|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja Samorealizacja!
Dzień dobry.
Jest jeszcze styczeń więc i ja się dołączę. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie? Luty: 1) posprzątać wszystkie szafki z ciuchami, kosmetykami, papierami 2) pójść do dentysty 3) zrobić porządek w laptopie i komputerze stacjonarnym 4) zarejestrować się na tomograf 5) pójść do ginekologa 6) 2 razy w tygodniu chodzić na zumbę i płaski brzch, raz w tygodniu aerobik, 4 razy w tyg siłownia 7) chodzić spać o godzinie 22-23, wstawać 8-9 Nagroda: 100 zł przeznaczone na kosmetyki, ciuchy Kara: nie ma żadnych zakupów kosmetycznych, odzieżowych Kara będzie bolała bardzo
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#92 | |||
|
Raczkowanie
|
Bardzo się cieszę, że jest takie zainteresowanie moim wątkiem!
Ale proszę - róbcie konkretniejsze listy! i piszcie dla siebie kary i nagrody! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Ok, ok dopisuję
![]() więcej ruchu - powiedzmy że codziennie pół godziny jakiejkolwiek dawki ruchu ![]() ostatni punkt to dla siebie ![]() Nagroda: zakup jakiegoś kosmetyku albo książki *.* Kara: żadnego odcinka TVD przez miesiąc! (umrnę hahah ) |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Cały Marzec bez zakupów odzieżowych i kosmetycznych
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Moja Lista :
* Dbać o włosy ( nie farbować! stosować odżywki, olejować itp ... ) * ćwiczyc więcej ( a6w, 8minutówki, hulahop) * brać regulanie lekarstwa ( * mniej narzekać ... Nagroda za dotrzymanie i realizację wszystkich lub prawie wszystkich rzeczy : kupię sobie jakiś kosmetyk ![]() Kara : zrezygnuję z zakupów "ciuszkowych" na miesiąc marzec ( bedzie cięzko ... )
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... |
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym ćwiczeniem, wiesz chociaż ile minut, ile dni, chcesz na to poświęcać? Nagroda i kara świetne, motywujące na pewno. |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie jest bardzo konkretny - wystarczy że zapytam TŻ czy nadal tak dużo narzekam ![]() co do ćwiczeń to a6w czyli aerobiczna 6 weidera - cały cykl to 6 tyg. 8minutówki jedna seria ćwiczeń np na brzuch to 8 minut ... hula hop - jak się nauczę to min 15 min dziennie nie wiedziałam ze trzeba to wszystko tutaj aż tak sprecyzować ...
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- No to moja lista na luty 2012
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- aaaaa i kara i nagroda.. ![]() Hmm... No to może tak: w nagrodę za zrealizowanie całości- zakupy ciuchowe (nie byłam od dawna ), za zrealizowanie większości- jeden nowy ciuch, a za nie zrealizowanie większości tydzień bez słodyczy (ja chyba od urodzenia nie miałam dnia bez słodyczy więc nie wiem jakbym to miała zrobić
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo ![]() cześć Fiole
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
a moge wiedziec jaki to prezent dla Tza? Ciekawska baba ze mnie
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
ewalucja rzeczywiście masz genialne włosy!
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() sprecyzowane łatwiej zrealizować ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- hmm... taki jakby nasz kalendarz z zapisanymi i opisanymi różnymi naszymi wspomnieniami. Kiedyś (już chyba z rok temu) tż się śmiał, że chciałby, ale znając mnie nigdy w życiu tego nie skończę itd. Teraz już pewnie nawet nie pamięta, to będzie miał niespodziankę A ja rzeczywiście zaczęłam go pisać ponad rok temu.
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Proponuję, żeby każda osoba codziennie zdawała relację, jakie punkty udało się jej spełnić, a jakie nie, albo wieczorem, albo następnego dnia rano. Wtedy będziemy na bieżąco widziały, jak sobie radzimy i trudniej będzie przekładać sprawy na kolejny dzień.
Co do kar i nagród, to nie jestem zbyt chętna do ich wyznaczenia. Jeśli karą miałoby być nie zrobienie czegoś, co chciałabym zrobić, to i tak wiem, że bym to zrobiła, tak samo z nagrodą. Chcę spełniać te punkty, więc nagrodą będzie u mnie po prostu satysfakcja, lepsze samopoczucie i korzyści typu lepsza kondycja, zdana sesja, a karą będzie rozczarowanie swoją nieudolnością. Może tak być? Inaczej będę musiała wymyślić coś na siłę.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
fioleciasto
to moje oczko w glowie razem z paznokciami![]() Juz niedlugo zaczynamy poje sie ze zawale![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- lazy day kazdy sam wybiera kare mnie to motywuje jesli ci takie pasują to super nic na siłe przecież wszystkie chcemy zwycierzyć a i dobry pomysl z podsumowaniem dnia
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dotychczas bywało tak,że np. czegoś się nie douczyłam,czegoś nie doczytałam,bo zwyczajnie mi się nie chciało ![]() A co do zaprzestania myślenia 'co by było gdyby...' , chcę wypracować umiejętność nie myślenia o rzeczach,które w jakiś sposób sprawiają mi ból. Czasami po prostu żałuję,że coś zrobiłam,bądź czegoś nie zrobiłam. Chcę nauczyć się żyć z myślą,że nikt nie jest perfekcyjny,że nie ma co wracać do starych błędów,bo i tak nic już z tym nie możemy zrobić ![]() Nagrodą będzie po prostu satysfakcja z wykonanych założeń
Edytowane przez edith94 Czas edycji: 2012-01-29 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do podkreślonego to zgadzam się w 100% ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem jak najbardziej za!
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo w miare mozliwosci będziemy zdawac relacje
ja mam zamiar prowadzic zeszyt z rozliczeniem dnia
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki. Cytat:
Po prostu myślę, że jak ma się ustalony z innymi termin, że "melduję" się codziennie albo w każdy poniedziałek i czwartek, to jest nad tym wszystkim łatwiej zapanować i wprowadzić większą dyscyplinę. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo u mnie z dyscypliną to kruchutko. |
||
|
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieprzerwanie od 15 lat
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętajmy, że luty ma tylko 29 dni
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale obiecuje ze jak tylko bedę mogła to będę pisała wszystko co do dyscypliny to u mnie też ciężko ale postaram się to zmienić ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- ja swoje postanowienia mam nadzieję realizować nie tylko w lutym
|
|
|
|
|
#113 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli te ćwiczenia same w sobie mają określone tryby, to spoko, po prostu unikamy tego, że ktoś napiszę więcej ćwiczę i zrobi dwa brzuszki w miesiącu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do zdawania relacji, to tak, zgadzam się starajcie się mówić jak wam idzie, co dobrze, co źle, co musicie poprawić, może nie tak rygorystycznie dzień w dzień, godzina w godzinę, ale kurcze no - piszcie!
|
|||
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak chciałabym osiągnąć to w lutym, sport to chce już na stałe wprowadzić do swojego życia
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Tosia, akcja denko polega na tym, że nie możesz kupić żadnych nowych kosmetyków (z wyjątkiem tych naprawdę niezbędnych) dopóki nie zużyjesz, czyli nie zdenkujesz tego co już masz
Ja też mam takie postanowienie, ale motywuję się na innym wątku, stricte do tej akcji
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
MAM OGROMNĄ PROŚBĘ!
Jest Was trochę dużo, i jak mówię każdej z osobna, co by było fajnie zmienić, to było by jeszcze fajniej gdybyście to po prostu zmieniły w listach i wkleiły je na forum w dobrej formie, bo ciągłe szukanie, kto gdzie coś dodał, zmienił, wytłumaczył, już wymyka mi się spod kontroli. Jak ktoś jeszcze czegoś nie ma w 1 poście, a chce, żeby było po prostu to pisze. Jeśli kogoś jeszcze nie ma a nadal chce być, to bardzo ładnie i uprzejmie proszę - niech poda całą, konkretną listę, oraz wyznaczy sobie karę i nagrodę, materialną, bądź nie. Dziękuję bardzo z góry, ułatwiajmy sobie
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko zgadza sie w pierwszym poście.
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Moja Lista :
* Dbać o włosy ( nie farbować! stosować odżywki, olejować itp ... ) * ćwiczyc więcej ( a6w przez 6 tygodni, 8minutówki, hulahop 15 min dzienie Twister 15 minut dziennie) * brać regulanie lekarstwa ( * mniej narzekać ( TŻ mi powie czy się udało ... Nagroda : kupię sobie jakiś kosmetyk ![]() Kara : zrezygnuję z zakupów "ciuszkowych" na miesiąc marzec ( bedzie cięzko ... )
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
Moja lista już jest, a co do pozostałych to:
NAGRODA: kupię sobie Amlę albo jakiś inny olej do włosów KARA: nie kupuję żadnych kosmetyków przez cały marzec <jak ja to zniosę?;(> |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

)
)