|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfekcyjna Pani Domu-polska edycja !!!
Cytat:
![]() ale patent z pończochami i gliceryną do mycia okien to spróbuję, bo nie wiedziałam. |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też tego nie znałam. A gazetami próbowałam kiedyś polerować okna i jakoś tak średnio wyszło. Smugi mnie tak denerwują, że wolę w ogóle okna nie myć niż umyć, a potem poprawiać dziesięć razy i się denerwować, że są smugi
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
hej program jest w tvnstyle w niedzielę o 10.45 do 11.45 i powtórki 14.40-20.40. Ja akurat nie oglądałam więc nie porównam
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
|
#94 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Chociaż ja akurat oglądam częściej na tvn player niż w tv.Nadrobiłam zaległości o obejrzałam ten odcinek o rodzinach pełnych męskich leniwców. Dla mnie to szok, że ktoś wychował tak zdrowych dorosłych facetów, że palcem nie kiwną. I ten tekst, że może znajdą dziewczyny, które uczulą ich synów na sprzątanie... taaa... może w tym sensie, że na widok odkurzacza czy zlewu pełnego naczyń alergii dostaną Znam takich dwóch braci mojej koleżanki. Dosłownie tacy sami i raczej się nie zmienią na lepsze.Chyba się wciągnęłam w ten program, a niby nic w tv nie oglądam
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez się w niego wciągnęłam akurat 1 odninka na tvn nie oglądałam. Jeszcze na stronie perfekcyjnej Pani domu są odcinnki do obejrzenia.
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi się, że mimo początkowych braków (nawet któraś Wizażanka to wytknęła) pojawił się teraz ironiczny humor u narratora. Fakt, na takie syfy trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.
A czy Wy zastosowałyście już u siebie zasadę 3xP?? Piękne, Pamiątkowe, Pożyteczne?(wiecie może jaka firma ubiera Małgorzatę Rozenek? chodzi mi o sukienki na koronację, z prostokątnymi kokardami)
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie zastosowałam metody 3P
|
|
|
|
|
#98 |
|
DOMator
|
Przy okazji jakichś większych porządków czy remontów pewnie będzie mi się plątała po głowie ta zasada
Tyle, że ja pewnie dodam jeszcze kategorię "przydasie"
|
|
|
|
|
#99 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
3/4 rzeczy jakbym się uparła dopasowałabym do Pamiątkowe ![]() Ale ostatecznie na śmieci poszło 10 worków Edytowane przez tasiulek Czas edycji: 2012-04-19 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również jak będę robiła porządki to zastosuję metodę 3 razy P oraz mętodę składania bluzek
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam bardzo ciekawa edycji polskiej, ale i watpilam ze uda sie ona w Polsce
![]() Jako Polacy mamy bardzo specyficzne podejscie do sprzatania, dla wielu jesli w domu brud to znaczy: patologia Decyzja tych kobiet zeby pokazac, ze sobie nie radza i ze maja tak duzy balagan - dla mnie duza odwaga.Mam tez wrazenie, ze stan polskich domow to jednak nic w porownaniu z tym co dzialo sie w brytyjskiej edycji.
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
nie widziałam brytyjskiej edycji; nie wiecie gdzie można zobaczyć?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
macie dostęp do darmowego e-booka "Perfekcyjna Pani Domu" Anthea Turner ?
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ona mieszka na Strzeniówce i to naprawdę jej dom. Przejeżdżam tamtędy codziennie.
Mi program bardzo się podoba. Tą angielską wersje programu o sprzątaniu z tymi dwoma babkami oglądałam wszytskie odcinki. Szkoda że nie leci to w TVN. Wiele ludzi w tym ja nie ma kablówki. A naprawdę jak się widzi syf to potem ma się ochotę i u siebie posprzątać. Ja mam bardzo zorganizowany pokój. Nie rozumiem jak ludzie mogą doprowadzać do takiego stanu. Są to kobiety w większości nie pracujące. Obrzydliwe. A mężowie porażka. Tylko gadać potrafią a sami nic nie zrobią. Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-04-22 o 11:50 |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety z kazdym odcinkiem utwierdzam się w przekonaniu ze polska edycja to tylko kiepska podróbka wersji angielskiej.
Rady pani Rozenek czesto ograniczają się do reklamy przeróżnych produktów albo do malo odkrywczych informacji. Nie wiem co jest z nią nie tak, ale wersję z Antheą uwielbialam, natomiast tu mi czegos brakuje. A jesli chodzi o serwetki z ostatniego odcinka to odnioslam wrazenie ze tej blondynce wyszły 100 razy ladniejsze niz perfekcyjnej pani domu ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
albo miej zawsze przy sobie super wydajne i extra chłonne ręczniki kuchenne, są niezbędne w kazdej kuchni albo: do plamy takiej a takiej uzyj mydełka, koniecznie hipoalergicznego, potrzyj plamę, zostaw na kilka minut a potem pierz jak zwykle i tak do kazdej plamy z osobna w kazdym odcinku.. to jest nudne i irytujące
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
ale ja mam też wrażenie, że polska wersja jest bardzo uboga, ona wpada tam raptem raz i uprząta kawałeczek jakiś.. Anthea Turner wpada tam ciągle i przynosi jakieś fajne rzeczy a tutaj? tylko reklama i reklama.. w sumie czasem fajnie popatrzeć ale ogólnie to dla mnie kiepska podróbka
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
eee no co ty...Anthea też wpada tylko raz do uczestników i drugi, już na kontrolę i finał. ona zwyczajnie więcej pomaga uczestnikom: np. pomaga wysprzątać małe pomieszczenie czy szafę, a nasza np. umyje pół komory zlewu i temu wydaje się, że jej odwiedziny są krótkie
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
goniąca własny ogon..
|
Z oryginałem to nie ma nic wspólnego.
Domowe porady na zasadzie: jeśli masz brudny zlew, to weź mleczko i go wymyj, są po prostu śmieszne. Anthea pokazywała jak zrobić niemal coś z niczego, jak wykorzystać pewne domowe sprzęty, produkty etc. do czynności, do których nigdy byśmy ich nie używali. Nawet te polskie mieszkania, choć wysprzątane, nie robią na mnie takiej furory jak te angielskie domki na błysk! Wiem, że inne sa nasze państwa Oglądam z nudów. Ale nieudana ta nasza kopia... |
|
|
|
|
#110 |
|
DOMator
|
Ja oglądam ten program bardziej z socjologicznego punktu widzenia - obserwuję sobie ludzi, rodziny i sposób ich funkcjonowania. Lubię też podejrzeć "swojski" polski bałagan
A przy okazji zmotywować się do ogarnięcie swoich kątów, żeby nie dopuścić do tego co oglądam![]() Porady PPD to w większości sposoby, które zna każdy od zawsze, niewiele mnie zaskakuje. No może dzisiejsze wałki do włosów zamiast gąbki florystycznej wykorzystane do zrobienia kompozycji kwiatowych na stół były czymś nowym dla mnie. Nie wiem jakie wy macie spostrzeżenia, ale w dzisiejszym odcinku przekonałam się naocznie jak z dużego, przestronnego salonu zrobić ciasną i ciemną kiszkę - wystarczy wiadro czekoladowo-brązowej farby, czerwony, udziwniony zestaw wypoczynkowy, ciężkie meble i ściana z kamienia niczym w jaskini Pouczające jest to, że z każdym tygodniem przekonuję się dobitnie o tym, jak nie chciałabym mieszkać (i nie o bałagan mi chodzi, a o styl). Rzadko coś ładnego przykuwa moją uwagę w tych wnętrzach. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Anthei zawsze mialo to ciąg logiczny. Sprawdzala najgorsze miejsca, i sprawdzala czy uczestniczki zastosowaly nowo poznane zasady i pomysły
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze do sprzatania w domu/ w szafie inspiruje ten filmik, serio
http://www.youtube.com/watch?v=1eUYC...PNXaXyqvSLg%3Ddzisiaj o 16:25 powtorka z niedzieli mnie sie podoba nasza wersja, z odcinka na odcinek lubie coraz bardziej ta babeczke. rady jak rady, znane, reklamy straszne itp. ale i tak lubie
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a gdzie można obejrzeć pierwsze odcinki? Na stronie i na tvnplayer jest dostępny tylko ostatni.
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może z Chomika można ściągnąć?
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
niestety znikają, podejrzewam ze pojawią sie wszystkie po zakonczeniu sezonu.
Trzeba na bieżaco sciagac z neta na komputer bo teraz szybko usuwaja wszystko z serwerów. Na chomiku chyba widzialam, ale mi sie transfer skonczył
|
|
#116 |
|
DOMator
|
Jak wrażenia po obejrzeniu wczorajszego odcinka?
Mnie "rozwalił" mąż jednej z uczestniczek, który motywował żonę do pracy piciem piwa na kanapie, podczas gdy kobieta uwijała się przy sprzątaniu ![]() Do tego wyprowadził się z domu do jak to nazywał "garsoniery", bo w domu syf, ale ku****a do żony na obiadek to biegał pewnie, bo syf w jadalni mu przeszkadzał...![]() Ostatnio mam wrażenie, że coraz więcej uwagi w programie zajmuje organizacja życia rodzinnego - podział obowiązków między wszystkich w rodzinie. Kobieta ma koordynować te prace i z nich rozliczać, a nie wykonywać wszystko sama. Podoba mi się to podejście, bo pokazuje, że perfekcyjny dom, to nie taki, w którym tylko kobieta uwija się jak w ukropie, ale taki, gdzie dopiero suma prac wykonywanych przez wszystkich w rodzinie przynosi efekt. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielki pan domu, pan i władca się znalazł :/ To ta kobieta powinna się stamtąd wyprowadzić, a nie on - bo jest brudno. No kurka, brudno? To łap miotłę i sprzątaj, a nie piwsko żłopiesz przed telewizorem i jeszcze cieszysz michę, bo "to żona jest od sprzątania". Mógł sobie sprzątaczke zatrudnić, a nie ślub brać tylko po to, żeby mieć służbę 24/h |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Prawdopodobnie brak pracy trzyma tą kobietę przy mężu, mimo, że ten nie ma do niej szacunku. Tych kwiatów na pokaz nie liczę, bo pewnie to wyjątek, a nie reguła. Okropnie mnie złości, to, że takie kobiety są zależne od facetów, to takie niewolnictwo wynikające z sytuacji ekonomicznej i finansowej. I niby mamy pełną wolność.... która kończy się na tym, że rządzi ten, kto zarabia i kto płaci domowe rachunki ![]() Aż się chce takiego jednego z drugim zagonić do garów i miotły i niech pomagają żonie jeśli chcą mieć czysto. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2012-04-30 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Cholera, czasami żałuję, że zapycham głowę wszystkimi głupotami, które serwuje TVN. Denerwuję mnie, że człowiek z Ugotowanych jest zarazem kimś, kto poddaje się testom białych rękawiczek a potem jeszcze biega za dzieciakiem udając surowego rodzica. Jakby w Polsce było zbyt mało ludzi, a już szczególnie tych z parciem na szkło. No i ja się pytam: po co takie programy, skoro wszystko jest ustawione?
No, wyżaliłam się, mogę iść spać. A tak poza tym to, jak ktoś już zresztą wspomniał, rady Perfekcyjnej są... dość mało odkrywcze. Wolę wersję brytyjską, przynajmniej wiem, że ich naród to nie są trzy osoby na krzyż, : ). |
|
|
|
|
#120 |
|
DOMator
|
Ja nie oglądam wszystkiego jak leci, więc nie wiem kto jest kim i w jakim programie... właściwie to oglądam tv dość sporadycznie, ale zaintrygowałaś mnie tym spostrzeżeniem.
Kogo miałaś na myśli? Sądziłam, że jednak w tym kraju jest multum osób, które dla pięciu minut na wizji pokażą cały syf w swoim domu i jeszcze się będą z tego cieszyć ![]() Zdaję sobie sprawę, że tvn ma etatowych statystów, bo mój znajomy jest takim przypadkiem, z tym, że on statystuje w różnych serialach tej stacji zaspokajając potrzebę parcia na szkło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

:
Znam takich dwóch braci mojej koleżanki. Dosłownie tacy sami i raczej się nie zmienią na lepsze.

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham" 

może z Chomika można ściągnąć?