|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
edit.
Edytowane przez yessabell Czas edycji: 2012-05-25 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
Siema
![]() Ja dzisiaj w pracy ![]() ![]() ![]() Oko, ja też mam chyba uczulenie na detergenty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a głowa boli chyba ze zmęczenia i niewyspania... bo innego powodu nie widzę ![]() Yess, nie pier.dziel głupot ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Przejrzałam tylko wasz wątek i od razu zauważyłam, że panuje tu bardzo sympatyczna atmosfera ![]() ![]() Dołączam CV ![]() Imię: Magda/Madzia/Madzialena Wiek: 21 Stan cywilny: zaręczona, odwlekająca ślub Adres: można powiedzieć że Poznań Problem: odwieczna walka z kilogramami i efektem jojo Wzrost: 160cm Waga: ok. 100kg (może się różnić z 2 kg w tą lub drugą stronę, mój dom opanowała jakaś klątwa, wcześniej pies był ekspertem od psucia wagi a teraz siadła sama :| ) Zajęcia: Pracuję „u siebie” w punkcie ksero, studiuję trochę prawo Zainteresowania: muzyka- prawie każdy rodzaj, choć najchętniej i najczęściej rockowa. Książki- co wpadnie w łapki, czytam bardzooo dużo. Fotografia- amatorsko bardzo, z braku czasu trochę zaniedbane ale lubię czasem coś popstrykać. Film- aktualnie zachwycam się Woody Allenem ![]() Cel: duża i ostateczna utrata wagi, bez jojo, przy użyciu racjonalnej (albo choć nieszkodliwej) diety oraz ćwiczeń. Początek: niedziela 27.05.2012 Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej aplikacji ![]()
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aplikacja zostanie pozytywnie rozpatrzona, jeśli zostanie zaakceptowany regulamin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miło mi, jam jest Heroine ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Regulamin został przeczytany i przeanalizowany przed napisaniem
![]() Mam nadzieję, że się dogadamy i polubimy i nie zostanę wyrzucona ![]() Wpisowe jak najbardziej :P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od jutra ostro biorę się za siebie, już jakiś czas się przygotowuję do walki ale raczej było to delikatne i średnio efektowne ![]() W takim zacnym gronie nie powinno nic pójść źle ![]()
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczę bystre, zmotywowane, racjonalnie podchodzące do zadania - właśnie takim wróżę sukces. Powodzenia! Jakie są założenia Twojej diety? Jak zamierzasz osiągnąć cel? No i w jakim tempie?
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Hmmm chyba mój post zaginął gdzieś w kosmosie
![]() ![]() Regulamin zaakceptowany i podpisany, wpisowe porwał moderator, mam nadzieję że odda ![]() Co do mojego procesu zrzucania nadmiaru "warstwy ochronnej" to pewnie większość wyjdzie w praniu. Wiem, że u mnie sama dieta nie zadziała i potrzeba sporo ruchu. Dieta: na pewno 5 posiłków, ograniczenie węglowodanów, zero słodyczy i alkoholu (przynajmniej postaram się). Postaram się by moje posiłki były mniejsze, ale zdrowsze i pożywniejsze. Nie przechodzę na jakąś typową dietę bo byłam na wielu i po każdej pojawiał się przyjaciel jojo ![]() W sprawach "spożywczych" mam pomoc w postaci przyjaciela który bardzo się tym interesuje i widać u niego efekty ![]() Ćwiczenia ważna rzecz, jako że lubię jazdę rowerem to ten element będzie moim codziennym pomocnikiem. Poza tym w poniedziałek idę do siłowni FitCurves na pokazowy trening, zobaczę co z tego wyjdzie, wydaje się być bardzo ciekawe- szczególnie w połączeniu z zumbą ![]() Jeszcze jednym ważnym postanowieniem jest zastąpienie auta rowerem lub spacerem, przynajmniej tam gdzie się da. Zobaczymy, najbardziej potrzebna jest mi motywacja i wsparcie ![]() Nie chcę też ważyć się częściej niż co 2 tygodnie czy nawet co miesiąc, bo poprzednio wchodziłam na wagę codziennie czy nawet parę razy dziennie co mnie demotywowało :/ Hmmm czwarta_plaga_egipska, sąsiadka? Czyżby też Poznaniaczka? ![]()
![]() |
#98 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mieszkam dosłownie kilka kilometrów pod Poznaniem, ale w samym Poznaniu żyję. Tu mam studia, pracę, znajomych, stowarzyszenie.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dzień dooooobry!!!!
![]() bmadzialena91 właśnie, nie widziałam wcześniej Twojego postu, a tu patrzę: jest ![]() no to jak regulamin pasi, to witaj!!! ![]() ![]() ![]() wpisowe, no no ![]() Super masz podejście do diety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i ćwiczenia widzę, że też planujesz, super ![]() Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki! ![]() czwarta_plaga_egipska dołączasz do nas? ![]() Dziewczynki, proszę Was bardzo o kliki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() chyba odsypiam to wstawanie o 5.35 ![]() Witajcie ![]() ![]() Trzymam kciuki za postanowienia Madziu, dasz radę ![]() ![]() plago, przepraszam za skrót, ale nie chce mi się pisać ![]() kiedyś nie udawało mi się przebiec nawet 3min z uśmiechem na twarzy ![]() ![]() ![]() Biedne Wy jesteście Oko i Heroine z tą alergią... ja za to cały rok chodzę i pociągam nosem ![]() ![]() Oko, to ze Szwajcarią to właśnie taka średnia okazja i chyba nawet z niej zrezygnuję, tyle samo mogę zarobić w Pl, ang tam nie przećwiczę zbytnio, bo tam po francusku się mówi, a praca w cale aż taka pewna nie jest ![]() ![]() Ale wczoraj poleciałam z jedzeniem... Już daaaaaaaawno tak nie miałam... mam nadzieję, że obecnie ten kg więcej to rzeczywiście zawiązana woda przez te węgle wczorajsze, bo w końcu znowu zobaczyłam 57kh ![]() zresztą, jakoś tak wszystko jest "nie tak" ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Tytuł wątku baaardzo zachęca, a i żywo chyba tutaj jest ![]() ![]() absolutnie kocham jeść i leniem jestem. więc to przez to. szukam kogoś, kto by mnie zmotywował... do schudnięcia może z 10-15 kg przez 4 najbliższe miesiące? ![]() waga: ok. 80, ciężko stwierdzić... waga się zepsuła, a może to i lepiej. bo to przecież nie o cyferki na wadze chodzi, a o samopoczucie ![]() wzrost: 167 ![]() co chcę robić? nie wiem jeszcze. może SB, bo to takie zdrowe żywienie... może po prostu jedzenie tego, co jest zdrowe i niskokaloryczne. no i ruchu trochę... ambitny plan to 30 minut dziennie jakiegoś ruchu (typu rower, orbitrek czy spacer), a 2-3 razy w tygodniu zwiększyć to do godzinki czegoś innego - bieganie, tenis, basen? ![]() powiedzcie, że w końcu mi się uda i nie będę mieć jojo?
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Witam koleżanki w pierwszym dniu mojej walki
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też nie jestem typowo Poznanianką, mieszkam jakieś 40 km od Poznania, ale uczę się i pracuję tutaj. Raz mieszkam w Poznaniu raz u siebie ![]() heroine86 Tak, tak ![]() ![]() ![]() A co do klikania, to jak często można klikać? ja dziś kliknęłam bo wcześniej nie widziałam tego nawet ![]() Paula_M Też dziś ze snem zaszalałam ![]() ![]() A co do moich postanowień to wiem, że na wiosnę i lato muszę narzucić trochę więcej niż na zimę, bo zimą wstępuje we mnie leń i jestem niczym miś yogi ![]() uosobienie_melancholii Witaj ![]() ![]() ![]() Ale podchodzę do wszystkiego nie tylko jak do procesu odchudzania ale jak do zmiany trybu życia. Jeśli po odchudzaniu nadal będę się trzymała niektórych zasad (które myślę że staną się rutynowymi) to myślę, że wuja jojo mnie nie odwiedzi ![]() Powodzenia ![]() Dziękuję wam kochane za bardzo miłe przyjęcie do swego grona ![]() ![]() Teraz zaczynam poranną dawkę ćwiczeń, jako że dziś mam średnie warunki, a wczoraj wpadła mi w oko, postaram się poćwiczyć z pomocą ZUMBY ![]() A któraś z was miała z tym już do czynienia ? Miłego dnia dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj : przeczytaj pierwszą stronę ![]() uda się, jeżeli dasz sobie spokój z określonymi dietami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Paula, no to pospałaś
![]() No alergie są straszne ![]() ![]() ![]() uosobienie_melancholii witamy ![]() ![]() ![]() ![]() eh, kolejna osoba stwierdza, że Dukan to zuoo ![]() ![]() ![]() co nie zmienia faktu, że wolę zwykłe MŻ ![]() ![]() ![]() nie znam dokładnie zasad diety SB, ale jeśli mówisz, że zdrowe odyżwianie to okej ![]() ![]() ale długie nicki macie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no raczej zmodyfikowaną SB zrobię ![]() ![]() dzisiaj jestem jeszcze u rodziców, więc suty obiad się szykuje, ale wieczorem postaram się znaleźć chwilkę na ćwiczenia i kolacja już mniej kaloryczna ![]()
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za klika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja nie miałam do czynienia z zumbą, ale słyszałam o niej wiele dobrego ![]() ![]() dzięki! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ciała ketonowe to bardzo nieciekawie ![]() ![]() ![]() to powodzenia życzę w diecie! ![]() Ja właśnie wcinam truskaweczki ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Heroine, ja zawsze klikam, jak jestem na wizażu
![]() ![]() ![]() wczoraj waga pokazała 57,3kg a dziś najpierw 58,6, potem po kolejnej dawce snu 58,3kg ![]() ja tam jestem przeciwniczką diet jedno lub dwu-składnikowych ![]() ![]() ![]() Madzia, Yess baaardzo chwaliła sobie zumbę, także myślę, że warto spróbować ![]() Uosobienie, to czekamy na co trzeba ![]() w jakim sensie zmodyfikowane? ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Haloooooo Witam nowe dziewczęta, na przywitanie oczywiście kolejeczka
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z domku. Było bardzoooooooooooo fajnie, aż szkoda było wracać. Kupiłam sobie biżuterię (wcześniejszy naszyjnik przestał mi się podobać) + bolerko. Załatwiliśmy prawie wszystko u księdza, jeszcze tylko została spowiedź ale to 2 dni przed ślubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne, że ma tendencję spadkową ![]() ![]() każdy ma swoje zdanie na temat diet ![]() Cytat:
![]() ![]() pokaaa biżuterię ![]() super, że już wsio załatwione ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piłam bardzo dużo wody i jadłam bardzo dużo warzyw w dni warzywno-białkowe. Cytat:
![]() ![]() a jak zmodyfikowane SB? otóż tak, bez podziału na fazy, od razu ta druga, z węglowodanami ![]() ![]() i kawę chyba będę słodzić cukrem, bo łyżeczkę raz na kilka dni można. natomiast jak będę piekła jakieś ciasto, to raczej dodam słodzik, żeby straciło na kaloryczności. ot. takie postanowienia. właśnie jaja się gotują, zjem je z bułeczką pełnoziarnistą i sałatką (dostałam z domu, grzech wywalać) Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
ło matkoooooo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() heroine, z opisu wynika, że mamy coś podobnego... niestety uciążliwe dość - kup sobie bawełniane rękawiczki (powinny być w aptece), i jak zmywasz naczynia to je zakładaj pod gumowe, dobrze też kupić pudełko jednorazowych tych takich "lekarskich" i też z bawełnianą pod nie np myć warzywa, kroić, zagniatać ciasto - wbrew pozorom to całkiem wygodne, zdziwiłam się, że wcześniej na to nie wpadłam, teraz nawet Tż jednorazówek używa jak mi tam coś zagniata w kuchni ![]() (jak bardzo zaognione na którejś łapce to nawet prysznic w rękawiczkach dopóki się nie zagoi! i - dziwne, ale to rada lekarza - nie myć rąk w miejscach publicznych, bo tam często mają mocne mydła) sharp, super, że w domku fajnie ![]() ![]() Paula, a co z UK, coś kiedy pisałaś? wiadomo, wybierz najkorzystniejszą finansowo opcję, myślałam, że to w tej Szwajcarii to coś za spoko kasę ![]() tata właśnie pojechał, w sumie się cieszę, e u mnie był bo już mi zobojętniały nasze wcześniejsze konflikty, ale czasami jak jakimś tekstem sypnie to ja się zastanawiam czy on ma 50 lat czy 15... no ale. poznał teściów, którzy się w nim zakochali ![]() ![]() dietka marnie, ale 59 jest, więc od teraz walczę o zbicie do sprzed anginy, sprzed Poznania, i ogólnie ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na drugie śniadanie jabłko i grejpfrut, a teraz dusi się kurczak z warzywami włoskimi ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
uosobienie_melancholii, zaczynałam dietkę w połowie listopada 2010, do 59 udało mi się zjechać do czerwca, później przez chwilkę udało mi się ważyć nawet do 55,5, ale w pewnym momencie kilka kg wróciło... ale od roku utrzymuje się mniej więcej w granicach 56-60...
na samym początku dość restrykcyjnie podeszłam do dietkowania, wywaliłam makarony, ryż, sól - ale przy tym nie rezygnowałam ze słodkiego (rano jem zawsze kawałek ciasta albo czegoś słodkiego, bez tego nie dałabym rady). teraz raz w tygodniu jem makaron albo coś mniej dietkowego, gdybym trzymała się diety tak jak na początku, na pewno udałoby mi się zjechać już dawno. ćwiczenia też ostatnio sobie odpuściłam (jak jeszcze ostro chudłam, w okresie najcięższych ćwiczeń robiłam 5razy w tygodniu rano 60min rowerka stacjonarnego (czasami 90 np "za karę"), do tego wszystkie 8min, 20-25min biegu wieczorem 3-4razy w tygodniu. najważniejsze, żeby nie narzucać sobie wszystkiego na raz tylko zaczynać powoli (np od mniejszych dystansów w biegu/rowerku, i np co 2tygodnie dodawać ćwiczenia 8min a nie wszystkie na raz). to samo dotyczy diety - nie rezygnuj z tych rzeczy bez których wiesz, że nie uda Ci się obejść tylko np. jedz je rzadziej i w dietetycznych wersjach, stopniowo ograniczaj. trzymam kciuki ![]() ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-05-28 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() idę sobie coś poćwiczyć... slim in 6 zacznę, ale czasem zamiast tego będę wybierała inne formy aktywności ![]()
![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Iiiii dziewczynki dziękuję za wszystkie kliki ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
25 minut poćwiczyłam. spociłam się nieźle...
obliczyłam sobie, ile pochłonęłam dziś kalorii. zjadłam dziś (łącznie z planowaną kolacją) ok. 1420 kcal kilka z nich spaliłam... wg kalkulatorów, moje zapotrzebowanie zwykłe to około 2200 kcal. żeby schudnąć 1 kg/ tydzień musiałabym spożywać 1200 :P ale bez przesady. lepiej wolniej, ale trwalej ![]() małym grzeszkiem były 3 ptasie mleczka dziś, ale to prezent imieninowy od babci TŻta... zwykle jadłam ich spoooro więcej, więc 3 to i tak dobrze ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No kalorii lepiej drastycznie nie obcinać ![]() ![]() a tam, jak grzeszek wliczony w bilans, to okej ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zadowolona jestem z dzisiejszego dnia. da się? da się! oby przez całe wakacje tak ładnie szło ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
uosobienie_melancholii,
![]() ![]() ja dziś jeszcze zjem niebiałkową kolację, bo na przyjazd taty nakupowaliśmy żarcia, którego Tż jeść nie może a ja nie powinnam, a nie chcę wywalać. dziś tż wcześniej z pracy wrócił, więc ostatecznie na spacer nie poszłam, ale jutro idę na 100%, strasznie się za tym stęskniłam ![]()
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oby jutro była pogoda na ten Twój spacerek, to jeszcze przyjemniej będzie się szło ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.