![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale przynajmniej zanotowałam spadek wagi o 0,9 kg ![]() Co do pytania o sam kefir to wydaje mi się, że nie jest to najlepszy pomysł na samo śniadanie bo ma więcej węgli niż białka, ale jednak zawsze lepiej na śniadanie niż na kolacje ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-12 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
hej melduje sie w nowej czesci...
ale duuuzo piszecie ![]() milego dzionka ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
Mialam ochote na śniadanie zjeśc tosta z Piórkiem, ale ze Piórka jeszcze nie mam to się pocieszyłam tostami z nutellą
![]() ![]() jutro mam wolny dzien (nie licząc jazd i urodzin koleżanki) to moze uda mi sie cos fajnego ugotować, moze jakas wołowinka, albo rybka ![]() bo dziś na obiad nie mam czasu nic gotować to zjem se znów łososia z bieluchem ![]() wlasnie jutro czeka mnie nie lada wyzwanie bo ide do sphinxa na urodziny koleżanki ![]() normalnie zamowilabym sobie pstraga z grilla i byloby po klopocie, ale kiedys się tam zatrułam takim oto pstrągiem, więc wole nie ryzykować ![]() ![]() najwyzej bede pić wode i herbate, a słodzik przemyce ze sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym są mamy wegetarianki, które karmią, są dzieci z alergiami, gdzie mama prawie nic nie je, bo wszystko uczula, ale karmi dalej. Są też kobiety, które jedzą fast foody i karmią, a dzidzia jest zdrowa. To jest właśnie magia laktacji - mleczko jest takie jakie ma być dla dziecka. Jeżeli matka karmiąca się źle odżywia to ona traci, dlatego Dukan zaleca III fazę + dodatkowy owoc (a ciężarnym pozwala się poodchudzać nawet I fazą - pewna niekonsekwencja moim zdaniem). Ja nie uważam, żebym się źle odżywiała. A dziś 85,8 ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam na karmieniu dzieci więc się nie wtrącam
![]() Jezzzuuuuuu, żeby mi się chciało tak jak mi się chce ![]() spadam do pracy ![]() dziś już choćby nie wiem co zejde na przerwe! Nie będę głodować ![]() swoją droga nie moge się już doczekać warzywek: rzodkiewka, pomidorki, ogorki, marcheweczka w niewielkiej ilości, mniami <3 ale się nazarłam tymi tostami z nutellą ![]() dobra, lece, miłego dzionka ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-12 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Czekam na Ragnarok
|
Pycha, właśnie sobie podjadam (ser Piórko). Muszę zrobić zapasik. Ma dużo białka, mało tłuszczu i można go podjadać "w drodze", w szkole - ideał.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poza tym to jak samopoczucie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
witajcie chudzinki. Jak Wy to robicie, ze ciagle spadacie na wadze?
![]() Dzis jest moj 10 dzien i zrzucilam niepelny kilogram ![]() ![]() ![]() Ale sie nie poddaje. Grzecznie trwam. od dzis dni proteinowe...5. Bedzie ciezko bo weekend po drodze. Moj jadlospis (moze w nim cos jest nie tak i dlatego nie chudne). Sniadanie 3 kromeczki mojego wspanialego wypieku chlebowego (takie malutkie 2cm x4cm) z serkiem philadelphia light, lunch: tunczyk w sosie wlasnym (ok 250g), obiad: duza grilowana piers z kurczaka plus sos czosnkow0-jogurtowy, kolacja: wiesniak z przyprawami i zielona cebulka do smaku ok 150g.
#99 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry duk..dukanki
Melduje sie i ja i musze sie pochwalic...wczoraj byłam u znajomych którzy prowadzą restauracje hotelową i wiecie co..................dałam rade, walczyłam ze soba ale nie jadłam, a wieczorem byłam zaproszona do koleżanki która wróciła z Indonezji na ogladnie zdjęć i tam zjadłam pieczonego lososia z sosem jogurtowo ziolowo czosnkowym, hehe zjadłam nawet porcje jej faceta który wrócił z pracy i musiał wcinac wczorajsze pulpety
Start 09-01-2012 - 85,3kg - ![]() 16-01-2012 - 82,9kg - ![]() 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." ![]() cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Czekam na Ragnarok
|
Jutro się zważę, ciekawe jaki spadek mam od wtorku
![]() Cytat:
![]() Z samopoczuciem u mnie jest tak dziwnie - jeden dzień ok, drugi bardzo nie ok. Wczoraj było pół na pół, a dzisiaj jak na razie jest ok. Ale nigdy nic nie wiadomo ![]() W każdym razie jest lepiej niż było, ale nie wiem na jak długo. Dieta bardzo poprawia mi humor, od poniedziałku nie zgrzeszyłam. Prawie zjadłam Danio, ale na szczęście oddałam go i problem zniknął sprzed oczu. lukkija - może chudniesz wolniej, bo nie miałaś tyle zatrzymanej wody. foca - łososia pieczonego na wodzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie byłam na diecie białkowej gdy karmiłam swoje dzieci a jednak młodsze z nich dostało skazy białkowej. Musiałam odstawić wszystki wysokobiałkowe produkty. Było cieżko - tym bardziej że uwielbiam mleko i sery. POROZMAWIAJ Z PEDIATRĄ! TO JEST MALEŃKIE DZIECKO!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
noo piec na wodzie to ja nie potrafie ![]()
Start 09-01-2012 - 85,3kg - ![]() 16-01-2012 - 82,9kg - ![]() 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." ![]() cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
i dodam jeszcze - przez ponad rok musiałam byc na ścisłej diecie. Syn w tej chwili ma różne problemy alergiczne - mimo tego iż ja osobiście nie mam z tym problemu.
Podam jeszcze przykład mojej koleżanki - miała problem z laktacją - za namowa mamy i babci oprócz różnych ziółek na laktacje zwiększyła ilość mleka, serów, jogurtów naturalnych itp. rzeczy - jadła wysokobiałkowe produkty w dużych ilościach - dziecko uczuliło sie do tego stopnia, że dziewczyna dziś 14-letnia nadal ma problemy alergiczne. Proszę byś troszke to przemyślała i poszła na rozmowę do Pediatry - przeciez to Cie nic nie kosztuje. Jeśli pediatra pozwoli Ci być na tej diecie - to ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Czekam na Ragnarok
|
No w sumie racja, na patelni się smaży
![]() ![]() ![]() A z piekarnika ryby to ja umiem zrobić ![]() ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2012-01-12 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJĘ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
ja dziś miałam łososia z patelnie na wodzie;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dzieki Fenris, mysle , ze ja to mam wlasnie duzo wody zatrzymanej. Poczekam do @, moze sie cos ruszy. A jak mi w ciagu 2 najblizszych tyg nic nie spadnie, to pojde to lekarza. Niech mnie zbadaja.
Co do samopoczucia, mysle moja droga, ze dieta moze w sumie byc taka forma oderwania sie od innych mysli, wyznacza cel i czesto wlasnie na tym sie skupiamy. Oczywiscie wszystko w granicach zdrowego rozsadku. Glowa do gory, bedzie lepiej! ![]()
#108 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nie wiem co się ze mną dzieje.... śpie i śpie i wstałam i w sumie to mogłabym się znowu położyć.... co za dno, nawet mi się obiadu dla siebie nie chce robić. Powinnam pojechać na zakupy ale najchętniej wlazła bym spowrotem pod kołdrę.... ![]() A może to wina pogody?? patrząc za okno nie wiadomo co to za pora dnia, wieje silny wiatr i chyba pada deszcz... co za zima ![]() Ale generalnie jest dobrze ![]() ![]() A jak tam u Was? Jestem z siebie dumna bo mąż wczoraj kupił sobie piwo, orzeszki i m&m'sy a Ja niczym skała przechodziłam obojętnie obok stołu, nawet nie spojrzałam, na diecie jestem! ha! a teraz m&m'sy leżą pod monitorem i łypią na mnie... zwłaszcza ten duży żółty... ale ja obojętna jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
oj kochana, nic prostszego...bierzesz rekaw foliowy, wsadzasz w niego przyprawioną rybkę (proponuje pieprz cytrynowy koperek troszkę soli) myk ja do piecyka i czekasz az sie upiecze ok 20-30 minut - pychaaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Czekam na Ragnarok
|
Lukkija -
![]() ![]() Sasia - a Ty masz wolne, ze tak lezakujesz? ![]() Foca - ja nie lubie gotowac, musze miec wene (raz na pol roku hehe). Ryba pewnie by mi sie nie udala. Ostatnio nawet nie udal mi sie "zawszeudawalny" gyros ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fenris - uspokój sie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Już za pare dni, za dni pare.....skończą sie moje pierwsze protale......hmmm jeszcze 3 dni I fazy juz nie mogę doczekac się ważenia w poniedziałek rano.....lece do domciu bo dzis mój minio ma imieninki i bedziemy jeść coś dobrego protalowego....może krewety mniam, mniam
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Czekam na Ragnarok
|
Na tego łososia to najpierw trzeba mieć pieniądze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Niestety dukanowe jedzonko nie jest tanie. ja mam dzis na obiado-kolacje gyrosa z piersi z dipem paprykowo-czosnkowym (na jogurcie). Na szczescie mieszkam sama, to przynajmniej nie musze chlopa swojego karmic. Niestety nasze diety sie wykluczaja: ja probuje zrzucic, on probuje nabyc. Ehh szkoda, ze nie mam sera Piorko, bo jutro zrobilabym sobie dukanowa pizze z tym, co mi z gyrosa zostanie. Z wiesniakiem mi nie smakuje.
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz ma 3 dzieci (8 lat, 2 lata i 6 miesiecy) i z tego co wiem w czasie lakacji chcąc zdrowo karmić dziecko nie mozesz byc na takiej diecie ! ja karmiąc dzieci ograniczałam wrecz nabiał ! - bo to nie jest zrowe dla dziecka - uczula je ! piłam 0,5 szklanki mleka i 1 jogurcik. Porozmawiaj z pediatrą. Dzieci karmiłam długo pierwsze i drugie rok a trzecia 5 miesięcy dlatego z doświadczenia mogę tak napisać ![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, że Złota Jagoda nie będzie żałować swojej decyzji za kilka lat...
Co tam dziewczyny u Was? Pogoda okropna, sesja za pasem ciągnie mnie do słodyczy ale silna jestem nie poddam się zbyt dużo osiągnęłam żeby teraz zajadać się słodyczami... na obiad dziś miałam sałatkę z kapusty pekińskiej i papryki z sosem jogurtowo- czosnkowym, do tego udko z kurczaka, jutro planuję naleśniki z serem i truskawkami bądź jagodami w zależności od tego co mam w zamrażalniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
U mnie dzis w dolku. 10 dzien dukania, spadek wagi to nawet niecaly kilogram, jak juz pisalam. Zastanawiam sie czemu, bo wody to ja mialam w sobie oj mialam. Problemow z tarczyca nie mam. Przy poprzednim dukaniu tak ladnie mi szlo. Ide zaraz poskakac na skakance, moze to cos pomoze. Bo tak to siedze i mysle, nad tym co robie zle
![]()
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie czytacie mnie ze zrozumieniem. Jak coś się będzie dziać to przestanę i przejdę na trzecią fazę. Póki co wszystko jest ok. A moja pediatra mówiła mi, że wszelkie produkty mleczne można jeść ile się chce tylko po mleku obserwować, bo przeważnie uczula laktoza. Mojej małej nic nie jest! Nie każde dziecko musi mieć alergię! A jak wygląda skaza białkowa to wiem bo synek miał, ale już z niej wyrósł. Nawet na szkole rodzenia mówią, że jak nie uczula to jeść wszystko i właśnie dużo nabiału aby np. zęby nie wypadły z braku wapnia. Poza tym biorę zastrzyki antykoncepcyjne, których skutkiem ubocznym jest słabe wchłanianie wapnia, a w czym jest wapń? W mięsie i nabiale. A tu cytat ze strony o diecie matki karmiącej; "A co z mlekiem? Jeśli dziecko ma alergię czy innego rodzaju nietolerancję pokarmową, mleko znika zupełnie. Jeśli nie - można je pić bez ograniczeń. Zalecenia by "nie pić zbyt dużo mleka" są bez sensu, bo albo coś nam służy, albo nie. "Jeść wszystko" oznacza jedzenie wszystkiego, dopóki nie ma problemów." Więc jak mleko można to i produkty mleczne. Tak po prawdzie to dieta teraz nie różni się aż tak diametralnie od zwykłego jedzenia oprócz tego, że nie używa się tłuszczu i cukru no i tego że jadło się schabowego, a nie filet. Nie jadłyście wcześniej kurczaków, jogurtów i serów? Przyjmowanie tłuszczu i węglowodanów nie jest nam do życia aż tak potrzebne, bo sam nasz organizm może je wyprodukować (odsyłam do książki), a i tak całkowicie się ich nie da wyeliminować, bo gdzieś się zawsze przemycą. Teraz może brakować witamin - które przyjmuję w postaci tabletek. Tak jak mówiłam jak coś się będzie działo to przejdę do III fazy i bardzo proszę by zakończyć temat, bo mój wygląd jest dla mnie wielkim problemem. Czuję się jak mamucica. Nie chcę by moje dzieci się mnie wtydziły albo ludzie wytykali myśląc: co to za gruba matrona z trójką dzieci. Poza tym nie mam się w co ubrać, wciąż noszę ciuchy ciążowe bo mi wstyd kupować w rozmiarach 46 - 48 zresztą nawet nie wiem, gdzie bym takie rozmiary dostała. No i chciałabym od kwietnia zacząć szukać pracy, a wiadomo, że grubasy mają gorzej. Proszę nie podcinajcie mi skrzydeł! ![]() Gorsze jest to, że dzisiaj wogóle nie miałam czasu w natłoku zajęć jeść i pić cokolwiek - to jest faktyczne zagrożenie dla laktacji ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.