|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Tylko może było można dziecko uratować po upadku
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że ta matka się wystraszyła.. młoda pewnie zemdlała, choć mówili, że upadła i zsiniała więc może miała jakiś wylew..a taka młoda osoba jak ta matka pewnie myślała: boże zabiłam ..... i dlatego nie wzywała pogotowia
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie mi Mama powiedziała, aż się boję mojej intuicji, na serio, jak usłyszałam o tym porwaniu to pierwsze moje słowa do tż i mamy to były właśnie takie,że to rodzice a nawet sama matka coś zrobiła dziecku ....,nawet do Aguśki pisałam o tym, bo to w Jej mieści, no nie wierzyłam w nic co mówili, potem doszły szczegóły i mnie tylko to utwierdzało,że niestety , ale będzie to prawda. |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
matko jak ja Was nadrobie
Poki co zatrzymalam sie na 157 str starego watku Karolca, to trzymam kciuki eby wozek byl pikobello i zeby zakup sie udal Aguska Cotton, ja mam wozek maxi cosi mura 4 i mam odmienne zdanie od Twojego. Siedzisko spacerowki moim zdaniem wystarczajaco szerokie, z budkami nie widze zadnego problemu, ma super kola, jest super skretny. Ale kazdemu pasuje co innego
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
A tak apropo rozmów wieczornych to powiem Wam ze dzisiaj robię na obiad szagówki = kopytka
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Żal mi tego dziecka strasznie, niestety mam też taką myśl,że to nie był jednak wypadek, a Dziewczyna jest chora niestety i to też jest ogromna tragedia
. Depresja poporodowa może trwać nawet rok, a w takim stanie to różne mogą być zachowania .Zaplanowała telefony, całą historie, a w szoku nie potrafiła zadzwonić po pogotowie, to jest pierwszy odruch zdrowego człowieka , gdy coś się dzieje z dzieckiem.Miesza się tu logika z szaleństwem. No i niepodważalny fakt,że skoro kłamała tyle czasu to dlaczego teraz miałaby powiedzieć prawdę
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja nie moge!
Poszlam spac a Wy nie dosyc ze nowy watek zalozylyscie to jeszcze 4 strony nowego naprodukowalyscie klaski :Dzien dobry i obecna! Co do Madzi to tak mi zal dziewczynki biednej ze nie mam slow
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-03 o 08:33 |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
ja poczekam do ostatecznej wersji wydarzeń .. wtedy będę decydowaćczy była chora w szoku czy obłąkana..póki co nie mam zdania .. poza tym, że żal mi jej za to co ją teraz spotka od ludzi i od sumienia
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie ,że trzeba poczekać, teraz to tylko kwestia czasu
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
witam w nowym wątku
tragedia ale ja od poczatku przeczuwałam ze cos ta matka kreci bardziej dziadkowie rozpaczali niz ona. Biedne dziecko ![]() co do pempuch ja uwielbiam z sosem pieczarkowym
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, tak mnie naszło, żeby Wam napisać, że życzę Wam lekkich porodów i żebyście się trzymały, mimo częstego zmęczenia spowodowanego opieką nad maluszkiem. Jest to jednak coś cudnego
Jestem mamusią marcową 2011, nie wiem kiedy ten rok zleciał. To cud patrzeć jak się dziecko zmienia i rośnie. Jeśli mówią, że cudów nie ma to nie mają racji...dzieci to największe cuda świata Dzisiaj patrzyłam na mojego synka jak śpi....piękniejszego widoku nie mogłam sobie wymarzyć
|
|
|
|
#105 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez przeszło mi to przez myśl niestety . Mówili też że podobno ojciec pomagał matce znoscic wózek i dziecko na dwór przed rzekomym spacerem ale może to tylko pomówienia były . bo jeśli nie to znaczyło by że on o wszystkim wiedział no ale trzeba poczekac na rozwiązanie sprawy ja też od początku mówiłam że te porwanie mocno naciągane było i że raczej ktoś z najbliższego otoczenia ma coś wspólnego ze zniknięciem Madzi . chodzi mi jeszcze po głowie może absurdalna myśl ale że dziewczynka żyje i została sprzedana nie wiem ale jakoś tak mnie to dręczy zobaczymy czas pokaże czy znajdą ciało madzi i co wykaże sekcja . ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Dziękujemy bardzo
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Anagat co do karmienia - babka mowila o tym jak wazna jest psychika mamy w calym procesie karmienia piersia!
Nasz podejscie, nasze przekonanie ze faktycznie chcemy karmic, nawet opinia ojca na temat karmienia piersia ma rowniez wplyw na nasza laktacje! Ja generalnie od razu adasia tez nie przystawialam do piersi bo go po prostu nie mialam od razu i to tez ma znaczenie, oczywiscie laktacje tez idze rozkrecic nawet jesli dziecko przystawimy do piersi kilka godzin po porodzie ale wtedy trzeba ciezej powalczyc! Ja to bardziej myslalam sobie ze to takie pstryk i mleczko poleci, polozne co prawda mowily mi ze mam przystawiac i jeszcze raz przystawiac ale tak na 100% nie mialam do nich zaufania. Jak po 2-3 dniach nie mialam mleka to ja chyba wtedy sie zlamalam i poddalam, wprawdzie mleko na 4 dzien sie pojawilo ale w malej ilosci. Pozatym to ja bylam wszystkim przerazona, nakrecalam sie, adas ciagle plakal bo czul moje nerwy i tak jakos mysle cala moja psychika byla na maksa rozregulowana! Pozatym to mialam tez problemy skorne po porodzie i poniewaz karmilam (tak samo jak teraz poniewaz jestem w ciazy) to nie moglam dostac odpowiednich lekow wiec mysle ze podswiadomie to moze je nawet chcialam zeby to mleko sie skonczylo zebym wreszcie mogla pozbyc sie uczulen i calego tego cyrku wokol! Generalnie mysle ze tylko spokoj moze nas uratowac , tak mowila tez polozna i to jest prawda
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do swojego szpitala ..nawet nie mam 15 minut .. bliziutko jest..w sumei to gdyby nie ten siarczysty mróz to bym chodziła na SR piechotą.. ale w sumie moze zelżeje (bo idę na peirwsze zajęcia w przyszłym tygodniu)
I we wtorek mam gina i usg .. Ciekawe czy wykaże czemu Gabryś tka koniecznie chce mi wyjść pod prawym cyckiem.. Dziś doszłam do wniosku, że mam 3 cycek .. w postaci głowy synka .. To jego ulubione miejsce .. tam najczesciej wyplywa
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko napiszę, że co do karmienia, to faktycznie, ciśnienie to najgorsze co może być
najlepsze jest spokojne podejście do tematu i po prostu przystawianie częste dziecka. Ja miałam cc, a poród był dla mnie tak dziwnym zdarzeniem, że nawet nie myślałam czasu myśleć, że mleka nie będzie. Mały 2 dni sobie po prostu ciumkał co chwilę. Jak płakał to go przystawiałam i po 2 dniach mleko się pojawiło. Ze mną leżała dziewczyna, która się bardzo stresowała tym, że nie ma mleka (też po cc), ale z pomocą dziecka i laktatora też wypracowała sobie mleczko. Głowa do góry i nie stresujcie się. Natura wie co ma zrobić
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w środę usg zobacze może w koncu będe mogła wybrac imię bo sie dowiem co noszę a tak to ta mała cholera same psikusy mi robi raz dziewczynka raz chłopak
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Akurat weszłam na wizaż jak założyłaś tą część i tak sie udało że byłam pierwsza
tak szybko piszecie że nie nadążam nadrabiać, więc od razu wolałam napisać i wykreślić się z listy zaginionych ![]() Dzień dobry wszystkim mamuśkom ![]() U mnie mroźno, w tej chwili -17st. na szczęście nie muszę wychodzić. Wczoraj wieczorem byłam skopywana chyba z godzinę i to prawie bez przerwy ![]() 16 lutego mam USG i się okaże czy mała się zdecydowała przekręcić, jak nie to będzie cesarka. Jesteśmy już w 35tc i już nie mogę się doczekać jak uściskam mojego skarba
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja jak bylam na poczatku stycznia u swojego prowadzacego to mi potwierdzil to co mi mowil dr od usg 3d.. takze no ja jestme pewna na pewno w 100%
|
|
|
|
#112 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w centrum Krainy Wielkich Jezior nie ma zaciągania ale jest "dla taty, dla mamy" he heCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() muszę brać się za naukę i zrobić potem jakieś zakupki jedzeniowe, a nie chce mi się ruszać. Tak mi ciepło pod kołderką już od 5.00 malutka nie dawała mi spać, ale wybaczam jej
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
melduję sie i ja... a teraz ide Was podoczytywać
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
zgadzam sie z Tobą... czasem ludzie w szoku potrafią tak dziwne rzeczy zrobić, że nikt tego by sie po nich nie spodziewał |
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o to dzieciątko z Sosnowca to dziś się dowiedziałam i jestem w szoku... rozumiem że mógł się zdarzyć wypadek, ale nie potrafię zrozumieć jej dalszych poczynań, to już musiało być z premedytacją, bo normalna matka stara sie ratować swoje dziecko, czyli dzwoni po pomoc, a nie idzie ukryć ciało i udaje że została napadnięta...
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi .. bo wiekszosc z Was juz na pewno ma porobione wyprawki
Ile wy tego macie :P Przyszła do mnie wczoraj teściowa i mówi pokaż co masz ... a ja co z mamą chodziłam to mi coś kupowała ja też co jakiś czas coś kupowałam.. w sumei planowałam, że będę robić jeden zakup dla dziecka w tygodniu .. Jak mówiłam TZ to mnei ochrzanil ze po co 16 sztuk ciuchow dla dziecka (bo w momencie podejmowanai decyzji tyle zostalo) .. wczoraj jak wysypałam te ciuchy.... Łoooo dużo wyszło .. zdecydowanie więcej niż 16 sztuk.. w różnych rozmiarach .. body 56 body i spiochy 62, troszke tez mam 74 (takei fajne spiochy z 5-10-15).... dziś prawdpod. przyjda mi pieluchy wielorazowe .. podjelismy decyzje o łózeczku i teraz projektuje szafę do pokoiku |
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam torbę ciuszków które dostałam używane kilka nowych ( 4 pajace) i grzechotkę
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po podstawowce mialam isc do liceum medycznego tam, ale zlikwidowane zostalo. prawo jazdy tam zdawalam, tak tam u nas sie ponoc ''spiewajaco mowi'' - tak mowia ludzie z innych rejonow Polski.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafie dokładnie powiedziec ile tego mam, poza tym, że DUŻO w róznych rozmiarach |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wczoraj zamurowało ile ja tego mam .... DUUŻO... nawet się nei spodziewałam
|
|
|
|
#120 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Cytat:
Nauczysz sie Jolka Tez uczylam sie dopiero gdy zakladalam rodzine,metoda prob i bledow. Kiedys tez ciasta mi nie wychodzily,ale probowalam dalej i przelamalam zla passe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Tylko może było można dziecko uratować po upadku

klaski :

tak szybko piszecie że nie nadążam nadrabiać, więc od razu wolałam napisać i wykreślić się z listy zaginionych