![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzn? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() http://www.akpolbaby.pl/upload/useru.../pan-metka.jpg większość dzieci uwielbia metki wszelkiego rodzaju, no i ktoś tą fascynację ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Lena mi jak wody odeszły to poczułam tam w srodku takie jakby uszczypniecie , czy to da sie wyczuc w wannie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że mimo zmęczenia tak fajnie mówisz o macierzyństwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że udało Ci się Nas znaleźć ![]() z mojej ciepłej kąpieli du.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tylko tyle, że coś takiego istnieje ![]() ![]() a kąpie się ostatnio dużo, także wolę wiedzieć cokolwiek ![]() nie wiem czemu ale jakoś tak mam w ciązy - dawniej wolałam orzeźwiające prysznice, nie przepadałam za leżeniem w wannie, tym bardziej że skorę mam suchą a po kąpieli była zawsze jeszcze bardziej ściągnięta.. Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez wlasnie zjadlam pyszna kolacje, nie bede mowic co - coby karmiacych mamusiek nie draznic ![]() Rybka super ze sie odezwalas, myslalysmy dzisiaj o Tobie! Dobrze ze pomimo ze jest ciezko potrafisz dostrzec te piekne strony macierzynstwa ![]() Mysle tez o Jolce i tynce, tez sie nie odzywaja! Ja dziewczyny uciekam spac, ciekawe jakie sny dzisiaj na mnie czekaja ![]() Dobrej Nocki zycze!
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Hej hej,
melduję się w nowym wątku. GRATULACJE DLA KOLEJNYCH MAMUŚ ![]() ![]() faktycznie trochę długo w szpitalu iw będzie, mi powiedziano, że po cc jakoś 4 dni będę leżeć. Dziś miałam ktg - generalnie moja Julcia, która zwykle nie daje mi spokoju, na ktg postanowiła mocno spać ![]() ![]() Dziś dużo rzeczy jeszcze załatwiliśmy. Mam pytanie czy takie wkłady poporodowe LINK do gaci siatkowych to są wystarczające na początek tuż po porodzie??? Czy to jeszcze inne wkłady powinnam kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja przy Wiki tez bylam totalnie zakrecona.Przez pierwszy miesiac ciezko bylo znalezc czas,zeby odpisac na sms-a.Mam nadzieje,ze teraz bede lepiej dziecie ogarniac,zeby miec cos czasu dla siebie.Ale to zalezy jaki egzemplarz mi sie trafi ![]() Cytat:
![]() Ja niejedna zabawke z lamaze kupie,bardzo fajne sa! Cytat:
Popieram,bardzo fajne ![]() Ide sie kapac,moze ulzy to troche moim bolom.Ciezki mam dzien.Jak to ma tak teraz wygladac,ze boli dzien i noc,to ja dziekuje. Eryczku wychodz ze mnie no!
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam bo muszę odespać jak się uda poprzednią nockę. DOBRANOC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
też bym chciała 2 ostatnie nocki odespac! Mam nadzieję, że nam się uda
![]() Dobrej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ania.megasportbielsko.pl/malu...odkladytop.jpg albo takie http://www.tomiko.pl/files/bella-bab...owe-szt.10.jpg one są jak pielucha prawie , nawet te niebieskie chyba tak się nazywały albo nazywają nadal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Ja też zbieram się do spania, choć mój Mąż poszedł sobie grać w piłkę z kolegami i pewnie jak wróci, to mnie znów obudzi....
![]() No ale niech sobie użyje... bo to chyba ostatnia okazja kiedy Hania jest jeszcze w brzuszku ![]() ![]() ![]() A mnie dziś trochę skurcze zaczęły męczyć, ale są nieregularne i no-spa je wycisza więc to chyba tylko przepowiadacze. Zresztą okaże się w piątek po badaniu - choć chyba rzeczywiście chciałabym, żeby moja gin powiedziała mi, że jest rozwarcie i działamy od razu... krócej bym się stresowała... Ta zabawka PAN METKA to ciekawa jest... i tak nawet sobie myślę, że możnaby coś takiego kupić dla Małej - narazie nie kupowaliśmy jeszcze żadnych zabawek - bo i tak zaraz po urodzeniu Hania nie będzie na nie zwracać uwagi... |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dostałam dziś paczkę z allegro ze śpiworkiem i laktatorem TT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak opowiadałam o moim sąsiedzie, że chyba nie wie, że chodziłam w ciąży? Widział mnie już z dość sporym brzuszkiem, końcówke ciąży przechodzilam przecież w bardzo mocno dopasowanym płaszczu... To ten właśnie sąsiad dopiero dziś od żony dowiedział się, że urodziło się nam dziecko
![]()
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej, melduję się na nowym.
Wczoraj wróciliśmy z Alkiem do domu, dziś pierwsza kąpiel - ufff... jakoś poszło, ogarniam powoli nowe rewiry nieznanego życia z małym człowieczkiem ![]() Dziewczyny co Wy jadacie, chodzi mi o to czy tak normalnie jak przed porodem tylko wiadomo bez przypraw, niesmażone i lekkostrawne, czy wyeliminowałyście jakieś rzeczy (oprócz tych co wiadomo że wzdymają). Ja w szpitalu dostawałam posiłki normalne tylko zupełnie niedoprawione, raz dostałam tłustą szynkę, taką że własnemu psu bym tego nie dała, nie wspomnę o pasztecie z puszki ![]() Mój mały ma takie żółtawe kupy tzw. luźne, jem normalnie i właśnie nie wiem czy jem prawidłowo, czytałam pół dnia na necie o diecie karmiącej mamy i bzdury wypisują w artykułach. Raz radzą "jeść dużo nabiału", w innym odradzają zupełnie, tak samo z rybami, no i w końcu zdurniałam, HELP .... |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Nie wydaje mi sie żeby to był ten trądzik,bo on to ma nawet na glowie,pod włosami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ku.wa nie myślałam,że aż tak można do głowy dostawać jak tylko zauważy się coś dziwnego u dziecka ![]() A co do humoru to po prostu wina tego,że całe dnie w 4ścianach siedze bo nawet nie da sie na dwór wyjść, bo pogoda analna ![]() ![]() a nie mówiłam Wam. na tamtym starym mieszkaniu jeden ze współlokatorów rzucił się z nożem na innego współlokatora, bo ten mu zwrócił uwagę że o 23 się nie tłucze kotletów ![]() ![]() A teraz już lecę spać, bo kolejna nieprzespana noc się szykuje niestety ![]() ![]()
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nabiał tez jem i młody robi zółte kupki na zmianę z zielonymi ![]() właśnie od 20.00 walczymy ze spaniem, młody meczy sie strasznie, ziewa zasypia na rekach a w łóżku ryk! a do łóżeczka nie kładę go w fazie głębokiego snu, sam w łóżeczku tez nie chce zasypiać ![]() ![]() na domiar zlego okazalo sie ze babcia meza ma polpascia ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-11 o 21:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.babyono.com/produkty/dla-...ady-poporodowe i byłam zadowolona. Te z Belli są takie sobie. Te babyOno mają pasek kleju dzięki czemu można utrzymac je na miejscu ![]()
![]() |
#112 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja mysle,zeby starac sie w miare jesc normalnie,nie ograniczac za bardzo,miec diete zbilansowana. Nie wiem co mi z tego wyjdzie,ale sprobuje jesc normalnie,jak w ciazy,nie bede omijac smazonych,pestkowych,zjem i kapuste do obiadu i groszek.Czyli bede stosowac sie do tego co radza w kraju w ktorym mieszkam.Mialam teraz taka broszurke o karmieniu i byly przyklady co polecaja dla karmiacych mam,wiec jest polecana np fasola jako dobre zrodlo bialka.
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka fajnie ze sie odezwalas i super ze mimo jak piszesz ze jestes bardzo zmeczona to myslicie o drugim maluszku. Balbinka baby blues minie. Mravka alez Robert ma fajnego nowego kumpla ![]() ![]() ![]() Mala brawo za kapiel ![]() Puma kciuki za Ciebie!! Julliczka fajnie ze napisalas co u Ciebie, dzis wlasnie o Tobie myslalam. Gucia dawno sie nie odzywala ![]() lece spac Dziewczynki, dobrej nocki Wam zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Gang Iren
|
Karo_z sliczny ten twoj synus-blondynek
![]() Monia a ty gdzie brzuch zgubilas?Super ![]() A Ivorek prawdziwy hrabia ![]() Jutro ide do poloznej.Ciekawe co mi powie i czy zaproponuje ten masaz. Moze w nocy urodze i nie bede musiala isc i denerwowac sie,ze bede miec porod wywolywany ![]()
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balbinka to może być trądzik jednak, bo on we wlosach też lubi siedzieć , ale niech Go lekarz obejrzy , wiadomo, lepiej sprawdzić , uważałabym z tymi środkami , jeśli to był czy jest trądzik to najlepiej czystą wodą przecierać , może te środki to rozognily ![]() A kupki rzadki na cycu mogą być ( nie pamiętam czy na cycu jesteście czy na mm?) Sprawa u znajomych nieciekawa , rózni ludzie chodzą po świeci i co zrobić? A Ty się trzymaj jakoś , jak się pogoda poprawi to śmigaj na dwór, bo nic tak dobrze nie robi mlodej mamie jak wyjście z "klatki" ![]() A takie nastroje jak masz to hormony i tak sobie to tłumacz ![]() Julliczka ja tam mam dupsko pancerne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Desia super, że bródka synka się goi...
....ja to juz się boję jak ten nasz synek przyjdzie z jakas raną...jak odziedziczy po tatusiu skłonność do nabijania sobie guzów z młodości... bo mi to się zaraz słabo robi... Iw spokojnie....musicie się nauczyć siebie nawzajem...ja to się tym dzieciaczkom nie dziwię że płaczą...w brzuszku miały ciepło, przytulnie, jedzonko dostępne na okrągło...a po wyjściu zimno, obco, głodno.... Pumka trzymamy kciuki cały czas...najważniejsze, że jesteś tam cały czas pod opieką w razie co... Lenka też właśnie się zastanawiam nad tymi wodami, czy w kąpieli bym poczuła że odchodzą..na szczęście wole prysznic ![]() ![]() ![]() Oby złe samopoczucie szybko Ci minęło a przeziębienie nie dorwało... ![]() Ja dziś czuję się nad wyraz dobrze jak na końcówkę...tylko że kompletnie nie mam apetytu...nawet wymarzone truskawy ze śmietaną mi jakoś nie podeszły...ech... Balbinka masz pełne prawo do gorszego samopoczucia i nerwów...przecież nasze życie zmienia się o 360 stopni, wszystko jest dla nas nowe, nie zawsze wiemy jak pomóc takim małym człowieczkom do tego hormony... ![]() Mravka uwielbiam czytać Twoje posty ![]() ![]() Dida super, że już jesteście w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Gang Iren
|
Dobranoc dziewczyny!
Milych snow ![]()
#119 |
Zadomowienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
hej gratuluje mamusią nowym!!
witam nowy watek Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-04-11 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.