![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Cytat:
![]() a co do Wojewódzkiego, ja oglądałam z racji tego, że drugim gościem był Janusz L. Wisniewski, którego lubię no i przy okazji zerknełam na te całe Grycanki. Wnioski: Wojewódzki przegina już do granic mozliwości nie dając praktycznie nic powiedzieć swoim gościom.. To przerywanie po każdym słowie jest irytujące.. Co do Grycanek, obojętne mi są, rozwalają mnie jedynie ubiorem, a raczej jedna z nich (16latka). Po programie wychodzi czyja to wina, że tak powiem. Ich matka nie traktuje ich jak córki a raczej jak koleżanki.. Przynajmniej takie wrażenie odniosłam po tej rozmowie, widać że robią co i jak chcą, a matka wszystko akceptuje "z miłości". Poniekąd fajnie, że mają takie relacje z matka, ale są pewne granice. Szczególnie jeśli chodzi o ta 16nastke. Poza tym faktem - całkiem zwykle babki ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
kim w ogóle jest ta Węgrowska, bo to jakaś makabryczna pomyłka... śpiewa, tańczy, gra czy po prostu bywa? bo serio, ja ją kojarzę tylko z takich sensacyjnych newsów że koszmarnie wygląda albo wygaduje jakieś bzdury, podobnie jak doda tyle że doda podobno śpiewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3319449 5]kim w ogóle jest ta Węgrowska, bo to jakaś makabryczna pomyłka... śpiewa, tańczy, gra czy po prostu bywa? bo serio, ja ją kojarzę tylko z takich sensacyjnych newsów że koszmarnie wygląda albo wygaduje jakieś bzdury, podobnie jak doda tyle że doda podobno śpiewa
![]() Aż mnie zainspirowałaś do sprawdzenia youtube.. et voila.. http://www.youtube.com/watch?v=eV5imN12iKA Jednak szansonistka ![]()
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3319449 5]kim w ogóle jest ta Węgrowska, bo to jakaś makabryczna pomyłka... śpiewa, tańczy, gra czy po prostu bywa? bo serio, ja ją kojarzę tylko z takich sensacyjnych newsów że koszmarnie wygląda albo wygaduje jakieś bzdury, podobnie jak doda tyle że doda podobno śpiewa ![]() Śpiewa, ale nie sprawdzaj jak, uwierz mi.
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja tam w kroku widzę palec wielbłąda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
tak samo jak wygląda?
![]() co do tych koszul z krótkim rękawem - u mnie w firmie nie ma ścisłego dress codu, natomiast są pewne wskazówki np że nie wypada chodzić mężczyznom w krótkich spodenkach (no takich do kolan np) i sandałach, tak samo jak kobietom w mini szerokości paska albo topach bez pleców, poza takimi "drastycznymi" przypadkami właściwie wszystko jest dozwolone, więc nie ma problemu jak np przyjdę w dżinsach i peep toe. Ale zadziwia mnie jak ten tak zwany management wyższego szczebla, panowie z zarządu, kompletnie nie potrafią się ubrać. Koszule z krótkim rękawem to nic... najlepsze że te koszule wciskają w środku lata pod grube czarne garnitury i myślą chyba ze to szczyt elegancji.... ![]() ![]() Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-03-28 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Mój rozwalacz dziś: kobieta lat około 30 (nie umiem tego stwierdzić), ładna figura, ale zjarana na skwarkę, z czarnymi długimi włosami (takie wiecie, prawie granatowe), ubrana w czarne legginsy i czarną kurtkę... Wyglądałaby jak czarna mamba, ale na stopach miała tenisówki w kolorze... no jakim? TANGERINE TANGO. W dodatku były tak nowiuśkie (dopiero co wyjęte z chińskiego kontenera), że waliły tym pomarańczem po oczach jak kamizelki pomocy drogowej. Kosmos
![]() Drugi rozwalacz - pan (no, to a propos panów) w polarowej bluzie w kolorze żółtym. Wiecie, jak wyglądają te takie żarówiastożółte markery-zakreślacze? Pomnóżcie sobie taki zakreślacz razy siedem. Naprawdę wypalało gałki oczne, myślałam, że oślepnę. Pan był w dodatku z tych pulchniejszych (no, brzuchatych), więc i bluza była niemała - stanowił taką plamę oczo☠☠☠.ego żółtego koloru, że bankowo było go widać z kilometra. Może jakiś znajomy tej pani od tenisówek? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi proszę, po czym mam odróżniać kolor Tangerine Tango od zwykłego pomarańczowego?
![]() ![]() W "Tangerine Tango" kojarzy mi się z nazwami, jakie można spotkać na lakierach do paznokci ![]() ![]()
#101 |
Zadomowienie
|
Ja widziałam dzisiaj długowłosego pana (zarost a'la jezus) w czarnej kurtce (butów nie widziałam) i spodnie... dzwony - przeżyłabym. Ale miał na sobie dzwony, które były tak jakby zszyte z pasków przeróżnych kolorów. Przeważał żółty i pomarańczowy. Urocze
![]() Szedł trzymając się za rękę z dziewczyną....
#102 |
Konto usunięte
|
Dzisiejszy rozwalacz: włosy.
Z tramwaju wyszła dziewczyna z przedłużonymi włosami clip in na taśmie. Swoje miała jasnobrązowe, a te przypięte - czarne. Były tuż pod przedziałkiem właściwie na czubku głowy, więc jej prawdziwe włosy ledwie przykrywały miejsce przypięcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Wracając do tych koszul z krótkim rękawem to ja nadal nie pojmuję dlaczego kobieta może być prawie rozebrana do naga (czyt. gołe nogi i ramiona, krótka sukienka) a facet musi być ubrany w długie spodnie i koszulę z długim rękawem i kisić się w tym przez całe wesele?? nie wiem kto wymyślił takie zasady, ale to chyba jakiś masochista musiał być
![]() Poza tym rozwala mnie strasznie mocny wieczorowy makijaż noszony w ciągu dnia zwłaszcza do sportowego stroju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
http://pudelek.wrzuta.pl/film/3AsyRyQeTCD/ Węgrowska jeszcze raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zresztą moja mama ma w pracy "bardzo umiarkowany dress code", np. może być w spodniach... nie lubię makaronizmów, ale nazwijmy to "casualowych", o ile nie są to dżinsy albo nie mają dziwnego koloru, ale gdyby przyjechała w topie na ramiączkach, nawet takim pseudoeleganckim (satyna, żabot, no nie wiem), to by ją chyba do psychiatryka odwieźli na sygnale ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
#107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tż zapytał, kto to w ogóle jest/są te grycanki, Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Wygooglowałam te "grycanki", bo jedyne co mi się z tym kojarzy to lody grycan...
![]() A POTEM PRZECZYTAŁAM, ŻE MAJĄ 16 i 18 LAT. SZOK. Widocznie otyłość postarza... ale żeby się chwalić, że lubią być chore? Przeczytałam pare artykułów w sieci jak to lubią sobie jeść i są z tego dumne ![]() ![]() Potem znalazłam jeszcze to zdjęcie http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...0317240102.jpg jest jeszcze jedna? Taka młoda i już taka otyła... i to ludziom w mediach pokazują? Co to ma być w ogóle, jakaś podpora dla ludzi, którzy nie chcą się odchudzać, bo uważają, że "tacy się urodzili i się akceptują"? Przecież to jest niezdrowe... okey przesadzam, że wszystkie, bo ta matka ma normalną figurę jeszcze, ta w czarnych włosach (nie odróżniam ich narazie) też nie jest jeszcze na skraju upadku, ale te pozostałe świnki piggi? ![]() Najlepsze jest to, że gdyby nie to forum to w życiu bym pewnie o nich nie usłyszała, więc aż tak sławne to one jeszcze nie są ![]()
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do Grycanek, ja nie mam nic przeciwko temu że one są takie jakie są, niech im będzie jak to lubią, ale błagam, nie wciskajmy ludziom że szczupłe (nie chude) jest złe i nieszczęśliwe bo to jakaś pomyłka i zaczyna brzmiec jako usprawiedliwianie swojej otyłości. Nie trzeba być rozmiłowanym w jedzeniu żeby w życiu być szczęsliwym, no ludzie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesela to oczywiście inna sprawa, ale to już kwestia podejścia- można się rozebrać tak samo jak facet może założyć koszulę z krótkim rękawem- ale wcale nie trzeba tego robić. A co do garniturów i tej strasznej katorgi którą przeżywają mężczyźni- przecież letnie garnitury (także te eleganckie) są często robione z cieńszych materiałów, bardziej dostosowanych do pory. Nie rozumiem czemu akurat ten nieszczęsny rękaw od koszuli miałby kogokolwiek zbawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#112 | |||
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3320416 3]
co do Grycanek, ja nie mam nic przeciwko temu że one są takie jakie są, niech im będzie jak to lubią, ale błagam, nie wciskajmy ludziom że szczupłe (nie chude) jest złe i nieszczęśliwe bo to jakaś pomyłka i zaczyna brzmiec jako usprawiedliwianie swojej otyłości. Nie trzeba być rozmiłowanym w jedzeniu żeby w życiu być szczęsliwym, no ludzie... ![]() ![]() Dla mnie w ogóle w tej całej dyskusji brakuje wyważenia - jak powiesz że ktoś jest za gruby to od razu argument "lepsze to niż anoreksja". Jak się powie że ktoś jest zdecydowanie za chudy to od razu leci "nie będę się obżerać w McD i wyglądać jak pół ameryki". Zdrowa jest szczupła sylwetka i tyle. Wszelkie odmienności mogą (ale nie muszą) świadczyć o tym, że albo powinno się jeść mniej lub więcej. Tyle w temacie. A Grycanki tworzą wokół siebie kult akceptacji i miłości to rozmiaru plus size. Jeszcze mamuśka - ok. Ale to nie jest zdrowe żeby 16 i 18latka nosiły rozmiar 48... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dziś rano w metrze:
- pani przyodziana w elegancką sukienkę/spódnicę ołówkową, żakiet, jakiś krótki elegancki płaszczyk + fioletowe kalosze ![]() - pan, który wcisnął się na siedzenie w trakcie jak już miałam wystawiony w tamtą stronę kuper w celu jego posadzenia ![]() - tuż obok siedział pan w podobnym zestawie, elegancik, teczka, gazetka, okular i ten nieszczęsny ortalion. Tylko w przypadku tego pana ta kurtka była tak zniszczona, że paski na rękawach się siepały i odpruwały. I mogłabym tych panów zrozumieć, gdyby było zimno, a te kurtki byłyby ciepłe. Ale tak nie było! Te kurtki nic im nie dawały więc nie wiem po co ta ozdoba... I nie wiem jak wy, ale jak ja widzę faceta z opaską na głowie to mi się robi słabo... No kurde, tyle mężczyzn nosi długie włosy i są w stanie je okiełznać za pomocą gumki do włosów. Jak im długie przeszkadzają, to po kiego grzyba je takie noszą? Opaskę u faceta jestem w stanie znieść tylko i wyłącznie w trakcie uprawiania jakiegoś sportu.
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" ![]() Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2012-03-29 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
CIELAKA ![]() I podzielam zdanie koleżanki ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to jestem teraz w trakcie przeprowadzki z przedmieści do centrum miasta i kurrrrde wczoraj koło mojego nowego lokum widziałam tak fajnie poubierane dziunie, że nie wiem jak się tam odnajdę ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-03-29 o 09:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nie cyztałam o tym, ze czarne rajsropy sa wieczorowe, a uwierz mi, przeczytałam niejeden podręcznik savoir vivre na temat ubioru. zgodzę się, ze cieniutkie czarne rajstopy, ponczochy ze szwem - tak, te na wieczór, ale zwykłe czarne grybe rajtki? O nie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale tu chociażby jest podany przykład, gdzie jest zwracana uwaga na rajstopy, co potwierdzam, bo te same zasady obowiązywały mnie podczas praktyk w banku http://krajski.wordpress.com/2012/03...yglad-kobiety/ Poruszyłyśmy temat oficjalnych okazji, na przykład wesela. Nie mam przy sobie swojego podręcznika protokołu dyplomatycznego, ale często wspieram się nim podczas takich sytuacji, bo wtedy po prostu wiem, że uniknę wpadki. Właśnie zgodnie z tymi zasadami, noszenie czarnych rajstop przed godziną 18 jest "niedopuszczalne", bo są uważane za wieczorowe. Jasne, że to połączenie bardzo klasyczne, świetnie wyglądające i wyszczuplające nogi ![]() Poszukam wieczorem książki i o tym napiszę ![]() Aaaa i jeszcze jedno- tak, wiem, nie każdego obowiązują te zasady, nie trzeba się ich trzymać w 99% sytuacji życiowych. Po prostu dla mnie to jest klasyka, którą po prostu (moim zdaniem) dobrze znać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj rozwaliłam samą siebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.