|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czego używacie by uzyskać artystyczny nieład?
Ja to kupiłam wczoraj ;D - no extra. Włosy mam długie i gęste. Biorę sporo tej pianki i fajnie wyglądają
. Ładnie pachnie. Ach wizaż, wizaż...Dodam jeszcze, że w rossmanie są po 9,9
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Zależy od tego jaki nieład chcesz osiągnąć w wersji proste czy kręcone?
Do kręconych nadaje się pianka ew.żel. Do prostych i oklapniętych pianka dodająca objętości, ew.guma ale tylko by je rozchochrać a nie najezyć. Najlepiej: umyć włoski, owinąc ręcznikiem, następnie nałożyć produkt do stylizacji (nie przesadzać bo obciąży włosy) i dac choć w połowie wyschnac naturalnie.Potem mozna podsuszyć to powinny mieć większą objętość. niezależnie od tego trzeba w czasie schnięcia ugnietac włosy dłońmi. Na końcu radzę zastosować jakiś fajny spray modelujący (nie lakier) i gotowe! oto fotki artystycznego nieładu: |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
iszsza, wielkie dzieki, oczywiscie mi chodzi o wariant na wlosach prostych
![]() zaopatrzylam sie w pianke Nivea-zwiekszajaca objetosc (bardzo przyjemna super zapach). Mysle jeszcze nad ta guma... i woskiem w piance, ale tu to sama nie wiem bo opinie o tym sa skrajnie rozne (od bleee do super!), ciekawe dlaczego
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
guma do włosów
Mam pytanie. Czy po uzyciu gumy do włosów włosy sa posklejane? I czy widac ze cos usztywnia włosy?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Gumo do włosów to super sprawa..
Włosy nie są zbytnio usztywnione ale zaakcentowane. Ja posiadam z Welli i jestem bardzo zadowolona. Jeżeli chcesz uformować lub zdeformować fryzurę to guma się do tego jak najbardziej nadaje..
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: guma do włosów
Jeżeli nie dasz jej za dużo na pewno nie będzie jej widać.Moim zdaniem najlepsza jest guma LOREALA REMIX
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam gume shock wavsa "namacalna miekkosc nieładu" i jest bdb. Teraz stosuje ja zamiast pianki, wgniatajac w wilgotne włosy. Nie wykrusza sie, lekko usztywnia, ale pozostawia naturalny wygląd.
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, guma to super rzecz
Nie daje trwałego usztywnienia, ale wystarczy poczochrać włosy i fryzura nabiera kształtu. Ja uwielbiam gumę Schwarzkopfa, OSIS+ Thrill fibre gum, oraz tańszą wersję - Got2Be, taka w niebieskiej puszce. Remix L`oreala też fajny
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
włosy jak guma
Szukałam na forum, ale niestety nigdzie nie znalazłam podobnego wątku.
Tak więc, ostatnio po zafarbowaniu wlosów (na kolor czarny)- a dodać muszę że farbuję się od dawna ale w rozsądnych odstępach czasowych- włosy zrobiły się trochę rozciągliwe, kiedy są mokre. Poza tym nie są zniszczone ani połamane, wyglądają na zdrowe i zadbane. Sądziłam, że coś takiego może się przydarzyć włosom wielokrotnie w krótkim czasie farbowanym albo silnie rozjaśnionym. I moje pytanie: Czym taka rozciągliwość włosa jest spowodowana (zła farba, jakis składnik we farbie, za długo trzymana?) , co to oznacza (jakiś ubytek w strukturze włosa?) , jakim sposobem zlikwidować ten efekt (dodam, że uzywam namiętnie odżywek, masek i biosilku- więc mam na myśli raczej jakieś bardziej specjalistyczne/czy może porpostu inne kosmetyki do włosów). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: włosy jak guma
Halo, halo, jest tu kto
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Raczej nikt tu nie powie Ci dokładnie dlaczego tak się stało. Może to wynikać z użycia zbyt silnego środka i przetrzymania go na włosach zbyt długo. Najlepszym wyjściem jest udanie się do fryzjera, który oceni stan Twoich włosów. Musisz się przygotować na to, że włosy zostaną obcięte, gdyż tego typu uszkodzeń nie da się zregenerować odżywkami.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() Obcięte?! Raz po rozjaśniaczu (kilka lat temu) moje włosy tez sie rozciągały, ale po kilkumieisęcznym stosowaniu odzywek itp, wróciły do normy, nie trzeba było ich wcale obcinać. |
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Skoro miałaś już takie doświadczenia i wiesz jak to wygląda, to jak my możemy Ci jeszczepomóc? Z tego co wiem, włosy spalone zbyt intensywnymi środkami chemicznymi obcina się, aby ułatwić regenerację partii, które pozostały w lepszej kondycji.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Pytam dlatego, ze regeneracja trwała az kilka miesięcy (zwykłymi ''sklepowymi'' odzywkami i maseczkami) , miałam nadzieję,ze ktoś może zna jakiś specjalistyczny, profesjonalny kosmetyk na tego typu problem, który przyśpieszy regenerację. Stąd własnie moje pytanie
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
to ze wlosy sie rozciagaja swidczy ze sa zdrowe. Moje tez sie rozciagaja nawet jak sa muche. sa poprostu elastyczne i niema sie czym martwić
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
kosteczka19 ---> Oczywiście pewna rozciągliwość jest naturalna i świadczy o elastyczności. Natomiast włosy rozciągliwe jak guma są czymś nienaturalnym i najczęściej ten stan wynika z ich "spalenia" środkami chemicznymi. Czesto dzieje się tak przy nieumiejętnym rozjaśnianiu bądź trwałej.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Moje rozciągają sie minimalnie, moze faktycznie nic specjalnego im nie jest ...hm a moze jednak przetrzymałam ciut za dlugo farbę :/
Kiedyś po rozjaśniaczu- strasznie, jak guma, makabra Dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
po trwalej ondulacji wlosy zachowuja sie jak guma bo sa zniszczone...stosuj odzywki chociaz nie wiem co moglabym Ci poradzic
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Pianka
Mam pytanko... Czy pianka psuje włosy? Nakładam ją sobie zawsze na całe włosy żeby nie były takie ulizane ;p ale nie wiem czy ona nie niszczy włosów... Jak to jest ?
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pianka
Pianka wysusza włosy.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Stawianie włosów na żel.
Nie wiedziałem gdzie to pytanie zadać,może się ono wydać idiotyczne, bo chyba jest xD a mianowicie ma może ktoś film lub zdjecia demonstrujące nakładanie żelu na średniej długości włosy na różnorodne sposoby...? z góry dziękuje za pomoc. Zapomniałem dodać ,że to dotyczy mężczyzny
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Dobry żel, pasta, itp do układania ale bez efektu mokrych, świecących-pomocy !
Witam ! Z racji tego, że po umyciu moich włosów wyglądam jak puszak
musze uzywac żelu do układania włosów. Mam je krótkie i robie sobię mały bagałanik na główce. Czy są może jakies specjalne zele, pasty (słyszałem np. o pascie loreal remix) których po zastosowaniu włosy nie swiecą sie, błyszczą i wygladaja jakby byly mokre. A niestety tak mam po zelach, zazwyczaj kupuje jakies najtansze. Jak dla mnie do straszna wiocha ) Proszę o pomoc specjalistek ) Pozdrawiam !!
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry żel, pasta, itp do układania ale bez efektu mokrych, świecących-pomocy !
Pasta got2b Schwarzkopf. Taka zielona. Bossska! Nie skleja, włosy się nie błyszczą, fajnie układa. Około 18 złotych w drogieriach.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry żel, pasta, itp do układania ale bez efektu mokrych, świecących-pomocy !
sama mam podoby problem z włosami
polecam loreal seria remix strukturyzujaca pasta do włosów. Jest biała i w konsystencji kremu nivea mimo ze na rękach troche tłusta to na włosach już nie. Nie skleja włosów, nie twardnieje jak żel, nie świeci sie i w trakcie dnia mozna zmieniac fryzure. Super dla zrobienia tzw. bałaganu na głowie. Raczej dla krótkich włosów. Dla mnie ciagle numer, mimo że próbowałam różnych drogich i tanich produktów. Cena około 13-18 zł.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie o lakier do wlosow
dziewczyny powiedzcie mi czy nie wiecie ile moze kosztowactaki profesjonalny lakier do wlosow duzych rozmiarow co uzywaja fryzjerzy w salonach??? i czy w ogole sie oplaca taki kupowac czy te w sklepie... hmmm
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
Co do włosów? (guma, krem, gel)?
Hej
jestem facetem, mam włosy dosyć krótkie i lubię je sobie postawić(jakiś artystyczny nieład, czasem coś a'la irokez, itd.) i tu pojawia się problem. Czym je stawiać? chciałbym uzyskać efekt, aby włosy nie były sklejone, żeby nie było zbytnio widać efektu mokrych włosów. Do tej pory używałem specyfików: Guma L'oreal Remix Guma i pasta Joanny Krem Wella ShockWaves do artystycznego nieładu niestety, żaden z powyższych produktów nie zadowolił mnie liczę na pomoc z Waszej strony
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz ja również mam irokeza kobiecego i stawiam na gumę z Joanny którą kupiłam u fryzjerki.To takie niebieskie pudełko zakręcane.Jest na prawdę dobra,tylko pamiętaj o tym że najpierw musisz rozetrzeć ją w rękach a potem lekko pojechać po włosach.Jak gumy będzie za dużo to nici z irokeza bo będzie za ciężki i opadnie
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co do włosów? (guma, krem, gel)?
Możesz wypróbować gumę Shwarzkopf Got2Be, w niebieskiej puszce, dostępna w drogeriach, m.in w Rossmannie za ok. 18zł. Zużywam już chyba trzecie opakowanie i moje krótki, wycieniowane włosy są zadowolone
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co do włosów? (guma, krem, gel)?
a może po prostu jakaś mocna pianka ?
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

. Ładnie pachnie. Ach wizaż, wizaż...