Oleje i olejki do włosów, część VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 21:07   #91
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI

Cytat:
Napisane przez szatynka_# Pokaż wiadomość
Hej Mam pytanko. Z 4 miesiące temu kupiłam olej lniany przez internet, jak dostałam paczkę okazało się ze data ważności jest do "05.2012". Mam go jeszcze sporo, cały czas przechowywałam w lodówce. Czy mogę dalej używać, chociaż do końca maja czy lepiej nie ryzykować? Mam go jeszcze sporą ilość, ale z drugiej strony nie chce żeby coś mi się stało z włosami.
jeśli zapach nie jest podejżany to możesz uzywac

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:16   #92
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Cześć! dołączam do Was jako świeżynka w olejowaniu włosów . Dziś nałożę oliwę z oliwek, bo innego olejku nie mam, ale już jutro zamierzam kupić z Alterry (wersja z granatem). Mam nadzieję, że przy regularnym stosowaniu będę miała piękne włosy
Pasuje Ci zapach alterry z granatem ?

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
witamy, mam nadzieję, że spodoba Ci się olejowanie, nie zniechęcaj się jeśli coś pójdzie nie tak ( nie domyje się z włosów np)

ja też z Warmii i Mazur w końcu widzę kogoś z moich terenów
Ja też jestem z Warmii i Mazur
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:23   #93
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Pasuje Ci zapach alterry z granatem ?

Ja też jestem z Warmii i Mazur
oo jak fajnie, w końcu jakieś włosomaniaczki z okolic. Moje kolezanki w ogóle nie interesują się włosami i kosmetykami do włosów i nie mam z kim o tym gadać, zostaje mi wizaż

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:24   #94
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Do dziewczyn o niskiej porowatości:
-jakie oleje wam służą, jak nakładane (na suche, mokre, na odżywke) i ile trzymane?
Ja nie widzę różnicy czy nakładam na mokre czy suche. Co do czasu trzymania na włoskach, to u mnie wystarczy tak z 6h, po 24h nie widziałam lepszych efektów, tak samo po całej nocy
Póki co najbardziej lubię: orzecha włoskiego, Amlę, OzO i Alterrę (pomarańcza, migdał i papaja), no i kokosa (miałam Efavit)
Oprócz tego przetestowałam: BD niebieski, Vatika kokosowa bez parafiny, lniany, sezamowy, no i jeszcze po jednym razie śliwkowy i z orzechów laskowych, o których do końca nie mam zdania

Cytat:
Napisane przez camillie Pokaż wiadomość
vatika kokosowa jest faktycznie rewelacyjna

jednak odkąd zaczełam olejować włosy zawsze mam uczucie ze niedomywam włosów gdy wyschną wszystko własciwie wyglada ok ,jednak juz na drugi dzień (lub nastepnego ranka , po nocy, gdy myje wieczorem) są ubite w straki które ciezko rozczesesac, i które rozczesane po godzinie znów są posklejane
Może faktycznie nie do końca domywasz włoski

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
zgadzam się z opiniami o sezamie
za niedługo idę zmyć włosy, nałożę pewnie jeszcze kurację bingo + półprodukty
i mam nadzieje że po umyciu nie będą takie sztywne jak teraz (chyba to ta l-cysteina)

jak efekty nie bedą powalające (pozytywnie) to
Mogłaś poczeka z dodaniem tej l'cysteiny do mgiełki, bo jednak nie wszystkim ona służy, a w razie co szkoda mgiełki
Niektóre dziewczyny właśnie zaobserwowały, że włoski były trochę sztywne i suche, ale może jednak u Ciebie się spisze

Cytat:
Napisane przez Britt Pokaż wiadomość
Witam wszystkie olejomaniaczki! :0 ja już od ok. pól roku stosuję olej kokosowy na moje włoski jednak chyba na mnie nie działa. na początku myślałam, że potrzeba czasu ale i to nie przyniosło efektów. w sumie po ok. godzinnym trzymaniu tego oleju przed myciem 3 razy w tygodniu nie widzę efektów oprócz lekkiego wygładzenia. ale połysku ani blasku brak zastanawiam się czy może popróbować z innym olejem. ostatnio na półce w almie zauważyłam olej lniany i mnie bardzo zaciekawił. przeczytalam już część wątku ale nie wiem nadal czy dobrze służy on włosom. stosowałam kiedyś siemię lniane i nie wiem czy to to samo. liczę na Waszą pomoc odnośnie działania tego oleju lub propozycję odnośnie innego oleju który nadałby wlosom blasku. Pozdrawiam serdecznie
Może powinnaś dłużej trzymać olej No i w sumie kokos tez nie wszystkim służy.
Co do lnianego, to u mnie się nie sprawdził, wysuszał mi włoski

Cytat:
Hej Mam pytanko. Z 4 miesiące temu kupiłam olej lniany przez internet, jak dostałam paczkę okazało się ze data ważności jest do "05.2012". Mam go jeszcze sporo, cały czas przechowywałam w lodówce. Czy mogę dalej używać, chociaż do końca maja czy lepiej nie ryzykować? Mam go jeszcze sporą ilość, ale z drugiej strony nie chce żeby coś mi się stało z włosami.
Dziewczyny stosują lniany po terminie, ale tylko wtedy jeżeli nie zmieni konsystencji i zapachu
Także jeżeli nic takiego się nie stanie, to na włoski możesz stosować
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 21:50   #95
szatynka_#
Raczkowanie

Dzięki A mniej więcej jak długo po terminie mogę używać?
szatynka_# jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:02   #96
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki A mniej więcej jak długo po terminie mogę używać?
Oj tego chyba nikt Ci nie powie Tak długo jak nie zmieni zapachu,a różnie to bywa
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-01, 22:43   #97
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Witam wszystkie olejomaniaczki! :0 ja już od ok. pól roku stosuję olej kokosowy na moje włoski jednak chyba na mnie nie działa. na początku myślałam, że potrzeba czasu ale i to nie przyniosło efektów. w sumie po ok. godzinnym trzymaniu tego oleju przed myciem 3 razy w tygodniu nie widzę efektów oprócz lekkiego wygładzenia. ale połysku ani blasku brak zastanawiam się czy może popróbować z innym olejem. ostatnio na półce w almie zauważyłam olej lniany i mnie bardzo zaciekawił. przeczytalam już część wątku ale nie wiem nadal czy dobrze służy on włosom. stosowałam kiedyś siemię lniane i nie wiem czy to to samo. liczę na Waszą pomoc odnośnie działania tego oleju lub propozycję odnośnie innego oleju który nadałby wlosom blasku. Pozdrawiam serdecznie
Niestety ciężko jest powiedzieć jaki olej da Ci wymarzony blask włosów, bo jak widzisz na każde włosy działa co innego, nie ma oleju idealnego:P
Ale na pewno nie poddawaj się i próbuj z innymi olejami, kokos akurat ma to do siebie że lubi puszyć i nie każdym włosom służy, spróbuj z olejami z innej grupy, radziłabym oliwę z oliwek, albo sezam, zamiast lnianego
Ale no jak widzisz, co kto lubi :P

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Mogłaś poczeka z dodaniem tej l'cysteiny do mgiełki, bo jednak nie wszystkim ona służy, a w razie co szkoda mgiełki
Niektóre dziewczyny właśnie zaobserwowały, że włoski były trochę sztywne i suche, ale może jednak u Ciebie się spisze
Niekoniecznie moje włosy po płukance były tragiczne, suche siano, ale właśnie dodałam szczyptę do maski pod olej i były świetne (oczywiście z nawilżaczami)

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:56   #98
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Niekoniecznie moje włosy po płukance były tragiczne, suche siano, ale właśnie dodałam szczyptę do maski pod olej i były świetne (oczywiście z nawilżaczami)
W sumie tez tak może być, bo w psikaczu jest mniejsze stężenie
Nie pozostaje nic innego jak tylko testować
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-02, 00:25   #99
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Jakie masz włoski ? Może żel lniany ?
Od niedawna króciutkie , a od zawsze proste, dość cienkie, raczej nie puszą się. Niestety trochę wypadają...

Dzięki za wskazówkę. Taki domowej roboty? Bo wydawało mi się, że on raczej do loków jest.

A może jeszcze jakiś pomysł na stylizację włosów się znajdzie?
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:29   #100
sylvi300
Zakorzenienie

nałożyłam dziś olej Suhada z granatem i awokado

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-05-02, 08:34   #101
Britt
Przyczajenie

dziękuję wszystkim za odpowiedzi ! spróbuję z olejem sezamowym i dam znać jak efekty
Britt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 08:51   #102
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
nałożyłam dziś olej Suhada z granatem i awokado
czemu ja nie mam koło siebie lidla..

:P

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-05-02, 08:55   #103
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
czemu ja nie mam koło siebie lidla..

:P
ten co ja mam wychodzi chyba 2 razy w roku, czaiłam się na niego

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-05-02, 09:00   #104
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwieclipiec Pokaż wiadomość
Od niedawna króciutkie , a od zawsze proste, dość cienkie, raczej nie puszą się. Niestety trochę wypadają...

Dzięki za wskazówkę. Taki domowej roboty? Bo wydawało mi się, że on raczej do loków jest.

A może jeszcze jakiś pomysł na stylizację włosów się znajdzie?
Nie tylko do loków Prostowłose też go używają
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Stary 2012-05-02, 09:01   #105
Britt
Przyczajenie

Dziewczyny! Przepraszam, że tak Was dręczę pytaniami, ale to Wy tu jesteście ekspertkami dzisiaj zamierzam kupić w lidlu albo almie olej sezamowy i spróbować jak zadziała na moje pozbawione blasku włosy. chciałam się tylko dowiedzieć, jak i ile go nałożyć aby nie przesadzić - czytałam że jest to raczej jeden z tych 'cięższych olejów'. slyszałam też że nie pachnie fiolkami ale zapach jakoś zniosę Pytanie do dziewczyn które już próbowaly oleju sezamowego - czy faktycznie nadaje włosom blasku i miękkości?
Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, że tak się naprzykrzam
Britt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:06   #106
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
ten co ja mam wychodzi chyba 2 razy w roku, czaiłam się na niego
o to pociesze się tym że pewnie i tak by go nie było jakbym poszła to tego lidla :P

w biedronce by mogli takie sprzedawac bo ja mam pod nosem
Cytat:
Dziewczyny! Przepraszam, że tak Was dręczę pytaniami, ale to Wy tu jesteście ekspertkami dzisiaj zamierzam kupić w lidlu albo almie olej sezamowy i spróbować jak zadziała na moje pozbawione blasku włosy. chciałam się tylko dowiedzieć, jak i ile go nałożyć aby nie przesadzić - czytałam że jest to raczej jeden z tych 'cięższych olejów'. slyszałam też że nie pachnie fiolkami ale zapach jakoś zniosę Pytanie do dziewczyn które już próbowaly oleju sezamowego - czy faktycznie nadaje włosom blasku i miękkości?
ja nakładam łyżkę, tak nadaje blasku i miękkości

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-05-02, 09:37   #107
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy od długości włosów - od łyżeczki do łyżki
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Stary 2012-05-02, 09:43   #108
201606242139
Konto usunięte

Za chwilę zmywam mój wczorajszy mix - oliwka bd, vatika kokosowa i trochę Amli, a niestety nie wytrzymałam i Khadi w skalpie sobie spał trzymajcie kciuki, żebym domyła to cudo
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:54   #109
Riin
Przyczajenie

Dorwałam olej kokosowy, w piątek będzie moje pierwsze olejowanie. Nie mogę się już doczekać

Oby wszystko poszło dobrze
Riin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:13   #110
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Po nałożeniu czerwonej palmy na włosy zostało mi jej troszke i nałożyłam na twarz, troche się bałąm że będe pomarańczowo zółta, ale nic takiego się nie stało, no i znalazłam godnego nastepce olejku marchwkowego, który wysuszał mi budzie, chociaż ładnie ocieplał kolor

mam pytanko, widziała może któraś z Was sok aloesowy z inter marche? ostatnio go oglądałam, kosztuje coś koło 7 zł bodajże za 250, albo 500ml nie pamiętam dokładnie, tyle, że pływają w nim hmmm kawałki aloesu i jest jakby konsystencji żelowej, może taki powinien być, niewiem nigdy nie miałam, a nie chciałabym na dzień dobry sie do niego zrazić, tym bardziej że moje włosy polubiły się z aloesem z zsk. Macie jakieś doświadczenie z aloesem z inter m.?

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:39   #111
jedza333
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Zainspirowałyście mnie i miesiąc temu postanowiłam nakupić olejków i zobaczyć jak się sprawdzą na moich włosach którym nie bawiąc się w eufemizmy, przez ostatnie lata zgotowałam piekło. Tlenione, prostowane, potem z koleji farbowane na czarno = mega wypadanie. Ogólnie koszmar. Od dobrych 8 lat nie widziałam moich włosów w dobrym stanie. Aż 9 miesięcy temu postanowiłam wrócić do naturalnych włosów ( ciemny blond) z czerni metodą "czekania do usranej..." czyli chodzenie z ogromnym odrostem, maskowanym fryzurami, systematycznym podcinaniem. Ale do sedna t.j do oleji
Zakupila ja:
-sesę
-vatikę
-o. kokosowy KTC
-Atterrę rossmanowską
-olejek macadamia

Używam od miesiąca 3-4 razy w tygodniu zazwyczaj mieszanki różnych (z akcentem na Sesę) na całą noc.
Co prawda włosy wyglądają wizualnie o wiele lepiej gdy trzymam olej 1-2 h (najlepiej podczas gorącej kąpieli w wannie) ale ponieważ zależy mi bardziej na odżywieniu cebulek niż samych włosów pozostałam przy opcji "na noc"

A teraz +
-blask, miękkość, sypkość
-ZATRZYMANIE WYPADANIA (podczas codziennego mycia wypada mi ok 10 włosów, wcześniej wypadały garściami!)
-delikatnie przyspieszyły wzrost( jest to u mnie łatwe do zweryfikowania, gdyż pozbywam się grzywki) z 1,3cm do 1,8cm/miesiąc

Zaczynam wierzyć, że jeszcze w tym roku doprowadzę moje włosy do stanu "wyjściowego"i będę mogła się pochwalić zdjęciami. Dzięki temu forum i Wam dziewczyny
inspirujcie dalej
Stary 2012-05-02, 11:51   #112
la figa
Wtajemniczenie

czy olejek babydream fur mama jest trudny do zmycia?

do tej pory generalnie bawilam sie kokosem, jednak pisalam Wam ostatnio, ze mam puszek, pomimo tego ze nie zmienialam nic w pielegnacji.. a oliwke mam zamiar kupic do masazu wiec moze przy okazji na wlosy sie przyda..
Stary 2012-05-02, 12:08   #113
201606242139
Konto usunięte

Aaa, nie wiem co sę stało - nałożyłam Amlę pół na pół z khadim na skalp (wiem, parafina, głupio mogłam zrobić według was, ale mi parafina nie szkodzi, wręcz przeciwnie ) i podczas mycia (zmywałam tym razem Barwą, bo potrzebowałam dokładniejszego oczyszczenia) wypadło mi o połowę mniej włosów niż ostatnim razem, gdy na skalpie miałam jedynie Khadiego.
CZy jest w Amli coś takiego magicznego, co mi tam wstrzymało wypadnięcie standardowej u mnie garści włosów?
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:14   #114
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
czy olejek babydream fur mama jest trudny do zmycia?

do tej pory generalnie bawilam sie kokosem, jednak pisalam Wam ostatnio, ze mam puszek, pomimo tego ze nie zmienialam nic w pielegnacji.. a oliwke mam zamiar kupic do masazu wiec moze przy okazji na wlosy sie przyda..
Nie, wg mnie ani BD niebieski ani dla mam nie jest trudny do zmycia

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:27   #115
metice
Rozeznanie

zdaję relacje z nakładania alterry z papają...
Sama nie wiem co myśleć - w sumie nie bardzo widziałam jakiekolwiek efekty, bo musiałam oczyścić włosy - często używam alterry i lnianego - więc umyłam włosy Joanną Rzepą dla wypadających, a potem nałożyłam Glorię... Dawno nie miałam takiego siana na głowie jak wczoraj nie wiem, czy to przez Joannę, czy przez Glorię, ale włosy były maksymalnie przesuszone, trudne do rozczesania dzisiaj na noc miałam alterrę z granatem i od razu jest sto razy lepiej papai dam jeszcze szansę i spróbuję nie łączyć ją z rzepą i glorią.

Jeszcze pytanie - od tygodnia intensywniej wypadają mi włosy - czy to możliwe, że to przez oleje szybkoschnące? A może za często olejuję - od trzech tygodni codziennie... Nie zauważyłam, żeby włosy były przeciążone, nigdy nie zdarzyło mi się ich nie domyć... nie wiem, o co chodzi.. Może zmniejszyć póki co częstotliwość nakładania?
Stary 2012-05-02, 12:44   #116
Jigoku
Zakorzenienie

Nie wiem czy to, że olej jest szybkoschnący ma coś do wypadania, nie wydaje mi się Taki olej może się co najwyżej nadbudowywać na włosach, ale jeśli je regularnie oczyszczasz to nawet to nie powinno się zdarzyć.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:47   #117
Anusia3
Zadomowienie

Hej
Jestem i ja.
Rzadko się udzielam,ale często podczytuję.

Razem od 26.08.2010r.
Kierowca od 19.07.2012r.
Anusia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:04   #118
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Witam dołączam. Wątek podczytuję od dawna, ale pisałam tylko raz. Aktualnie olejuję włosy olejami:
-alterrą z migdałem
-kokosem (który niestety mi nie służy bo puszy ale chcę go wykończyć)
-olejem ze słodkich migdałów
-kilka razy zdarzyło się olejem arganowym
-kiedyś używałam jeszcze amli
-na końce maść sutkowa

A w kolejce czeka jeszcze kilka nowych tzn lniany, sezamowy, z nasion bawełny i alterra granatowa
Niestety na razie moje włosy przechodzą jakiś kryzys i nie podoba mi się ich wygląd ale mam nadzieję, że dołączenie do wątku zaowocuje częstszym olejowaniem i lepszymi efektami
Stary 2012-05-02, 13:49   #119
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Aaa, nie wiem co sę stało - nałożyłam Amlę pół na pół z khadim na skalp (wiem, parafina, głupio mogłam zrobić według was, ale mi parafina nie szkodzi, wręcz przeciwnie ) i podczas mycia (zmywałam tym razem Barwą, bo potrzebowałam dokładniejszego oczyszczenia) wypadło mi o połowę mniej włosów niż ostatnim razem, gdy na skalpie miałam jedynie Khadiego.
CZy jest w Amli coś takiego magicznego, co mi tam wstrzymało wypadnięcie standardowej u mnie garści włosów?
AMLA
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-02, 14:02   #120
metice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to, że olej jest szybkoschnący ma coś do wypadania, nie wydaje mi się Taki olej może się co najwyżej nadbudowywać na włosach, ale jeśli je regularnie oczyszczasz to nawet to nie powinno się zdarzyć.
hmm.. no to ja nie wiem czemu zaczęły wypadać może to przez Jantara? Zaczęłam go w sumie niedawno wcierać może za dużo go ładuje na skalp i mi obciąża...

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości