się wątek zakurzył, dlatego doskonale Cię rozumiem, że nie masz czasu ![]() jak widać krytyki brak kochana
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja Ciebie zmiażdżę! Mogę ukraść to co pokazałaś?
Bo one mi się wcale a wcale |
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
no wiecie co, tak bez krytyki? jak to tak, jeszcze w jakiś samozachwyt popadnę
![]() Rusa - jasne, że możesz, Ty wszystko możesz
|
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
NO, no moja droga pięknie rozpoczęłaś przygodę z biżuterią
przejrzałam cały wątek, trzymaj tak dalej bo prace są bardzo ładne
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Dora47 - dziękuję <3 dawno tu nie zaglądałam, bo sesja, dlatego dopiero teraz piszę, ale dziękuję Ci naprawdę BARDZO bo takie słowa mega motywują!
a z biżutków to na owijanie nie mam czasu ostatnio, bo sesja :/ ale zabrałam się za makramy ostatnio, bo czasu wiele nie wymagają, a efekt jest przyjemny. 1-3 - bransoletki dla mamy ![]() 4 - zestaw kolczyków na moje 5 dziurek w uszach ![]() 5 - brązowa bransoletka z elementami posrebrzanymi 6 - bardzo kolorowa i letnia ze szklanymi koralikami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

mam nadzieję, że wiesz, że to co robisz bardzo mi się podoba, czasem tylko trzeba zwrócić wiecej uwagi na niektóre rzeczy.

a sklep jest na Wrocławskiej 25A, w podwórzu, nie rzuca się w oczy ^^'