![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy !! Spartaczony tatuaż !!
Pomijając absurdalność sytuacji (jakiś nieznany koleś, tatuujący chyba w mieszkaniu, peeling majacy usunąć tatoo...), to teraz albo możesz to usunąć laserowo, albo u profesjonalisty zakryć innym wzorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
zrobiła sobie peeling
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Odświeżam wątek
![]() mam identyczny problem jak autorka tematu oraz gąska ![]() Tatuaż zrobiłam sobie dawno temu, byłam wtedy jeszcze głupią gówniarą, która za wszelką cenę chciała miec tatuaż, a nie stac jej było na studio, i niestety stało się tak, że trafiłam w ręce kolegi. Wiem że to głupie, ale czasu nie cofne. W załączniku możecie zobaczyc ten "tragizm". Nie musicie komentowac i oceniac, że jest to mega beznadziejna fuszerka, bo dobrze to wiem ![]() Nie wiem właściwie dlaczego tyle lat zwlekałam, myślałam nawet o laserowym usunięciu, mój narzeczony marudził, kiedy wspominałam o chęci poprawki... ale nareszcie postanowiłam coś z tym zrobic - skłonił mnie do tego tatuaż mojej przyjaciółki, który zrobiła sobie niedawno w salonie w Sosnowcu. Zdecydowałam, że chce poprawic tatuaż! Jest to postanowione. Na razie jestem na etapie konsultacji, co mozna zrobic z tym tatuażem - właśnie czekam na odpowiedź. Przy okazji, poradzcie mi, który salon w Sosnowcu lub okolicach mogę wybrac, aby poprawic ten mój badziew na plecach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Siemanko
![]() Ja z kolei tez mam problem z tatuażem, bo miałam jeden napis, który mi sie zlał w "coś" czego nie można było przeczytać. przerobiłam go u gościa, który naprawdę robi dobre tatuaże, natomiast wymyślił mi wzór, który teraz jest beznadziejny z perspektywy czasu, no i muszę zrobić poprawkę, bo strasznie zbladł. Mam coś takiego jak na zdjęciu. To jest na żebrze po prawej stronie. I pytanie: Czy macie jakiś pomysł, co z tym zrobić, żeby to nie było takie..hmm.. denne? Jak poszłam na poprawkę, mówię tatuażyście "Zrób mi jakieś krzaki" Ale teraz wiem, że nie zawsze spontany się opłacają. Pomyślałam, żeby z tego zrobić jakieś róże teraz, pawie oczka, nie wiem. Macie może jakiś pomysł? Pozdro! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
nie znam się kompletnie ale ten wzór nie jest jakiś bardzo tragiczny. trzeba go koniecznie poprawić bo wykonanie itp, wyblakł i w ogóle, no ale nie jest to aż taki strzał w stopę jak motylek nad pupą. nie jest źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Buc
|
Cytat:
o panie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo widać, że poprawkę robiłaś również u jakiegoś piwnicznego pseudo-artysty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dziewczyny, nie to, żebym się wymądrzała, czy coś, ale kiedy w końcu wszyscy zapamiętają, że tatuaż robi się w profesjonalnym studio u tatuażysty z certyfikatem potwierdzającym jego kompetencje w tej dziedzinie? Wiem, że taki zabieg u profesjonalisty nie nalezy do najtańszych, ale nie powierza się szwagrowi żony brata wykonania czegoś, co jest na naszym ciele, w widocznym ( w większości) miejscu na zawsze lub na wiele lat? Ile kobiet już nabyło w necie zastrzyki z botoksem, który okazał się substancją zupełnie inną i samodzielnie sobie to świństwo wstrzyknęlo, bo taniej?
Dosłownie zdrętwiałam, gdy zobaczyłam pierwsze zdjęcie w tym wątku. Na miejscu Autorki zapytałabym w renomowanym studio, co da się teraz z tym zrobić. Może da się zrobić cover, poprawić lub częściowo usunąć. Choć usuwanie to droższa impreza niż sam tatuaż.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Hej Kochani! Witam Was znów.
Piszę bo udało mi się nareszcie poprawić tatuaż. Ten kilka postów wyżej, był tragiczny. W maju nareszcie poszłam do salonu, wybrałam wzór, Pan zakrył mi stary tatuaż, i nie ma po nim śladu a ja teraz mam ładne kwiaty ![]() Wieczorem postaram się Wam wkleić zdjęcie nowego tatuażu, może to doda Wam otuchy, że warto się nie poddawać. Ja co prawda swój stary tatuaż miałam jasny i delikatny, więc łatwo było go zakryć, ale zawsze warto pytać dobrego tatuażysty, który się na tym zna! Na pewno coś doradzi. Żałuje tylko jednego, że nie zrobiłam go w kolorze, bo podobają mi się kolorowe, ale i tak jest świetnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Racja, może nie ma co znów się babrać u znajomka, tylko wybiorę się do studia tattoo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Jestem
![]() Poniżej dodaje zdjęcie mojego obecnego tatuażu. Jest tu kilka "znawców" ![]() ![]() Mi za żaden projekt nie brał pieniędzy, po prostu przyjechałam, już wcześniej widział mój stary tatuaż na zdjęciu, podałam mu wzór jaki mi się podoba, Pan przerysował wzór na kartkę, trochę pozmieniał od siebie, i tatuował. Kilka razy pytał czy mi odpowiada, był bardzo miły i oczywiście na koniec pytał, czy podoba mi się już calosc. Nie jest to na pewno wielkie arcydzieło, ale chciałam po prostu wzór kwiatowy. Zdjęcie z prawej to jeszcze dosyc świeży tatuaż, nie całkowicie wygojony. Edittowa (sorki, nie wiem jak się cytuje czyjeś posty), mnie tylko zastanawia jedna rzecz. Twój tatuaż to faktycznie krzaczki, ale ten wzór jest tak dziwnie rozlany, ten motyw w środku jest jakby zgrubiały, ciemny, zlany, jakby ten tusz się rozszedł, a cała reszta wygląda jakby wyblakła. Kiedy Ty robiłaś ten tatuaż? Ten Pan, który niby robi dobre tatuaże... hm, mój teraz nie jest jakimś dziełem idealnym, ale mój jest taki jakby wyraźniejszy, widac kontury kwiatów, cienkie kreski, a u Ciebie to się porozlewało. Dziwne... Ale z pewnością da się to poprawic, tak myśle, chyba najgorszy będzie ten wzór środkowy, bo jest ciemny, ale to wszystko na zewnątrz chyba da się spokojnie poprawic, bo jest jaśniejsze. No i radzę tak jak poprzednicy, idz do dobrego studia, który ma dobre opinie. Tam na pewno swoim okiem ocenią i coś wymyślą. Edytowane przez marczama Czas edycji: 2014-08-06 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tatuaż robiłam w studiu poleconym przez kilku moich znajomych, którzy tatuują się tam od lat i są zadowoleni. Gdyby nie ten pierwotny tatuaż, który zrobiłam sobie totalnie amatorsko w wieku smarkatym, to teraz pewnie nie zdecydowała bym się na żaden tatuaż. Ten mój obecny, też nie jest idealny, kwiatki trochę zbyt ciemne, z jednej strony ciut jaśniejszy niż z drugiej, ale tatuaż jest w takim miejscu, że na co dzień kompletnie go nie widac. Wole to co mam niż ten wcześniejszy biedaczek ![]() Edytowane przez marczama Czas edycji: 2014-08-07 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
.
|
chodziło mi konkretnie o ten tekst -> Żałuje tylko jednego, że nie zrobiłam go w kolorze. tak naprawdę nie jesteś zdecydowana i pewna, tego co chcesz, a dziarasz, po czym zmieniasz zdanie.
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Zamiast przemyśleć cover i mieć wreszcie porządny tatuaż, z którego będziesz zadowolona, to zrobiłaś pierwszy lepszy, byle zakryć tamten bohomaz. Mogłaś odłożyć trochę więcej pieniędzy i iść do studia, gdzie by ci ten cover wykonali jeszcze lepiej, a nie na robić to na odwal się. Są rzeczy, na które nie powinno się skąpić pieniędzy. Skoro, żałujesz, że nie w kolorze, to uzbieraj więcej kasy i przejdź się do lepszego studia, myślę, że da się tam wkomponować trochę kolorów. Ciało ma się jedno, warto o nie zadbać i zainwestować kasę, żeby naprawić to, co się spartaczyło, zamiast zadowalać się byle czym.
Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2014-08-10 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak dla kogoś tak wygląda w porządku tatuaż to nie mam pytań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Myślałam że masz na myśli to, że jest on źle wykonany, już się trochę przeraziłam, bo ja się na tym nie znam a ty byc może masz jakąś wiedzę na ten temat. A na kasie też nie oszczędzałam, tak jak pisałam wcześniej, wybrałam studio chwalone i polecane przez kilku znajomych, którzy są z pracy tego Pana zadowoleni. A co myślicie o tym wzorze i o ogólnym wykonaniu? ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Nie trzeba się znac na tatuażach, żeby zobaczyc, że ten napis był źle zrobiony. Widac, że koleś nawet nie leciał z maszynką płynnie tylko porobił ci jakieś kropki, i wyglądało to tak, jakby w miejscu tych kropek wlało mu się więcej tuszu. Czy tylko ja to zauważam? Drugim razem byłaś też u tego samego gościa? Ja bym do niego już nie poszła... Chociaż mój nowy tatuaż może dla niektórych nie byc pięknym idealnym rysunkiem, to uważam że jest dobrze wykonany, równo, nic nie wyblakło, ładne ma cienie, kontury idealne. A napis, wydawało by się że rzecz banalna dla profesjonalisty, to w twoim przypadku dla tego gościa nie była. Moja koleżanka robiła tatuaż tam gdzie ja, robiła napis i kwiatka. Wyszedł idealnie, równiutko. Musisz koniecznie poszukac studia który ma dobrą opinię, gdzie pracują profesjonaliści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Hej, a co myslicie o tym?
Zrobiłam go w poniedziałek t.j 3.07. Skorka ładnie schodzi,.ale rozlal sie chyba przy paluszkach od.łapek. Da sie to poprawic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Nieudany tatuaż
Kiedyś zrobiłam sobie nie przemyslany tatuaż , jak myślicie czy profesjonalista byłby w stanie go zakryć jakimś innym tatuażem ?
Edytowane przez Stelllaxoxo Czas edycji: 2018-05-15 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Dot.: Nieudany tatuaż
zależy jaki tatuaż i czym chciałabyś go zakryć, ale generalnie zawyczaj da się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wszystko zalezy jaki to tatuaz, ale mysle, ze profesjonalista bedzie w stanie zrobic ci dobry cover. Jest to trudne, wiec tez nie kazdy sie tego podejmuje. Wiem, ze np. w Wawie swietne covery wykonuje Adolf z Jah Love. Podpytaj ich na fanpejdżu czy cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.