|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: zupa kapuściana w kapsułkach ;-)
heh...no ja nie wiem, nie chce byc nieuprzejma,ale - dziewczyny dajcie juz spokoj z tymi cudami! wiosna za pasem, plaze sie otworza slonce bedzie z gory prazyc, a wy bedziecie kapusniak w tabletkach brac, zamiast cwiczyc i zdrowo sie odzywiac! jak sie trenuje i patrzy na to co sie je to nie trzeba szukac jakis tabletek z kapusniakiem.
a swoja droga to zobacz na tym allegro czy kupujesz od sprzedawcy sklepowego czy od kogos prywatnego. jak od prywatnego to patrz na opinie jakie ma wystawione, czy duzo juz sprzedal i takie tam, ale na Boga! nie kupuj zadnej kapusty tylko cwicz cwicz i jeszcze raz cwicz! heh....naprawde, dla wlasnego dobra, zmiencie nawyki zywieniowe i troche ruchu....nie trzeba tabletek ani cudow motylkow:/
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
![]()
nie bawie sie w takie rzeczy !!! pamiętaj aby osiągnąć sukces trzeba się poświęcić, nic nie ma za darmo !!! - musisz ćwiczyć i zdrowo się odżywiać ... :
"nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu - czas i tak upłynie " ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Dot.: zupa kapuściana w kapsułkach ;-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w każdym razie, zgadzam się z Volunteer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dieta Kapuściana - reaktywacja !!!
Witam Dziewczyny,
odchudzam się tydzień, a w zasadzie ciężko to nazwać odchudzaniem. Zrezygnowałam ze słodyczy, ograniczyłam jedzenie i zaczęłam ćwiczyć. Codziennie rowerek, chociać 30 minut, a dwa razy w tygodniu skakanka siłownia po dwie godziny ... Ale niestety się załamałam ![]() Więc postanowiłam od jutra, a może nawet od dzisiaj przejść na dietę kapuścianą ![]() ![]() Wiem, że pewnie jesteście przeciwne takim dietom, ale jestem już w takiej desperacji, że choćby nie wiem co - muszę schudnąć. Ważę 69 kilo przy 160 cm wzrostu, mam 33% zawartość tłuszczu, więc nie jest dobrze, oj nie jest. A ważyłam kiedyś 50 kilo i czułam się świetnie. Więc jak same widzicie - do zgubienia dużo, a czasu jak zawsze mało ![]() Nie krzyczcie więc na mnie Dziewczyny, że to niemądre czy coś ![]() Więc jeżeli jest ktoś za tym, żeby ruszyć ze mną - to zapraszam. Przecież to tylko tydzień, a podobno świetnie oczyszcza organizm i poprawia przemianę materii. Zupkę kapuścianą za czas zacząć :d
![]() |
#95 |
po prostu Em :)
|
Dot.: Dieta Kapuściana - reaktywacja !!!
ja się na dietę kapuścianą nigdy więcej nie piszę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Agneska trzymam kciuki
![]() Ale trzymam za Ciebie kciuki!! daj zanć jak Ci poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
a ja sie tylko spytam - czy ty masz zamiar zawsze byc na diecie kapuscianej czy innej rownie..'ciekawej' - czy masz zamiar kiedys przestac i wrocic do tego co bylo? bo przeciez nie da sie wprowadzic w swoje zycie zdrowego jedzonka i nowych nawykow w ogole..jezeli sie ich nie wprowadza! a one zapewniaja staly ubytek wagi na zawsze...
ale to juz chyba prawie wszyscy wiedza i prawie nikt sie tym nie przejmuje...tylko kurcze - kompletnie nie potrafie pojac dlaczego - przeciez to jest takie oczywiste....czlowiek to jednak skomplikowany twor.
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Dieta kapuściana
Dziewczyny czy ktoras z Was byla juz na tej diecie? Ja robilam ja przed 5 dni, ale musialam przed samym koncem przerwac niestety i chce to znow powtorzyc. Moze ktos zechcialby sie przylaczyc? W koncu to tylko 7 dni. Dluzej nie zamierzam odzywiac sie w ten sposob, ale efekty, ktore daje 7 dniowa dieta i tak daje niezle rezultaty. Tylko prosze nie piszcie mi, ze to tylko woda, ze to niezdrowe itd itp... ja to wszystko wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Dot.: dieta kapuściana
Byłam 2 dni. Dluzej moja watroba nie wytrzymała, wiec nie moge ci nic doradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Jak to nie wytrzymala? Wiesz co mnie zadziwialo w tej diecie? To, ze ja prawie nie bylam glodna - moze dlatego, ze pilam na tej diecie herbatki Slim Figura. A ponad to ciekawe jest to, ze intensywnie cwiczylam w trakcie tej diety i wprawdzie meczylam sie cwiczac, ale to jest chyba normalne. Nie bylo jednak zadnych zawrotow glowy, braku sil itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
xxyy
|
ja nie zamierzam byc na tej diecie ale z chcecia bym sobie taka zupke na obiad ugotowala
![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Litości - kopenhaska, kapusciana, ziemniaczana, ryzowa. Błagam. Nie!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Dziewczyny, mam wam do zaproponowania cudną dietę. Oto ona:
Podstawą diety jest zupa spalająca tłuszcze; składniki: mała puszeczka koncentratu pomidorowego, 3 szklanki wody, główka kapusty, 3 duże cebule, 1 seler naciowy, 1 por, 2 papryki, sól, pieprz, curry, bazylia, papryka, pietruszka, ostry sos, np. sojowy. Warzywa poszatkować na małe kawałeczki, zalać wodą i gotować 10 min. na ostrym ogniu. Następnie dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili, aż warzywa będą miękkie. Zupę można jeść ile się chce i kiedy się chce. Zupa nie daje energii. Im więcej się jej je, tym szybciej się chudnie. Jeśli dłużej przebywasz poza domem, to radzę napełnić termos i zajadać się nią do woli. Dzień 1: Można jeść wszystkie owoce oprócz bananów. Polecam melony i arbuzy, gdyż mają najmniej kalorii ze wszystkich. Jedz tylko owoce i zupę. Pić można tylko nie słodzone soki owocowe i niegazowaną wodę mineralną. Dzień 2: Nie wolno jeść żadnych owoców! Możesz jeść jarzyny, aż do uczucia sytości. Staraj się jeść jarzyny zielone, unikaj grochu (zielonego i suchego) oraz kukurydzy. Jedz tylko jarzyny i zupę. Na kolację możesz jeść 3-4 gotowane ziemniaki. Dzień 3: Nie wolno jeść ziemniaków i bananów! Jedz ile chcesz, ale tylko jarzyny, owoce i zupę. Jeśli przez te 3 dni nie oszukiwałaś, to schudniesz 2-3 kilogramy. Dzień 4: Jedz owoce! Pij maślankę, dużo wody i zupę! W tym dniu Twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia. Tracisz ochotę na słodycze. Dzień 5: Nie jedz owoców! Za to warzyw jedz do uczucia sytości. Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody, aby wypłukać z twojego organizmu kwas mlekowy. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 6: Nie wolno jeść ziemniaków. Możesz wypić maślankę i jeść owoce, aż do uczucia sytości. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 7: Jedz, ile chcesz jarzyny. Pij nie słodzone soki owocowe. Zjedz zupę nie mniej niż 1 raz. Jeśli nie oszukiwałaś, to schudniesz od 4 do 8 kg. Uwagi! Powyższy cykl można powtarzać, ile się chce. Jeżeli dieta jest prawidłowo prowadzona, zgodnie ze wskazaniami, to będziesz miała doskonałe samopoczucie. Po tych 7 dniach poczujesz się o wiele lżejsza, przybędzie ci energii, sama zauważysz korzystne zmiany. Pamiętaj, że w czasie diety nie wolno pić alkoholu! Jeżeli już musisz, to przerwij dietę na 24 godziny. W czasie diety nie wolno jeść chleba, pić alkoholu i wody gazowanej. Pij nie gazowaną wodę i maślankę oraz niesłodzone: herbatę, czarną kawę, soki owocowe. W trakcie trwania diety możesz zażywać wszelkie lekarstwa. No i pamiętaj! Im więcej zjesz zupy, tym więcej schudniesz! Mnie na początku nie przekonywała, a schudłam aż 5 kg.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta cud. Serio, serio ;)
jadłam kiedyś ta zupe kapuscianą. Fuj. Przez kilka dni można wytrzymać, ale potem to są odruchy wymiotne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama kiedys probowala i po kilku dniach to same zeby jej sie zaciskaly, jak miala to jesc, heheh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
*sportaddict*
|
Faktycznie działa, ale niestety - jojo gwarantowane, bo traci się samą wodę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
jadłam tą zupe przełknąć się nie da da dni ją jadłam a potem nie mogłam na nią patrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeść wszystko w odpowiednich ilościach i ruszać się, to wszystko. I umysł przynajmniej nie głupieje. a po kapuścianej? WIELKI efekt jo-jo, nie umiałam powstrzymać apetytu dosłownie na wszystko. Nigdy więcej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
a wiecie że jest zupa kapuściana w kapsułkach
![]() ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Maja, ja po kapuscianej diecie mam zamiar pozostac przy diecie ktora stosowalam wczesniej i mam nadzieje, ze uda sie, bo teraz nie mam innego wyjscia. Musze szybko zrzucic z 4 kg, bo w swieta musze wbic sie w superkiecke na oficjalne zareczyny :/
Arek***, slyszalam o tym, ale nie wiem nawet na czym to polega, bo nie interesowalam sie zbytnio. Ja i tak zamierzam byc na tej diecie tylko 7 dni, a potem wracam do 1000 kalorii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
*sportaddict*
|
Kochana, nie warto. Owszem, schudniesz, ale to będzie niestety... tylko woda. To jest dieta moczopędna i odwadniająca, jeści schudniesz np. 3 kg w te 2 tygodnie, to tłuszczu w tym będzie 0, a napewno nie więcej niż 0,5 kg - więcej byś straciła na 1000 kcal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się nie udało, choć efekty byly widoczne, ale tylko do momentu wilczego głodu, który zrujnował wszystko - to tylko moje wlasne doświadczenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
7 dniowa dieta kapuściana
Hey .Dziś ugotowałam sobie zupkę kapuścianą
zaczynam od jutra tą dietę przez 7 dni ktoś się przyłaczy do mnie ![]() Kapusta stanowi cenne źródło witamin i innych niezbędnych dla organizmu związków. Może w zupełności zaspokoić zapotrzebowanie na witaminę C. Zarówno świeża, jak i kiszona kapusta zwiększa aktywność przewodu pokarmowego i reguluje pracę jelit, ma także szerokie właściwości lecznicze. Kapusta kiszona jest wyjątkowo mało kaloryczna: 100 g ma tylko 20 kcal. Jedząc potrawy z kiszonej kapusty przez cztery dni, schudniesz 1,5 kg bez liczenia kalorii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 7 dniowa dieta kapuściana
A nie powoduje wzdęć??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
O to sie najbardziej boję.... ale espumisan tabletkę wezmę może przejdzie
podobno można 6 kg w 7 dni to jak ze dwa wytrzymam to będzie też dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
A co po zakończeniu diety? Nie ma efektu jojo??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Jesli chcesz schudnac trwale lepiej przejdz na jakas racjonalna diete, bo na tej mozesz sie conajwyzej jojo dorobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Po 3 dniach nie będziesz mogła patrzeć na tą zupę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Zrobisz jak uważasz, ale najpierw poczytaj trochę o tej diecie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=kapu%B6ciana http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=kapu%B6ciana Radziłabym znaleźć przyjemniejszą i bezpieczniejszą(ja bym się bała ją stosować) dietę. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.