![]() |
#91 | ||
Naczelny Hipster
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Cytat:
![]() Owszem, zdaje się, że z kobiet retro, które jakoś wymarły i przestały pisać ![]() Cytat:
![]() Robimy ![]() Założyłam sobie RTM, później ogarnę jak skończę opracowywać postulaty konserwatorskie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
ooczywiście, zawsze, tysiąc karteczek z punkcikami co, kiedy, jak i po co
![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Lady of Harley-Davidson
|
czeeeeeść
![]() moje postanowienia: - ograniczać palenie ![]() - regularne dbanie o siebie: brwi! paznokcie! balsamy antycell, peelingi, balsamy nawilżające itp!! maski na włosy i oleje! - szlifowanie języków - dokształcanie się zawodowe ![]() Z takich codziennych to chciałam kupić książki dla siory TZa na komunię, ale nie mam $ na koncie. Przynajmniej wybrałam i dodałam do obserwowanych na all, jutro - pojutrze powinnam mieć pieniążki, to kliknę ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33904963 ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
nie stresuj się, wszyscy przeżywają ustne, a to nic takiego
![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja polecam wam blog, na który trafiłam jakiś czas temu - akurat o tej tematyce samorozwoju, planów i ich realizacji
![]() http://helineth.blogspot.com/ Ja też mam podobne zainteresowania, wcześniej były to tylko plany i uciekały mi co rok przez palce, ale od tego roku wzięłam się za siebie i staram się realizować, co się da. Zaczęło mi się udawać, bo wreszcie zamiast ogólnych celów zrobiłam konkrety, oraz zmniejszyłam ilość do tej, którą wiem, że dam radę zrobić. PS Nawiązując do języków obcych, które są moją wielką pasją, chcę wam powiedzieć, że naprawdę nie trzeba siedzieć godzinę codziennie za podręcznikami, żeby czegoś się nauczyć ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja określiłam rok 2012 czasem zmian, ale nie takich jednorazowych zrywów a wyrabianiem dobrych nawyków. Tak na spokojnie, bez gorączkowego zerkania w kalendarz- bez tej czasowej presji. Staram się sprawić by rzeczy, które dawniej wydawały mi się mordęgą kojarzyły mi się z przyjemnością i weszły na stałe do mojego życia. *Póki co udało mi się wprowadzić praktycznie codzienne ćwiczenia oraz zdrowszą dietę. *Bardziej dbam o włosy, bo zostałam uśwadomioną włosomaniaczką (brzmi jak nowa religia pielęgnacji ![]() *Zaczęłam przypominać sobie język angielski i rozwijać umiejętności z nim związane *Staram się ograniczyć także przeglądanie niektórych stron do 1-2 dziennie *Próbuję utrzymywać porządek w mieszkaniu na tyle by ominęły mnie wielkie sobotnie bieganie z mopem, ścierką i Ajaxem w dłoni, bo szczerze tego nienawidzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Naczelny Hipster
|
Cześć
![]() Plany na dziś brzmią: *dokończyć pracę na ochronę zabytków *przerobić wszystkie materiały na koło czwartkowe *nadrobić lekcje z chińskiego, na których mnie nie było *kupić książkę do francuskiego *brazil butt lift & Ewa Chodakowska *pomalować paznokcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Opowiedzieć coś o sobie. No cóż, mam 16 lat i wielki problem z niezorganizowaniem się. Nigdy nie jestem systematyczna, na początku coś mi się chce a potem ochota nagle odchodzi. Poza tym bardzo lubię makijaż i modę, książki oraz pisanie recenzji.
Plany na dziś * Pouczyć się wreszcie historii(mam w czwartek sprawdzian) * Napisać w moim notatniku blogowym jakieś recenzje(taki zeszycik na pomysły na bloga, pisze w nim moje posty, a potem przepisuję na komputerze) Na dziś chyba tylko tyle, jutro uzupełnię plany miesięczne ![]() Tak w ogóle, to miło Was poznać, nigdy nie brałam udziału w wizażowym życiu, zawsze się przyglądałam z boku, mało kto chciał gadać z "nową" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja męczę geografię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() to i ja sie chetnie dolacze, jesli mozna ![]()
![]() |
![]() |
#103 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak CI poszło ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie wyłączenie komputera podczas nauki też nie ma sensu, bo dużo książek mam w postaci pdf ![]() Co do endo to mi sprawia radość gdy widzę że liczba spalonych hamburgerów rośnie ![]() Robiłam, ale się go nie trzymałam więc przestałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"potrzeba ruchu, koniecznie coś poćwicz" ![]() Ale po prostu jakbym czytała o sobie ![]() Cytat:
![]() Najtrudniej być nową i wbić się do wątku który ma już 8 części ![]() Ale nie bój się odzywać w społecznościach wizażowych, wszędzie są mile widziane nowe osoby, praktycznie na każdym wątku ![]() Witamy ![]() Napisz coś o sobie ![]() A dziewczyny jak wy przechowujecie ubrania ? Wszystko ładnie powieszone na wieszakach i wyprasowane ? A może ułożone w równą kosteczkę w komodzie ?
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
21/30 pkt. Ale jestem zadowolona, bo moim tematem przewodnim była ochrona środowiska i surowce wtórne (OMG) gdzie moje kumpele miały np. szkołe czy rodzine...
Ja swoje ciuszki głównie wieszam, ewentualnie "składam" i daję do dwóch wielkich koszy (w jednym mam ubranka sportowe, w drugim koszule), a prasuję dopiero gdy chcę je ubrać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- tak wszystkie narzekacie i planujecie... tzn ja tez ![]() ![]() moze napiszemy nasze osiagniecia i cos co nam sie udalo?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
cześć dzień dobry!
jestem takim leniem, że nie chce mi się cytować postów, ale witam wszystkie nowe osoby ![]() Leenkaa, brawo! ![]() co do ubrań, to bluzki, spodnie itp. składam i trzymam na półkach, a na wieszakach mam sweterki, marynarki, sukienki itp. Honey7, oddaj mi trochę zapału do ćwiczeń, proszę ![]() przyszłam ze szkoły niedawno, wracając zahaczyłam o bibliotekę i przyniosłam kilka książek, które z pewnością skutecznie odciągną mnie od czytania ,,Potopu" ![]() plan na dziś: angielski, rosyjski, łacina odrabianie lekcji czytanie ,,Potopu" - przynajmniej 25 stron ćwiczenia jakieś (fajnie by było, gdybym posprzątała też pokój, ale to może ewentualnie poczekać) i od dzisiaj się odchudzam ![]() miłego popołudnia! ![]() Cytat:
![]() a za rok, czy tam za jakiś dłuższy czas możemy te nasze cele skonfrontowac z rzeczywistością, motywuje mnie myśl, że będę się miała z tych planów jakoś rozliczac ![]() Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-05-15 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja narzekam ?
![]() ![]() W ciągu ostatniego miesiąca: * ćwiczę regularnie * ukończyłam kurs informatyczny * załatwiłam sobie praktyki * postawiłam na minimalizm w makijażu (podkład odświętnie, eksperymenty z makijażem na specjalne okazje) przez co mam ładniejszą cerę * oddałam pracę zaliczeniową przed terminem (rzadkość u mnie ![]() *zaczęłam czytać książkę, która kurzyła się na półce od 2 lat * po wielu prośbach w końcu zszyłam tatowi etui ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- poopy dużo motywacji daje mi chęć osiągnięcia szczupłej sylwetki ![]() ![]() Oooo "Potop" świetna książka, przeczytałam tylko połowę (brak czasu) , ale niby lektura a wciągająca jest ![]()
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
cos o mnie.. a wiec na imie mi Asia jak widac
![]() lat 22, jestem na 3cim roku a wiec obecnie przymierzam sie do obrony ![]() jestem szczesliwie zakochana w moim Tzciku juz 5 lat 9 miesiecy ![]() ogolnie to szukam motywacji, inspiracji do pisania pracy, wstawania wczesnie a nie wylegiwania sie pol dnia w lozku ! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2012-05-15 o 15:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaaaaam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam większość rzeczy poskładane w szafce, bluzki, czy spodnie ale swetry i sukienki już wiszą w szafie ![]() Ja dzisiaj padam na twarz. Dzień nie dość, że ponury, zimno i mokro, to jeszcze ogrom zajęć i już mi się nic nie chce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tak wyskakuję ni z gruchy, ale...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Naczelny Hipster
|
Oddałam pracę z ochrony zabytków
![]() ![]() ![]() Teraz ogarnę pokój, zetrę kurze i zacznę uczyć się na koło ![]() W ciuchach mam burdel. Chwilowo jest względny porządek akurat i mam nadzieję, że uda mi się go utrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Honey7, poppy seed, Kindly_Unspoken dziękuję za gratulacje! Jeszcze tylko polski i zacznie się ŻYCIE
![]() A swoją drogą, co do ubrań, planuję sobie zrobić (uwaga, wchodzi dziwny opis) taki długi pręt, wzdłuż całej ściany, zakryty "niby drzwiami do szafy" gdzie mogłabym WSZYSTKO wieszać na wieszaki i segregować według jakichśtam kategorii. To jest moje ubraniowe marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaaaa, no tak! ![]() ![]() ![]() ![]() a ja nie ale chyba zaczne , może w końcu się z czymśkolwiek wyrobię. ![]() dobry pomysł! jest to jakaś motywacja! ![]() Cytat:
![]() co do porządków. ![]() ![]() i kolejne cele: * regularnie, codzienne ćwiczyć (narazie nie wychodzi ![]() * pozbyć się złych nawyków, * pić min. 1,5 l dziennie. ![]() a narazie zamykam komp bo musze ogarnąć lekcje, poćwiczyć, pouczyć się i chce o 22.30 iść spać, oby się udało. ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzisiaj niebywale kiepski dzień, moje jedyne prawdziwe pragnienie to położenie się spać, ale staram się z tym walczyć.
* Napisałam notkę na bloga * Pouczyłam się słówek z fiszkoteki * Zarejestrowałam się na lang8 i odważyłam się uciułać pierwszy nasycony błędami post Zaraz biorę się do ćwiczeń, może to mnie nieco rozrusza. Odnośnie szafy- ja mam względny porządek, jednakże w wynajmowanym mieszkaniu jest za mała szafa na moje i mego lubego ubrania. Tak samo jak nigdzie nie mieszczą mi się buty i ciągle rozmyślam, gdzie tu powciskać pudełka z nimi. Może zrobić osobną ozdobną piramidę na środku pokoju? Albo krzywą wieżę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wszystkie swoje wczorajsze plany zaliczyłam, więc jestem happy ![]() ![]() Co do planowania dnia, to ja tego nigdy nie robiłam (znaczy, zdarzało się, ale nie wypalało), ale od wczoraj zaczęłam spisywać rzeczy, które chcę zrobić i podoba mi się to ![]() ![]() A jeśli chodzi o rzeczy - ja składam równiutko i wieszam na wieszaki, ale góra tydzień zostają w takim stanie, a potem niby też składam, ale jakoś tak dziwnie rozwalone są w szafie ![]() ok, więc na dziś wieczór... *30 stron spółek handlowych *abs *0,5h steperka *próbować dobić się do pralni ![]() *wszystkie ćwiczenia z subjuntivo! -> hiszpański *pójść wcześniej spać, bo rano do pracy >.< Trzymajcie kciuki, ja za Was też trzymam i życzę wszystkim powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Naczelny Hipster
|
Właśnie miałam chwilę lenia i oglądałam Grę o tron
![]() ![]() Zabieram się do roboty, pora uruchomić Nuclear na StayFocusd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Ja raczej nie prasuje, chyba że już na większe wyjścia, a tak to biorę te uprasowane albo względnie niepomięte ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Na dzisiaj planuję: ogarnięcie 3przedmiotów na jutro, w tym zrobienie ważnego projektu i przygotowanie słówek na jutrzejszy 12godzinny dzień na uczelni.
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Ojjj, ja miałam się dziś uczyć historii, ale całkiem mi to wyparowało. Nic dziwnego, przez 5 godzin stałam w kolejce do lekarza. Jestem padnięta!
Plan na jutro: * zrobić porządny peeling ciała(zawsze zapominam!) * zmyć odżywkę do paznokci * zrobić referat z biologii(ehh, wcale mi się nie chce, ale muszę) No cóż, trzeba wziąć cztery litery w troki i to zrobić. Życzcie mi szczęścia ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.