![]() |
#91 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Niezdany przedmiot, trudnosci:(
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
U mnie jest tak samo. Matma ma 9 punktów ECTS, wiec normalnie idzie się na drugi semestr. Potem zaległą matmę zdaję się w trzecim semestrze. Do tego płaci kupe kasy, bo matmy jest 6 h w tygodniu, a za godzine jest jakos 6-8 zł(nie wiem dokladnie
![]() No i wlasciwie caly drugi semestr trzeba zaliczyc na czysto, aby nie przekroczyć 12 punktów, także naprawdę trzeba zakuwać i sie pilnować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tą "konferencją" - no proszę Cię - cały semestr będzie trwała ta konferencja? Nie ustaliliśmy z dnią konkretnego dnia, to było tylko ustalenie, że " ten i ten miesiąc" można to przecież z nami też omówić, żeby przełożyć na miesiac wcześniej czy później, cokolwiek. Ale nie kurde o cały semestr i praktycznie pozbawiając wszystkich tego jednego dodatkowego terminu. Zwłaszcza, że jesteśmy na ostatnim semestrze i chcąc się bronić w czerwcu - musielibyśmy go zdać wcześniej (czyli właśnie w czasie semestru) a jak Pani nam nie okaże łaski i jednak nie zrobi w tym terminie to wszyscy jesteśmy w czarnej dupie i na studia mgr poczekamy sobie za rok. [QUOTE=PaulinciaKWC;323212 54]Na twoim miejscu pewnie też bym się zdenerwowała, tyle ze nie uprzedziłas o zasadach panujących u ciebie na uczelni. U mnie jest 1 termin, poprawka i koniec, nie ma co nawet marzyć o 3. terminie. Co nie oznacza ze wszyscy egzamin zdają, po prostu dostają warunek i nie ma z czym dyskutowac, a często jest to prawie polowa roku. Więc moze docen twoj system. Bo o tylu terminach jeszcze nigdy nie słyszałam. I docen niepłatne egzaminy bo to tez niestety dla mnie abstrakcja. A szkoda, bo uwazam ze to zdzierstwo, ale co ja mogę[COLOR="Silver"][/QOUTE/ Nie wiem dlaczego uważasz, że nie doceniam. Każda uczelnia ma inne zasady, różne kierunki, różne inne. Są rzeczy, które można docenić, a są takie na które można ponarzekać. Dla mnie za to abstrakcją jest zdanie wszystkiego w terminie "0" i mieć ferie chociaż sesja się na dobre nie zaczęła, nie wspominając o 5 w indeksie - bo to na mojej uczelni nie istnieje. Są przedmioty, któe nie mają znaczenia, zapychacze czasu, a zdawane są po 2 latach ciągłych poprawek, wieczne dopasowywanie sie do terminów wykładowców, bo nagle prowadzący sobie wymyślił termin i jak się pojawisz to fajnie, jak nie, to masz Ty problem., pomimo że termin w sesji był ustalony - ale kij z tym, nikogo to nie obchodzi, możesz nie mieć życia osobistego. Czasem się zdarzało, że w weekendy trzeba było iść na uzcelnię i siedzieć po 10h, czekając jeszcze aż wykładowca się zjawi i o, uwaga, z 300 osób przepyta 20. (tak, tak, studia dzienne, na państwowej uczelni). I tak w czasie sesji i ferii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Feaa zdradzisz jaka to uczelnia gdzie są takie zasady? Pytam z ciekawości bo nigdy takich zasad nie spotkałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Zdałam!!! Musiałam się z wami tym podzielić :P Zastanawiam się teraz jaki prezent sobie sprawić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
tez wszystko zdalam! na razie kupilam sobie ksiazke, ale na tym sie nie skonczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze się nie zdarzyło, ale ja pierwszy semestr zmęczyłam dopiero. Jeszcze pięć sesji przede mną do licencjatu...
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;32351482]U mnie jest tak samo. Matma ma 9 punktów ECTS, wiec normalnie idzie się na drugi semestr. Potem zaległą matmę zdaję się w trzecim semestrze. Do tego płaci kupe kasy, bo matmy jest 6 h w tygodniu, a za godzine jest jakos 6-8 zł(nie wiem dokladnie
![]() No i wlasciwie caly drugi semestr trzeba zaliczyc na czysto, aby nie przekroczyć 12 punktów, także naprawdę trzeba zakuwać i sie pilnować.[/QUOTE] Doli, u mnie też jest 6h mat (cw + wyklady) tygodniowo a ECTS = w sumie 7 i....mam pytanie. Ogólnie warunku nie mogę wziąć w I semestrze, także będziemy coś innego myśleć. 1 pkt. ECTS u nas to jest 100 zł podobno i to już byłby ostateczny koszt warunku? Tzn. co mają do tego godziny tygodniowo? Jak się jeszcze dolicza kasę z tego? U mnie to by było 7*100 +....?
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie nie mają znaczenia punkty ECTS w płaceniu, liczą po prostu za kazdą godzinę lekcyjną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Feaa;32351788]Ja wiem, że u mnie na uczelni pod tym względem wydaje się "bajka", niestety jednak... zawsze są trudności. O ile za powtarzane ćwiczenia się płaci, i choćby się umiało to nie wiadomo czemu traktują studentów powtarzających przedmiot za idiotów i nadal ich oblewają - pomimo, że się jednak uczą i wiedzę mają. To nie jest odosobniony przypadek i już wymysł, bo jeśli powtarza przedmiot jakieś 100 osób a zdaje go 5... ledwo, ledwo, pomimo, że to jest ich jedyna zaległość a z innych mają 5? No sory, ale to już po prostu pech albo złośliwość prowadzącego ( w tym przypadku to drugie).
A z tą "konferencją" - no proszę Cię - cały semestr będzie trwała ta konferencja? Nie ustaliliśmy z dnią konkretnego dnia, to było tylko ustalenie, że " ten i ten miesiąc" można to przecież z nami też omówić, żeby przełożyć na miesiac wcześniej czy później, cokolwiek. Ale nie kurde o cały semestr i praktycznie pozbawiając wszystkich tego jednego dodatkowego terminu. Zwłaszcza, że jesteśmy na ostatnim semestrze i chcąc się bronić w czerwcu - musielibyśmy go zdać wcześniej (czyli właśnie w czasie semestru) a jak Pani nam nie okaże łaski i jednak nie zrobi w tym terminie to wszyscy jesteśmy w czarnej dupie i na studia mgr poczekamy sobie za rok. Cytat:
A co do reszty to u mnie jest identycznie. Niewiele osób zalicza, kazdy się modli o 3, geniusze mają 4, kolokwia, egzaminy i tego typu rzeczy u mnie są od piątku wieczór do niedzieli włącznie, i tak.. studiuję dziennie. Własnie nam ustalili poprawkę przed rozpoczeciem sesji poprawkowej. Doprawdy fantastycznie..
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Przyczłapałam się pochwalić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.