Zielone włosy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 17:08   #91
aniczka81
Przyczajenie

Wspomniany zielony odcień - co z nim zrobić?

Witam,
dwa dni temu zafarbowałam wcześniej rozjaśniane włosy na (teoretycznie) blond (ciemniejszy niż uprzednio). Kolor wcale nie miał być ciemny (farba firmy Garnier), a wyszedł brunatny z lekkim odcieniem zielonego, widocznym zwłaszcza w sztucznym świetle (w słońcu widać przebłyski blond)... Cóż zrobić, by były choć troszkę jaśniejsze i by pozbyć się tego "glonowego" odcienia? Czy jeśli użyję farby lekko rozjaśniającej z ciepłym pigmentem, to nie wyjdzie mi jakaś totalna katastrofa? Zaznaczam, że teraz włosy nie wyglądają tragicznie, ale zdecydowanie bardziej pasuje mi jaśniejszy kolor, no i bez zieleni ;-) Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
aniczka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-30, 13:10   #92
ansy
Raczkowanie

Dot.: Wspomniany zielony odcień - co z nim zrobić?

moze njpierw spróbuj zmyc nieco ten i przefarbować na coś ciemniejszego (?)
sama mam ostatnio problemy z kolorami xP
Stary 2008-05-30, 17:38   #93
aniczka81
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź. Hmm... zmywam, zmywam Ale ciemniejszej nie mogę nałożyć, bo ciemne włosy mi totalnie nie pasują... Może słoneczko mi troszkę rozjaśni
aniczka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 15:19   #94
Chocolate77
Rozeznanie

Podbijam, tez mnie interesuje jak się pozbyć tej wstrętnej, zielonej poświaty.
Ja, żeby wrócić do naturalnego koloru włosów czyli ciemnego blondu, farbowałam włosy (rozjaśniane przedtem przez długie lata na jasny blond) farbą Loreala Recital Preference Islande, to był piękny odcień ale szybko zaczął się zmywać i niestety pojawił się paskudny zielonkawy kolorek. Użyłam tej farby dwukrotnie, a po jakimś czasie wszystko się totalnie spłukało a na głowie pozostały jakieś szaro- zielone glony.
Potem w nadziei że zlikwiduję zieloność użyłam farby "blond" Loreal Excellence... wyszedł mi bardzo ciemny brąz który po jednym myciu stał się brązem, przypuszczam że przy kolejnych będzie jasnym brązem itd... no i niby ten zielony kolor został przykryty ale ja go jednak WCIĄŻ widzę !! wiem, że aby pozbyć się go na wieki musiałabym ufarbować na jasny brąż albo kasztan, no ale wtedy z kolei żegnaj zimny ciemny blondzie.... może fryzjerzy znają jakieś triki, nie wiem... płukanki czy coś, żeby zlikwidować zielonkawy odcień włosów??? Czekamy...
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 14:20   #95
diamentowa
Zakorzenienie

Dot.: zielone włosy-pomocy

Dziewczyny mam mały problem, mianowicie niedawno farbowałam włosy na jasny blond i wyszły dokładnie tak jak chciałam, jednak zaczął się nie nich pojawiać jakby zielonkawy połysk pod światło. Nie wygląda to ładnie. Czy mogę z tym coś zrobić? Nie chcę farbować włosów bo kolor mi się podoba, tylko jak wyeliminować ten odcień zieleni?
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 15:15   #96
Ninedin
Zakorzenienie

Mi kiedyś wyszły zielone jak położyłam na siebie blondy z różnych firm Musiałam zafarbować na ciemniejszy kolor. Nie da się chyba tego pozbyć w inny sposób.
Stary 2008-06-19, 17:05   #97
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Mi kiedyś wyszły zielone jak położyłam na siebie blondy z różnych firm Musiałam zafarbować na ciemniejszy kolor. Nie da się chyba tego pozbyć w inny sposób.
na szczęście trochę mi się już zmyło bo umyłam kilka razy Nizoralem mam nadzieję, że się zmyje do końca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 12:20   #98
rose87
Raczkowanie

Dot.: aaa! zielone włosy :-P

odświeżam, bo niestety mam ten sam problem-zielone włosy jestem załamana...
wcześniej malowałam włosy na ultra jasny popielaty blond garnier 100% color, ale stwierdziłam że nie chce mieć takich jasnych włosów, nie dość że nie bardzo mi pasowały to na dodatek po jakimś czasie robił się żółty, więc wczoraj pomalowałam włosy blondem garnier color naturals i teraz mam ZIELONY BRĄZ zawsze farbowałam włosy w domu, ale nigdy mi się to nie zdarzyło
nie mam pojęcia co robić... poszłabym do fryzjera, ale teraz nie mam kasy a we wtorek zaczynam praktyki w banku, jak ja sie tam pokaże?
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE

Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia,
Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia
myśli złych

rose87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 09:43   #99
rose87
Raczkowanie

naprawdę nikt nie może nic poradzić??? chociaż jakiej farby powinnam użyć żeby już nie było tego zielonego odcienia? kolor ciepły czy zimny?

Żeby umieć żyć
myśli złych

Stary 2008-06-30, 10:58   #100
wyemancypowana panna
Raczkowanie

Tak to jest z Garnierem. Nie polecam tej farby. Dla mnie najbardziej bezpieczny jest wellaton.
wyemancypowana panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 11:28   #101
rose87
Raczkowanie

no właśnie też mam problem zielonych włosów, odświeżyłam już jeden wątek, ale nikt mi nie odpowiedział, dzisiaj umyłam włosy i są jeszcze bardziej zielone, jutro zaczynam praktyki i nie mam pojęcia co zrobię, może jakaś szamponetka...

Żeby umieć żyć
myśli złych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-30, 16:33   #102
my fair lady
Raczkowanie

ach to moze dobrze za nie nigdy na razie nie probowalam farbowac wlosow ani razu to pewne dziwne w tych czasach
my fair lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 20:15   #103
gizix
Raczkowanie

GG do gizix

Pewnie, czerwone na pewno zniwelują) tzn barwa czerwona ogólnie bardziej pokryje zieleń. Może nie wyjdą typowo czerowne ale na pewno będzie lepiej niż teraz
Hyhy Ja mam gorszy problem POMOCY! Jestem farbowaną blondynką i po wizycie na basenie moje włosy nabrały zielonego odcieniu, od wpływu dużej ilości chloru(( Co mam zrobić żeby to zniwelować
gizix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 20:46   #104
Judyta1986
Raczkowanie

jest na to sposób.... kąpiel dekoloryzująca. Mieszamy rozjaśniacz w proszku z woda utleniona i szamponem lub odżywką w stosunku 1:1:1 i wcieramy we włosy tak jabysmy myli włosy zwykłym szamponem. Spłukujemy i nakładamy szampon koloryzujący
Judyta1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 18:01   #105
flower001
Przyczajenie

Ratunku!!!!zielonkawy odcień blondu po farbowaniu

Ratunku!!!!
na ciepły odcień farby blond położyłam naturalny blond ii mam ZIELONE GLONY"!!!
czym to zneutralizować \? czy gdy położę teraz odcień złocisty blondu rozjaśniający coś pomoże? używałam garniera
flower001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 21:31   #106
fredzia26
Przyczajenie

Talking Dot.: Ratunku!!!!zielonkawy odcień blondu po farbowaniu

A wiec pare dni temu rozjasnilam wlosy, mialam 3 razy dekoloryzacje, potem malowanie i wyszky fioletowo zielone, u fryzjera zaznaczam, wiec jedynym ratunkiem w tej chwili jest polozenie na to farby rozjasniajacej, zaznaczam rozjasniajacej. Jesli chcesz samodzielnie to robic musisz udac sie do sklepu fryzjerskiego i zakupic farbe z Londy, loreala lub Kadusa (osobiscie polecam te dwie pierwsze firmy) plus wode 12 %, odcien cieply bardzo jasny blond, potem w domu wg instrukcji wyprobuj na jednym pasemku z pod spodu i zobaczysz czy zielen znikla. Powodzenia!
fredzia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 22:24   #107
kaziaa23
Rozeznanie

Dot.: Ratunku!!!!zielonkawy odcień blondu po farbowaniu

dziewczyny zamierzam za parę dni nałożyć wellaton krem intensywnie rozjaśniający odcień bardzo jasny popielaty blond nr 12/1 na średnio brązowe włosy i boję się właśnie żeby zielone nie wyszły, czy któraś z Was używała tej farby i tego odcienia, jak wychodzi???
kaziaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 06:53   #108
flower001
Przyczajenie

tak właśnie zrobię kupię rozjaśniający złocisty blond i walnę na to co mam
gorzej być nie może
oczywiście najpierw na pasemku
dzięki za radę
o wynikach poinformuję oczywiście

Stary 2008-10-26, 07:17   #109
Elfryd
Raczkowanie

Ja kiedyś słyszałam że położenie ketchupu na głowę niweluje zielonkawy odcień... ale proszę o potwierdzenie kogoś kompetentnego bo dokładnie nie iem jak to się robi
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 12:18   #110
Lainathiel
Wtajemniczenie

A tak się zastanawiam czy to działa też w drugą stronę? Jeśli na rozjaśnione do blondo-żółtego włosy położę brąz, to czy wyjdzie mi wtedy zielony??
Lainathiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 15:04   #111
flower001
Przyczajenie

słuchajcie, uratowałam!!!
kupiłam superrozjaśniający złocisty blond garniera i zneutralizowało!!!
i chwała Bogu, bo chyba ketchup byłby wyjściem następnym
mam co prawda lekko platynowy odcień ale w porównaniu z poprzednim zielonkawym jest Ok
trzeba uważać na przyszłość i nie mieszać farb...o różnych odcieniach ciepłych i zimnych dla mnie są tylko ciepłe, a naturalny blond ma zawsze barwnik niebieski
Stary 2008-10-26, 15:07   #112
flower001
Przyczajenie

na żółty odcień blondu trzeba nakładać ciepły odcień brązu bo myślę że będzie burozielonawa poświata
ja wyglądałam jak nieboszczka po ekshumacji brrr
Stary 2008-10-29, 13:46   #113
morelle
Zakorzenienie

Miałajm tak, wiele lat temu farbowałam w wannie włosy - na lekko złocisty ale w sumie naturalny blond nałożyłam popielaty innej firmy. Jak zobaczyłam co wyszło (było oczywiście zielone), wyskoczyłam z wody i popędziłam do fryzjera z jeszcze mokrymi włoskami. Nie zrobił mi na głowie niczego rewelacyjnego niestety, tyle że nie byłam już zielona. A tu czytam, że mogłam się poratować sama! No, ale wtedy nie było jeszcze Wizażu. I chwała, że jest!

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 20:19   #114
Agatau88
Zakorzenienie

Zielone włosy

Moje pytanie jest krótkie
Mam zamiar pofarbowac wlosy farba 7.1 Majirel Kawa z mlekiem - inna nazwa tej farby to POPIELATY BLOND.
Kolor moich włosow jest taki jak w zalaczniku, zawsze farbowalam rozjasniaczem lub farba z popielem w nazwie, ale mam zolte pasemka.
Stad moje pytanie: czy jak naloze POPIELATY BLOND na te wlosy to moze wyjsc zielony?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1090.jpg (62,9 KB, 317 załadowań)

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2009-06-24 o 09:57
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 20:28   #115
kasikaaaa81
Raczkowanie

Dot.: Zielone włosy

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Mam zamiar pofarbowac wlosy farba 7.1 Majirel Kawa z mlekiem - inna nazwa tej farby to POPIELATY BLOND.
Kolor moich włosow jest taki jak w zalaczniku, zawsze farbowalam rozjasniaczem lub farba z popielem w nazwie, ale mam zolte pasemka.
Stad moje pytanie: czy jak naloze POPIELATY BLOND na te wlosy to moze wyjsc zielony?
Ryzyko przy bladach zawsze jest szczególnie połączenie ciepłego z zimnym nie napisałas skad te złote pasemka takie wyszły przy farbowaniu czy sa juz u ciebie jakis czas?
Stary 2009-01-30, 20:39   #116
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
nie wyjda zielone. gdybys naklada braz to mogloby tak wyjsc. a popielaty blond to chyba cos w odcieniu podobnego do koloru twoich wlosow. natomiast kawa z mlekiem wydaje mi sie cieplejszym odcieniem. to jest ten sam kolor?
Stary 2009-01-30, 20:45   #117
diamentowa
Zakorzenienie

Powiem Ci, że mi kiedyś popiel wyszedł zielony, ale miałam jaśniejsze włosy. Może lepiej do fryzjera?
Stary 2009-01-30, 22:35   #118
Agatau88
Zakorzenienie

Kawa z mlekiem to ten sam odcien co popielaty blond, po prostu ma 2 nazwy.
Do fryzjera owszem moglabym pojsc ale juz kupilam te farby, no chyba ze jakos bym je sprzedala...
Lub może fryzjer farbujacy lorealem pozwoli mi przyniesc wlasne farby do jego salonu?
Stary 2009-01-30, 22:38   #119
Sasame
Raczkowanie

uważaj, bo na tych najjaśniejszych pasmach kolor może Ci wyjść srebrny... Generalnie, na rozjaśnionych jest duże ryzyko wyjścia srebrnych włosów (raz mi wyszły, ale to był efekt zamierzony ). Z zielonymi się jeszcze nie spotkałam O.o Może najbezpieczniej byłoby zrobić próbe na pasemku zanim zafarbujesz całą głowę?

A fryzjer na pewno pozwoli na przyniesienie farb. Zapłacisz wtedy tylko za robotę

- The Black Ballerina dances shaking her hips...

Sasame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 22:43   #120
Agatau88
Zakorzenienie

Jeden pozwoli, inny nie... Jestem z Lublina i dowiadywalam sie juz dzis u jednego z fryzjerow czy mozna przyniesc i:

Nie mozna
Za farbowanie zaplace 250zł!

Sprobuje jutro zadzwonic do inngeo, poszukam w internecie ktory z lubelskich fryzjerow zajmuje sie Lorealem

Link do kawy z mlekiem nr 7,1

http://www.alhemia.com/majirel/majirel_palette.htm

A pasemka złote:
najlpierw malowalam cvzekolada castinga (cieply odcien), potem rozjasnialam (rozjasniacz joanny), rozjasnilo mi sie do zoltego wiec nakladalam pasemka u fryzjera (rozjaśniaczem lub jakims odcieniem POPIELATEGO BLONDU ale b.jasnego)

Juz sama nie wiem co robic;/

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2009-01-30 o 22:57
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości