![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
ma ktoraś z Was te klocki? Madzia chyba kiedys coś o nich pisała?? fajne?? polecacie?? mala ostatnio bawiła się nimi u koleżanki więc pomyślalam, ze jej kupię na zająca...
http://allegro.pl/klocki-wafle-konst...208131510.html
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie na jakieś choroby pryska raczej niż na robaki,teraz się pryska od chorób,na robale później. Weź później kup "ekologiczne" jabłka od dziadka ze wsi ![]() Ja też kupuję różne środki ochrony ale na róże ,rododendrony czy inne kwiaty bo mi ich szkoda a owoce i warzywa rosną jak rosną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe rzeczy piszesz (z telefonu pewnie) że też u Was u lekarza nie ma papierosów, co za kraj ![]() Misiek śpi już też 2h ale z przerwami... Niech odpocznie biedak.
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
![]()
Asiulek u nas tez chyba piątki więc łącze się w bolo. Nie mam klocków ale jak mała się nimi bawi to kup.
Libra ale ty dla siebie masz a jak ktoś już ma zamiar coś sprzedać to pewnie psika zeby była pewność ze nic tego nie zje, ładnie wyrośnie itd. Ale wiem o co ci chodzi. Mały mi się obudził idemy na zakupy hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dla siebie ewentualnie rozdaję jak mam nadwyżki ale ten dziadyga zza płota też sam to zeżre bo nie sprzedaje,smacznego
![]() No ale ludzie pryskaja właśnie dlatego żeby nic im plonów nie spałaszowało |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra wiem że to już nudne ale mam pytania do tortu szwarwaldzkiego (zgubiłam kartkę z notatką ![]() zakodowałam ![]() śmietankę 36% łaciata + fix wiśnie z kompotu z lidla czekolada powyżej 70% kakao z lidla Pytanie to - - czym zastępujesz likier wiśnowy (nie chcę na alkoholu) ? - jaki ekstrakt z wanilii ? - jaki cukier ? (piszę że drobny) - no i jakiej zwykle mąki używasz ? Robię właśnie listę zakupów ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
monka padlam ,normalnie padlam
![]() ![]() uwierz ze u nas tez u lekarza papierosow nie ma ![]() co do przedszkola zgadzam sie z Toba,nie zawsze mozna wolne wziac ,a wiadomo ze pracowac trzeba. Szwagierki dzieciak do zlobka chodzi to wiem,ze u nas tak ze jak zaczyna kaszlec albo zasmarkane to dzwonia do matki,zeby odbierala dziecko a jak wraca po chorobie to musi rodzic miec zaswiadczenie ze dziecko zdrowe,ona miala przerabane jak malej zeby szly bo goraczkowala i non stop gile w nosie,co chwile po zaswiadczenie ze zdrowa musiala latac.
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz bardzo dziękuje za życzenia dla Zosi i komplementy
![]() Pop super wiadomości ![]() Madzia dzielny chłopak z Eryka ![]() ![]()
#100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jaką radzisz? w sensie jaki rodzaj?
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eryk ma jeszcze na jutro na 9 rano Neurochirurga umówionego na oddziale, i jak nie bedzie wymagał hospitalizacji to do domu. Ale się wybycze ![]() Asiulek Pracujesz w obówniczym jakie teraz baleriny modne, czy coś w tym stylu, wygodne na plaskim, nie sportowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
mrowak moj ojciec na to lato kupowal jakas boiskowa taka super zielona ,zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce,w tamtym ropku tez niby miala byc super a sie wielkie gowno wlasnie jakies mieszane okazalo,polowa rosla,polowa jakas
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
podobno zeby szybko trawa szybko wyrosla warto ja przykryc agrowloknina taka biala i to podelwac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Plmadzia ja zamówilam tego kuriera, ale nie wiem kkiedy się zjawi, bo nie mogę do waszego oddzialu sie dodzwonić
![]() ![]() a ja się dzisiaj wkurzyłam strasznie na córcię mojej siostry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A lenka nie jest wcale bardzo duża jakaś-taka "normalna", przeciętna mi się wydaje Cytat:
Dziwnie z tym czopkiem, ale pewnie wie co robi Cytat:
Cytat:
![]() wybyczysz? widzisz, a tak normalnie to byś nie doceniała takiego "zwykłego" siedzenia w chacie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Po długim czasie nieobecności i ja się melduję na nowym wątku
![]() Na początek - życzenia: dla wszystkich dzieciaczków, które miały i niebawem mieć będą drugie urodzinki. Wszystkiego najlepszego, uśmiechu, radości i zdrówka ![]() ![]() ![]() Jak ten czas leci, nasze szkraby maja po dwa latka. Sa już takie dorosłe, mądre i jakie śliczne ![]() Chorowitkom zdrówka życzę ![]() P0P - mała rośnie jak na drożdżach. Jeszcze trochę i będziesz ją miała przy sobie w domku. Skończy się to dojeżdżanie. Pl_madzia- dzielny jest Twój synuś, niech szybko wraca do zdrowia. czytam, że piszecie o różnych wypiekach. Libra -jak zwykle można liczyć na Twoje podpowiedzi. Za kajmakowego mazurka dałabym się pociąć. Cóż, mogę sobie tylko pomarzyć. Jestem na diecie, dokładnie od 11 stycznia. "Zgubiłam" w tym czasie 11 kg ![]() U nas dzieję się - mam już pozwolenie na budowę, czekam na jego uprawomocnienie (dokładnie w urodzinki Oli decyzja będzie prawomocna). Budowę można zacząć najwcześniej po siedmiu dniach, tj. w Lany Poniedziałek. Zaczynamy więc zaraz po Świętach - wczoraj podpisałam umowę z wykonawcą. Nie będę tu się rozpisywać jaki jest kosztorys bo mogłabym %&*#$%^!!! Czy macie jakieś doświadczenia z oparzeniem u dziecka? Ola dotknęła gorącego tostera (stał za blisko krawędzi blatu - starszy syn robił sobie kolację). Rączka jest już blada, ale ślad oparzenia to taka gruba krecha, która wczoraj po kilku godzinach zmieniła się w bąbel. Dziś ten bąbel pękł i martwię się, żeby ta ranka jej się nie brudziła. Czym jej smarować, psikać, żeby się szybko zagoiło?
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam tak słabą że zamiast chudnąć to tyję ![]() Nie mam dośw w oparzeniach ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie gotowe mieszanki w kartonach i tam masz napisane jaki to ma być trawnik czy w miejscu cienistym czy nasłonecznionym czy to będzie trawa do deptania czy tylko do patrzenia trzeba dobrać taką do warunków na działce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butów to w tym sezonie modne espadryle i koturny. No i kolor pomarańczowy którym ja osobiście juz rzygam ![]() ![]() ja stawiam w tym roku tak jak w zeszłym na granat i koral. I wlaśnie takie buty kupuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ajjjjjj , moj mlody kiedys oparzyl sie wrzatkiem , herbata, kaplo mu troche udalo mi sie go uratowac, ale odrazu polecialam do szpitala bo akurat byla niedziela a w domu nic na opazenia nie mialam. Wydaje mi sie ze dobrze by bylo isc do apteki , nic innego mi nie przychodzi do glowy. ![]() ![]() Pokupowalam dzis skladniki na te babeczki baklava i na ten tort nie szwajcarski ![]() ![]() Libra moze tym syropem namocze ciacho co? bedzie lepsze niz kompo? Ktore wisnie dac z kompotu czy syropu? ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz nie wiem ktory tort robic pierwszy ten kolorowy czy nieszwajcarski ![]() Musialam leciec z malym do lekarza bo mu oczy zaczely ropiec ![]() Maly marudny z deka, myslalam ze to z niewyspania a jednak cos mu dolega, ale lekarz nic nie stwwierdzil. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dusiaka brawo za zrzucenie 11 kg ![]() ![]() ja też śledzę twój dziennik, my mieliśmy kupować okna, ale najpierw robimy tynki w środku i instalacje a okna chyba w przyszłym roku.
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ty kochana zgubiłaś te 11??? podziel się radą i gratuluję postępów budowlanych-podziwiam Cię niezmiennie! Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny jak sprawdzic czy mam na kompie zainstalowany jakis program szpiegowski w stylu ze zapisuje co ja pisze;d mam zapsuta kkkkkklawiature wiec jutro napize wiecej
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może mały zapalenie spojówek ma jakieś? albo może od wiatru coś złapał nie raz tak jest Dlatego ja wszystkie zdjęcia mam pozgrywane na płyty i sobie grzecznie leżą w szufladzie ,super byłoby wywołać ale tyle tego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Libra aha to dobra widzisz nie skumalam z tymi wysniami i czekolada , ale ta czekolada ma byc gorzka to chyba az taki slodki nie wyjdzie
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy ma zapalenie, nie ma czerwonych oczu, poprostu mu ropieje a przy zapaleniu chyba sa czerwone oczy ![]() Zrobie jeszcze w piatek salatke z tunczykiem i ryzem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ania doskonale cie rozumiem tylko tutaj tez jest drugie dno. Bo ktos ci moze pusci dziecko ktore kaszle albo ma katar za zgoda lekarza, tak jak u nas , przypominam ci ze moj nie ma jeszcze 6 lat a w Pl jest to czas na przedszkole nie szkole. I taka matka moze ci powiedziec ze ona tez placi , nie ma wyjscia i co ja obchodzi dziecko z astma ktore z byle kataru czy kaszlu ma zapalenie oskrzeli. Wiesz o co mi chodzi. Dzieci w grupie jest pelno i przewaznie kazde raz przynejmniej w roku kichnie prychnie. To sa skupiska gdzie nie unikniesz kataru ani kaszlu zwlaszcza w pewnych porach roku. Ja nie pisze tutaj o chorobach takich jak zapalenie pluc, grypa szkarlatyna, rozyczka ospa itd bo wiadomo ze takie dziecko w domu siedziec powinno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że zaczynacie na dobre budowę. Co do oparzeń to dobrze by było gdyby rękę obejrzał jakiś doktor bo podejrzewam że to po wewnętrznej stronie dłoni. Ktoś musi ocenić na ile jest głębokie. Nie wiem czym smarować, wszędzie mówią żeby niczym. W aptece powinnaś dostać takie okłady sikikonowe (a może żelowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy zapaleniu to czerwone ,skoro nie ma to pewnie coś innego. Moim zdaniem pani w przedszkolu nie powinna przyjąć zakatarzonego ,kaszlącego dziecka a już na pewno nie w prywatnym ,tak jak Ania pisze nie po to się płaci ciężkie pieniądze żeby dziecko raz w miesiącu z jakąś infekcją wracało do domu bo jakaś mama przyprowadziła chore. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- tak wiem słyszałam o tym ,ale mam nadzieję że zdążę wywołać ,najbezpieczniejsze byłyby chyba w albumie na półce ot co |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.