|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Ja teraz jestem u mamuśki w domu do czwartku
![]() Jeśli chodzi o ból głowy to u mnie stało się to niestety codziennością ... mało kiedy są dni bez bólu. Wydaje mi się że przyczyna stoi po stronie niskiego ciśnienia, a najdziwniejsze jest to, że przed ciążą zawsze miałam podwyższone. U mnie święta z bardzo małą ilością alkoholu więc było spokojnie ![]() Też dziś wrzucę foto brzusia ![]() Anusia479 jaki fajniusi brzusio ![]() ![]() Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja każdego dnia albo i kilka razy dziennie obserwuje swój w lustrze ![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Weronika ja już nie zaglądam do lustra ![]()
#93 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() U mnie pierwszy dzień 19 tc. ![]() Przez święta czułam się dobrze, choć wytrzymać w kościele to masakra ![]() U mnie święta do bani - szczególnie pierwszy dzień. Teściowa była tak ofuczana, że szok, ale przynajmniej spędziłam je z mężusiem w łóżku ![]() Wczoraj byłam u mamy więc było super. Też oglądam swój brzuszek, szczególnie, że teraz tak rośnie ![]() Mąż mi wczoraj powiedział, że z takim brzuszkiem wyglądam seksownie ![]() Iwoncia super, że się miło rozczarowałaś ![]() Katee a co się babą przejmujesz ![]() Co do tgo chińskiego liczenia płci, to wygląda na tak skomplikowane, że mój umysł tego nie obejmie. Nawet nie próbuję ![]() Szefowa przyszła więc muszę spadać ![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
elena właśnie widzę że TY ślubowałaś 22 października .. tak jak ja
![]() ![]()
#95 |
Rozeznanie
|
Hej, Witam po Świętach. Minęły szybko i rodzinnie, może to i dobrze, bo idę dziś do lekarza
![]() ![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33425531]dziewczyny czy u was też dzieciątko jak dawało o sobie znać to tak nieregularnie na początku?[/QUOTE] Pierwszego a'la kopniaka dostałam w czwartek 5 kwietnia (zapisałam tą datę) jadłam wtedy śledzie salsa i to chyba wywołało u dzidziusia jakieś oburzenie. Ale nie widziałam, czy to kopniak, czy jakieś jelito. Drugi raz w niedziele. Wtedy to 2 kopniaczki w odstępie 20 minutowym. Ciekawe kiedy teraz dostane. Zanacze, że nie jestem pewna czy to mój maluszek. Ale na wszelki wypadek zapisałam, żeby wiedzieć ![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
Anusia ale fajnie .. ja mam smyranko do kopniaków to raczej nie przyrównuję .. ale i tak mi miło
![]()
#97 |
Rozeznanie
|
niegrzena ja w kościele już mam sposób żeby mi się słabo nie robiło. Siedam zawsze w pierwszych ławkach, tam jest mało ludzi i dlatego jakoś sobie radze.
Zawsze miałam niskie ciśnienie. A teraz... 135/82 131/74 136/79 130/79 Mój gin mówi, że jest okey. Przed ciążą miałam nawet 90/60 a tu taka różnica. Nie mogłam ostatnio zrobić porządku z pipką. Nie widze jej już dokładnie, co to będzie za pare miesięcy? Ile jeszcze niedogoliłam. Musze dziś poprawić, bo lekarz by się uśmiał ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A właśnie powiedzcie mi co używacie do golenia? bo mi ostatnio skóra się zrobiła strasznie wrażliwa i mnóstwo chrostek powyłaziło :/ a teraz w czwartek idę do gina więc trza jakoś wyglądać
![]() ![]()
#99 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie też coś tam smera, ale ja już sama nie wiem, czy to dzidziuś czy jelita. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
haaaaaaj! juz czecia część??? bosze bosze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i gratuluję kopniaczków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za bratową ![]() Cytat:
![]() Święta minęły,na szczęscie nie jestem jakoś bardzo napchana,rano już byłam na pobraniu krwi,mocz,morfologia i przeciwciała Combsa czy coś takiego. Zaraz wstawię fotkę mojego wczorajszego brzusia. I muszę trochę ogarnąć mieszkanko. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Zdjęcie dodane ![]()
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Super brzuszki dziewczynki
![]() ![]()
#105 |
Zadomowienie
|
i ja sie witam poswiatecznie
![]() swieta spedzilismy spokojnie sami w domciu,przewaznie pod kolderka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#106 |
Konto usunięte
|
mnie wczoraj dzidek smyrnoł jak ogłądałam zmierzch,tak jakby sobie zmieniał pozycje
![]() hehe Tż mówi że to może jednak dziewczynka i to na widok roberta pattinsona ![]() co do oglądania w lustrze to na też przynajmniej raz dziennie sobie oglądam brzusio ![]() anusia trzymam kciukasy za wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie po świątecznie. Melduje się w kolejnej części. Widzę, że jestem poszukiwaną mamuśką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że 22 to szczęsliwa data i się razem zestarzejemy ![]() A tak wogóle to ja wam zazdroszczę pewności, że te smyrania to dzidek. Ja jak tam porządnego kopa pod żebro nie dostanę to nie będę wiedzieć ![]() ![]() Lukrecja a coś ty taka zalatana?
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki! Pewnie nikt mnie tu już nie pamięta, tak rzadko się odzywam, niestety nadaję z pracy i nie mam możliwości częściej.
Widzę nowy wątek, nie ogarniam tego tempa, więc nie odpiszę nikomu ![]() U nas po świętach ok, samopoczucie może być, chociaż miałam przez 2 dni potworną zgagę. Od jakichś 3 tygodni czuję już ruchy maleństwa, czyli gdzieś od 13-14 tygodnia, w poprzedniej ciąży też czułam dość wcześnie, o ile dobrze pamiętam ok. 16 tygodnia. Brzuszek rośnie i za kilka dni zaczynamy 5 miesiąc ![]() ![]() ![]() Wczoraj powiedzieliśmy teściowej że będziemy mieć drugie dziecko, gratulacji nie było, pytań kiedy się urodzi ani jak się czuję też nie, był tylko komentarz żeby tż się modlił tym razem o córkę, bo jak się trafi drugi taki synek jak nasz Marcelek babcia (znaczy moja mama) osiwieje przez nich. Bosze, jak ja nie lubię jeździć do mojej teściowej, za to mój synek uwielbia, bo teściowa w domu ma niezły bajzel i graciarnię i zawsze wyciągnie jakiś skarb do zabawy typu stary odkurzacz czy żelazko. Do tego jeszcze 4 biegające wszędzie śmierdzące i gubiące sierść psy, które kładą pyski na stół i biegają po kanapach, masakra ![]() ![]() O właśnie maluszek w moim brzuszku stuka mi w prawej pachwinie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczeta
![]() od rana mam humor do tyłka..pojechalismy z Tz zamowic torta na slub i nie bylo szefowej i nie moglismy go zamowic bo pracownice ani nie mialy katalogu ani nic nie mogly ustalic same no rece opadaja .. ja im mowie ze rozmawialam z szefowa ze mam przyjechac po swietach i czy nam zrobia napewno tego torta bo malo czasu zostalo ..a tam takie cyrki jeszcze nam powiedziala " ze mozliwe ze panstwo zostana na lodzie" myslalam ze tam je pozabijam... poltora tyg do slubu a my nie mamy torta ![]() za chwile mam isc na fryzure probna i makijaz ale juz mi sie z tego wszystkiego odechcialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
widze dziewczynki że się bardzo sugerujecie jak wam wylicza termin usg a ja słyszałam że im późniejsze usg tym błąd w wyliczeniu terminu porodu jest większy i trzeba się sugerować tym pierwszym usg i ostatnią miesiączką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze ja dzis prawie nie spałam bo od północy do teraz boli mnie żołądek. Teraz już mniej ale w nocy myślałam że padne. Mam w domu krople żołądkowe ale boje sie tego brać żeby małemu nie zaszkodzić. Chyba przez majonez ten ból taki bo popiłam wodą w pewnym momencie ![]() Kurcze niektóre z Was są w podobnym tygodniu ciąży jak ja więc to co czuje to może to faktycznie dzidzia ![]() Mój chłopek sie wstawił wczoraj alkoholowo to nagle brzuszek zachwalał że już ciążowy jest. Eh co te % z ludźmi robią ![]() A ja teraz bede 24/24 sama w domu przez tydzien bo mój chopek w dzień lakieruje koledze auto a w nocy idzie do swojej pracy. Zanudze sie na amen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
melduję się i ja w nowym wątku
![]() ![]() ![]() ![]()
#114 |
Raczkowanie
|
A tu się schowałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() melduję się u Was i idę Was nadrabiać ja się czuję lepiej ale wygląda na to, że leczenie razem z antybiotykiem się nie skończy bo całkiem dobrze jeszcze nie jest i do swiątecznych atrakcji mogę zaliczyć spalenie się odkurzacza w sobotę - to jest wyczucie czasu, nieprawdaż?? ![]() idę nadrabiać
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie, w końcu rozstałam się z rwą kulszową - jak to miło umieć się przewrócić z boku na bok i samemu ubrać. Taka połamana to ja jeszcze w życiu nie byłam. Jednak ten wyciąg ze zbitych liści z białej kapusty pomaga bo wyciąga stan zapalny. Ja do jutra na chorobowym w czwartek już do pracy.
Maluszek mój coraz częściej się odzywa. Ostatnio z córką pukałyśmy brzuszek a maluszek w odwecie kopniaczki sadził ![]() Święta upłynęły nam spokojnie, zresztą przy tej zimnicy to nie szczególnie chciało się gdzieś wyjść. Wczoraj odwiedziła nas moja siostra z mężem i synkiem, więc dzieciaki się wybawiły a my plotkowaliśmy ![]() ![]() Dzisiaj korzystając, że córa w przedszkolu, posegregowałam jej zabawki co jakiś czas taki ornung jest potrzebny. A teraz czuję, że coś mnie spanie łamie.
#118 |
Zakorzenienie
|
Witam cieplutko wszystkie wrześniowo- październikowe mamusie : Można dołączyc?
Jestem w 17 tc, termin mam na 17 września ![]() Na imię mam Inez ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-04-10 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witamy nową mamusie i gratulacje
![]() Pewnie że możesz dołączyć ![]() Apropo wczorajszej zabawy z tą płcią dziecka ![]() Oczywiście wyszedł chłopak co pokrywa sie z usg które nie jest jeszcze w 100% pewne i z moim przeczuciem od samego początku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No haaaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.