|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: złocisty ciemny blond l'oreal preference
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
a nie 6.3???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
KITIONE zasugerowałam się excellence'm w nazwie ciemny blond złocisty ma nr 6 coś tam... hm... w sumie jak blond to poziom 7 , wychodziłoby, że poziom 6 to właśnie ciemny blond... tak sobie tylko kombinuje
![]() napisz mi jeszcze w jaką tonacje wpada czy w brąz czy w żółty, fatalnie mi w żółci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wpada raczej w złoto ale bardzo naturalne. Wcześniej farbowałam na Sarni brąz 7,7 i był właśnie taki żółtawy a ten jest karmelowy. A ten blond orzechowy to pewnie z Palette? Wydaje mi się że powinno chwycić zwłaszcza że Loreal preferance ma silną wodę utlenioną i delikatnie rozjaśnia. A ten blond orzechowy jak wychodzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
tak, blond orzechowy to szampon z palette kolor wychodzi ciemniej niż na próbniku, ale ładnie, naturalnie taki jaśniutki brązik niestety włosy mi przesuszył mimo, ze to szampon. kolor piekny, ale szkoda włosów. wrócę do l'oreala.
w weekend kupiłam w tesco excellenca 6.30 ciemny blond złocisty (w promocji za 15 zł) dzisiaj farbuję mam nadzieję, że bedzie ok, dam znac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
czy ten kolor wychodzi na rudo? mam pewne obawy bo już się przejechałam na Preference...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
BAN stały
|
Odcien preference Floride to nowy odcein w kolekcji ma numer techniczny 7.3 i daje efekt pieknego karmelu on juz kilka lat temu byl w polsce pozniej go wycofano i teraz jest ponownie oprocz tego jest jeszcze jeden nowy kolor chyba conamera 9.3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrzucam na szybko 2 fotki po tym wlasnie kolorku
![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
na pierwszym zdęciu super, na drugim trochę za rude ale jak piszesz, że to lampa.... chyba zaryzykuje myślałam, że bedzie ciemniejszy podoba mi się zwłaszcza, że wspominasz o karmelu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Kolor bardzo dobrze sie trzyma,pomimo dawnego farbowania odrost jest minimalny
![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Dot.: Loreal preference!!!!!!!
Słuchajcie znalazłam w necie paletę kolorów (tylko z zakresu tych jasnych) Recital Preference - dziwna sprawa, kolory Stockholm i Viking które na opakowaniach są b. jasne, na palecie wyglądają jak ciemne??!! Już jasniejszy wygląda ten Hollywood...
Czy to naprawdę tak wychodzi, ma któraś zdjęcie po zastosowaniu Stockholmu albo Vikinga?? Z góry dzięki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370387 na tej stronie jest moje zdjęcie włosów pomalowanych stockholmem( w rzeczywistośći chyba były trochę jaśniejsze) i naprawdę polecam tę farbę nie niszczy włosów i pięknie się po nim błyszczą.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Oooo dzięki stokrotne, przejrzę sobie
![]() O rany pięknie wyszedł Ci ten Stockholm... gdybym miała pewność że wyjdzie mi tak cudny kolor to od razu bym go zastosowała :O Tylko, że ja mam teraz praktycznie platynowe włosy, tzn. dużo b. b. b. jasnych platynowych pasemek na naturalnym ciemnym blondzie i boję się, żeby nie wyszła mi jakaś szarość ewentualnie zieleń albo coś takiego :O myślałam o Hollywood, on jest chyba "bezpieczny" jeżeli chodzi o ewentualne szaro - zielone niespodzianki, no ale tu z kolei boję się że wyjdzie za ciemny... do licha no nic, chyba będę musiała zaryzykować P.S. Załączam mój obecny kolor włosów... może ktoś kładł Stockholm albo Hollywood na takie rozjaśniane włosy... ?? Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-01-11 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja kładłam Stockholm na balejaż więc gdzieniegdzie miałam platynę,gdzieniegdzie taki średni blond a gdzieniegdzie jasny brąz i nigdzie mi nie wyszedł zielony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
No dobra, kupiłam ten Stockholm, na razie robię próbkę na pasemku włosów (tych platynowych, bo ich się najbardziej obawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
i jak wyszedł kolorek?bardzo podoba mi sie ten kolorek jestem ciekawa,ja robiłam tydz temu loreal recital preference 01 bardzo bardzo jasny blond naturalny i nie jestem zadowolona,za ciepły odcień,miałam kupić 03 popielaty no ale nigdzie nie było i wziełam ten....załuje,odczekam troszke i kłade 03 albo garniera 111,włoski sa mięciutkie i bardzo błyszczące...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
No więc tak: kolor wyszedł dość fajny, ale kurczę miałam nadzieję że moje włosy się trochę bardziej przyciemnią (bo z tego co tu wcześniej dziewczyny pisały każdy kolor Recital Preference wychodzi o ton - a nawet dwa tony ciemniej niż na opakowaniu) a tu prawie nic...no może tylko tyle że odcień się zmienił i włosy trochę inaczej wyglądają również przez to że moje odrosty i wszystkie ciemne pasemka tzn. te w naturalnym kolorze ciemnego blondu rozjaśniły się i to znacznie, do takiego b. jasnego - karmelkowego blondu
![]() ![]() Ahaaa, i nieprawdą jest to co piszą na opakowaniu, że farba nie rozjaśni włosów ciemny blond i ciemniejszych bo rozjaśnia i to mocno ![]() Załączam zdjęcia "przed" i "po", hmmm muszę powiedzieć że na zdjęciach nie bardzo widać jakąś znaczną różnicę w kolorze ![]() ![]() Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-01-17 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
bardzo mi sie podoba stockholm ale czy pokryje i rozjaśni taki kolorek????moje włosy zdjęcie poniżej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Na sto procent tak
![]() P.S. Dla zainteresowanych ciemniejszymi kolorkami Recital Preference poniżej dodaję zdjęcia kolorów jakie uzyskałam kilka lat temu na baaaaardzo jaśniutkim blondzie, a robiłam dwoma odcieniami: L Islande oraz Opalizujący Kasztan (chyba Toscane albo jakoś tak) ![]() ![]() Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-01-17 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Jeśli kolor ma być nie ciepły, ale jednocześnie nie szary i nie siwy to Stockholm który jest odcieniem opalizującym (a nie popielatym) będzie idealny
![]() Alternatywą może być jeszcze Loreal Excellence Cream nr 10.21, który jest (z tego co się orientuję) odpowiednikiem Stockholmu, ale troszkę ciemniejszym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
hej mam pytanko wstawiam poniżej zdjęcie moich włosków nałozyłam na ciepły blond po preference 01 farbe garnier 111 i mam mix pasemka rozjaśnione są niebieskawe a reszta taka szara,czy np. viking wyrównałby kolor??pewnie niebieski sie troche zmyje,więc już sama niewiem...ale chce mieć jednolity kolor....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu tez używałam tej farby o kolorze głęboki kasztan, ale przestałam bo po niej pojawił się u mnie łupież (musiałam zastosować nizoral) oraz strasznie wypadały mi włosy
![]() Nie wiem czy ja tak tylko miałam ![]() Btw. Gdzieś w innym temacie przeczytałam, że w marcu mają się pojawić nowe kolorki, jak będą ciekawe brązy to może zastanowie się nad ponownym farbowaniem tą farbą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
HopeMAGDA śliczny kolorek włosów masz .. qrde ile ja bym za taki dała
![]() ![]() a myślałaś może tylko o blond pasemkach?
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Witam,
![]() Mam pytanie odnosnie tej farby o odcieniu PO1 jest to bardzo bardzo jasny blond popielaty. Kupiłam ten odcien jakis czas temu i po przyjsciu do domu okazało sie ze w opakowaniu nie ma koncentratu koloryzującego czyli color booster, jest tylko krem utleniający i żel rozjasniający czy w takim przypadku mogę jej użyc czy lepiej nie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
a ja z kolei chciałam zapytać na jaką długość włosów wystarcza jedna farba? bo właśnie kupiłam, ale zastanawiam się czy nie będzie za mało; mam włosy tak do połowy łopatki, wystopniowane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.