Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzieła! :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 22:46   #91
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
Wika - jak dla mnie to bardzo mało jedzenia czemu tak mało?
Nie mam czasu na jedzenie.
Ale obiecuję że jutro pójdę do spożywczaka, kupie warzywka, owoce, chlebek razowy i będzie lepiej.
Co można prostego/zdrowego zrobić sobie na obiad?
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 22:48   #92
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie

Świetny pomysł na wątek!!!

Mogę dołączyć? Kiedy jestem sama w domu i nie ma w nim słodyczy radzę sobie świetnie. Gorzej gdy jest TŻ, albo jestem u kogoś kto nakrywa stół po kokardę.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33618115]Nie mam czasu na jedzenie.
Ale obiecuję że jutro pójdę do spożywczaka, kupie warzywka, owoce, chlebek razowy i będzie lepiej.
Co można prostego/zdrowego zrobić sobie na obiad?[/QUOTE]
podsmaż filet z kurczaka w kawałkach/rybę, albo zrób kotleta i połącz z kaszą/ciemnym ryżem i warzywami proste i bardzo szybkie..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 22:50   #93
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Cześć! Też dołączam!
witaj

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33617805]
A dzisiaj jadłam:
śniadanie: chlebek(niestety biały) z serkiem (btw-można jeść serek Hochland? Wybaczcie że tak pytam, ale zupełnie się nie znam na dietach).
obiad:gotowana pierś z kurczaka, surówka
kolacja:kawa+jogurt.[/QUOTE]mało

Cytat:
a co do sera żółtego to jest zdrowy i można go nawet jeść na diecie odchudzającej - to zależy od osoby i trzeba obserwować swój organizm. ja jem kilka plasterów dziennie w kanapkach, bo lubię a i tak chudnę, czy też robię sobie devollaila i tam wkładam kilka plasterków
dokładnie
ja bardzo lubię wszelkie sery i jem praktycznie codziennie a waga spada

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33618115]Nie mam czasu na jedzenie.
Co można prostego/zdrowego zrobić sobie na obiad?[/QUOTE]
jutro już masz więcej zjeść
pierś z kurczaka np, albo ryż z warzywami. Jest wiele możliwości, zależy co lubisz itd

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Świetny pomysł na wątek!!!

Mogę dołączyć? Kiedy jestem sama w domu i nie ma w nim słodyczy radzę sobie świetnie. Gorzej gdy jest TŻ, albo jestem u kogoś kto nakrywa stół po kokardę.
witaj
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 22:51   #94
jeu
Zakorzenienie

proste i zdrowe na obiad? ugotować makaron razowy i wbić jajko do tego jakieś warzywka. poza tym gotowanie na parze, smażenie kurczaka na odrobinie oleju rzepakowego/oliwy czy grillowanie nie zajmuje dużo czasu, wrzucić jakieś warzywa i też jest obiad można też dodać do tego brązowy ryż/kaszę gryczaną/makaron razowy, bo to wszystko (może z wyjątkiem ryżu) się w miarę szybko gotuje

jak nie masz czasu w tygodniu to możesz gotować np. w niedziele sobie obiady na kilka dni bo chyba w weekendy to trochę czasu sobie znajdizesz na przyrządzenie jedzenia?

poza tym dużo sałatek różnych można szybko zrobić, a to dobre na II śniadanie/podwieczorek

Noseknosek - witaj to prawda, że ze znajomymi i TŻtami jest najgorzej, ale jakoś trzeba sobie radzić i wypracować metodę odmawiania moja koleżanka była na diecie to przez kilka miesięcy w ogóle nic nie piła i nie jadła słodyczy itp i wszystkim odmawiała. ale naprawdę podziwiam ją, bo to było w wakacje - czas różnych grillów i imprez w plenerze, ale nie dała się i dzięki temu schudła 17kg... a teraz cieszy się wolnością odsłodyczową, czasem sobie zje ale nie ciągnie jej zupełnie - też bym tak chciała...
Stary 2012-04-17, 22:59   #95
Melia123
Rozeznanie

Ale tu tłoczno, nie nadążam aż czasami Na obiad ja jem często makaron z pełnego ziarna z jajkiem sadzonym i różnymi sałatkami, surówkami, warzywami lub zamiast makaronu trochę ziemniaków czy kaszę, ryż brązowy. Kotlety sojowe też często dość. Bogate w białko. A ja dziś jednak nie ćwiczyłam, jestem przemęczona i okres i wszystko się na siebie nałożyło, aż się żyć nie chce.
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 23:01   #96
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Mandy za mało jesz. Musisz rozruszać metabolizm. Wiem, że czasem sporo siedzisz na uczelni, ale zrob tak:
rano zjedz sytą owsiankę z owocami, rodzynkami, suszonymi śliwkami ( w biedrze są tanie), wsyp tam sobie siemie lniane, też kosztuje grosze, a jest bardzo syte,
potem na uczelnie zrób sobie kilka kanapek, jogurt naturalny, jakies owoce ( jesli nie jesteś w stanie zjeść coś ciepłego)
a jak będziesz w domu to rób sobie np. spagetti, ale na razowym makaronie z pomidorami z puszki, lub mięsko na parze plus sałata z jogurtem, możesz też robić warzywne zapiekanki, omlet itp itd
a na kolację wieśniak, jajo, jakieś warzywo i na początek git

Aniu, wykorzystałabym Twój przepis na owsiankę już dziś, ale nie mam owoców w domu, więc rano nie miałabym jak jej zjeść

chyba zaraz sobie zmiksuję maślankę z malinami ze słoika mojej mamy ( taki domowy gęsty sok )
Szajn, myślisz że jak wrócę o 19 i zjem takie spagetii to nie przytyję?
Chodzę spać około 1-2. więc może to się strawi i nie wejdzie w uda?
Stary 2012-04-17, 23:02   #97
katriana
Raczkowanie

Dolączam
waga: 61 kg
wzrost: 172
cel: około 53 kg, zgubić boczki i brzuch

dzisiejszy jadłospis

3 x inka z mlekiem(jestem uzależniona)
kromka chleba z miodem , trochę żurawiny i 4xdanonki
jabłko
makaron razowy z piersia z kurczaka + brokuł
1/3 papryki jajecznica (1 jajo) z pieczarką

+ godzinka na basenie
katriana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 23:09   #98
jeu
Zakorzenienie

katriana - nie przesadzasz z tą wagą? to już niedowaga u Ciebie - najniższa dopuszczalna to 55 i raczej nie powinnaś poniżej schodzić, ale rób jak uważasz. ;] jeśli nie pasuje Ci wygląd to oczywiście możesz trochę schudnąć, ale zeby wymodelować i wyszczuplić ciało to zdecydowanie polecam ćwiczenia, a nie chudnięcie do nie-wiadomo-jak-niskiej wagi. waga nie jest wyznacznikiem wszystkiego, a na pewno nie tego jak wyglądamy.

i bardzo mało jedzenia nie chcę być niemiła, ale nie promujemy tu anoreksji ani niczego takiego, nie powinnaś pisać na KZ?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Oh Mandy - kolację można jeść na 3h przed snem, a jak jest czysto białkowa to nawet na godzinę przed snem. więc myślę, że rozsądna porcja spaghetti nie wejdzie Ci w uda o 19 jak chodzisz spać o 1 spokojnie i poza tym, chyba nie jesz takiego spaghetti codziennie na kolację, co? jak raz na jakiś czas w drodze wyjątku tak zjesz to nic się nie stanie
Stary 2012-04-17, 23:24   #99
noseknosek

to ja się pochwalę, że dzisiaj pierwszy dzień od bardzo bardzo dawna kiedy udało mi się jeść zupełnie bezgrzesznie i zrobiłam porządny trening

biegam
Stary 2012-04-17, 23:25   #100
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
katriana - nie przesadzasz z tą wagą? to już niedowaga u Ciebie - najniższa dopuszczalna to 55 i raczej nie powinnaś poniżej schodzić, ale rób jak uważasz. ;] jeśli nie pasuje Ci wygląd to oczywiście możesz trochę schudnąć, ale zeby wymodelować i wyszczuplić ciało to zdecydowanie polecam ćwiczenia, a nie chudnięcie do nie-wiadomo-jak-niskiej wagi. waga nie jest wyznacznikiem wszystkiego, a na pewno nie tego jak wyglądamy.

i bardzo mało jedzenia nie chcę być niemiła, ale nie promujemy tu anoreksji ani niczego takiego, nie powinnaś pisać na KZ?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Oh Mandy - kolację można jeść na 3h przed snem, a jak jest czysto białkowa to nawet na godzinę przed snem. więc myślę, że rozsądna porcja spaghetti nie wejdzie Ci w uda o 19 jak chodzisz spać o 1 spokojnie i poza tym, chyba nie jesz takiego spaghetti codziennie na kolację, co? jak raz na jakiś czas w drodze wyjątku tak zjesz to nic się nie stanie
Ehh, no właśnie moim problemem jest to, że ostatnio przestałam jeść śniadania I siedzę długo w szkole, pochłaniam dużo słodyczy.
Ale fakt, rozsądniej jest zjeść rano śniadanko, wziąć kanapki i zjeść coś zdrowego po powrocie, zamiast paczki ciastek

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
to ja się pochwalę, że dzisiaj pierwszy dzień od bardzo bardzo dawna kiedy udało mi się jeść zupełnie bezgrzesznie i zrobiłam porządny trening
Stary 2012-04-17, 23:36   #101
jeu
Zakorzenienie

Noseknosek - a co ćwiczyłaś? pochwal się!
Stary 2012-04-17, 23:45   #102
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
spokojnie zdążysz wszystko strawić
więc wcinaj śmiało

Cytat:
Napisane przez katriana Pokaż wiadomość
Dolączam
witaj

Cytat:
super

Cytat:
Ehh, no właśnie moim problemem jest to, że ostatnio przestałam jeść śniadania I siedzę długo w szkole, pochłaniam dużo słodyczy.
Ale fakt, rozsądniej jest zjeść rano śniadanko, wziąć kanapki i zjeść coś zdrowego po powrocie, zamiast paczki ciastek
śniadanie TRZEBA jeść, to podstawa dnia musisz wyrobić w sobie nawyk, skoro przestałaś je jeść chociaż coś drobnego na początek, ale coś zawsze musi być

chyba zaraz czas spać rano na uczelnie
Stary 2012-04-18, 00:06   #103
noseknosek

Cytat:
Wróć do jedzenia śniadań, koniecznie! Ja bez tego nie mam nawet siły się ubrać, nie mówiąc już o wyjściu z domu i całodziennej harówie..
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Noseknosek - a co ćwiczyłaś? pochwal się!
dzięki dziewczyny .. wzięłam się za siebie od dzisiaj, wczoraj nawet założyłam motywacyjnego bloga
ćwiczyłam 15 minutowy trening na pośladki z Tamilee Webb i 40 minut na stepperze w bardzo szybkim tempie.. pot lał się strumieniami

biegam
Stary 2012-04-18, 00:15   #104
jeu
Zakorzenienie

no to gratuluję oby tak dalej
pochwalisz się blogiem? dobra motywacja nie jest zła
Stary 2012-04-18, 06:17   #105
Aniaa_89
Zakorzenienie

dzień dobry

wpadłam się w sumie tylko przywitać, bo zaraz na uczelnie spadam
ale tylko 1 zajęcia, a potem widzę się z TŻtem

dzień tradycyjnie rozpoczęłam od pysznej owsianeczki

Cytat:
dzięki dziewczyny .. wzięłam się za siebie od dzisiaj, wczoraj nawet założyłam motywacyjnego bloga
ćwiczyłam 15 minutowy trening na pośladki z Tamilee Webb i 40 minut na stepperze w bardzo szybkim tempie.. pot lał się strumieniami
pochwal się blogiem
Stary 2012-04-18, 06:29   #106
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:

Możesz zjeść nawet o 20-21 jeżeli chodzisz tak późno spać.

noseknosek witaj Kochanieńka, nie radzę opuszczać wątku " Szał..." będę gonić.
Gratuluje ćwiczeń i jedzenia

Ja muszę dzis jechać do banku , na uczelnie i do tego nocka w pracy

Dobrze że mam już obiad zrobiony, na śniadanie otręby z jogutem nat. + suszone owoce + jabłko

Miłego dnia dziewczęta

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 08:49   #107
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Cytat:
Wika
a co do sera żółtego to jest zdrowy i można go nawet jeść na diecie odchudzającej - to zależy od osoby i trzeba obserwować swój organizm. ja jem kilka plasterów dziennie w kanapkach, bo lubię a i tak chudnę, czy też robię sobie devollaila i tam wkładam kilka plasterków
Ja za bardzo lubię żółty ser żeby go nie jeść w ogóle Ale ograniczam, w miarę możliwości kupuję light (o połowę mniej tłuszczu) a do rozpuszczania np. zapiekanki, pizze daję mozarellę light (1o%) i nie jest źle

Co do obiadków już dużo propozycji było. Dla mnie szybkie obiadki to przede wszystkim makaron z czymś: ze szpinakiem i chudym twarogiem, z brokułami, mozarellą i sosem pomidorowym. Chińszczyzna czy gyros (kurczak, warzywa, ryż, przyprawy). Zupy na bazie ze słoika: szczawiowa + jajo, ogórkowa. Fajne są zupy z mrożonek z Hortexa - jak nie mam czasu a chcę coś na ciepło idealne.

Idę na śniadanko - owsianka na mleku o,5% + kiwi.
Miłego dnia.
Stary 2012-04-18, 08:55   #108
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Cześć! Też dołączam!
Witaj
I gratuluję już ładnego spadku

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33617805]Hej, hej. Ja przyszłam się pochwalić że drugi dzień z rzędu nie zjadłam słodyczy.
A dzisiaj jadłam:
śniadanie: chlebek(niestety biały) z serkiem (btw-można jeść serek Hochland? Wybaczcie że tak pytam, ale zupełnie się nie znam na dietach).
obiad:gotowana pierś z kurczaka, surówka
kolacja:kawa+jogurt.[/QUOTE]
Za mało

Cytat:
Witaj i oby tak dalej

Ja już jestem po śniadanku i pozwoliłam sobie na 3 małe pierniczki, nie jestem z tego powodu zła, bo do końca dnia na pewno je spalę i nie pójdzie w boczki Oby tylko więcej nie ruszyć

Idę się kąpać, doprowadzić do porządku i idę do fotografa zrobić zdjęcia do dyplomu..
Stary 2012-04-18, 09:23   #109
katriana
Raczkowanie

Cytat:

Dlatego najbardziej zależy mi na wymiarach a nie na spadku wagi Muszę zmienić swoje nawyki żywieniowe, bo na prawdę potrafię pochłonąć tonę jedzenia (szczególnie niezdrowego). Chciałabym zacząć racjonalnie i regularnie się odżywiać i wprowadzić zdrowe odżywianie + minimum 3 razy w tygodniu cwiczenia.
Ja już po śniadanku :
owsianka z jabłkiem na mleku 2% i sok grejpfrutowo-pomarańczowy
I za godzinkę trening z Ewą Chodakowską

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 09:39   #110
shine_sky
Zakorzenienie

Cześc Kochane! Ale się cieszę, że wątek się tak rozwiął

Witam nowe dziewczyny bardzo serdecznie

ja właśnie szamam śniadanko: 3 kanapki chleba pełnoziarnistego z pastą z makreli(własnoręcznie zrobiona na bazie serka wiejskiego, jajka, szczypiorka)plus sałata, pomidor, ogórek zielony pomidor, plaster żółtego sera. Brakuje mi kiełków, ale wczoraj wszystskie zjadłam

dziś mam zamiar ćwiczyć jak Wy - bo jak czytam co Wy wyczyniacie to szacun, ja póki co tylko brzuszki
ale poszukam na necie zaraz jakichś treningów

ja dziś planuję szczawiową na obiad z jajem, ale brak pomysłu na drugie danie

miłego dnia wszystkim zmotywowanym!

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Wika - jak dla mnie to bardzo mało jedzenia czemu tak mało?

jutro robię sobie dzień oczyszczania
i jak widzicie w podpisie robię detoks odsłodyczowy niby niewiele, bo tylko 1,5 miesiąca ale jak uda mi się wytrwać to będę wniebowzięta, bo słodycze to moja zmora

dobranoc Kochane

jeu, a co to za dzień oczyszczania co będziesz jadła ?

Edytowane przez shine_sky
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:34
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 09:57   #111
anns_
Zakorzenienie

witajcie ponownie jak już wczoraj pisałam dziś mój dzień 1! na razie na śniadanie serek wiejski z miodem, a po 2,5 h zjadłam gruszkę na obiad planuję sałatkę grecką! dzięki Wam czuję jakąś motywację, bo ciężko tak bez słodyczy.. powodzenia dziewczyny, wieczorem zdam relację jak poszło
ps. blog ciekawa opcja.. i chyba jeszcze większa motywacja?

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 11:01   #112
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
witajcie ponownie jak już wczoraj pisałam dziś mój dzień 1! na razie na śniadanie serek wiejski z miodem, a po 2,5 h zjadłam gruszkę na obiad planuję sałatkę grecką! dzięki Wam czuję jakąś motywację, bo ciężko tak bez słodyczy.. powodzenia dziewczyny, wieczorem zdam relację jak poszło
ps. blog ciekawa opcja.. i chyba jeszcze większa motywacja?
Kochana, na śniadanie musisz więcej zjeść serkiem wiejskim się nie najesz, a chodzi o to żeby rozruszać matabolizm i jeść, jeść, jeść oczywiście wszystko z umiarem.
Następnym razem tą gruszkę dorzuć do tego serka, orzechy włoskie, rodzynki, siemie, płatki i powiedzmy, że wystarczy. Śniadanie musi być naprawdę porządne a jak chcez schudnąć to musisz jeść, a nie tylko oszukać żołądek, że coś zjadłaś

Czy możecie mi pomóc w ćwiczeniach? Macie gotowe treningi gdzieś? na pdf, czy a konkretnych stronach internetowych?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

mam jeszcze pytanie - czymś zastępujecie śmietanę przy robieniu zupy, czy w ogóle jej nie używacie? Bo chyba stoczę walkę z mamą w kuchni, bo ja bym się bez śmietany obeszła, a ona pewnie będzie chciała dodać do szczawiowej najwyżej sobie odleje tylko czy będzie tak samo smaczna. Wczoraj zrobiłam krem z brokułów i zamiast śmietany dałam jogurt grecki i średnio mi smakowało.
Stary 2012-04-18, 11:05   #113
katriana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Kochana, na śniadanie musisz więcej zjeść serkiem wiejskim się nie najesz, a chodzi o to żeby rozruszać matabolizm i jeść, jeść, jeść oczywiście wszystko z umiarem.
Następnym razem tą gruszkę dorzuć do tego serka, orzechy włoskie, rodzynki, siemie, płatki i powiedzmy, że wystarczy. Śniadanie musi być naprawdę porządne a jak chcez schudnąć to musisz jeść, a nie tylko oszukać żołądek, że coś zjadłaś

Czy możecie mi pomóc w ćwiczeniach? Macie gotowe treningi gdzieś? na pdf, czy a konkretnych stronach internetowych?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

mam jeszcze pytanie - czymś zastępujecie śmietanę przy robieniu zupy, czy w ogóle jej nie używacie? Bo chyba stoczę walkę z mamą w kuchni, bo ja bym się bez śmietany obeszła, a ona pewnie będzie chciała dodać do szczawiowej najwyżej sobie odleje tylko czy będzie tak samo smaczna. Wczoraj zrobiłam krem z brokułów i zamiast śmietany dałam jogurt grecki i średnio mi smakowało.
Śmietanę zastąp jogurtem naturalnym albo greckim
a co do ćwiczeń to polecam trening Ewy Chodakowskiej, do ściągnięcia (w pdf'ie) na jej stronie internetowej
Stary 2012-04-18, 11:46   #114
20160901857
Konto usunięte

Jaką dobrą i małokaloryczną przekąskę można zjeść na uczelni? Chciałabym zrezygnować z wafelków, a rano nigdy nie mam czasu na zrobienie jakiejś wypasionej kanapki, jogurt jak poleży w torbie 2 godziny to już jest niedobry, a teraz jak ciepło to jeszcze szybciej będzie się psuł i nie wiem co mam jeść. Poratujcie jakimś dobrym pomysłem
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 12:03   #115
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Jaką dobrą i małokaloryczną przekąskę można zjeść na uczelni? Chciałabym zrezygnować z wafelków, a rano nigdy nie mam czasu na zrobienie jakiejś wypasionej kanapki, jogurt jak poleży w torbie 2 godziny to już jest niedobry, a teraz jak ciepło to jeszcze szybciej będzie się psuł i nie wiem co mam jeść. Poratujcie jakimś dobrym pomysłem

nouvelle - wiesz co, a może zrób kanapki wieczorem, właśnie takie wypaśne, jeśli nie masz czasu wieczorem, daj do folii i do lodówki może kup sobie suszone śliwki, rodzynki, orzechy włoskie, pestki dyni, słonecznika i podjadaj, też dadzą Ci energię szkoda, że nie masz możliwości zjedzenia tego z jogurtem naturalnym. Plus oczywiście owoce - jabłko, banan, gruszka. Możesz też wszamać sobie marchewkę i pamiętaj o wodzie niegazowanej

a i jeszcze wpadłam na pomysł - może zrób sobie sałatkę np. z tuńczyka, kukurydzy, papryki i włóż sobie d pojemniczka, u mnie sporo dzieczyn na uczelni tak robi różne salatki sobie przynosza i zagryzają pieczywem pełnoziarnistym.

Edytowane przez shine_sky
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:06
Stary 2012-04-18, 12:36   #116
i_carrie
Raczkowanie

Ja też, ja też chcę do Was dołączyć! przyjmiecie mnie?

Mam 26 lat, 164cm i 56kg. Mój cel to 53kg.
Moja najwyższa waga to prawie 70kg (po ciąży), rok temu schudłam na dukanie, ale do ideału brakuje mi sporo.

Jestem na diecie od prawie tygodnia, jem cztery posiłki dziennie, regularnie, zdrowo i bez słodyczy.
Od trzech tygodni ćwiczę w domu, na razie na nogi i pośladki, ale jak się rozkręcę to dorzucę jakiś zestaw na ramiona i talię. No i mam zamiar zacząć skakać na skakance.

Dziś na śniadanie zjadłam 2 kromki chleba żytniego z białym serkiem i ogórkiem, na drugie śniadanie mały jogurt naturalny z 2 łyżkami musli JustFit i otrębami i jabłko. Na obiad planuję brązowy ryż z warzywami i kurczakiem

Piję mnóstwo zielonej herbaty i 2x dziennie czerwoną, nie odmawiam sobie też czarnej kawy, oczywiście bez cukru i tylko jedną dziennie
i_carrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 12:59   #117
zielone_oko
Zakorzenienie

Shine_sky ja już wczoraj polecałam HIITy z Turbo Fire do ściągnięcia z chomika czy torrentów Albo ogólnie Turbo Fire, jest wątek na wizażu można poczytać.. Albo Jillian

i_carrie witaj

Kupiłam sobie dzisiaj płatki owsiane, rodzynki, banana także jutro na śniadanie owsianka

Edytowane przez zielone_oko
Czas edycji: 2012-04-18 o 13:04
zielone_oko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 13:16   #118
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Shine_sky ja już wczoraj polecałam HIITy z Turbo Fire do ściągnięcia z chomika czy torrentów Albo ogólnie Turbo Fire, jest wątek na wizażu można poczytać.. Albo Jillian

i_carrie witaj

Kupiłam sobie dzisiaj płatki owsiane, rodzynki, banana także jutro na śniadanie owsianka
już ściągnęłam sobie trening Ewy Chodakowkiej i wydrukowałam ale właśnie przed chwilą wyszukałam dokładnie tego o czym Ty mówisz na chomiku i właśnie się ściąga, zobaczę co mi bardziej do gustu przypadnie

carrie - witaj bardzo ładnie dietkujesz
Stary 2012-04-18, 13:20   #119
_olu_sia_
Przyczajenie

Hej
Ja dzisiaj na śniadanko zjadłam dwie kromeczki chlebka takiego razowego, chrupkiego (nie waza - niestety drogi, a w biedrze znalazłam za 3 zł taki żytni bez dodatku cukru) z ogóreczkiem i dwa frankfuterki (niestety jestem zdecydowanie mięsożerna). Obiadek się gotuje: planuje dwa małe zimniaczki niczym nie polane itd. i pół udka niestety w panierce (nie zdążyłam zaalarmować głównego kucharza).
W brzuchu już naprawdę powoli zaczyna burczeć....

Tyle piszecie o tej owsiance z owocami, że chyba sama pobiegne zaraz do sklepu, bo choć nigdy mnie to nie kręciło potraficie smakowicie to przedstawić

Edytowane przez _olu_sia_
Czas edycji: 2012-04-18 o 13:22
_olu_sia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 13:28   #120
zielone_oko
Zakorzenienie

Shine_sky to daj znać

Ja uciekam poprawiać pracę a po 16 ćwiczenia...
Do później

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości