|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Świetny pomysł na wątek!!!
![]() Mogę dołączyć? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- [1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33618115]Nie mam czasu na jedzenie. ![]() Ale obiecuję że jutro pójdę do spożywczaka, kupie warzywka, owoce, chlebek razowy i będzie lepiej. ![]() Co można prostego/zdrowego zrobić sobie na obiad? ![]() podsmaż filet z kurczaka w kawałkach/rybę, albo zrób kotleta i połącz z kaszą/ciemnym ryżem i warzywami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
witaj
![]() [1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33617805] A dzisiaj jadłam: śniadanie: chlebek(niestety biały) z serkiem (btw-można jeść serek Hochland? Wybaczcie że tak pytam, ale zupełnie się nie znam na dietach). obiad:gotowana pierś z kurczaka, surówka kolacja:kawa+jogurt.[/QUOTE]mało ![]() Cytat:
![]() ja bardzo lubię wszelkie sery i jem praktycznie codziennie a waga spada ![]() [1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33618115]Nie mam czasu na jedzenie. ![]() Ale obiecuję że jutro pójdę do spożywczaka, kupie warzywka, owoce, chlebek razowy i będzie lepiej. ![]() Co można prostego/zdrowego zrobić sobie na obiad? ![]() jutro już masz więcej zjeść ![]() pierś z kurczaka np, albo ryż z warzywami. Jest wiele możliwości, zależy co lubisz itd ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
proste i zdrowe na obiad? ugotować makaron razowy i wbić jajko do tego jakieś warzywka.
![]() ![]() ![]() jak nie masz czasu w tygodniu to możesz gotować np. w niedziele sobie obiady na kilka dni ![]() ![]() poza tym dużo sałatek różnych można szybko zrobić, a to dobre na II śniadanie/podwieczorek ![]() Noseknosek - witaj ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Ale tu tłoczno, nie nadążam aż czasami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzę spać około 1-2. więc może to się strawi i nie wejdzie w uda? ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dolączam
![]() waga: 61 kg wzrost: 172 cel: około 53 kg, zgubić boczki i brzuch dzisiejszy jadłospis 3 x inka z mlekiem(jestem uzależniona) kromka chleba z miodem , trochę żurawiny i 4xdanonki jabłko makaron razowy z piersia z kurczaka + brokuł 1/3 papryki jajecznica (1 jajo) z pieczarką ![]() + godzinka na basenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
katriana - nie przesadzasz z tą wagą? to już niedowaga u Ciebie - najniższa dopuszczalna to 55 i raczej nie powinnaś poniżej schodzić, ale rób jak uważasz. ;] jeśli nie pasuje Ci wygląd to oczywiście możesz trochę schudnąć, ale zeby wymodelować i wyszczuplić ciało to zdecydowanie polecam ćwiczenia, a nie chudnięcie do nie-wiadomo-jak-niskiej wagi. waga nie jest wyznacznikiem wszystkiego, a na pewno nie tego jak wyglądamy.
i bardzo mało jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Oh Mandy - kolację można jeść na 3h przed snem, a jak jest czysto białkowa to nawet na godzinę przed snem. więc myślę, że rozsądna porcja spaghetti nie wejdzie Ci w uda o 19 jak chodzisz spać o 1 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 |
|
to ja się pochwalę, że dzisiaj pierwszy dzień od bardzo bardzo dawna kiedy udało mi się jeść zupełnie bezgrzesznie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, rozsądniej jest zjeść rano śniadanko, wziąć kanapki i zjeść coś zdrowego po powrocie, zamiast paczki ciastek ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Noseknosek - a co ćwiczyłaś?
![]()
![]() |
#102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc wcinaj śmiało ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba zaraz czas spać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny ![]() ![]() ćwiczyłam 15 minutowy trening na pośladki z Tamilee Webb i 40 minut na stepperze w bardzo szybkim tempie.. pot lał się strumieniami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
no to gratuluję
![]() ![]() pochwalisz się blogiem? ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wpadłam się w sumie tylko przywitać, bo zaraz na uczelnie spadam ![]() ale tylko 1 zajęcia, a potem widzę się z TŻtem ![]() dzień tradycyjnie rozpoczęłam od pysznej owsianeczki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Czekoladoholik
|
Cytat:
Możesz zjeść nawet o 20-21 jeżeli chodzisz tak późno spać. noseknosek ![]() ![]() Gratuluje ćwiczeń i jedzenia ![]() Ja muszę dzis jechać do banku , na uczelnie i do tego nocka w pracy ![]() Dobrze że mam już obiad zrobiony, na śniadanie otręby z jogutem nat. + suszone owoce + jabłko ![]() Miłego dnia dziewczęta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do obiadków już dużo propozycji było. Dla mnie szybkie obiadki to przede wszystkim makaron z czymś: ze szpinakiem i chudym twarogiem, z brokułami, mozarellą i sosem pomidorowym. Chińszczyzna czy gyros (kurczak, warzywa, ryż, przyprawy). Zupy na bazie ze słoika: szczawiowa + jajo, ogórkowa. Fajne są zupy z mrożonek z Hortexa - jak nie mam czasu a chcę coś na ciepło idealne. Idę na śniadanko - owsianka na mleku o,5% + kiwi. Miłego dnia.
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() I gratuluję już ładnego spadku ![]() [1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33617805]Hej, hej. Ja przyszłam się pochwalić że drugi dzień z rzędu nie zjadłam słodyczy. A dzisiaj jadłam: śniadanie: chlebek(niestety biały) z serkiem (btw-można jeść serek Hochland? Wybaczcie że tak pytam, ale zupełnie się nie znam na dietach). obiad:gotowana pierś z kurczaka, surówka kolacja:kawa+jogurt.[/QUOTE] Za mało ![]() Cytat:
![]() Ja już jestem po śniadanku i pozwoliłam sobie na 3 małe pierniczki, nie jestem z tego powodu zła, bo do końca dnia na pewno je spalę i nie pójdzie w boczki ![]() ![]() Idę się kąpać, doprowadzić do porządku i idę do fotografa zrobić zdjęcia do dyplomu..
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już po śniadanku : owsianka z jabłkiem na mleku 2% i sok grejpfrutowo-pomarańczowy I za godzinkę trening z Ewą Chodakowską ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cześc Kochane! Ale się cieszę, że wątek się tak rozwiął
![]() ![]() Witam nowe dziewczyny bardzo serdecznie ![]() ja właśnie szamam śniadanko: 3 kanapki chleba pełnoziarnistego z pastą z makreli(własnoręcznie zrobiona na bazie serka wiejskiego, jajka, szczypiorka)plus sałata, pomidor, ogórek zielony pomidor, plaster żółtego sera. Brakuje mi kiełków, ale wczoraj wszystskie zjadłam ![]() dziś mam zamiar ćwiczyć jak Wy - bo jak czytam co Wy wyczyniacie to szacun, ja póki co tylko brzuszki ![]() ale poszukam na necie zaraz jakichś treningów ![]() ja dziś planuję szczawiową na obiad z jajem, ale brak pomysłu na drugie danie ![]() miłego dnia wszystkim zmotywowanym! ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
jeu, a co to za dzień oczyszczania ![]() ![]() Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-04-18 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie ponownie
![]() ![]() ![]() ps. blog ciekawa opcja.. i chyba jeszcze większa motywacja?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Następnym razem tą gruszkę dorzuć do tego serka, orzechy włoskie, rodzynki, siemie, płatki i powiedzmy, że wystarczy. Śniadanie musi być naprawdę porządne ![]() ![]() Czy możecie mi pomóc w ćwiczeniach? Macie gotowe treningi gdzieś? na pdf, czy a konkretnych stronach internetowych? ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- mam jeszcze pytanie - czymś zastępujecie śmietanę przy robieniu zupy, czy w ogóle jej nie używacie? Bo chyba stoczę walkę z mamą w kuchni, bo ja bym się bez śmietany obeszła, a ona pewnie będzie chciała dodać do szczawiowej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do ćwiczeń to polecam trening Ewy Chodakowskiej, do ściągnięcia (w pdf'ie) na jej stronie internetowej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Jaką dobrą i małokaloryczną przekąskę można zjeść na uczelni? Chciałabym zrezygnować z wafelków, a rano nigdy nie mam czasu na zrobienie jakiejś wypasionej kanapki, jogurt jak poleży w torbie 2 godziny to już jest niedobry, a teraz jak ciepło to jeszcze szybciej będzie się psuł i nie wiem co mam jeść. Poratujcie jakimś dobrym pomysłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nouvelle - wiesz co, a może zrób kanapki wieczorem, właśnie takie wypaśne, jeśli nie masz czasu wieczorem, daj do folii i do lodówki ![]() ![]() ![]() ![]() a i jeszcze wpadłam na pomysł - może zrób sobie sałatkę np. z tuńczyka, kukurydzy, papryki i włóż sobie d pojemniczka, u mnie sporo dzieczyn na uczelni tak robi ![]() Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-04-18 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja też, ja też chcę do Was dołączyć!
![]() Mam 26 lat, 164cm i 56kg. Mój cel to 53kg. Moja najwyższa waga to prawie 70kg (po ciąży), rok temu schudłam na dukanie, ale do ideału brakuje mi sporo. Jestem na diecie od prawie tygodnia, jem cztery posiłki dziennie, regularnie, zdrowo i bez słodyczy. Od trzech tygodni ćwiczę w domu, na razie na nogi i pośladki, ale jak się rozkręcę to dorzucę jakiś zestaw na ramiona i talię. No i mam zamiar zacząć skakać na skakance. Dziś na śniadanie zjadłam 2 kromki chleba żytniego z białym serkiem i ogórkiem, na drugie śniadanie mały jogurt naturalny z 2 łyżkami musli JustFit i otrębami i jabłko. Na obiad planuję brązowy ryż z warzywami i kurczakiem ![]() Piję mnóstwo zielonej herbaty i 2x dziennie czerwoną, nie odmawiam sobie też czarnej kawy, oczywiście bez cukru i tylko jedną dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Shine_sky ja już wczoraj polecałam HIITy z Turbo Fire do ściągnięcia z chomika czy torrentów
![]() ![]() i_carrie witaj ![]() Kupiłam sobie dzisiaj płatki owsiane, rodzynki, banana także jutro na śniadanie owsianka ![]()
. Edytowane przez zielone_oko Czas edycji: 2012-04-18 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() carrie - witaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj na śniadanko zjadłam dwie kromeczki chlebka takiego razowego, chrupkiego (nie waza - niestety drogi, a w biedrze znalazłam za 3 zł taki żytni bez dodatku cukru) z ogóreczkiem i dwa frankfuterki (niestety jestem zdecydowanie mięsożerna). Obiadek się gotuje: planuje dwa małe zimniaczki niczym nie polane itd. i pół udka niestety w panierce (nie zdążyłam zaalarmować głównego kucharza ![]() W brzuchu już naprawdę powoli zaczyna burczeć.... ![]() Tyle piszecie o tej owsiance z owocami, że chyba sama pobiegne zaraz do sklepu, bo choć nigdy mnie to nie kręciło potraficie smakowicie to przedstawić ![]() Edytowane przez _olu_sia_ Czas edycji: 2012-04-18 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Shine_sky to daj znać
![]() Ja uciekam poprawiać pracę a po 16 ćwiczenia... Do później ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.