w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 19:34   #91
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)

Cytat:
Napisane przez lazurrowaa Pokaż wiadomość
Mitsukki a my się nie znamy z innego wątku jakiegoś? ;> bo cos mi się twój nick kojarzy.. a ja m.i. dla zdrowia i urody chcę więcej spać. . tak coś ok. 8 h.
Pewnie widziałaś mnie na zdjęciach z tej imprezy u Johnny'ego Deppa
Owszem, zdaje się, że z kobiet retro, które jakoś wymarły i przestały pisać

Cytat:
Napisane przez Kindly_Unspoken Pokaż wiadomość
ja na f. hiszpańskiej jestem a ASP to nie byłaby ambicja tylko konieczność bo to jedyne możliwe studia z arch.wnętrz w Krk, wiec nie mialabym wyboru, bo tego miasta nie opuszczę już do końca mych dni
Aaa, przepraszam, pomerdało mi się w oczach

Cytat:
robicie sobie plan dnia?
Robimy
Założyłam sobie RTM, później ogarnę jak skończę opracowywać postulaty konserwatorskie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 19:41   #92
Kindly_Unspoken
Raczkowanie

Cytat:
robicie sobie plan dnia?
ooczywiście, zawsze, tysiąc karteczek z punkcikami co, kiedy, jak i po co z tym, że plan dnia swoje a moje działanie swoje i demotywuje mnie ogromnie jak z mojego planu zadań wykreślam ich niewiele, albo i wcale

Kindly_Unspoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 19:51   #93
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

czeeeeeść
moje postanowienia:

- ograniczać palenie
- regularne dbanie o siebie: brwi! paznokcie! balsamy antycell, peelingi, balsamy nawilżające itp!! maski na włosy i oleje!
- szlifowanie języków
- dokształcanie się zawodowe

Z takich codziennych to chciałam kupić książki dla siory TZa na komunię, ale nie mam $ na koncie. Przynajmniej wybrałam i dodałam do obserwowanych na all, jutro - pojutrze powinnam mieć pieniążki, to kliknę

Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
* powtórzyć angielski i uczyć się codziennie przynajmniej paru słówek/zwrotów ( możecie mi polecić ciekawe pomoce?)
polecam ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33904963
Stary 2012-05-14, 21:23   #94
JustLetMeFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leenkaa Pokaż wiadomość
Jutro ustny angielski, stresik...
nie stresuj się, wszyscy przeżywają ustne, a to nic takiego
And then you take it all away.
JustLetMeFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 08:27   #95
anna3101
Raczkowanie

Dziewczyny, ja polecam wam blog, na który trafiłam jakiś czas temu - akurat o tej tematyce samorozwoju, planów i ich realizacji

http://helineth.blogspot.com/

Ja też mam podobne zainteresowania, wcześniej były to tylko plany i uciekały mi co rok przez palce, ale od tego roku wzięłam się za siebie i staram się realizować, co się da. Zaczęło mi się udawać, bo wreszcie zamiast ogólnych celów zrobiłam konkrety, oraz zmniejszyłam ilość do tej, którą wiem, że dam radę zrobić.

PS Nawiązując do języków obcych, które są moją wielką pasją, chcę wam powiedzieć, że naprawdę nie trzeba siedzieć godzinę codziennie za podręcznikami, żeby czegoś się nauczyć To jest stereotyp, który okrutnie nam wszystkim szkodzi. Jak dużo ludzi ma czas, żeby uczyć się codziennie?? A przecież tak naprawdę to wcale nie jest potrzebne...

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 08:40   #96
Celestyn3k
Zakorzenienie

Przyszłam się przywitać Widzę, że wątek rozrasta!
Uciekam na uczelnię

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 09:33   #97
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
PS Nawiązując do języków obcych, które są moją wielką pasją, chcę wam powiedzieć, że naprawdę nie trzeba siedzieć godzinę codziennie za podręcznikami, żeby czegoś się nauczyć To jest stereotyp, który okrutnie nam wszystkim szkodzi. Jak dużo ludzi ma czas, żeby uczyć się codziennie?? A przecież tak naprawdę to wcale nie jest potrzebne...
Zgadzam się moim zdaniem lepiej wygospodarować godzinkę-dwie raz lub dwa razy w tygodniu i na spokojnie coś przerobić, niż na szybko i na siłę, bo "codziennie muszę". No chyba, że ktoś faktycznie ma czas na codzienną naukę Ja sobie pozwolić na to nie mogę, dlatego zapisałam się na kurs językowy, który i tak sporo czasu ode mnie wymaga, ale mam nadzieję, że nie pójdzie to kosztem studiów ale na języku bardzo mi zależało i to już w tym semestrze, bo chciałabym pojechać na Erasmusa, a to już ostatni dzwonek dla mnie...

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 09:59   #98
Vivee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ja polecam wam blog, na który trafiłam jakiś czas temu - akurat o tej tematyce samorozwoju, planów i ich realizacji

Ja też mam podobne zainteresowania, wcześniej były to tylko plany i uciekały mi co rok przez palce, ale od tego roku wzięłam się za siebie i staram się realizować, co się da. Zaczęło mi się udawać, bo wreszcie zamiast ogólnych celów zrobiłam konkrety, oraz zmniejszyłam ilość do tej, którą wiem, że dam radę zrobić.

Pewnie, że nie jest to konieczne. W języku ważna jest po prostu systematyczność i ciągłe obcowanie z nim : czytanie, słuchanie itp a nie wyznaczona godzinna dziennie na wkuwanie.

Ja określiłam rok 2012 czasem zmian, ale nie takich jednorazowych zrywów a wyrabianiem dobrych nawyków. Tak na spokojnie, bez gorączkowego zerkania w kalendarz- bez tej czasowej presji. Staram się sprawić by rzeczy, które dawniej wydawały mi się mordęgą kojarzyły mi się z przyjemnością i weszły na stałe do mojego życia.

*Póki co udało mi się wprowadzić praktycznie codzienne ćwiczenia oraz zdrowszą dietę.
*Bardziej dbam o włosy, bo zostałam uśwadomioną włosomaniaczką (brzmi jak nowa religia pielęgnacji)
*Zaczęłam przypominać sobie język angielski i rozwijać umiejętności z nim związane
*Staram się ograniczyć także przeglądanie niektórych stron do 1-2 dziennie
*Próbuję utrzymywać porządek w mieszkaniu na tyle by ominęły mnie wielkie sobotnie bieganie z mopem, ścierką i Ajaxem w dłoni, bo szczerze tego nienawidzę.
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 10:18   #99
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cześć Strasznie długo spałam, ale to dlatego, że musiałam odespać cały zeszły tydzień kiedy wstawałam o 5-6 i wracałam dość późno, więc chodziłam jak zombie.

Plany na dziś brzmią:
*dokończyć pracę na ochronę zabytków
*przerobić wszystkie materiały na koło czwartkowe
*nadrobić lekcje z chińskiego, na których mnie nie było
*kupić książkę do francuskiego
*brazil butt lift & Ewa Chodakowska
*pomalować paznokcie Relaks się należy, nie?

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-05-15, 12:36   #100
mariaa15
Zadomowienie

Opowiedzieć coś o sobie. No cóż, mam 16 lat i wielki problem z niezorganizowaniem się. Nigdy nie jestem systematyczna, na początku coś mi się chce a potem ochota nagle odchodzi. Poza tym bardzo lubię makijaż i modę, książki oraz pisanie recenzji.
Plany na dziś
* Pouczyć się wreszcie historii(mam w czwartek sprawdzian)
* Napisać w moim notatniku blogowym jakieś recenzje(taki zeszycik na pomysły na bloga, pisze w nim moje posty, a potem przepisuję na komputerze)
Na dziś chyba tylko tyle, jutro uzupełnię plany miesięczne
Tak w ogóle, to miło Was poznać, nigdy nie brałam udziału w wizażowym życiu, zawsze się przyglądałam z boku, mało kto chciał gadać z "nową"
mariaa15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 12:58   #101
JustLetMeFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaa15 Pokaż wiadomość
Opowiedzieć coś o sobie. No cóż, mam 16 lat i wielki problem z niezorganizowaniem się. Nigdy nie jestem systematyczna, na początku coś mi się chce a potem ochota nagle odchodzi. Poza tym bardzo lubię makijaż i modę, książki oraz pisanie recenzji.
Plany na dziś
* Napisać w moim notatniku blogowym jakieś recenzje(taki zeszycik na pomysły na bloga, pisze w nim moje posty, a potem przepisuję na komputerze)
Tak w ogóle, to miło Was poznać, nigdy nie brałam udziału w wizażowym życiu, zawsze się przyglądałam z boku, mało kto chciał gadać z "nową"
no początku trudno się wbić

ja męczę geografię i latam z psem na spacery dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 13:30   #102
Asiaa90
Zakorzenienie

Hej
to i ja sie chetnie dolacze, jesli mozna

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 13:48   #103
Honey7
Zakorzenienie

Cytat:
a czy ja bym także się mogła przyłączyć?
w sumie nie powinnam, (kolejny wątek ) ale może to mi da motywację
Witamy

Cytat:
Napisane przez JustLetMeFlyAway Pokaż wiadomość
zaczęłam się uczyć geografii i doszłam do wniosku, że mimo tego, że ludzie radzą mi nie składać papierów na geodezję lub gospodarkę przestrzenną, to złożę dostanę się- super, nie, to przeżyję
I to jest prawidłowe podejście !

Cytat:
Jutro ustny angielski, stresik...
I jak CI poszło ?

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Jest jest
http://lifeskillsacademy.blogspot.co...odzyskasz.html w tej notce jest o wtyczkach

Wyłączenie komputera u mnie nie ma sensu, bo ja do wszystkich kół i egzaminów mam dużo slajdów i muszę je na czymś przeglądać

Ogarnęłam endomondo, fajne tooo
O nawet nie wiedziałam, że taka wtyczka tu jest Chyba jeszcze mało wiem o swojej przeglądarce
U mnie wyłączenie komputera podczas nauki też nie ma sensu, bo dużo książek mam w postaci pdf
Co do endo to mi sprawia radość gdy widzę że liczba spalonych hamburgerów rośnie

Cytat:
robicie sobie plan dnia?
Robiłam, ale się go nie trzymałam więc przestałam

Cytat:

Świetna sprawa akcja-realizacja.blogspot.com , tam jest pełno pozycji takich blogów i co chwilę dołączają nowe

Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość

*Póki co udało mi się wprowadzić praktycznie codzienne ćwiczenia oraz zdrowszą dietę.
*Bardziej dbam o włosy, bo zostałam uśwadomioną włosomaniaczką (brzmi jak nowa religia pielęgnacji)
*Zaczęłam przypominać sobie język angielski i rozwijać umiejętności z nim związane
*Staram się ograniczyć także przeglądanie niektórych stron do 1-2 dziennie
*Próbuję utrzymywać porządek w mieszkaniu na tyle by ominęły mnie wielkie sobotnie bieganie z mopem, ścierką i Ajaxem w dłoni, bo szczerze tego nienawidzę.
Ja od dwóch tygodni ćwiczę, a gdy w ciągu dnia chociaż chwilę nie poćwiczyłam to od razu w mózgu włącza się mi się alarm
"potrzeba ruchu, koniecznie coś poćwicz"
Ale po prostu jakbym czytała o sobie

Cytat:

Witamy
Najtrudniej być nową i wbić się do wątku który ma już 8 części
Ale nie bój się odzywać w społecznościach wizażowych, wszędzie są mile widziane nowe osoby, praktycznie na każdym wątku

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
Hej
Witamy
Napisz coś o sobie

A dziewczyny jak wy przechowujecie ubrania ? Wszystko ładnie powieszone na wieszakach i wyprasowane ? A może ułożone w równą kosteczkę w komodzie ?
Stary 2012-05-15, 14:11   #104
Leenkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honey7 Pokaż wiadomość
I jak CI poszło ?
21/30 pkt. Ale jestem zadowolona, bo moim tematem przewodnim była ochrona środowiska i surowce wtórne (OMG) gdzie moje kumpele miały np. szkołe czy rodzine...

Ja swoje ciuszki głównie wieszam, ewentualnie "składam" i daję do dwóch wielkich koszy (w jednym mam ubranka sportowe, w drugim koszule), a prasuję dopiero gdy chcę je ubrać.

Piekę! Gotuję!http://tastyworldbylena.blogspot.com/
Leenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 14:14   #105
Honey7
Zakorzenienie

Lenka wielkie gratulacje !
Stary 2012-05-15, 14:59   #106
Anonimka1992
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie liczyłam, że się dostanę na historię sztuki, bo na msc było ok. 11 osób, a moja matura z historii sztuki była cienka, nadrabiałam wysoko zdanym polskim i angielskim. I dostałam się Może warto spróbować? Nie chcę być natrętna , ale naprawdę uważam, że warto spróbować, żeby nie żałować. Przecież tego chcemy, prawda? Ogarnąć się życiowo, czerpać jak najwięcej z życia, a potem być zadowolonymi z tego co osiągnęłyśmy Sama znam osoby, które żałują, że nie poszły na kierunek na jaki bardzo chciały

Siema Niemiecki fuj
A czym sie teraz zajmujesz? Uczysz się, studiujesz
?
jestem tegoroczna maturzystka jutro mam pisemny niemiecki i koniec matur

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

tak wszystkie narzekacie i planujecie... tzn ja tez ale mam pomysł
moze napiszemy nasze osiagniecia i cos co nam sie udalo??
Anonimka1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:07   #107
poppy seed
Zakorzenienie

cześć dzień dobry!

jestem takim leniem, że nie chce mi się cytować postów, ale witam wszystkie nowe osoby

Leenkaa, brawo! oj, faktycznie temat nie najciekawszy...

co do ubrań, to bluzki, spodnie itp. składam i trzymam na półkach, a na wieszakach mam sweterki, marynarki, sukienki itp.

Honey7, oddaj mi trochę zapału do ćwiczeń, proszę

przyszłam ze szkoły niedawno, wracając zahaczyłam o bibliotekę i przyniosłam kilka książek, które z pewnością skutecznie odciągną mnie od czytania ,,Potopu" teraz zasypiam na siedząco i biorę się za angielski powoli.

plan na dziś:
angielski, rosyjski, łacina
odrabianie lekcji
czytanie ,,Potopu" - przynajmniej 25 stron
ćwiczenia jakieś
(fajnie by było, gdybym posprzątała też pokój, ale to może ewentualnie poczekać)

i od dzisiaj się odchudzam chciałabym ok. 5 kg zrzucic do wakacji.

miłego popołudnia!

Cytat:
Napisane przez Anonimka1992 Pokaż wiadomość
tak wszystkie narzekacie i planujecie... tzn ja tez ale mam pomysł
ano można, ja jeszcze nie mam się czym chwalic, ale popieram pomysł
a za rok, czy tam za jakiś dłuższy czas możemy te nasze cele skonfrontowac z rzeczywistością, motywuje mnie myśl, że będę się miała z tych planów jakoś rozliczac

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-05-15 o 15:11
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 15:14   #108
Honey7
Zakorzenienie

Ja narzekam ? Skądże

W ciągu ostatniego miesiąca:
* ćwiczę regularnie
* ukończyłam kurs informatyczny
* załatwiłam sobie praktyki
* postawiłam na minimalizm w makijażu (podkład odświętnie, eksperymenty z makijażem na specjalne okazje) przez co mam ładniejszą cerę
* oddałam pracę zaliczeniową przed terminem (rzadkość u mnie )
*zaczęłam czytać książkę, która kurzyła się na półce od 2 lat
* po wielu prośbach w końcu zszyłam tatowi etui

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

poopy dużo motywacji daje mi chęć osiągnięcia szczupłej sylwetki ale mogę siępodzielić<dzieli sięmotywacją do ćwiczeń>
Oooo "Potop" świetna książka, przeczytałam tylko połowę (brak czasu) , ale niby lektura a wciągająca jest
Stary 2012-05-15, 15:20   #109
Asiaa90
Zakorzenienie

cos o mnie.. a wiec na imie mi Asia jak widac
lat 22, jestem na 3cim roku a wiec obecnie przymierzam sie do obrony
jestem szczesliwie zakochana w moim Tzciku juz 5 lat 9 miesiecy
ogolnie to szukam motywacji, inspiracji do pisania pracy, wstawania wczesnie a nie wylegiwania sie pol dnia w lozku ! no i musze wrocic na silownie a nie moge sie zmusic.. mam przerwe z 20 dni a wczesniej dzien w dzien.. jestem zla na siebie strasznie, czuje sie zle bez ruchu ale co z tego jak mi sie nie chce wyjsc z domu i pocwiczyc

Cytat:
A dziewczyny jak wy przechowujecie ubrania ? Wszystko ładnie powieszone na wieszakach i wyprasowane ? A może ułożone w równą kosteczkę w komodzie ?
u mnie w szafie jest jeden wielki burdel brzydko mowiac nie mam nic powieszonego, ulozonego.. wszystko wrzucone byle jak byle by bylo.. jak sie otwiera szafe najwieksza to wszystko wypada odrazu.. znajde co mam znalezc i wrzucam na nowo nie raz na zlosc Tz czy mama otwierala mi szafe z mysla , ze jak mi tak bede robic to wreszcie sie wkurze i poskladam.. ale nie dziala hehe

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk

Edytowane przez Asiaa90
Czas edycji: 2012-05-15 o 15:22
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 16:25   #110
JustLetMeFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wszystkie bluzki, sweterki, koszulki, spodnie, spódniczki,sukienki wszystko praktycznie powieszone, a leżą złożone tylko szorty i ciuchy, których nie noszę, np. teraz swetry
Stary 2012-05-15, 16:46   #111
Kindly_Unspoken
Raczkowanie

Cytat:

Fajny blog, będę miała chwilę to poczytam. I zgadzam się całkowicie, że codziennie nie trzeba się uczyć, a nawet jest to frustrujące kiedy tak sobie ktoś zakłada a to nie wychodzi, bo mało komu się codziennie chce i codziennie ma na to czas.

Cytat:
Plany na dziś

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
Hej
Witaaaaam

Cytat:
21/30 pkt. Ale jestem zadowolona, bo moim tematem przewodnim była ochrona środowiska i surowce wtórne (OMG) gdzie moje kumpele miały np. szkołe czy rodzine...

Ja swoje ciuszki głównie wieszam, ewentualnie "składam" i daję do dwóch wielkich koszy (w jednym mam ubranka sportowe, w drugim koszule), a prasuję dopiero gdy chcę je ubrać.
Gratuluję temat miałaś..faktycznie ale najważniejsze, że z głowy już

Ja mam większość rzeczy poskładane w szafce, bluzki, czy spodnie ale swetry i sukienki już wiszą w szafie

Ja dzisiaj padam na twarz. Dzień nie dość, że ponury, zimno i mokro, to jeszcze ogrom zajęć i już mi się nic nie chce Ale wybrałam się do osiedowej biblioteki, wypożyczyłam książkę i będę czytaaaać przy herbatce

Kindly_Unspoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 16:56   #112
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Przepraszam, że tak wyskakuję ni z gruchy, ale...
Cytat:
Napisane przez Kindly_Unspoken Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj padam na twarz. Dzień nie dość, że ponury, zimno i mokro, to jeszcze ogrom zajęć i już mi się nic nie chce Ale wybrałam się do osiedowej biblioteki, wypożyczyłam książkę i będę czytaaaać przy herbatce
Czytając to zdanie aż sama się szeroko uśmiechnęłam do monitora
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 16:59   #113
Mitsukki
Naczelny Hipster

Oddałam pracę z ochrony zabytków Kupiłam książkę do francuskiego i oddałam książki do biblioteki (i wzięłam nowe )

Teraz ogarnę pokój, zetrę kurze i zacznę uczyć się na koło

W ciuchach mam burdel. Chwilowo jest względny porządek akurat i mam nadzieję, że uda mi się go utrzymać

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 17:10   #114
Leenkaa
Raczkowanie

Honey7, poppy seed, Kindly_Unspoken dziękuję za gratulacje! Jeszcze tylko polski i zacznie się ŻYCIE

A swoją drogą, co do ubrań, planuję sobie zrobić (uwaga, wchodzi dziwny opis) taki długi pręt, wzdłuż całej ściany, zakryty "niby drzwiami do szafy" gdzie mogłabym WSZYSTKO wieszać na wieszaki i segregować według jakichśtam kategorii. To jest moje ubraniowe marzenie

Piekę! Gotuję!http://tastyworldbylena.blogspot.com/
Leenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 17:37   #115
lazurrowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie widziałaś mnie na zdjęciach z tej imprezy u Johnny'ego Deppa
Owszem, zdaje się, że z kobiet retro, które jakoś wymarły i przestały pisać

Robimy
Założyłam sobie RTM, później ogarnę jak skończę opracowywać postulaty konserwatorskie
rzeczywiście, świetnie wyszłaś! następnym razem pozdrów go ode mnie , będzie wiedział o kogo chodzi.
aaaaaa, no tak! witaj . tak jest z większością wątków.
a ja nie ale chyba zaczne , może w końcu się z czymśkolwiek wyrobię.
Cytat:
Napisane przez Anonimka1992 Pokaż wiadomość
dobry pomysł! jest to jakaś motywacja!
Cytat:
Ja narzekam ? Skądże

W ciągu ostatniego miesiąca:
* ćwiczę regularnie
* ukończyłam kurs informatyczny
* załatwiłam sobie praktyki
* postawiłam na minimalizm w makijażu (podkład odświętnie, eksperymenty z makijażem na specjalne okazje) przez co mam ładniejszą cerę
* oddałam pracę zaliczeniową przed terminem (rzadkość u mnie )
*zaczęłam czytać książkę, która kurzyła się na półce od 2 lat
* po wielu prośbach w końcu zszyłam tatowi etui

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

poopy dużo motywacji daje mi chęć osiągnięcia szczupłej sylwetki ale mogę siępodzielić<dzieli sięmotywacją do ćwiczeń>
Oooo "Potop" świetna książka, przeczytałam tylko połowę (brak czasu) , ale niby lektura a wciągająca jest
no to sporo zrealizowanych celów, gratuluje

co do porządków. w szafie mam zawsze wszystko na wieszakach , gdzie indziej zależy od dnia.

i kolejne cele:
* regularnie, codzienne ćwiczyć (narazie nie wychodzi )
* pozbyć się złych nawyków,
* pić min. 1,5 l dziennie.

a narazie zamykam komp bo musze ogarnąć lekcje, poćwiczyć, pouczyć się i chce o 22.30 iść spać, oby się udało.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 17:41   #116
Vivee
Wtajemniczenie

Ja mam dzisiaj niebywale kiepski dzień, moje jedyne prawdziwe pragnienie to położenie się spać, ale staram się z tym walczyć.

* Napisałam notkę na bloga
* Pouczyłam się słówek z fiszkoteki
* Zarejestrowałam się na lang8 i odważyłam się uciułać pierwszy nasycony błędami post

Zaraz biorę się do ćwiczeń, może to mnie nieco rozrusza.

Odnośnie szafy- ja mam względny porządek, jednakże w wynajmowanym mieszkaniu jest za mała szafa na moje i mego lubego ubrania. Tak samo jak nigdzie nie mieszczą mi się buty i ciągle rozmyślam, gdzie tu powciskać pudełka z nimi. Może zrobić osobną ozdobną piramidę na środku pokoju? Albo krzywą wieżę?
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 18:11   #117
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniała mi się moja matura z niemieckiego miałam jakiś temat o postępie techniki, lotach w kosmos, DNA i takich sprawach... + jakiś diagram, którego nie mogłam ogarnąć Ale wybrnęłam z tego i wyszłam na 19/20 A dla Ciebie gratulacje
Ja wszystkie swoje wczorajsze plany zaliczyłam, więc jestem happy Na dzisiaj już dużo nie planuję, część rzeczy jest już done, ale wszystkiego nie dam rady - nie mogę dopchać się do pralni (mieszkam w akademiku), babka z dziekanatu przyjmowała w innych godzinach, niż mi koleżanka powiedziała i takie tam "przeszkody losowe", a już późno, więc i na naukę czasu mało... Choć ponad połowa zaplanowanych rzeczy chyba będzie załatwiona
Co do planowania dnia, to ja tego nigdy nie robiłam (znaczy, zdarzało się, ale nie wypalało), ale od wczoraj zaczęłam spisywać rzeczy, które chcę zrobić i podoba mi się to Jeśli Wam się nie udaje, to przede wszystkim przy planowaniu zwróćcie uwagę na to, żeby były to rzeczy, które jesteście w stanie zrobić, a nie 100 spraw, na które w końcu nie starczy czasu... Bo ja kiedyś też tak wypisywałam mnóstwo rzeczy, a w końcu nie robiłam prawie nic, bo się nie wyrabiałam. A teraz rozsądniej do tego podchodzę, choć jeszcze za mało czasu przeznaczam na nieprzewidziane sytuacje, jak na przykład dzisiejsza kawa u koleżanki - ale cóż, imieninowa, więc nie można odmówić
A jeśli chodzi o rzeczy - ja składam równiutko i wieszam na wieszaki, ale góra tydzień zostają w takim stanie, a potem niby też składam, ale jakoś tak dziwnie rozwalone są w szafie
ok, więc na dziś wieczór...
*30 stron spółek handlowych
*abs
*0,5h steperka
*próbować dobić się do pralni
*wszystkie ćwiczenia z subjuntivo! -> hiszpański
*pójść wcześniej spać, bo rano do pracy >.<

Trzymajcie kciuki, ja za Was też trzymam i życzę wszystkim powodzenia

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 18:42   #118
Mitsukki
Naczelny Hipster

Właśnie miałam chwilę lenia i oglądałam Grę o tron I paznokcie malowałam
Zabieram się do roboty, pora uruchomić Nuclear na StayFocusd

Cytat:
Stary 2012-05-15, 18:51   #119
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam poupychane szafy i szuflady. Jak otwieram, to mi leci wszystko Podobnie, jak ktoraś dziewczyna pisała, marzy mi się taka rurka-wieszak

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

Gratulacje

Ja raczej nie prasuje, chyba że już na większe wyjścia, a tak to biorę te uprasowane albo względnie niepomięte

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Na dzisiaj planuję: ogarnięcie 3przedmiotów na jutro, w tym zrobienie ważnego projektu i przygotowanie słówek na jutrzejszy 12godzinny dzień na uczelni.

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 18:59   #120
mariaa15
Zadomowienie

Ojjj, ja miałam się dziś uczyć historii, ale całkiem mi to wyparowało. Nic dziwnego, przez 5 godzin stałam w kolejce do lekarza. Jestem padnięta!
Plan na jutro:
* zrobić porządny peeling ciała(zawsze zapominam!)
* zmyć odżywkę do paznokci
* zrobić referat z biologii(ehh, wcale mi się nie chce, ale muszę)

No cóż, trzeba wziąć cztery litery w troki i to zrobić. Życzcie mi szczęścia

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
U mnie są powieszone i poupychane naokoło. Jak otwieram szafę to szybko potem zamykam bo się wysypuje Niby kilka razy w miesiącu sprzątam szafę, to jednak bałagan się robi(sam, to przecież jasne )
mariaa15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości