![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Realia życia z dzieckiem - zainspirowane wywiadem z VIVY! ;)
Cytat:
Moja mała ma dopiero miesiąc, a też nam daje do wiwatu! Sam na sam z nią w domu ledwo się ogarniałam,ale o dziwo, właśnie teraz jakoś wyrabiam się nałozyć szybki makijaż wychodząc na spacer a czasem zrobic szybki obiad!( typu ryba z piekarnika, kasza z wody i ogórki kiszone w charakterze sałatki). Ale nie oszukując się, nieraz padam na pysk, i czas teraz mam a jakże, bo jest u nas teściowa-ale jest to czas w wymiarze mocno ograniczonym do spacerów z dzieckiem. W godzinach pomiędzy mała wisi mi na cycu, a 20 minutowy serial oglądamy z meżem często(najczęsciej) na raty-czasem nawet zabiera nam to 2-3 dni haha Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ona gdzieś w tym wywiadzie mówi, że już wróciła do pracy w teatrze. Próby nie zajmują 5 minut dziennie więc na pewno musi mieć kogoś do pomocy, skoro i mąż pracuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2012-04-03 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że Ci się podejście po czasie zmieniło.
![]() Mnie nie. Jeszcze dziś słyszę w uszach ten ciągły ryk. Inaczej to sobie wyobrażałam. Oj inaczej. Cytat:
![]() A widzisz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
.... a widzicie ja z 2 dzieckiem iddyla przez pierwsze pół roku cieszyłam się każdym dniem miałam czas na wszystko i dla wszystkich (szczeólnie dla starszej córki) pełen luz córka teraz mi mówi "mamusiu szkoda, że Bruno nie jest znów malutkim bobaskiem"
![]() Cudownie iddyllicznie wspominam te pierwsze pól roku (mimo zapalenia oskrzeli maluszka) aż zaczęło się ząbkowanie i koszmar ... ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja Skrzynki nie trawię i nawet nie chce mi się tego wywiadu czytać, a wypowiedź o wcześniejszym porodzie - no... potwierdza tylko moje wyobrażenie o tej Pani...
Cytat:
![]() Fakt, ze mój egzeplarz też złoty czy książkowy tylko ułatwił/umożliwił mi realizację powyższych postulatów ![]() Poza tym dużo rzeczy zawsze mogłam zrobić w trakcie jego drzemki, teraz ma ponad dwa latka, a drzemka nadal i to konkretna jest. Spokojnie mogłabym umyć głowę, wstawić obiad, ogarnąć chatę czy wydepilować nogi. Chodzi spać po 20-stej i od 3 m-ca śpi całe noce, no wyjmując parę nocek z ząbkowaniem, ale to insza bajka, innych grzechow nie pamiętam ![]() Teraz, jak wrocilam do pracy też oczywiście mam tego czasu mniej bo za wszystko zabieram sie jak mały już śpi. Tak ze raczej tez nie mogę powiedzieć że sie wysypiam, ale na pewno nie mogę narzekać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedyś to można było wjechac sobie spokojnie z wózkiem do sklepu i móc przeczytać skład na etykiecie ![]() Piękne czasy to były ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale powaznie -zawsze się wysypiałam ..no moze na palcach jednej ręki policzę zarwane noce.z większych problemów co pamietam to karmienie cycem.ale jak wjechałam z butlą to juz luz blues.wiadomo ze dziecko na butli najada sie na dłużej także naprawdę nie ściemniam -sielanka.nie bijcie ![]() w kość to mi dało 3-cie pietro. to włazenie i złażenie.o masakra!!!! ale nie wiem czy to sięl iczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam tez ze to zalezy od dziecka i jak widac są mamy gdzie luzik jest możliwy ![]() no i u mnie 4 pietro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Tyle że wy miałyście pewnie zdrowe i donoszone dzieci, a nie wczesniaki 2 miesiące przed terminem, z którymi z automatu czeka rodziców turnee po lekarzach i stres z tym związany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego napisałam tez ze KS gwiazdorzy a nie powinna choćby ze względu na to ze nie każde dziecię takie samo... a biorąc jeszcze pod uwagę okoliczności czyli pewnie tabun ludzi do pomocy to już w ogóle udzielanie innym mamą cennych rad w jej wykonaniu powinna sobie w buty włożyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ona nie potrzebowała "turnee po lekarzach" miała niską wagę urodzeniową, więc często jechali ważyć, często morfologia, 2 razy wylądowała w szpitalu na 3 dni, a tak to tylko rehabilitacja ale teraz to co drugie dziecko jest rehabilitowane ma teraz 14 miesięcy, bardzoooo spokojne dziecko, śpi po 13h bez przerwy ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
co do biegania po lekarzach to ja latałam, ale jako matka wariatka i sprawdzałam czy wszystko ok, wiec się nie liczy hehehe , wyleczyłam się z biegania po wizycie u neurologa i jej opinii-aż pediatra, która dała skierowanie (tak dla mojego spokoju bo martwiłam sie że mały główki nei chciał jakoś mega podnosić) za głowę się złapała jak streściłam przebieg wizyty i szereg dolegliwości które moze mieć mój syn.... na szczęście z moim dzieciem wszystko ok, ale co przezyłam po wyjsciu z gabinetu tej neurolog to nikomu nie zycze
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
na szczęście ćwiczenia nie zaszkodzą wiec nawet dzieciom które tego nie potrzebują krzywda się nei dzieje (oczywiście gorzej dla rodzica który od razu ma stresa z tym związanego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą dla mnie czeste ważenie, morfologia, rehabilitacja i pobyty w szpitalu to norma nie jest, a na pewno stres dla rodziców nieco wykluczający sielankę w domu. Długie spanie nie jest żadnym wskaźnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Moja sie urodziła miesiąc przed terminem.
Jedyne co to położna nas odwiedzala 4 razy, musiałam jej robić badania krwi kilka razy, było dużo kolek, ulewan, alergie, i ciagle słuchanie od pediatry ze mała wczesniak i jest chyba nieco opozniona w rozwoju wiec trzeba neurologa i rehabilitacji co po kilku konsultacjach z innym lekarzem okazało sie nie prawda. Potrzebowała po prostu na pewne rzeczy wiecej czasu, miała swój rytm, jest zdrowym dzieckiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po prostu chciała napisać, że u siostry tż-a w sumie była sielanka, bo ona się cieszyła, że młode takie spokojne i dużo śpi, bardzo dużo, a młoda była anemiczna i ja bym się nie cieszyła, że córka tyle śpi, bo przez to przesypiała posiłki i nie przybierała im na wadze ![]() a oni się cieszyli, że spokojne dziecko im się trafiło, a wizyty w szpitalu tłumaczyli nadgorliwością lekarki
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio oglądałam fragment serialu Przepis na życie. I ta kobieta, którą gra Maja Ostaszewska (nie orientuję się za bardzo w tym serialu) poszła se najpierw z dzieckiem (malutkim niemowlakiem) na fitness, a zaraz potem na kawkę plotkować z koleżankami. Dzieciak oczywiście cichutko cały czas, mama mogła pogadać o głupotach. Serialowe dzieci też są idealne, już od noworodka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Vixen hahaha
Ja czasem tez sie z tego smieje jak ogladam serial.... Dzieci nie slychac, nie widac bawia sie a mamusie pogaduszki muahaha Idealy ![]() Smieszy mnie to troche
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem że to nie jest pr.dokumentalny ![]() i ta beznadziejnie beznadziejna para (własnie ostaszewka + doktorek) te ich odzywki .wierzcie czy nie to ponad moje nerwy i ten Karolak wciśnięty do obsady na siłę tak jak kobita L-ka do bluzki S-ki i masa masa itp itd i nie oglądam! i moje ulubione usta-usta zdjete z ekranu.szit szit ![]() vixen dzięki! ....zeszło ze mnie...musiałam to z siebie wyrzucic ![]() swoja drogą Ty to masz oko...tam por tu cisza w foteliku no no ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Oglądałam ten serial
![]() ale z tego co kojarzę to ona idzie na fitness, wtedy kiedy ma taką malutka córeczkę, więc co to za problem, takie maleństwo tylko śpi. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-08-25 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
No śpi, ale bez przesady. Wątpię, że ktoś z noworodkiem by obskoczył najpierw fitness, a potem jeszcze spokojnie kawę wypił - zresztą nie mógł to byc noworodek, skoro na fitness poszła
![]() ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
![]() A Karolak z każdej lodówki wyskakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest możliwe i nie tylko z noworodkiem, ale kilku miesięcznym niemowlęciem też ![]() Ja ze swoją chodziłam spokojnie na zakupy, spotkanie przy kawie itp Wiadomo trzeba ze sobą brać ten cały majdan przy długim wyjściu, ale to tylko kwestia organizacji.
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
http://www.plotek.pl/plotek/10,82573...zie_.html?bo=1
Beata Sadowska wróciła do pracy 10 dni po porodzie. "Muszę zdążyć między karmieniami" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko takim powrotem w 10 dni po porodzie można sobie samej też krzywdę zrobić. A tak w ogóle przeczytałam swój wpis tutaj sprzed 1,5 roku i stwierdzam, że teraz jest lepiej. Albo się lepiej potrafię zorganizować albo co... chociaż teraz nie chodzę do pracy, to może dlatego?
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy ona faktycznie MUSI parę dni po porodzie iść na jakas glupawa imprezę, bo inaczej na wieki wieków wypadnie z rynku? Ja na jej miejscu czulabym się nerwowa ciągle, to chyba naturalna reakcja matki noworodka, ze chce być przy dziecku...
Ten polski szolbiznes jakiś dziwny jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
To stwierdzenie '' wróciła do pracy'' to raczej za dużo powiedziane. Nie oszukujmy się, ona nie wychodzi codziennie do biura na 8-10 godzin, czy nie siedzi na kasie w markecie. Pewnie była na 1-2 imprezach w przeciągu np. miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A ja zazdroszczę że tak szybko wróciła do formy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja po pierwszym porodzie też byłam szybko na chodzie. Ale po drugim był jakiś dramat, jak mały miał 2 tygodnie poszliśmy na spacer, po 15 minutach nie byłam w stanie iść, zresztą jak umyłam okna to mi się szwy rozlazły... a połóg miałam równo 6 tygodni po obu i strach było wyjść z domu bo nigdy nie wiadomo było kiedy przecieknę...
![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
10 dni po porodzie odkurzylam i umylam podłogi. Ale człowiek jednak był głupi, to juz chyba lepiej na imprezę jakas iść się polansowac
![]() Polskie celebrytki chyba maja jakiś wyścig, która szybciej się po porodzie lansować będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33308731]TO powiem ci, że jak już osiągnie etap swobodnego chodzenia i w miarę komunikatywności (czyli zamiast wyć o żarcie, podejdzie i pokaże paluchem na buzię AM, zawoła MAMA i weźmie za łapkę, by ci konkretną rzecz pokazać) to dopiero raj jest
![]() ![]() [/QUOTE] ciekawe, z perspektywy czasu nadal tak uważam :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.