|
|
#91 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
a na samym dole jak miesiąc temu przycięłam tak koncóweczki ładne, tylko w górę gdzieniegdzie jakaś biała kropka i nożyczki w ruch Muszę i tak się pogodzić znowu z maścią sutkową, ładnie mi końcówki nawilżała ![]() Cytat:
ojej, ojej jakie ładne loczusie! <3 Cytat:
Ja nigdy nie miałam szczotki z naturalnego włosia i teraz, mimo posiadania TT bardzo chciałabym spróbować ![]() A w ogóle dziewczyny, czy któraś z Was czesze się taką szczoteczką dla maluszków? Wiecie, taką miziastą do delikatnego puszku na głowie? Czy to generalnie na nasze "staruchy" nie działa ? xD Pytanie może głupie, ale bym się chętnie pomiziała taką szczotką z czystej przyjemności, ale kto wie czy połączę przyjemne z pożytecznym, albo sobie może zaszkodzę?
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-05-16 o 20:39 |
|||
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włoski piękne, żadne pseudoloki
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#93 |
|
Nindżopesz
|
Ostatnio trochę odpuściłam w temacie włosowym ale wpadam podzielić się swoim najnowszym odkryciem - lecytyna sojowa
Dodaję odrobinkę do maski/odżywki po myciu, nakładam na długość, później jeszcze zmywam to odrobiną odżywki bo tak jakby oblepia i efekty są super, wreszcie mam włosy takie, jakie powinny być czyli wygładzone, mięciutkie ale bez dramatycznego ulizu. Nie muszę już dodatkowo nakładać żelu lnianego, nic się nie puszy. Jeszcze muszę ją przetestować przed myciem bo pewnie z czasem obciąży. Kupiłam ją bodajże na Mazidłach, użyłam 3 razy i póki co jestem zachwycona. |
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
: ![]() ![]() Spoko napisze po krótce ![]() Myje włosy 2 razy w tygodniu. Przed każdym myciem olejuje włosy na makro! Psikacz z podstawowych produktów ![]() najbardziej lubie: kokos, sezam, winogron. Olej z długości zmywam Isaną z babassu skalp lekkim szamponem z SleSem teraz akurat L'orel. Odzywka Garnier AiK z dodatkiem gliceryny chyba że jest bardzo niski albo bardzo wysoki PR to bez gliceryny. Od czasu do czasu maska Kallos latte albo Bingo z shea i 5 algami. Bez spłukiwania Joaśka z kremem z biedry, na końców kokos+jedwab albo maść sutkowa+jedwab. Jako stylizator żel lniany i Joaśka mrożąca
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
sory za pytanie w poprzednim wątku, nie zauważyłam nowego , więc ponawiam.
W którym miejscu dostanę ten Babydream fur mama? To jest ten różowy tak? Ja myślałam ze wy szamponem z BD myjecie , a to jest chyba coś do kapieli? wszędzie się tego zszukałam i nic bez śladu, a szampon mi się skończył :-/ Aha a drugie pytanie to jest takie czy szampon Joanna Naturia z miodem i cytryna to jest typowo oczyszczajacy z silikonów?
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
dziękie
czesc z tego uzywam Joaśka mrozaca?to żel do włosów?![]() uzywałam takiego z duzego opakowania zielonego strong za 5,50 i niby jakos spełnia swoje zadanie ale na krotko a na drugi dzien takie matowe włosy po nim mam wrazenie ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() alex włosy piekne
|
|
#99 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda od czasu do czasu podczytywałam ale to nie to samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyl puch musze wtedy ujarzmić Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-05-16 o 21:14 |
|||
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
ooo super lece jutro po niego
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nakładam olej, wczoraj farbowałam to trzeba je nawilżyć
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
mam dwie. Jedna ma prawie 21 lat ( Ale trzeba się trochę pomęczyć, żeby rozczesać co gęstsze włosy, z kołtunami radzi sobie średnio. Ale do torebki rewelacja i w ciągu dnia nie czeszę się tak naprawdę niczym innym.
|
#107 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale na pewno masz na myśli taką ? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p56809-Can...iekka_1_zestaw jak nazbieram pinionżków na zakupy w ZSK to kupię, bo mi się lista spora uzbierała
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Alex loczyska jeszcze piękniejsze niz te, które kiedyś wklejałaś
Red, dawaj zdjęcie ugładzonych niewylizanych pięknych loków , pochwal się ![]() Przez Ciebie leca do mnie próbasy Lumiere z Caschmere i tej drugiej rozświetlającej formuły ... |
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta, do której linka podałaś nie jest chyba z natualnego włosia. Na dozie z Canpolu są dwie wersje na bank z naturalnego włosia- miękka i twarda, które kosztują po dyszce z groszami (http://www. doz .pl/apteka/p22156-Canpol_szczotka_z_wlosia_ twarda_1_szt / http://www. doz .pl/apteka/p17524-Canpol_szczotka_z_wlosia_ miekka_2424_1_szt ).
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-05-16 o 22:17 |
|
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba zainwestuję w taką z naturalnym włosiem
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Coś ostatnio nie mam okazji ich fotografować.Ha! A ja przez Ciebie już kupiłam 16 g prochów i czaję się na kolejne.Póki co sprawdzają się świetnie (nie to żeby jakoś specjalnie wypiękniała ale przynajmniej cera jednolita i się nie świecę a syfy znikają, same!) więc będę dozgonnie wdzięczna za nakierowanie |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
już olej z nasion bawełny nałożony, można spać spokojnie
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz może opracowanego jakiegoś systemu?
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety też kładę się z wilgotnymi. a suszarkę to ostatnio widziałam i fryzjera taki urok naszych włosów![]() Cytat:
ale biokapu nie miałam więc może lepiej jego?![]() Będę ciąć a tak serio to doszłam do wniosku że skrócę i wycieniuje z przodu żeby ładniej się układały przy twarzy. A z długości tak 5 cm jeszcze. I na wesele się czesze przy okazji
|
||
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Długość schnięcia zależy przede wszystkim od porowatości, dobrze mówię?
|
|
|
|
#119 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz używam jej tylko na noc na usta i skórki od paznokci i w tym celu jest świetna Cytat:
A jak tam eclipta się u Ciebie sprawdza ![]() Pokaż zdjęcia ![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34162272]Więc jeżeli w najbliższym czasie znowu sie rozdwoją to kupie rossmannowskie nożyczki, oby to był już koniec moich przygód z rodwojonymi końcówkami ![]() Hmm, pytanie z innej beczki, czy jeśli dawno nie oczyszczałam włosów szamponem z SLS, to może mnie od tego swędzieć skóra głowy? nie mam niestety pod ręką żadnego oczyszczającego szamponu i nie mogę sprawdzić czy to to.. A może to raczej wynik wrażliwości na jakąś odżywkę itp? [/QUOTE]Moim zdaniem te rozdwajające się końcówki to wina nożyczek ![]() Co do tych z Rossmanna, to mam te Eva Schidt i pierwsze 4 cięcia wszystko dobrze, ale ostatnim razem od razu po ciachnięciu pojawiły mi się białe kropki ![]() Co do swędzącego skalpu, to może to być wina nie mycia SLeSem od dłuższego czasu ![]() Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu praktycznie codziennie jedno/dwa opakowania czegoś lądowały w koszu ![]() Cytat:
![]() Włoski piękne ![]() Cytat:
Mam lecytynę w domu, ale na włoski nigdy nie dawałam ![]() Tylko mnie pewnie by obciążyła ![]() Cytat:
Co do Babydream, to dziewczyny myją i tym szamponem dla dzieci i balsamem do kąpieli dla mam. Ten dla mam stoi tam gdzie płyny do kąpieli i żele pod prysznic
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre dziewczyny (np. ja) mają wszystkie cechy niskiej porowatości, a włoski wcale długo nie schną
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

a na samym dole jak miesiąc temu przycięłam tak koncóweczki ładne, tylko w górę gdzieniegdzie jakaś biała kropka i nożyczki w ruch
Muszę i tak się pogodzić znowu z maścią sutkową, ładnie mi końcówki nawilżała 

Nie suszę włosów, pewnie mnie rozumiesz dla czego
nie mam niestety pod ręką żadnego oczyszczającego szamponu i nie mogę sprawdzić czy to to.. A może to raczej wynik wrażliwości na jakąś odżywkę itp?