![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2013 :)
Nikt. Przyjaciółka i dyrka, fajna kobieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Jak się upewnię, że jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
A u mnie wie mąż, jego rodzice i moja mama reszta się dowie jak bede juz po kolejnej wizycie i bedzie wszytsko dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Bezproblemowej ciąży i zdrowych maluchów
![]() ![]() Mama Listopadowa 2011 (chociaż termin był na 20.01.2012)
#96 |
Raczkowanie
|
U mnie rodzice, teściowie, przyjaciółka i szwagier z żoną, a i jeszcze babcia - tak więc spora gromadka, ale sami najbliżsi. Przy pierwszej ciąży dłużej zwlekałam z powiedzeniem, teraz jakoś nie mam obaw.
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam te obawy i myślę zaczekać do wizyty u gina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
tzn ja też powiedziałam dopiero po wizycie u gina, który potwierdził ciążę
#99 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() U nas nikt nie wie.. ![]() ![]() Powiedzcie mi dziewczyny czy Was yez cały czas tak kłuje podbrzusze.. Tzn mnie bradziej lewa strona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamuśki
![]() A jak u was z objawami? Bo u mnie bólu piersi, lekkiego zmęczenia i częsta chęc ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- mnie też z lewej strony ale bardzo rzadko częściej mam sekundowe bole jak przy @ |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W środę mam USG, już nie mogę się doczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Mnie rzadko boli podbrzusze, a w porównaniu do poprzedniej ciąży prawie wcale. Piersi też nie bolą, a ostatnio bolały jak diabli. Za to od ok. 19:00 chce mi się już tak strasznie spać i zimno mi ciągle. Najgorsze są jednak mdłości, ciągle mi niedobrze, czasami z głodu boli mnie żołądek, a nie mogę nic przełknąć
![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
O ciazy wie tylko moj mąż i przedwczoraj powiedzialam tez mojej mamie (potrzebowałam wsparcia
![]() ja na razie czekam z informowaniem rodziny czy pracodawcy az poczuje, ze ciaza jest w miare bezpieczna.. jeszcze dzisiaj mialam dziwny sen w nocy i mnie troche wyprowadzil z prostej ![]() ehh... dzisiaj po poludniu pierwsza wizyta u lekarza ![]() Mam nadzieje, ze dostane tez cos na meczące wzdęcia ![]()
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać czwartku ![]() Ahh..ale jestem zła..chcemy się wyprowadzić na większe mieszkanko 3-4 pokoje i znalazłam takie idealne dla nas, po prostu cud miód malina...miałam zadzwonić dzisiaj, żeby się umówić dokładniej i oglądnąć..a już ktoś to wziął ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
madzioreksus co do objawów do cały dzień mnie mdli.. a do tego jak długo nic nie zjem to dochodzi bół brzucha i głowy.. Ale jak zjem to przechodzi..
A i senność.. Tylko tak śmiesznie, bo nagle zachciewa mi się spać i muszę się położyc hehe.. I wystraczy z 30 min i jestem jak nowo narodzona ![]() djerba kurcze to naprawde mieliście pecha.. Zazwyczaj dobre okazje idą szybko.. Moderna trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Przyszłe Mamusie
![]() 8maja robiłam test, a tu II kreski ![]() ![]() Mam nadzieję, że pozwolicie mi zostać z Wami, aż do rozwiązania, które przewiduję według ostatniej miesiączki na 11stycznia 2013 ![]()
#107 |
Raczkowanie
|
Witam Was ...
może bardziej doświadczone z Was coś mi poradzą... Dowiedziałam sie o ciąży zaledwie tydzień temu (6 maja test, 8 maja wizyta u gina - 5 tydzień). Radość ogromna, w rodzinie też, bo jesteśmy ze sobą już 10 lat i wszyscy czekali... próbowaliśmy 8 miesięcy, chyba przez długie cykle. Zaczęłam dbac o siebie jak nie wiem co. A teraz co - po 4 dniach od wizyty u gina, w sobotę, zaczęło mnie bolec gardło. Temperatura w okolicach 37,1 -37,3. Dziś byłam u rodzinnego - mój niestety nie miał terminów, przyjeła mnie inna lekarka, która mnie totalnie nastraszyła, że to infekcja wirusowa, a takie są baaaaardzo groźne dla płodu, powodują wady złożone ![]() ![]() Znacie Mamę, która przechodziła jakąś infekcję na początku ciazy?.... jak przebiegała ciąża?..... |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przechodziłam przeziębienie w poprzedniej, ciąży i teraz ![]() Mam okrutny katar, temp 37,5. i boli mnie gardło. Na temp nic nie poradzę bo i tak w ciąży miałam podwyższoną, na katar/kaszel inhalacje solą fizjologiczną. Gardło - tantum verde do psikania..a na ogólne przeziębienie herbatka złocista z herbapolu ![]() Anyway nie możesz zadzwonić do ginka i go spytać? (tzn. chodzi mi o ten syrop) Z tego co wyczytałam w encyklopedii leków piszą : Ciąża i karmienie Ograniczone doświadczenia ze stosowaniem leku w okresie ciąży, należy zatem zasięgnąć opinii lekarza w razie zamiaru stosowania ziół w okresie ciąży. Preparat przenika do mleka matki, lecz oddziaływanie leku na karmione dziecko jest mało prawdopodobne. Zamiar stosowania leku podczas karmienia piersią należy jednak omówić z lekarzem. Z innej stronki : Ze względu na zawartość etanolu nie zaleca się stosowania przez kobiety w czasie ciąży i karmienia piersią. Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-05-14 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję...
Zadzownię do gina, spróbuję się też wybrać do mojego stałego rodzinnego i wprosić do niego na koniec wizyt... Szczerze mówiąc ta lekarka mnie tak zdołowała że jeszce dochodze do siebie a nie chcę się pobeczeć ginowi w słuchawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś jak byłam u rodzinnego, spytałam babeczkę, czy może wie coś o nadmiernej senności (zawsze mnie muliło po obiedzie - tak, że aż mogłam zasnąć na siedząco) to ta mi powiedziała - proszę iść do neurologa... Myślałam, że chociaż da mi skierowanie na badania krwi czy cuś.. a tu wogóle zero zainteresowania.. Jak dla mnie lekarz ogólny (z mojego doświadczenia) to tylko od wypisywania recept i wszelkich innych papierków.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#112 |
Raczkowanie
|
Djerba, dzięki, zmotywowałaś mnie i zadzwoniłam do gina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Djerba, rewelacyjny jest ten odnośnik do "My little bubble"
![]()
#115 |
Raczkowanie
|
Do tej pory z takich metod to piłam "koktajl" z soku z połowy cytryny z ząbkiem czosnku .... ale sprawdziłam i akurat dwie cebule mam, jak w przepisach na ten syrop, wiec chyba też spróbuję ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Codziennie na niego patrzę
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej, jest nas coraz więcej
![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34061034]A to proste jest ![]() Dla ułatwienia załóżmy, że pani Iksińska miałam ostatnią miesiączkę od 1 kwietnia. Do dzisiaj, czyli do 11 maja, minęło dokładnie 5 tygodni i 6 dni. I to jeden sposób i wg tego lekarz oblicza i datę porodu i wiek ciąży. ALE: usg określa wiek ciąży po wielkości dziecka, więc rozbieżności mogą być i 2 tygodniowe. ALE: w ciążę nie zachodzisz w dzień miesiączki, prawda? Książkowo zakłada się, że kobieta mająca cykle idealne 28 dniowe zachodzi w ciążę w 14 dniu cyklu, czyli tak naprawdę wielkość ciąży wspomnianej pani Iksińskiej nie wynosiłaby 5t6d, ale 3 tygodnie i 6 dni. Co do nazewnictwa, jeśli przykładowo jesteś w 7 tygodniu i 4 dniu ciąży, to leci ci ten 8 tydzień - jesteś w 8 tygodniu, dokładnie tak, jak z urodzinami mówisz: skończyłaś 18 lat, leci ci 19 rok ![]() --------------------------------------------- Moja beta 8 maja 99,32, 10 maja 271,1 czyli prawidłowy przyrost, odpowiada to mniej więcej 4-5 tygodniowi, przy czym ja skłaniam się ku 4 tygodniu. Dzisiaj u gina byłam, na nfz, i już wiem czemu wcześniej tak nie chodziłam... 4h w przychodni! najpierw kolejka do lekarki (skierowanie na badania krwi różne - morfo, antygen hbs, kiła i mocz do tego), recepta na luteinę ze względu na wcześniejsze poronienie i skierowanie na usg i od razu mam iść. Pytam się jej z wątpliwością,czy coś będzie widać, bo wg OM (nieregularne bardzo i raczej późne owulacje, przy czym teraz nie wiem kiedy była, ale raczej nie wcześnie) to jest 5t4d, ale od owulacji max 3t4d, a ona z przekonaniem, że taaaak, na pewno. No i tylko strachu się najadłam, bo niczego nie widać, endometrium wskazuje na 3tygodniową ciążę, ale skoro beta normalnie rośnie to ciąża jest. No i po cholerę to usg robiła? W przyszłym tyg raz jeszcze betę zrobię, a 24 maja mam wizyte u mojego prywatnego gina. A mówiłam, że nieregularnie i późno owu... Cytrynowa, a jaką masz betę bo nie mogę znaleźć? ale beta w sumie jest BARDZO rozbieżna, i w sumie nie powie ci dokładnie w którym tyg jesteś, racze robi się ją po to by sprawdzić czy prawidłowy rozwój jest, czyli jej przyrost. Po 48h min. 66%, po 72h min. 114%.[/QUOTE] O właśnie bardzo precyzyjne wytłumaczenie ![]() Ja w piątek też byłam u lekarza n NFZ i też jeszcze nic nie było widać oprócz pogrubionego endometrium, ale się tego spodziewałam, więc nie była zawiedziona, a poszłam w zupełnie innej sprawie. Do lekarza prywatnie, tego który mam nadzieje będzie prowadził ciążę idę 22.05 A ja TP dzień po Tobie ![]() Cudna córa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2012-05-14 o 13:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja wąłsnie załozyłam watek styczeń/luty patrze a tu juz taki jest ![]() Ja zobaczyłam upragione kreseczki 30.04 wiec sam poczatek stycznia termin.... Moge sie dołączyc do Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Leczyłam się domowymi sposobami - ciepła zupa szpinakowa z czosnkiem, dużo wody z miodem i cytryną i piłam syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen. Leż, odpoczywaj i nie martw się - martwienie się i tak nic nie da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz poszłam do lekarza co ma USG nowe, czułe i już na początku 5 tyg. było widać płód.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.