Gala- Zasta- Wasze opinie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 23:53   #91
l3ni
Raczkowanie

Dot.: Gala- Zasta- Wasze opinie

Ja już też jestem szczęśliwą posiadaczką swojej Zasty, no i oczywiście leży 1000 razy lepiej, niż salonowy eksponat. Teraz również muszę pomyśleć o jakiś dodatkach, buty będą na pewno zielone, ale nie wiem jeszcze co z welonem i biżuterią.

Edytowane przez l3ni
Czas edycji: 2014-02-08 o 15:40
l3ni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 09:02   #92
geos
Przyczajenie

hej! to super ja na razie temat sukni zawiesiłam, zamówiłam i czekam, będzie pod koniec kwietna, początek maja. Narzeczony mysli o alkoholu, może macie jakieś rady. Zdecydowaliśmy się na wódkę Pan Tadeusz.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

hej, sami zamawiacie ciasta i tort? my alkohol wybraliśmy Pana Tadeusza, nie wiem czy dobrze, bo oboje nie jesteśmy trunkowi i sugerowaliśmy się zdaniem którzy piją jeszcze nie kupiliśmy na razie badamy rynek. I jeszcze wina i szampan.. ech chodzicie na kurs tańca?
pozdrowienia
geos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 09:09   #93
bubblebath
Raczkowanie

U nas też ten sam alk choć pewnie to temat na inny wątek
Ciasta i tort zamawiamy sami, lecz jeszcze nic nie mamy ustalone. Teraz debatujemy nad listą gości...
W sobotę byliśmy na pierwszej lekcji tańca...wybraliśmy ambitny utwór i nie wiem czy to wypali.
Moja sukienka już wisi i czeka...
bubblebath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 15:58   #94
geos
Przyczajenie

o kurcze, moja sukienka będzie dopiero pod koniec kwietnia początek maja, a ślub 8 czerwca ale ufam Pani z salonu
skoro i wy macie taką samą wódkę to musi być dobra ;p
pozdrowienia
Stary 2013-02-27, 12:24   #95
Madzialenka30
Raczkowanie

Witam pozwólcie, że do Was dołączę. Suknia już wisi, Zasta oczywiście , ślub we wrześniu.
Mam pytanie. Jestem na etapie halki. Ponieważ nie kupiłam sukni w salonie to nie wiem jaka halka będzie do niej pasować. Prawdopodobnie zdecyduję się na małe koło. Pytanie ile cm to koło musi mieć? 150,170?
Madzialenka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 21:41   #96
bubblebath
Raczkowanie

Ja mam kolo wszyte, jest nieduże ,ale nie potrafię teraz dokładnie określic ile cm. Jest dopasowane do szerokości sukienki, materiał sie ładnie układa, nie ma marszczeń...
Moja suknia też wisi i mam mały problem z jej przechowywaniem.Nie miesci sie w żadnej szafie!
Stary 2013-02-28, 07:43   #97
Madzialenka30
Raczkowanie

A nie dałoby się go zmierzyć jakoś ? Moja Zasta wisi na karniszu ;D bo też nie chcę jej "upychać" do szafy na siłę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 08:06   #98
geos
Przyczajenie

Czesć, ja pojęcia nie mam ile ma koło, ja na razie takiej decyzji nie podjęłam, dopiero pod koniec kwietnia jak sukienka bedzie w salonie to się zdecyduję czy koło czy bez koła. Także niestety nie pomogę.
Pozdrowienia
Stary 2013-02-28, 20:00   #99
l3ni
Raczkowanie

Ja właśnie też bym bardzo mieć chciała halkę, bo jednak mam wrażenie, że suknia będzie się wtedy lepiej układać, przy czym w obu salonach, w których przymierzałam zastę spotkałam się ze zdziwieniem obsługi, że proszę o halkę do tej sukienki, bo przecież koło będzie przebijać. I faktycznie, przymierzałam w jednym z tych salonów zastę z halką i koło było dosyć mocno zarysowane.
Na chwilę obecną pytałam w salonach w mojej miejscowości o możliwość wypożyczenia halki i ceny wahają się od 50 do 100 zł. Chyba wezmę swoją suknię do salonu, przymierzę ją z halką na małym kole i wtedy zobaczę jak to wszystko będzie się układać. U mnie jeszcze dochodzi kwestia wzrostu, bo muszę sprawdzić czy biorąc halkę suknia nie okaże się dla mnie za krótka. Ale jeżeli wszystko będzie ok to raczej ją wypożyczę, ewentualnie poproszę o jakąś warstwę sztywniejszego tiulu, żeby koło się tak nie odznaczało.
Stary 2013-03-01, 08:09   #100
Madzialenka30
Raczkowanie

Ja również mierzyłam zastę w salonie i Pani nawet nie brała pod uwagę że mogłabym ją mierzyć bez halki Sądzę również, że jak jest porządna warstwa tiulu to koła nie widać. Mam rację?
Stary 2013-03-05, 23:21   #101
Ewelkaa1991
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny! Śledzę na bieżąco Wasze wypowiedzi i nareszcie mogę do Was dołączyć, bo zamówiłam wymarzoną Zastę Długo szukałam, bo w moim mieście była jedynie do wypożyczenia ale już dawno zajęta, koszt wypożyczenia to 600 zł dlatego bardzo żałowałam, że to nie ja będę miała możliwość ją wypożyczyć. Znalazłam na szczęście w innym mieście i będę ją miała miesiąc przed ślubem, a ślub w sierpniu. Jeśli chodzi o halkę to biorę ją pod uwagę w przeciwieństwie do koła. Nie pomyślałam żeby ją zmierzyć bez halki i ciekawa jestem jak to wygląda. Myślicie,że krótka fryzura z żywym kwiatkiem będzie pasowała do tej sukienki? Zastanawiam się czy w dalszym ciągu zapuszczać włosy czy też mogę powrócić do mojej ulubionej krótkiej fryzury. Jeśli chodzi o bukiet bardzo chciałabym czerwone anemony ale obawiam się, że w sierpniu ciężko będzie je zdobyć. Napiszcie mi proszę czy będzie to trudne wytrzymać całe wesele w bolerku? Bardzo przeszkadza w tańcu? Nie chciałabym go ściągać w ogóle... Pozdrawiam
Ewelkaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 11:13   #102
Madzialenka30
Raczkowanie

Witam, myślę że ciężko będzie wytrzymać w bolerku całe wesele, ono się zupełnie nie rozciąga. Ale to moje obserwacje z licznych przymiarek
Stary 2013-03-08, 09:35   #103
_asiulla_
Przyczajenie

Jako zeszłoroczna zastowiczka mogę powiedzieć, że ja całego wesela nie wytrzymałam w bolerku Zdjęłam jakoś z godzinę po pierwszym tańcu.
Fakt 1: rzeczywiście jak się wściekasz to nie jest szczytem wygody bo to koronka. Choć przy ramionach ma luźniej i przylega do ciała za pomocą elastycznego paseczka silikonowego więc aż tak źle nie jest
Fakt 2: miałam wesele 28 lipca - była to chyba najcieplejsza noc w roku i było mi za gorąco. Zdjęcie bolerka było ulgą.
Fakt 3: jestem z tych co to uwielbiają wersję zasty z paskiem ozdobnym. I po prostu szalenie mi się podobało jak zasta układa biust, dekold i podkreśla talię - wygląda zjawiskowo i jest mega wygodna. (choć oczywiście nie ma większej elegancji i szyku niż zasta z bolerkiem) - moich zdjęć jest tu kilka na forum.
_asiulla_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 08:53   #104
Madzialenka30
Raczkowanie

Asiula a możesz coś napisać o halce? Ile cm miało koło jeśli takowe miałaś? Bo nie wiem co zamówić
Stary 2013-03-12, 12:43   #105
_asiulla_
Przyczajenie

Miałam halkę od rybki.
Koło małe - niestety nie znam dokładnego wymiaru. Halkę wypożycząłam z salonu. Koło było przecięte i babeczki regulowały długość i sklejały taśmą Na materiale zakończonym kołem na wierzchu, od kolan był dosyć sztywny tiul, który podnosił nieco materiał sukni i maskował koło. Choć przy chodzeniu wiadomo, że koło się odznaczało. Ale absolutnie mi to nie przeszkadzało.
Stary 2013-03-13, 08:06   #106
Madzialenka30
Raczkowanie

To może uszyć halkę bez koła? Sam tiul?
Stary 2013-03-14, 12:09   #107
_asiulla_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka30 Pokaż wiadomość
To może uszyć halkę bez koła? Sam tiul?
Jest to jakiś pomysł
Generalnie nie musisz szyć. Przecież z tych gotowych też można koło wyjąć. Wypożycz lub kup taką halkę od modeli "rybki" i na próbę wyjmij koło.. Zobaczysz czy Ci będzie wygodnie i jak to będzie wyglądało.
A w razie czego koło też można zmniejszać i zwiększać - moje było właśnie nieco skrócone na zasadzie "założenia" końcówek jedna na drugą jakieś 7-10 cm i sklejone. I możesz sobie z tym obwodem tak pokombinować: wtedy nie będzie za duże i nie będzie się tak odznaczać może. Tylko zawsze przy dobieraniu pospaceruj, popodskakuj i poobracaj się - żeby nie okazało się za małe bo wyrżniesz orła
Stary 2013-03-14, 14:24   #108
Madzialenka30
Raczkowanie

Dzięki zamówiłam materiał i jednak będę szyć, co z tego wyjdzie - nie wiem, bo mistrzem krawiectwa nie jestem
Stary 2013-03-15, 18:21   #109
bubblebath
Raczkowanie

Hej dziewczyny...a co będziecie mieć we włosach? Mam na mysli welon, toczek, opaskę?Myślałam nad tradycyjnym welonem i taki przymierzałam w salonie i niby ok, ale ...sama juz nie wiem. jaka dlugosc itd..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 20:15   #110
l3ni
Raczkowanie

Odnośnie halki: Byłam dzisiaj z suknią przymierzać halki w salonie i na początku tragedia, albo koło bardzo mocno się odznaczało, albo tiul tworzył taką grubą warstwę, że suknia brzydko się marszczyła. No, ale później Pani wzięła jeszcze raz tę halkę rybkową i zmniejszyła koło na tyle, że właściwie nic nie było widać, także zarezerwowałam ją sobie do odbioru na dzień przed ślubem .

Odnośnie głowy: Nie mam pojęcia, przymierzałam dzisiaj także welony, no i przyznam szczerze, że nie jestem jakoś super przekonana. Na pewno jeżeli bym jakiś brała to miałby taką długość, że kończył by się w miejscu, w którym kończy się wiązanie sukni, bo w takim wyglądałam najlepiej. Ale ogólnie mierzyłam również woalki, i taka krótsza woalka wyglądała całkiem fajnie i chyba nawet bardziej pasowała do charakteru sukni. Co nie zmienia faktu, że zastanawiam się jeszcze nad opcją opaska+welon . Już sama nie wiem...Pomijam fakt, że ostatnio mocno rozważałam też żywy kwiatek we włosach, a nie wiem jakby to mogło wyglądać z woalką .

Ogólnie będę celować w look Panny młodej z załączników.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2927964590_1.jpg (38,4 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2927964590_2.jpg (35,4 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2927964590_4.jpg (54,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2927964590_5.jpg (46,6 KB, 110 załadowań)
Stary 2013-03-16, 08:46   #111
bubblebath
Raczkowanie

Ja tez mierzylam woalki i wygladalam raczej komicznie wiec to odpada..mysle ze wybiore raczej welon z delikatna merezka, dlugosc do pasa..kok nisko, welon przypiety nad kokiem.
Czytalam wasze posty dot.kola i wczoraj mialam wiecej czasu i w koncu postanowilam zalozyc sukienke i...musze cos zrobic z tym kolem, nie podoba mi sie!Zaznacze, ze kupowalam sukienke uzywana, wiec na poczatku wszystko mi pasowalo - rozmiar, dlugosc, idealnie, ale teraz..przeszkadza mi to kolo wrr..wiem, ze moge je w kazdej chwili wyciagnac i tez bede kombinowala chyba cos z ta halka jak pisalyscie powyzej..
Poprzednia wlascicielka nie miala stanika, dala mi takie 'wkladki'ktore ona miala i mozna wszyc, ale wydaje mi sie, ze to bedzie niewygodne, wiec musze poszukac jeszcze bielizny by to wszystko ladnie sie ukladalo.
Ponadto nadal zastanawiam sie nad bukietem, butami, juz zglupialam przez ogladanie tych wszystkich stron. raz podobaja mi sie srebrne dodatki, a nastepnie jestem zachwycona czyms mega kolorowym..
szalenstwo...
Pozdrawiam
Stary 2013-03-16, 09:23   #112
l3ni
Raczkowanie

Osobiście wydaje mi się, że jednak dla własnej wygody dobrze jest mieć to koło. Tak jak już asiulla wspominała, przynajmniej nic się nie plącze między nogami, no i masz też dodatkową wentylację .

Z tymi welonami itp. raczej będę miała niezły problem, ale zielonego koloru przewodniego jestem pewna na 100%. Wydaje mi się, że akurat do tej sukienki bardzo pasują akcenty kolorystyczne.
Stary 2013-03-16, 13:18   #113
Madzialenka30
Raczkowanie

Mi bardzo podobają się toczki, oglądałam również kapelusze , idę tylko do cywilnego więc welon odpada w moim przypadku.
Więc pewnie będzie wersja z toczkiem a potem tylko jakiś kwiatek
Stary 2013-03-20, 19:33   #114
fiancee87
Raczkowanie

Przyłączam się do dyskusji, ponieważ również jestem szczęśliwą posiadaczką Zasty udało mi się kupić na all od dziewczyny, która ma niemal identyczne rozmiary jak ja. Do ślubu co prawda jeszcze kawałek czasu (bo 5 miesięcy), ale gdybym zeszczuplała to jest jeden salon w moim mieście, który podejmuje się różnych takich przeróbek. Jak tylko kupię buty (a myślę o białych obłożonych koronką), to chcę zamówić halkę z jak najmniejszym kołem.. Wydaje mi się, że Zasta bez koła nie układa się tak jak powinna.. Co do biżuterii - myślę by mieć jedynie kolczyki i bransoletkę ( wydaje mi się że naszyjnik nie będzie pasował ze względu na bolerko..). Zakochałam się też w grzebyku do włosów z cyrkoniami.. Chociaż nie wiem czy by to nie była przesada :p jeśli chodzi o kwiaty to wybieram białe kalie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1468.jpg (46,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-ślubny-kalie-222x300.jpg (11,8 KB, 21 załadowań)
fiancee87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 14:19   #115
Madzialenka30
Raczkowanie

Witam fiancee87 Też będę miała bukiet z kali, a właściwie z białych kantadesek (czy jak to się pisze ). Butów szukam jeszcze, Twoje są śliczne, ja niestety muszę mieć zapinane, bo wszystkie mi spadaja ;(
Stary 2013-04-27, 18:24   #116
fiancee87
Raczkowanie

Jednak wybór padł na czółenka baldowskiego. Ale mam pytanie.. Jaką długość powinna mieć halka? Macie może jakieś rady w tym zakresie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (29,2 KB, 17 załadowań)
fiancee87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 09:48   #117
l3ni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiancee87 Pokaż wiadomość
Co do biżuterii - myślę by mieć jedynie kolczyki i bransoletkę ( wydaje mi się że naszyjnik nie będzie pasował ze względu na bolerko..). Zakochałam się też w grzebyku do włosów z cyrkoniami.. Chociaż nie wiem czy by to nie była przesada :p jeśli chodzi o kwiaty to wybieram białe kalie
Dla mnie naszyjnik zdecydowanie odpada, natomiast sama zastanawiam się nad zestawem kolczyki + bransoletka, ale być może zostanę tylko przy kolczykach, bo nie jestem przyzwyczajona do noszenia czegokolwiek poza zegarkiem na ręce. Natomiast jeżeli chodzi o grzebyk to myślę, że nie powinno być przesady .

Cytat:
Napisane przez fiancee87 Pokaż wiadomość
Jednak wybór padł na czółenka baldowskiego. Ale mam pytanie.. Jaką długość powinna mieć halka? Macie może jakieś rady w tym zakresie?
Bardzo ładne buciki . W zakresie halki niestety dużo nie pomogę, bo nie za bardzo wiem, jak tę długość określić. Tiul powinien się rozchodzić mniej więcej od kolan w dół. No i musi być trochę krótsza niż suknia, ale nie wiem czy to Ci w czymkolwiek pomoże .

Ja już też mam już butki do mojej Zasty .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (45,8 KB, 35 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 13:12   #118
Madzialenka30
Raczkowanie

fiancee buty bardzo ładne i bardzo wysokie Ja będę miała max 6cm obcas, bo na wyższych nie dam rady przetrwać do rana
Co da halki, to mówią, że powinna być krótsza od sukni jakies 2-3 cm, ale najlepiej zdać się na fachowców, (czyt. panie z salonu )
Kilka postów wyżej o halce pisała asiulla, jej suknia bardzo ładnie się układała.
Stary 2013-05-01, 17:22   #119
_asiulla_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez l3ni Pokaż wiadomość

Ja już też mam już butki do mojej Zasty .
Hej Zastowiczki

l3ni butki piękne! I zielone! Ja miałam zielony makijaż...
Jak przygotowania? Zasta się spisuje?
Stary 2013-05-02, 20:39   #120
201610281624
Konto usunięte

Świetna suknia, gratuluję wyboru:-D
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości