|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto się broni w 2012?? Praca lic, mgr wątek motywujący:D
Jakieś 2 lata temu (jak broniłam licencjat
) moja uczelnia też dała sobie spokój z tym programem
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
A czy antyplagiat porownuje tylko prace ze sobą, czy tez z internetem, ksiazkami, prasa itd?
Właśnie wyczytałam, że na moim uniwerku WSZYSTKIE prace będą sprawdzane. Zaczynam odczuwać strach, chociaż niby piszę sama, ale wiadomo, sama niczego nie odkryłam, a trudno cały czas coś cytować :P
Edytowane przez Provocateur Czas edycji: 2012-03-21 o 17:52 |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
https://www. plagiat. pl/webplagiat/main.action
tutaj się wszystkiego dowiesz
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Aj, u mnie litości nie mają i właśnie męczę się z kilkoma pracami zaliczeniowymi. Nie dociera do nich, że mam ważniejsze rzeczy do pisania
Postaram się uporać z nimi jak najszybciej i wrócić do pisania pracy...
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo.
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja uczelnia tez nie korzysta z antyplagiatu (choć mój promotor o to podobno walczy)
i dołączam się do zasypanych dodatkowymi pracami ![]() Provocateur wydaje mi się że z książkami też, ale mogę się mylić.
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2012-03-21 o 19:53 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
U mnie zaś prawie nie ma zajęć. Ostatni semestr właśnie powinien być lajtowy, aby skupić się tylko na pisaniu pracy, takie mam zdanie
![]() Ale za to jak pisałam licencjat na 3 roku to nie mieli litości, egzaminy, kolokwia. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam kryzys. Napiszcie proszę, jak Wy piszecie mgr.. najpierw gromadzicie wszystkie zrodla i potem po prostu przpisujecie po fragmentach?
bo ja jak mam jakies zdrodlo to najchetniej wszystko bym z niego zaczerpnęła, bo wyczerpuje ono moj temat, a tak powinnam skakac po roznych pozycjach i z nich wybierac po kawaleczku? nie wiem kompletnie jak pisać tę pracę
|
|
|
|
|
#100 |
|
Moderator
|
Ja z licencjacką robiłam tak, że napisałam ją z 2 czy 3 książek, a z reszty literatury na koniec zrobiłam w różnych miejscach jakieś krótkie wtrącenia, żeby nie było że nie korzystałam
![]() Z mgr robię tak samo
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja już dziś stronkę skrobnęłam i nawet dumna z siebie jestem, bo teraz mam taktykę "pisać na ilość" - moje materiały się okazały przegadane i muszę wszystko rozciągać, żeby całej książki na 5 stronach nie streścić...
U mnie też ma być po raz 1. antyplagiat (przy licencjacie też tak mówili, ale okazało się, że to była ściema). Myślałam o wrzuceniu sobie pracy na ich stronę po tym, jak skończę pisać, ale usłyszałam, że ta praca może być zachowana w bazie i potem na uczelni wychodzi im plagiat... Ja piszę głównie na podstawie aktów prawnych teraz i sama nie wiem jak to ugryźć - zmieniać za bardzo nie można, bo znaczenie będzie inne, no ale jak to tak naturalnie ogarnąć.. Będę próbować dalej
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy tylko ja mam aż pięć rozdziałów w pracy licencjackiej? Z tego, co wiem, to większość znajomych ma trzy rozdziały, niektórzy cztery, a ja pięć. Ile powinnam mieć stron w takim razie? Napisałam dwa rozdziały i wyszło mi 25 stron. Piszę o Trybunale Konstytucyjnym.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
ale z Was lenie dziewczęta :P ja już mam magisterkę zatwierdzoną i grzecznie czeka na wydrukowanie i oprawienie.
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju... ale Ci zazdroszczę ![]() ja to swojej nigdy nie napisze mam teorii 29str +7 str metodologii i ankiete- nic nie zatwierdzone, ide w sobote do promotorki i aż się boję że wszystko mi odrzuci już bym chciała badania robić ale jej coś ciągle nie pasi brry aż mi się słabo robi jak o tym myśle
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas wolą jak jest więcej literatury, a nie w jednym rozdziale na każdej stronie przypis z tej samej książki. Ale to u mnie. Nie martw się też tak miałam, że z jednej mi pasowało, ale jakoś dobrałam jeszcze inne pozycje.
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3 razy poprawiałam przecinki wybrałam temat o którym można bardzo dużo napisać.Ja to podchodzę do tego tak, że to w końcu promotor - człowiek wykształcony więc wie jak powinna wyglądać praca żeby została dobrze oceniona, dlatego też ma prawo się czepiać. Chociaz byłam mile zaskoczona że za każdym razem moja praca była wnikliwie czytana. Zaskoczyła mnie liczba przecinków, które jeszcze trzeba było wstawić |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
moją promotorką jest słowaczka i guzik rozumie z tego co mam napisane i czepia się też przecinków, przypisów i litertury że stara czy coś
w ogóle ciężko się z nią porozumieć studium przypadku robiłam na licencjacie, a teraz mam ankiete na 100 osób zobaczymy...
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trzy kwestionariusze i jedną samodzielnie zrobioną ankietę. Aż mi się słabo robi jak sobie pomyslę, że zaraz bedę musiała się wziąść za statystykę i itp
|
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Aż się nie chce zabierać za pisanie, pogoda rozleniwia.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny i ja się przyłączam
![]() obrona licencjatu w czerwcu czeka. już 3,5 rozdziału naskrobne, jeszcze tylko 2 podrozdziały zostały. Teraz mam kolokwia i trzeba przystopować;/ wkurza mnie bo na innej uczelni w moim mieście na tym samym kierunku na 3 roku mają tylko jeden dzien zajęć i mogą sobie spokojnie pisać, a my? nie dość że dali nam trudne przedmioty to jeszcze 4 dni zajęć ;/ ale jakoś damy radę
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
No ja poświęciłam ten piękny weekend, ale wysłałam 3 rozdział więc misja wykonana.Póki co.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
mi promotorka zatwierdziła teorię i metodologię oraz ankiete (drobne rzeczy do poprawki) więc mogę ruszać z badaniami
na reszcie!a i obronę mam wstępnie wyznaczoną na 22 czerwca....
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam maila od promotorki i dowiedziałam się, że moja uczelnia zakupiła program antyplagiatowy i najprawdopodobniej nasze prace będą już nim sprawdzane
Ja nawet nie mam pojęcia jak ten program działa, a przecież wiadomo, że część teoretyczna to same cytaty z książek (z przypisami oczywiście) ...
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie, że ten genialny program zawiera wszystkie książki świata ![]() W każdym razie nie sądze bym mieli w bazie stare tomiszcza. |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do porównania prac, to na temat podobny do mojego napisano pewnie z 5 prac, więc tego się nie boję, gorzej z porównaniem z internetem, bo moja praca jest całkowicie odtwórcza, zadnych badań itd. A czasami brakowało mi już słów i sposobów na napisanie jakiegoś zdania zupełnie inaczej, albo pisałam normalnie, czyli tak, jak zapewne też jest na wielu stronach napisane, a już teraz sama nie pamiętam w których miejscach to było.
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I faktycznie czasem cieżko coś napisać swoimi słowami. No u nas nie korzystają z tego programu, ale wydaje mi się, że nie ma co się go bać jeśli ktoś sam pisał pracę I ma dużo przypisów
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

) moja uczelnia też dała sobie spokój z tym programem

A czasami brakowało mi już słów i sposobów na napisanie jakiegoś zdania zupełnie inaczej, albo pisałam normalnie, czyli tak, jak zapewne też jest na wielu stronach napisane, a już teraz sama nie pamiętam w których miejscach to było.