![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Dziewczyny, że jest możliwość, że uda się przeskoczyć z poziomu A1 na B2 w ciągu roku sumiennej nauki?
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polsce - szczerze wątpię. może przy poświęcaniu 4-6 godzin dziennie 5 x tygodniu ....
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A moja nauka to: - wakacyjny intensywny kurs angielskiego VII 2012 (miesiąc 4 x tygodniu po 2 godziny w English For You, z lektorami i native speakerami) - od października 2012 do czerwca 2013 angielski w szkole językowej wt - czw 2 x 45 minut - w domu filmy z angielskimi napisami ( min. 3 x tyg) - w domu czytanie artykułów po angielsku (min. 3 x tyg) - w domu kurs angielski w biznesie (netakademia) - w domu profesor Henry uczy mnie słówek i zdań (min. 4 x tyg) i to od czerwca 2012 do czerwca 2013 utrwaliłam A2, i zrobiłam/zrobię pełne B1 (b1 pierwszy semestr, i b1 drugi semestr). Czyli od czerwca 2013 zacznę uczyć się B2 semestr 1. Tak wygląda u mnie. ![]() A z rosyjskiego mam wysoki poziom, wiec jako tako ta nauka języków mi idzie, nie jestem beztalenciem. ![]() Mam nadzieję, że pomogłam Ci trochę, rozpisać to jak to wygląda, ile nauki na poziom wymagało ode mnie ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Znacie może jakieś strony internetowe gdzie można dowiedzieć się na jakim poziomie angielskiego jesteśmy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
np. multikurs, e-tutor - to płatne platformy do nauki języków, ale można zarejestrować się za darmo i wtedy wypełnić test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wiecie może jak znaleźć on line (adres strony, FB) grupę Erasmusów, którzy spotykają się w jakimś miejscu w Wawie, regularnie, i rozmawiają? Chcę do nich dołączyć i pójść na takie spotkanie.
Chcę podszkolić swój angielski bo jest żałosny, a nie mam kontaktu z obcokrajowcami, a to jest sposób by go mieć. Jestem załamana ![]() ![]() codziennie pisze po angielsku eseje, czytam artykuly, pisze na interpals'ie, slucham TED i guzik z tego mam ![]() mysle by wyjechac zagranice na jakis proghram ale TAM TEZ TRZEBA MIEC JUZ ANGIELSKI , chyba ze do pracy mam jechac to tylko na zmywak, ale ja chce taka prace by miec kontakt z jezykiem ![]() ![]() ![]() macie namiary może do audiobooków po ang ? najlepiej z tekstem ? ::to nie spam drodzy moderatorzy w tym wpisie !!! zanim dacie mi kolejne ostrzezenie jak 3 dni temu za to ze dalam link (do artykułu czy hiszpanska mucha to sciema czy prawda) - w watku w ktorym pisze od paru mcy,!! ::
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-04-10 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Poszukaj na fb pod hasłem Tandem Evenings
![]() "Tandem Evening takes place on Mondays, 7 p.m. to 11.30 p.m. in Fort Sokolnickiego" (nie jestem z Warszawy, więc się nie wypowiem jak to wygląda, ale u mnie działa coś analogicznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszukaj w internecie czegoś w nazwie: polyglot (cafe), tandem. Wiem, że tandemy to działają na zasadzie czy uczysz mnie x a ja ciebie Y i zazwyczaj sie zgłasza emailem czy coś- bo trzeba porobić pary ludziom- żeby potem nie było 10 osob do nauki francuskiego, 30 do hiszpańskiego, a w zgłoszeniach osoby z są znajomością angielskiego czy niemca. Najlepiej jest napisać do jakiegoś ESN na danej uczelni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Ja polecam rozmaite darmowe strony internetowe do nauki angielskiego. Może jako jedyna pomoc to nie wystarczy, ale jako jedna z metod może pomóc. Sama zaglądam na http://ang.pl, http://twoj-angielski.pl, http://e-ANG.pl, http://angielski.edu.pl. Można skorzystać z ich programów do nauki słówek, poduczyć się z gramatyki, znaleźć kogoś, kto pokonwersuje z nami przez Skype, czy GG. Albo z ich forów dowiedzieć się, jak radzą sobie inni z nauką, jakie są ich metody, sposoby, itp.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi wczesniej i pomoc,. bardzo doceniam
![]() ale mam kolejny problem - GDZIE jest strona, gdzie sa ludzie ktorzy chca uczyc sie angielskiego, wspolnie piszac, albo rozmawiajac na skype? taka miedzynarodowa, swiatowa strona? Poniewaz mam konto na interpals, ale tam jest tak ze duzo osob ma juz bardzo dobry angielski i nie chca uczyc sie angielskiuego. Albo duzo osob nie chce ze mna pisac, bo mam AZ tak zly angielski, ze nie widza interesu w tym chyba... no nie wiem ![]() moze jest strona, gdzie kazdy kto na niej jest, jest tam po to, aby uczyc sie tylko angielkiego i z kim moge przejsc na skype? bo pisanie juz mi nic nie daje, chce rozmawiac z ludzmi, tego mi brakuje w nauce. na tandem na fb - to nie tak. bo to jet tak, ze okej, ja cie naucze angielskiego, ale ty mnie polskiego. ja bardzo chetnie bym na to poszla ale jakbym znala angielski lepiej, a teraz mi szkoda czasu by tracic go na mowienie po polsku jak moge spotkac kogos, kto chce pisac i ROZMAWIAC PRZEZ SKYPE tez po angielsku ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- podasz mi, proszę, linka? Ty rozmawialas z kims tak przez skype? jak tak, to jak wrazenia?
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do erasmusowych spotkań- tak czy siak rozmawiając z nimi będziesz czuła się pewnej ![]() Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2013-04-21 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
oba to czaty pisane albo głosowe, jak wolisz możesz też poszukać chętnych do rozmów na skype przez ang.pl , tam jest cały katalog osób na różnych poziomach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tandemy to nie dla mnie ale dziekuje za propozycje ![]() Cytat:
![]() oby sie udalo! ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- sharedtalk.com: wszystko fajnie tylko że jak szukam przyjaciół do nauki języka to przez to, że ustawiłam że mój native to polski a uczę się angielskiego, to teraz jak chcę znaleźć kogoś do pisania to jedyne co to mi daje mozliwosc wpisania kogos kto ma natice angielski i uczy sie polskiego. a ja nie chce uczyc nikogo polskiego ![]() chce znalezc osoby ktore chca sie uczyc angielskiego tak jak ja, bo sa z innych krajow, gdzie nie ma narodowego angielskiego ![]() takie strony chyba nie istnieją ![]() na ang.pl -> sa polacy, a ja chce wiedziec ze rozmazwiam z kims kto nie zna polskiego.
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Nvm
Edytowane przez Mangekyo Czas edycji: 2015-04-24 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam tam i nic nie ma... wogole ten panel moj - to w cokolwiek klikne to i tak nie dziala i ciagle jestem na stronie panelu i nic sie nie zmienia... np - ustalilam cel - ale mi nie zatwierrdzilo.. chce zrobic testy a1, a2, b1, b2... - ale klikam w rysunki i przekierowuje mnie znow na tą samą stornę, na które jestem... ?? po prostu - nic dziala nic , jak sie w to kliknie ... ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://chatroulette.com/ http://www.ang.pl/spolecznosc/skype http://sharedtalk.com/ http://www.omegle.com/ https://www.couchsurfing.org/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-05-09 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Friese jak chcesz to możemy popisać po ang na interpals
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
W nauce angielskiego pomagają mnemotechniki. Rodzaje i przykłady są na stronie http://http://www.mnemotechnika.com/...mnemonics.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Polecam od siebie co najbardziej do mnie przemawia ostatnio:
Heledore dzięki, ale udało mi się odkryć fajną stronkę do gadania on-line, pisania, bez zakldania konta, ze jestes anonimowa: omegle.com
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Friese i jak udało Ci się zacząć poziom B2 ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy kojarzysz italki - tam można pogadać z nativami chyba wszystkich języków. Ze znalezieniem angielskiego rozmówcy na pewno nie będzie problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie jestem anglikiem, ale jeżeli któraś z was chce to możemy popisać po ang co tam robiłyśmy w ciągu dnia itd Tak z 15 min codziennie na pewno coś da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chcesz pogadać z kimś na busuu, to po zalogowaniu się na swój profil po prawo zobaczysz listę osób w tabelce, zatytułowanej np. "mówiący po angielsku". To są nativi i wystarczy kliknąć na jedną z osób, żeby otworzyć chat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
Fajny wątek, od dzisiaj też startuję z angielskim. To moja któraś z kolei próba, pozostałe oczywiście zakończyły się po jakimś czasie...niestety, brak mi wytrwałości, ale teraz nie mogę się poddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Odp: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Do rozmów po angielsku polecam www.speaking24.com wystarczy mieć skype włączonego
![]() No i nieśmiertelne essential grammar in use - poziom podstawowy i English grammar in use - poziom intermediate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Odp: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Czesc wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.